Home \ djur
 

Håll en hund från att bita.

 

Nibbling eller biting är normalt beteende hos de flesta valpar. Det är särskilt vanligt när de lär sig sin plats i familjen eller får tänder. Det bör dock hållas borta från det, så att detta inte utvecklas till en dålig vana som kan sträcka sig i hundens vuxenliv. Som en vuxen hund är biter ett större problem och bör hanteras på ett helt annat sätt än en valp. Hundbett kan göra mer skada på någon, beroende på situationen och hundens storlek.

              

Förfarande .

    

    1      Undervisning din valp att inte bita  ,

    
   
 1.            1      Gissa om ditt barns bett är normalt eller inte. Medan valparna är unga lär de sig ständigt var deras plats i rangordningen av sin kull eller deras nya familj är. Biting eller nibbling är ett bra sätt för dem att testa sina gränser. De svar de får från dem som biter dem berättar för dem mycket om vad som är acceptabelt i sin värld och vad som inte är. 
    
  • Valpar vill ha kul och spela. När människans händer eller fingrar är inom räckhåll ser de dem som en stor leksak. Valpar använder sin mun mycket under spel, så det är säkert att anta att deras första reaktion på en hand eller ett finger under spelning är att bita in i den.
  •  Tänder kan vara obekväma för en valp. Han letar efter smärtlindring på tandköttet genom att ta föremål i munnen och trycket. Relief kan komma i form av en leksak eller en riktig bit.  
         
 2.  
 3.             2      Uppmuntra inte att bita när du spelar med din valp. Håll dig borta från att spela spel som du vinkar med handen framför hans ansikte eller på golvet framför honom, och även spel som främjar aggression, till exempel att spela spel. Dragkamp. Dessa åtgärder gör det väldigt frestande att valparna använder sina munnar. 
    
  • Om din valp biter, antingen medan du spelar eller på grund av tandvård, tar du omedelbart handen eller fingrarna ur valpens mun och säger "ouch" mycket högt. Även om du kanske säger nej! eller "dålig hund!" Det är bäst att avstå från att säga något direkt till din valp.
  •  
  • Generellt är din valp bara oroad över det faktum att du pratar med honom. Det innebär att du uppmärksammar honom, vilket kan uppmuntra honom att fortsätta med det beteende som har väckt honom uppmärksamhet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Imitera reaktionen som en valp kommer från en bit av skräp. När valparna är mycket unga och fortfarande med sin mor och syskon lär de sig om reaktionen de får när en bit är för tätt. Medan mamman kan skälla henne, ibland fysiskt, om de biter en av hennes syskon för hårt, är den normala reaktionen ett högt gråta och de slutar omedelbart spela. Så de lär sig hur mycket för mycket och hur tätt är för hårt. Du kan tillämpa samma princip om du lär din valp att inte bita. 
    
  • Korsa dina armar och se bort från din valp. Ignorera honom i fem till tio sekunder. I vissa fall kan det vara nödvändigt att lämna rummet. Detta låter din valp veta att kulan slutar när han biter på dig och spelet är över.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta tillbaka spelet med din valp när det lugnar dig. Visa honom kärlek igen. Om han fortsätter att bita är det dags att ignorera din valp genom att fylla i spelet och lämna rummet om det behövs. Detta visar din valp att han inte får någon uppmärksamhet när han visar detta beteende. 
    
  • När din valp är tandvård, ge den en matchande tuggle för att främja goda bettvanor. Det kan också hjälpa till med att visa honom vad man ska äta, även om han inte gör tänderna. Som med att lära sig ett nytt beteende måste du alltid vara konsekvent för att få konsekventa resultat.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Titta på din attityd och kroppsspråk när du tränar din valp. Olika attityder eller annat kroppsspråk som du visar på din valp eller hund kan öka bra eller dåligt beteende. Titta på honom eller prata med honom medan han skäller på dig för att uppmärksamma dig är exempel på handlingar som förstärker dåligt beteende. Att uppmärksamma dem och prata med dem när de är tysta och spelar bra är exempel på handlingar som ökar gott beteende. Var tydlig om hur du beter sig mot dem och hur de reagerar på dem. Om du gör det bra kommer de att respektera och beundra dig. Du kommer även att lära dig att du inte är en lämplig tygleksak, oavsett hur mycket de vill bita på dig.        
 10.  
 11.             6      Titta på varningsskyltar före valpen bett, alltid framför en hundbit. Ibland är tecknen mycket subtila och kan förbises av en intet ont anande person. Varningsskyltar kan vara månader eller till och med år innan en hund biter. Ett exempel på detta är en hund som har tolererat ett grovt barn ett tag innan han överraskar och biter alla. 
    
  • Subtila varningsskyltar som din hund kan ge före att bita är t.ex. gå upp och gå bort från en person, vrid huvudet bort från en person, en pleading look eller gäspa när någon närmar sig.
  •  
  • Mer uppenbara varningsskyltar är t.ex. öron sitter tillbaka, upprepar päls på nacke eller baksida, tänder baren och läppar krulla, direkt ögonkontakt, grås och skäller.  
  •  
                   
 12.  
             

    2      Att lära din hund att inte bita  ,

    
   
 1.             1      Bestäm om din hund biter av rädsla. En av de vanligaste orsakerna till hundens bett är rädsla. Denna rädsla är inte nödvändigtvis resultatet av misshandel. Rädslan själv kommer från en olämplig socialisering mellan valp och vuxenstadier.  
    
  • Visst, din hund känns bra och är snäll mot dig och din familj, men det beror på att du är mycket om honom dag och natt. Nya, okända människor och djur går in i hans liv mer sporadiskt, vilket vanligtvis orsakar ångest hos din hund.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestäm om det finns en annan anledning att din hund biter. Det finns flera andra orsaker till detta. Dessa kan innefatta skyddande tendenser, smärta, loot, föräldrainstinkter eller helt enkelt rasinstinkter.  
    
  • Skyddsbeteende utlöser situationer där din hund försöker skydda dig, en skål med vatten eller mat, ditt personliga utrymme eller en favoritleksak eller behandla.
  •  
  • Bittor av smärta kan hända om din hund inte vill bli rörd av någon anledning. Kanske är han en äldre hund med smärtsam artrit, har ett sår eller en skada som han bevakar, eller en vårdslös person har gått på honom i förbigående.
  •  
  • Prey Bites utlöses vanligtvis av allt som utlöser en jakt på din hund. Dessa kan omfatta passande joggare, cyklister, bilar eller djur.
  •  
  • Moderns instinkt hos en nymyntad mamma kan vara särskiljande och ibland kraftfull. Respektera platsen för en sådan hundmamma och hennes valp när mänsklig intervention behövs.
  •  
  • En förmyndares eller en sådan bakgrunds hundar kan tendera att följa sina naturliga instinkter för att besätta människor eller djur genom att knyta och bita på benen och foten.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lär din hund att inte bita med desensibilisering och motkonditionering. Detta ger dig chansen att utsätta din hund för situationer som gör honom rädd. Under tiden är du ansvarig för att hålla din hund i en lycklig stat. Så istället för att fokusera på situationen eller reagera på det och vara rädd, är han fokuserad på dig och den speciella behandla eller leksaken du har för honom. Det övergripande målet med denna metod är att hjälpa din hund att förstå att han kan ha en positiv attityd även i konstiga eller skrämmande situationer. 
    
  • Om möjligt, få hjälp från en hjälpreda när du arbetar med din hund. Om du tränar din hund med en ny, okänd person, ignorerar din hjälpare ditt obehagliga beteende hos din hund och tittar istället på dig. Se till att främlingen har en bra matbit som han snabbt och ofta kan ge för att hålla hundens sinne i god del av situationen. Om han ger din hund behandlarna för långsamt, kan det ge din hund tid att bestämma igen att detta är en läskig situation. Naturligtvis, påminna din hjälpare om att han inte rör sig för snabbt eller hotande eller gör höga ljud så att du inte skrämmer din hund.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lär din hund genom substitution, inte att bita. I den andra metoden lär du din hund att ersätta sitt oroliga beteende med något underhållande och lämpligt. Detta kallas operantkonditionering. Målet med denna typ av träning är att omdirigera din hunds uppmärksamhet åt dig genom att utföra ett enkelt kommando genom att använda t.ex. gå, sitta ner eller ligga ner. Dessa kommandon är baserade på belöningar, vanligtvis i form av bra godis, kärlek eller kärlek från dig när han har gjort jobbet. Detta ger en positiv association med en läskig situation. 
    
  • Håll din hund glad under träningspasset. Avsluta träningen efter fem till tio minuter, eller innan träningen går ut och ta din hund ur situationen.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Använd positiv förstärkning i din hund. Positiv förstärkning gör stor skillnad i träningen av din valp eller hund, oavsett önskat beteende. Se till att du berömmer honom när han tuggar på matchande leksaker och när han spelar utan att bita dig. 
    
  • Du kan också ge honom en liten, kaloribesparande behandling om han beter sig som du vill.
  •  
  • Det är också viktigt att vara konsekvent i träning. Se till att din hund vet att dina händer, fingrar och tår alltid är tabu och uppmuntra alla gäster i ditt hus att respektera och förstärka samma gränser i din valp eller hund.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Var konsekvent i din träning. Undervisar din hund enkla kommandon med efterföljande belöningar gör din hund inte bara framgångsrik utan lär honom också hur man ser dig i många situationer. Detta hjälper till att lindra sina problem genom att kontrollera impulser som kan orsaka bettning. När din hund utvecklas i sin träning exponerar han långsamt honom till olika, potentiellt skrämmande situationer, eftersom han avviker sin uppmärksamhet med de beskrivna metoderna. 
    
  • Var tålmodig, stabil och avsluta varje session positivt. Alla hundar är olika och lär sig i sin egen takt. Om du förbinder dig att träna din hund, kan du bli förvånad över hur snabbt han lär sig att göra positiva föreningar i skrämmande situationer. Naturligtvis minskar detta sannolikheten för att han vill bita.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Undvik inte fysisk bestraffning. En bit bör aldrig följas av fysisk bestraffning. Knacka på honom på näsan kan missförstås och anses vara lekfull. Detta kan också främja ytterligare oönskade bitningsbeteenden. Dessutom uppmanar en hund eller att vara för grov på det ofta uppmuntrar mer bitande. Fysisk bestraffning kan skada en hund, men det kan också förstöra förhållandet du har med din hund. Undvik denna typ av disciplin under alla omständigheter.        
 14.  
 15.             8      Var försiktig när du tränar en betthund. En gång i en situation där din hund biter dig eller någon i närheten, påminna dig själv eller motivet för att hålla dig lugn. Hundar kan känna ångest och nervositet. Skrik inte på din hund och följ inte efter honom. Detta kan leda till mer ångest och aggression från honom.  
    
  • Undvik direkt ögonkontakt och berätta för alla inblandade att ligga i en liten vinkel mot din hund så att varje person blir ett närmare mål samtidigt som du håller ögonen på din hund. Detta beteende låter din hund veta att du inte hotar hans utrymme eller hans säkerhet. Han får också den känslan att han inte skrämmer dig.
  •  
  • Om ett hot inte längre är ett problem för din hund, tenderar det att förlora intresse och göra situationen lättare att hantera.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Bestäm när det är dags att ringa experter. Att undervisa en hund för att känna sig bekväm i alla frågor i sitt liv kan vara utmanande. Tyvärr är lusten att bita så inskränkt i en hunds personlighet att den överstiger dess ägares träningsförmåga. Om du befinner dig generad och inte gör några framsteg i ditt träningsarbete, kontakta en professionell tränare eller beteendexpert innan du fattar några beslut som inte kan reverseras. 
    
  • I dessa fall måste extrema steg beaktas, t.ex. att ge din hund ett nytt hem, att föra honom till skyddet eller, i extrema fall, få honom att sova.
  •  
  • Generellt tenderar tysta ägare att producera de fridfulla egenskaperna hos sina hundkamrater. Var medveten om detta när du leker med din hund, introducera den till nya människor, platser eller djur och njut av ditt företag i soffans komfort i ditt vardagsrum. Detta fördröjer din hund en fredlig inställning som låter honom veta att han får mycket mer kärlek och kärlek från dig när han är lugn och spelar snyggt med andra.
  •  
         
 18.  
           Läs mer... (6)      
Djur populär:
Hur man bestämmer könet av en kyckling.

Feed kattunge.

Testa hundens temperament.

Fodervatten och dammsköldpaddor ordentligt.

Blå krabbor hålls levande.

Mata en valp ur röret.

Bli av med torr hud i katter.

Gör din marsvin glad utan en speciell.

Att vaccinera kycklingar.

Ta hand om chinchillor.

Lägre feber hos katter.

Behandla hundens rep och hudproblem.

Rengör en hamsterbur.

Sätt ett akvarium ordentligt.

Skapa en nötkreatursgård.

Sifonen från vatten.

Lättvikt vid körning.

Mata en orm.

Upptäcka ett gift hos en hund.

Upptäck om din fisk är sjuk.

Håll katter från att gå in i din gård.

ako woman