Home \ djur
 

Håll hundar varma på vintern.

 

Skakar din hund när du går ut en stund, eller gillar han att spela i snön? På vintern fryser många hundar precis som deras ägare. Detta gäller särskilt när de inte är vana vid kyla. Det finns dock hundar som klarar av bättre kyla än människor på grund av deras ras. Om du vill se till att din hund inte fryser under vintermånaderna måste du överväga sin ras och sin hälsa. En liten ansträngning är värt det, så att din hund har trevligt och varmt på vintern.

              

Förfarande .

    

    1      Ta hand om hundar på vintern  ,

    
   
 1.            1      Grooming hunden är mycket viktigt. Du ska inte trimma, skjuva eller skära pälsen, eftersom en full kappa är en viktig värmekälla på vintern. Emellertid måste kappan bibehållas. Det är nödvändigt att ta bort knutar och att borsta pälsen noggrant på vintern. Mattat hår håller inte ihop snö och kallt regn och isolerar inte bra mot förkylningen. Regelbunden grooming minskar också problemet med dander i torra vintrar om din hund påverkas.        
 2.  
 3.             2      Bada din hund inuti. Se till att hunden är helt torr innan du släpper ut honom. I kylan borde du bada det mindre eller inte alls. Tänk också på att kappan tar längre tid att torka i kallt väder. Så du kan se till att din hund inte fryser. 
    
  • Om du behöver bada det, bada du bara i varmt vatten och torka det så fort som möjligt. Kippa aldrig i kallt vatten eftersom det här svalnar en hund och en låg temperatur gör det svårt för honom att värma sig upp.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd pälsen runt fotens boll regelbundet. Så här ser du till att det inte finns is eller snö mellan balorna. Undersök fotens boll för sprickor, snitt eller smuts. Praktiskt taget kan du också något Vaseline eller liknande. Verkställ. I så fall måste du räkna med klibbiga tassprints i huset. 
    
  • Om din hund inte bär hundskor, kallad booties, måste du ta bort salt eller andra snöavlägsnande kemikalier efter varje gång. Dessa kemikalier kan vara giftiga och salt kan irritera huden.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Överfett inte din hund. Det är viktigt att mata hunden regelbundet under den kalla årstiden så att den håller sig energisk och varm. En hund, som vanligtvis stannar kvar i huset, behöver inte extra mat på vintern. För mycket mat ger endast en överviktig hund. 
    
  • Mer mat är bara motiverad om hunden bor utanför eller för raser som är särskilt aktiva under vintermånaderna. Fråga din veterinär hur mycket mat som är lämpligt för din hund.
  •  
  • Din hund ska alltid ha tillgång till rent, fruset vatten. Oavsett om han bor inuti eller utanför. Det finns värmebara vattenskålar på utsidan.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Se till att hunden är hälsosam vinter  ,

    
   
 1.             1      Skydda dig mot hundsjukdomar på vintern. Precis som människor kan hundar bli sjuka under vintermånaderna när de är kalla eller när det är mycket kallt ute. Infektioner i luftvägarna i fuktiga klimat, frostbit eller intag av toxiner är stora problem.       
 2.  
 3.             2      Håll din hund varm och torr. Det kan kämpa bra mot luftvägsinfektioner som kennelhostan (motsvarande människokölden). Om din hund får en andningsinfektion, gå genast med honom till veterinären. Om du har flera hundar tillsammans, t.ex. i en kennel kan sjukdomar sprida sig snabbare.        
 4.  
 5.             3      Frostbite är problematisk för vissa hundar, speciellt de utan päls. Kontrollera särskilt öron och svans tips för att se om de är kalla, ser vita, röda eller gråa ut och / eller känner sig hårda och torra. Då kan det vara en frostbit.  
    
  • Om du är orolig för frostbite, linda din hunds lemmer i filtar eller handdukar för att värma upp det långsamt. Sök sedan en veterinär omedelbart.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Förvara giftiga kemikalier ur hundens räckvidd. Frostskydd smakar onaturligt söt och hundar slickar upp om de har tillgång. Redan fyra teskedar kan döda en hund på mindre än fem kilo.  
    
  • Om din hund tar frostskydd, gå genast till veterinären. Behandlingen måste göras inom några timmar för att rädda hundens liv.
  •  Råtta gift är också ett problem på vintern, eftersom det används i stora mängder under denna tid, så många människor bor nära varandra. Se till att din hund och andra husdjur inte kan komma i kontakt med gifter. Torka bort spill omedelbart.  
         
 8.  
 9.             5      Titta på existerande förhållanden för din hund. Artrit eller gemensamma problem kan förvärras vid kallt väder. Fråga din veterinär om medicinering och behandlingsalternativ för att hålla din arthritiska hund passform och varm på vintern.       
 10.  
 11.             6      Ta kortare promenader i mycket kallt väder. Gå inte så länge som i varmt väder. Även med en kort promenad får din hund tillräckligt med motion och kan bli enklare. Det är inte nödvändigt att din hund (och du) fryser för mycket.. 
    
  • Spela med hunden inuti också. Du bör också spela in med din hund, t.ex. Fånga, dragkamp, ​​dölja leksaker. Om möjligt ska hunden också kunna gå runt huset. Träna agility genom att låta honom gå upp och nerför trappan. Men om din hund har höft eller gemensamma problem, ska han inte springa utan bara gå.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Svart is är lika farlig för hundar som för människor. Om en hund glider på is kan den orsaka påfrestningar eller sprainer. Lämna inte honom på isfrisbee eller liknande. spela. 
    
  • Låt inte din hund springa på frusna dammar eller vatten. Iset kan se stabilt ut, men om en hund bryts in kan den drunkna. Människor som vill rädda sin hund kan också drunkna. Så ledsen som det är, försök aldrig att rädda en hund i denna situation.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Håll din hund i koppel medan du går på vintern. Om en snöstorm uppträder eller plötsligt visas en snöplog, när din hund går in i en frusen sjö och bryter in, kommer du knappast att kunna rädda din hund. Kom ihåg att alltid ha en laddad mobiltelefon med dig så att du kan ringa om hjälp ska din hund komma i trubbel.       
 16.  
             

    3      På vintern gömmer hundar utomhus  ,

    
   
 1.             1      Känn känsligheten för kölden hos hundraserna. Vissa hundraser är känsligare för kyla än andra. Vissa tävlingar kan tåla kyla mycket bra. Andra bor i huset om de är känsliga för kyla. Men även hundar som tolererar kyla behöver värme och ett skydd för att överleva utanför. 
    
  • Kalltoleranta raser inkluderar Alaskan Malamute, Siberian Husky och Chow Chows.  
  •  Känsligare för kyla är: Dobermans, dvärghundar, raser med liten eller ingen päls, och greyhounds. Skurna hundar eller hundar vars päls har skurits extremt kort faller också i denna kategori eftersom de saknar värmepälsen som isolering.  
         
 2.  
 3.             2      Se till att det finns tillräckligt med skydd. Om möjligt bor din hund inomhus om vinteren och bara gå en promenad i trädgården och gå ut. Så fryser din hund inte när du inte är där eller sover. Valpar ska aldrig stanna ute eftersom de inte har möjlighet att hålla sig varm som vuxna hundar. 
    
  • Om du har en utomhushund, t.ex. Ha en slädehund, han borde definitivt ha en hytt med värmebäddsmaterial i den. Färskt halm är bra som isolering mot jordens kalla för ett utomhusskydd. Det bör ändras regelbundet.
  •  
  • En utomhushytt ska ha ett taktak, isoleras och värme vid extremt låga temperaturer. När det regnar tungt på vintern bör ingången vara täckt för att hålla stugan torr.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se till att skyddet är tillräckligt isolerat. En utomhus kennel kan få en basplatta 10 till 15 cm ovanför marken. Under kan du sätta isoleringsmaterial som strå eller bubbla omslag som kallt skydd. Du kan till och med lägga en flaska varmt vatten i utrymmet mellan plattan och golvet på speciellt kalla dagar för att ge ytterligare värme. 
    
  • På golvplattan bör du lägga tillräckligt med varmt strömaterial. Täcken är bra, men din hund ska också ha djupt halm på tallriken. Den ska ha minst 15 cm kompakt strå på den. Det är bäst att också stapla upp en del av det på väggarna och sprida extra strå så att hunden kan bygga ett bo för att krumma sig in. Detta håller extremiteterna varma och utkast undviks.
  •  
  • Tänk på att en kennel inte är tillräckligt varm för din hund om det inte är tillräckligt varmt för att du ska stanna.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skyddet bör skyddas från vinden. Vindkraften kan starkt intensifiera kyla. Därför bör utomhushundar alltid vara väl skyddade från vinden. Om hundar är inrymda i kenneln, bör du tänka på en stam som skyddar mot vind. Var uppmärksam på huvudvindriktningen och sätt in ingången på motsatt sida. På detta sätt kan du också skydda kenneln mot värmeförlust på utsidan, speciellt på huvudvindens sida. Hitta vädersidor online om vindkraft.        
 8.  
 9.             5      Ta med hundar inomhus när vädret är väldigt kallt och ihållande. En ladugård är t.ex. varmare än ett hundhus utomhus. Ju bättre du isolerar skyddet, desto varmare och mysigare blir det. Du kan isolera kenneln med en gammal fjäderduk som du täcker med en presenning för att förstärka skyddet.       
 10.  
 11.             6      Kontrollera skyddet dagligen så att det är torrt och läcker inte. Damp och kyla är farligare än torrt och kallt. Så se till att sängmaterialet är varmt och torrt. Om dynan är våt kan den orsaka hudirritation i hunden.       
 12.  
             

    4      På vintern håll en hund utomhus  ,

    
   
 1.             1      Se till att sängmaterialet är varmt och välfördelat. Det är mycket viktigt att hunden är väl bäddad på vintern. Om din hund sover på marken eller i utkast, lägg sängen över golvet. Du kan göra det t.ex. placera på en plattform några inches över marken så att direkt värmeförlust över marken undviks. 
    
  • Du kan enkelt bygga en sådan plattform genom att placera ett hårddisk på några få tegelstenar.
  •  
  • En fodrad hundsäng, rena lakan och gamla kläder ger ett varmt och mysigt underlag.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Uppvärmning på speciellt kalla nätter. Detta gäller särskilt hos hundar med artrit. Tänk på en uppvärmd hundbädd eller en flaska varmvatten. Så snart en hund inser hur varmt och bekvämt en uppvärmd säng är, kommer han att acceptera den och till och med tillbringa natten där.  
    
  • Speciellt äldre hundar blir ofta styva i kallare väder. Att hålla sina leder varmt gör livet enklare för dem. Återigen kan enkla saker hjälpa till, till exempel att sätta en varm filt över hunden på natten.
  •  
  • Om din hund redan är mycket gammal, kan du också lägga en körsbärssten i sängen så att du kan värma upp den i mikrovågsugnen. Så hans leder håller sig varm. Läs tillverkarens anvisningar, lägg kudden i mikrovågsugnen och sedan på hundens styvaste eller svullna leder. Därefter täcker den för extra komfort med en filt.  
  •  
  • Det finns också olika värmekuddar eller mattor på marknaden, t.ex. sådan för valpar. De tjänar till att hålla mycket unga valpar varma och ge jämn värme över en lång tid. Om du köper en sådan värmemattor, läs noga igenom handboken och kontrollera om ett husdjur kan ligga direkt på det utan att utsätta sig för risken för brännskada. Vissa mattor är endast för veterinärer. De får inte komma i direkt hudkontakt, men måste vara täckta med filt eller liknande. täcks för att förhindra brännskador.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Rengör och byt sängmaterialet regelbundet. Så bryr du dig om färre loppor, bakterier och smuts. Detta är särskilt sant på vintern när insekter använder alla heta fläckar som de hittar.       
 6.  
 7.             4      Använd hundkläder i speciella fall. Hundkläder kan hjälpa till att hålla din hund varm på vintern. Detta gäller speciellt för små hundar eller dvärghundar, shorthair-hundar som tävlingshundar och greyhounds och gamla eller sjuka hundar. En indikation på att din hund fryser och kan behöva kläder är när han skakar som en människa.  
    
  • Hundjackor och liknande Du kan köpa den för någon hundstorlek eller du kan göra det själv (sticka, sy eller virka). För våtvintrar bör du vid behov fästa ett vattenavvisande skikt. Se till att den är andningsbar.
  •  
  • Se till att du bara sätter torra kläder på hunden. Med fuktig klädsel säkerställer vinden att fukten avdunstar och med hundens kroppsvärme så att den är kall. Det är därför du bättre skulle ha olika kläder till hunden så att du kan tvätta en, torka och bära en.
  •  
  • Om möjligt, bör du ta av kläderna inuti - utom det är också mycket kallt i huset. Om en hund alltid bär kläder, dra nytta av dem inte utomhus.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sätt skor på din hund (booties) för att skydda tassarna mot snö och is. Salt attackerar tassarna och snö är väldigt kallt. Booties hjälper till att hålla tassarna varma och fria från salt. Men om du inte har utbildat din hund att ha på sig booties tidigt kan det vara svårt. Vissa hundar vägrar att bära booties. 
    
  • Om din hund inte vill bära booties, träna med positiv förstärkning. Dra en bootie till en tass, ge den en behandling och ta bort den. Öva dagligen och gradvis öka antalet booties tills din hund blir van vid det.  
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>            Läs mer... (16)      

Djur populär:
Bor med en mops.

Ta av en häst.

Fånga en kanin.

Överge hästens bröst.

Skapa en nötkreatursgård.

Bygg ett saltvattenakvarium.

Mata hamstern.

Behandling av fokal epilepsi hos hundar.

Sätt din katt på en diet.

Behandling av bumblefoot sjukdom hos marsvin.

Bedöm en senskada i en häst.

Håll kräftdjur som husdjur.

Få en katt för att sluta meja.

Behandla botulism i ankor.

Förhindra en hajattack.

Erkänn tecken på kattmissbruk.

Valp ner.

Bestäm om en katt har rabies.

Sjuksköterska nyfödda valpar.

Behandla ryggproblem med taxer.

Bada en valp för första gången.

ako woman