Home \ djur
 

Hantera förlusten av ett husdjur.

 

Eftersom vi lever mycket längre än våra husdjur är det troligt att vi så småningom kommer att möta förlusten av ett djur. Oavsett om du ser det kommer eller det är helt oväntat är det en sorglig och känslomässig tid. Lyckligtvis finns det många sätt att hantera förlusten bättre.

              

Förfarande .

    

    1      Före Djurets Död  ,

    
   
 1.            1      Acceptera ditt djurs öde. Det kommer en tid när vi alla måste hantera dödligheten hos våra älskade djur. Det finns mycket få husdjur som har en liknande förväntad livslängd som människor. Om ditt husdjur är sjuk eller senior, är det en bra tid att prata med din veterinär om kvaliteten på ditt djurs liv.       
 2.  
 3.             2      Prata med din veterinär. När du pratar med din veterinär, fråga honom eller henne hur mycket smärta ditt husdjur har. Att veta det kommer att göra det enklare för dig att fatta rätt beslut för ditt husdjur. Det kommer också att vara lättare att hantera förlusten av djuret om du vet att du har bestämt till din fördel. Tänk på djurets livskvalitet. Är det i smärta? Kan smärtan eller sjukdomen behandlas medicinskt och ge ditt djur en god livskvalitet? Har det en hälsosam aptit? Är det lyckligt? I slutändan bör du också tänka på om sjukvården är ekonomiskt överkomlig för dig. För de flesta av oss måste finanserna också beaktas, om än en obehaglig. Gör ditt beslut baserat på veterinärrådgivning och din egen bedömning, till fördel för djuret. Om du inte är säker kan du överväga att få en andra veterinärutlåtande.        
 4.  
 5.             3      Ta bilder av ditt husdjur. Du vill ha något som påminner dig om det. Även om det ser sjukt och eländigt ut, är det väldigt viktigt att ta bilder och videor, även om du har blandade känslor om det. Senare kanske du vill visa folk vad ett underbart djur du hade och hur det såg ut. Samla allt annat du vill behålla som en påminnelse. Detta kan vara en favoritleksak, en filt eller ett dekorativt element från ett akvarium eller bur. Tänk på om du kanske vill hålla en tjuv av ditt husdjurs hår.  
    
  • Du kan också dyka upp ditt djurs tassar i lite färg och sedan lägga dem på ett papper så att du kan hänga utskrifterna senare när ditt husdjur dör.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fortsätt att spendera tid med ditt husdjur. Låt ditt husdjur veta hur mycket du älskar det och njut av varje ögonblick. Kraule ditt älskade djur på sina favoritplatser och framför allt se till att han är bra. Prata med honom och kanske sjunga ens. Gör saker som ditt husdjur alltid har haft, till exempel att kunna sitta i knäet i flera timmar, smeka i trädgården och äta läckra godsaker. Om det finns någonsin tid att skämma bort ditt husdjur, så nu. Diskutera hans kost med din veterinär. Om ditt husdjur redan är i en högre ålder kan en dietförändring göra det lyckligare på många sätt - om du erbjuder många olika saker och / eller de som är enklare att äta eller smälta (vilket hjälper dig att undvika viktminskning). Samtidigt bör du respektera ditt husdjurs behov Om du vill vara ensam borde du inte störa hans vila. Låt ditt husdjur ha saker som de vill.        
 8.  
 9.             5      Överväg att stanna med ditt husdjur medan du somnar. Det är vanligtvis en smärtfri och fredlig process för ditt husdjur, men viktigast av allt, under dina sista ögonblick, är du med ditt älskade djur och hjälper honom på vägen. Påminna din veterinär för att administrera ett bedövningsmedel så att ditt husdjur somnar innan FÖRE sprutan som faktiskt slutar sitt liv levereras. Om du håller det och slår det, kan det både du och ditt husdjur göra. Även om det är en sorglig upplevelse, får det dig också att känna att du har gjort allt för ditt husdjur som du kunde.        
 10.  
 11.             6      Gör arrangemang för sina jordiska kvarlevor. När du förbereder dig för förlust av ett djur, måste du också förbereda dig för alla praktiska detaljer som följer. Det här är en total mardröm om du är oförberedd - och kan då lägga till din sorg och stress vid den tiden. Se till att du har gjort alla förberedelser i tid. Kanske vill du begrava ditt husdjur med eller utan en gravsten i din gård. Du kan också få den begravd på en djurkyrkogård eller kremera den.        
 12.  
 13.             7      Ge din familj och vänner en chans att säga adjö. Innan ditt älskade djur lämnar ditt hem för alltid, borde du låta de personer som är knutna till det vet att det inte kommer att bli länge. Du har haft möjlighet att säga adjö och du borde ha. Om ditt husdjur är bekvämt med människor så kommer du båda att känna dig mer älskad när du får uppmärksamhet från olika sidor.                  
 14.  
             

    2      Efter ditt djurs död  ,

    
   
 1.             1      Tillåt dig att gråta. Det är inte bra för dig att undertrycka dina känslor och när du gör det kommer du att känna dig evigt ledsen. Glöm allt nonsens att du inte ska lura för ett djur som en människa. Du hade en anslutning som var viktigt för dig och oavsett vad anslutningen var, du kommer att sakna den.        
 2.  
 3.             2      Berätta för dina vänner om din förlust. Du kan skicka en bulk-e-post men inte till alla personer i din adressbok. Skicka dem till dem som känner dig väl och vem du bryr dig om. Du kommer att få många reaktioner som låter dig veta att andra har älskat och uppskattat ditt husdjur och det kommer att bekräfta dina känslor.        
 4.  
 5.             3      Kom ihåg ditt husdjur. Gör inte som om du aldrig hade en. Även om det gör dig ledsen, är det bäst att behålla och vårda minnena istället för att ignorera dem. Detta kan skada först, men det är det enda sättet att komma över det och det enda sättet du kan tänka dig tillbaka till ditt husdjur med goda känslor om din tid. Det här är en bra tid att göra ett souveniralbum eller skicka bilder på din blogg eller hemsida. Ta med bilder, berättelser och kommentarer om ditt husdjur. Läs dikten "Rainbow Bridge" på internet. Detta hjälper dig att klara av din förlust.        
 6.  
 7.             4      Lev ditt liv. Även om det är väldigt ledsen att förlora ett djur, finns det ingen anledning att stänga dig hemma eller i depression. Ditt husdjur har alltid känt bra när du känner dig bekväm och ju tidigare du befinner dig i ett aktivt liv, desto snabbare kommer du tillbaka till dig själv.        
 8.  
 9.             5      Tänk på volontärarbete på ett skydd. Du kanske inte är emotionellt redo att hämta ett nytt husdjur hemma, men det kan hjälpa till med din sorg när du letar efter ett djur i hemmet som desperat behöver en vårdande person.        
 10.  
 11.             6      Gör något i ditt husdjurs minne. Plantera ett träd, donera till behövande människor eller skydd, eller bli en veterinär.        
 12.  
            

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>          Läs mer... (1)      

Djur populär:
Ta hand om din katt efter kastning eller sterilisering.

Bli av med tjurar.

Hitta salamandrar.

Gratis loppor ur ditt hus.

Ge en hamster.

Gör en enkel kattbädd.

Lär en hund att le.

Valpar lär sig att gå i koppel.

Döda en giftig spindel.

Behandla konjunktivit hos katter.

Sätt på en hundsele.

Håll akvariet vatten rent.

Ta hand om din häst på vintern.

Att ta hand om dvärgkaniner.

Diagnostisk kronisk kräkning hos katter.

Behåll cockatiels.

Håll en hamster.

Hitta en caterpillar.

Att ta hand om vilda kaninbarn.

Bygg en livsmiljö för boxsköldpaddor inomhus.

Träna en beagle.

ako woman