Home \ djur
 

Få en katt som används till skräpboxen för att göra affärer ute.

 

Din katt basker i trädgården, men kommer in för att gå till lådan. Inte bara är detta frustrerande, det kan också vara ohälsosamt, speciellt om du har små barn som kryper runt i huset. Om du helt enkelt tar bort kullboxen är det mer sannolikt att du har olyckor i huset än en toalett utanför. Du kan lära en katt att göra affärer ute, men du måste få katten att gå till badrummet utanför istället för inuti.

              

Förfarande .

    

    1      Förbered rätt miljö  ,

    
   
 1.            1      Installera en kattdörr. Även om katter kan hålla det i flera timmar, används katter som är vana vid kullkartongen för att skrapa på egen hand. Om du installerar en liten kattdörr kan du göra ett permanent alternativ där ute för att hjälpa din katt att göra övergången tills du äntligen tar bort kullkassen helt och hållet.  
    
  • Om du installerar en kattdörr helt enkelt inte är ett alternativ, var beredd att låta din katt ut tidigt och ofta. Du måste släppa katten ut så snart du står upp, efter matning och innan du lägger dig så att din katt har gott om möjligheter att gå utanför.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Välj en plats utanför för din katt där hon kan göra sin verksamhet. Även om din katt äntligen går ut på den plats hon väljer själv, kan du vidta åtgärder för att göra en viss plats mer inbjudande och det mest logiska valet för din katt. Om möjligt, välj en plats med följande egenskaper:  
    
  • Lättare jord där din katt kan gräva och begrava avföring (se till att du har ett lock till din barns sandlåda av den anledningen).
  •  
  • Skydd på en eller flera sidor, t.ex. en vägg eller ett staket. Katter gillar inte att vara flaunted när de gör affärer, så ett naturligt sidoskydd gör det lite bekvämare för din katt.
  •  
  • toppskydd, t.ex. från en buske eller ett träd. Din katt kommer också att må bättre om kroppen också har skydd ovanifrån. Det här kan vara en naturlig plats som en busk eller en liten baldakin du satt upp. Detta håller området bekvämare för din katt, även i dåligt väder.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Välj en låg trafikplats. Om katten behöver dela området med en hund, spela barn etc., ska du välja en plats som är tillräckligt långt bort för att din katt ska trivas. Din katt accepterar inte jobbet om hon måste oroa sig för att bli skrynklig under sin verksamhet.       
 6.  
 7.             4      Sätt en del av din katts favoritkattskräp på plats. Katter som är utbildade i en kullkorg kan vara mycket speciella i förhållande till sin tysta plats - även när de flyttar från en kull till den andra. Detta gör att mycket av din katt förstår att den här platsen ska vara deras nya kattlåda.                  
 8.  
             

    2      Ange din katt för att göra affärer utanför  ,

    
   
 1.             1      Låt din katt utforska platsen. Följande steg kan ta veckor och flera repetitioner, medan du kan låta din katt vänja sig på den nya platsen. I början, ta bara katten till den nya platsen och låt den snusa runt. Din katt förstår att det är hennes kattskräp som sprids överallt, men det tar fortfarande tid för katten att förstå att det är okej att göra affärer här.       
 2.  
 3.             2      Lägg gödsel från kullkartongen på kullen på den angivna platsen. Så att din katt lär dig att det är okej att använda den nya platsen, få färsk kull från kullkassen och sätt den på kattskräp som du har spridit i området. Sätt din katt tillbaka så att hon kan snarka runt. Detta kommer att visa din katt ännu mer att det är en acceptabel plats för ditt företag.       
 4.  
 5.             3      Ta din katt till denna plats efter att ha ätit. Mat i kattens mage stimulerar tarmarna, så din katt kommer troligen att "äta" inom 20 minuter efter att ha ätit. Omedelbart efter att ha ätit, lägg katten på plats och stäng dörren för att hålla katten ute på utsedd plats. Du ökar sannolikheten för att din katt väljer att använda den nya platsen som toalett.  
    
  • Avvisa inte katten från sidan eller ta den tillbaka till platsen om och om igen och beröm inte den när den börjar använda platsen. Katter svarar inte på positiv förstärkning som hundar och är mer benägna att avleda din katt från sin verksamhet.
  •  
  • Om mer än 20 minuter passerar, kan din katt fortfarande stanna för att gå till lådan. Låt din katt in igen, om så är fallet, för att du vill att din katt ska välja att använda den nya platsen.
  •  
  • Ta din katt ute för att äta flera gånger i veckan under en vecka för att se om hon äntligen förstår det.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sätt lite jord från platsen i sin skräplåda. Som nämnts kan katter vara väldigt kräsen om sin lugna plats. Din katt kanske inte känner sig bekväm med blandningen av jord och kull på den plats du önskade. För att hjälpa din katt att vänja sig vid denna blandning, lägg lite mark från platsen i kullboxen inuti - ungefär en fjärdedel av jorden till tre fjärdedelar av kull. Din katt kommer fortfarande använda kullkassen och börjar förstå att den nya blandningen fortfarande är en acceptabel plats för din verksamhet. 
    
  • Även under detta steg, ta din katt ut till sjöss flera gånger i veckan efter att ha ätit.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Flytta kullen. Om din katt fortfarande inte har räknat ut det kan du börja lägga kullfacket någon annanstans för att stödja det. Håll toaletten inuti först, men tryck den nära kattdörren som leder ut i trädgården. Om du inte har en kattdörr, så precis bredvid dörren, där du tar katten ut. Se till att du visar katten att du har flyttat din toalett så att hon inte plötsligt kommer undan när hon måste.  
    
  • Kanske vill du också sätta något på kullkammarens föregående ställe, t.ex. ett möbel eller en annan barriär. Annars kan din katt ligga på golvet där kullförpackningen brukade stå.
  •  
  • Lämna lojan på den nya platsen i flera dagar och fortsätt att ta din katt ut till den valda platsen efter att ha ätit. Den sammanslagna skakningen av jord i lådan och dess nya plats kan räcka för att din katt börjar använda den nya platsen utanför.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Lägg kullboxen utanför. Om din katt fortfarande inte har gjort omkopplaren efter alla andra steg, kan du bara lägga på kullkartongen utanför. Lägg den bredvid kattens dörr (eller dörren du använder för att få din katt ut) så din katt behöver inte våga för långt ut för att använda den.  
    
  • Se till att du visar katten den nya platsen i kullkassen så att den inte träffar golvet istället.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Flytta kullbrickan i riktning mot den angivna platsen. När din katt äntligen gör omkopplaren att göra affärer ute, kan du flytta kullkassen längre och längre bort från kattens dörr tills du äntligen placerar den på den angivna platsen. Om du gör det under en vecka kommer din katt att anpassa sig för att gå ut lite mer varje dag för att göra affärer. 
    
  • Så snart du har kullkassen på den nya platsen, justera blandningen av kattskräp till jord i kullkassen i ytterligare tio dagar. Om blandningen är mestadels jord och din katt fortfarande använder den, försök helt och hållet ta bort kullkassen och sätta några av avföringarna på plats. Detta ska så småningom fungera.
  •  
         
 14.  
             

Varningar .

                Läs mer... (8)      
Djur populär:
Orminfestation hos katter.

Undervisa en valp hans namn.

Håller en leguan.

Ta hand om en blinda katt.

Bygg en fäderi.

Duvor kör iväg.

Namn för din valp eller ny hund.

Få din katt att gilla dig.

Ta hand om en persisk katt.

Fodergullfisk.

Duvor kör iväg.

Håll katter från möbler.

Bli av med Wolf Spiders.

Guppies odlar.

Lättvikt vid körning.

Rengör slangfickan på en häst.

Hjälper en hund att vinna vikt.

Fånga en sköldpadda.

Hus en Chihuahua.

Bli av med earwigs.

Tama en aggressiv katt.

ako woman