Home \ djur
 

Träna en valp.

 

För många är valpar otroligt söta eftersom de är små, fluffiga och snygga. Men även om valpar är söta och roliga krävs det mycket arbete för att höja dem. Det tar tid, mycket tålamod och älskar att göra en valp till en lydig hund. Men dessa ansträngningar kommer att löna sig på lång sikt. En lydig hund gillar att vara runt. Men om du inte tränar din valp måste du förmodligen ta itu med en problemhund snart. Börja träningen genom att bygga ett bra förhållande med din hund. Lär honom sedan de viktiga befaller han behöver i sitt hundliv.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Grundläggande grundläggande träning  ,

    
   
 1.            1      Förbered dig själv och din familj för en valps ansvar. Det är väldigt spännande att ta med en ny valp hemma. Men det är också mycket viktigt att bestämma vilka olika uppgifter varje familjemedlem spelar i hundens träning och vilka regler det borde finnas för djuret. Disciplin är avgörande och det gäller inte bara valpen. 
    
  • Om du vill Om du har bestämt att hunden sover i sin bur tills han är inbruten, får du inte låta honom sova i sängen med någon på de första nätterna.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Din valp behöver tydliga regler från den första dagen då han anlände. Se till att han lätt kan följa dessa regler. Om hunden är t.ex. kan inte gå upp, fäst en port till trappan. Om du inte vill att hunden ska be för mat vid bordet, ge aldrig honom något från din tallrik. Också, kom ihåg att inte skälla för mycket om valpen så att han inte kommer att förlora sitt förtroende för dig.       
 4.  
 5.             3      Hitta rätt belöning. Det är nästan omöjligt att träna en hund utan att belöna den på något sätt. De flesta valpar svarar bra på godis. Var dock medveten om att du ska använda små belöningar eller till och med delar av den normala maten för matbelöningar eller godis. 
    
  • Om du belönar hunden med något stort varje gång blir det snart ohälsosamt och fet. Använd högkvalitativa godisar för nya uppgifter. Turkiet t.ex. är mycket hälsosam för hundar och mindre mat av hög kvalitet, som lite hundmat, lämpar sig för att upprepa gamla övningar.
  •  
  • Vissa hundar är mer mottagliga för leksaker. Du kan belöna en hund som gillar att hämta genom att kasta en boll på honom om han gör någonting rätt. Du kan göra dragkamp med en annan hund. Belöningar med leksaker tar dock längre tid, kan göra valpen för upphetsad att träna eller bli uttråkad efter ett tag. Leksaker är särskilt lämpliga för träningsutbildning, även om träningen inte är lämplig för hundar under 18 månader, eftersom lederna och benen ännu inte är mogna nog för det.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Studera din specifika ras. Hundraser är mycket olika, så var noga med att kolla din ras för att veta vad som ska förväntas. Varje ras behöver särskild träning för att trivas. Därför bör du veta vad din hund specifikt behöver.       
 8.  
 9.             5      Beröm din hund muntligt. Detta är väldigt viktigt tillsammans med andra belöningar. Om din valp reagerar korrekt, ge den en hög, vänlig röst. Valpar uppskattar en nöjd och lycklig ton. 
    
  • Clicker träning är också mycket användbar. I den här träningen använder du en klickningsenhet och varje gång du ger ett kommando använder du det direkt.
  •  
  • Å andra sidan, om din hund inte följer dig med att skylla på det, bör du använda en fast röst. Det är viktigt för din hund att skilja mellan den nöjda rösten och den som säger att han gjorde något fel. Alltid förena med hunden efter att du var tvungen att skela honom.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Träningarna ska vara korta, mellan 10 och 15 minuter. De bör också bestå av nya spännande saker, t.ex. lilla spel som du tror upp. När du inser att din hund är uttråkad, distraherad eller frustrerad, avsluta sessionen och ta en paus. 
    
  • Om du blir frustrerad, avsluta sessionen. Ändå försök att sluta positivt, jag. med beröm och belöning. Sedan ser valpen fram emot nästa session.
  •  
  • Försök hålla sig till en daglig träningstid på 10 till 15 minuter för att hunden ska kunna lära sig kommandona snabbare.
  •  
                   
 12.  
             

  Del 2      För hushållning  ,

    
   
 1.             1      Börja lära dig hundens husrenlighet så snart det kommer till ditt hem. Glöm inte att valparna 12 veckor eller yngre inte har full kontroll över blåsan och tarmarna. Även om de inte vill gå, misslyckas de ofta. Därför bör du inte strängt skälla dem när en katastrof händer i huset. De flesta valpar är inte helt inbyggda tills de är sex månader gamla eller ännu äldre. 
    
  • Om du vill lära dig din hundshushållning, bör du alltid hålla en positiv attityd, även om du märker en olycka.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kom ihåg regeln för timme per månad. Valpar kan hålla avföring och urin, beroende på hur många månader de är gamla. Om din hund är fyra månader gammal ska han kunna gå ut minst åtminstone var fjärde timme.  
    
  • Det är annorlunda på natten, för valpar behöver inte vara så ofta, precis som vi. När din hund är fyra månader gammal bör han kunna uthärda en hel natt utan att behöva potty.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kontrollera regelbundna utfodringstider. Som du troligen trodde är hundens toaletter beroende av utfodringstiderna. För att hålla din hund ren ska du hålla fast vid regelbundna utfodringstider. Det är inte bra om valpen har konstant tillgång till mat såvida inte veterinären rekommenderar det. 
    
  • Fri tillgång till mat säkerställer att din hund dödar och urinerar oregelbundet och du anses inte som den som tillhandahåller maten (vilket är viktigt för valpen, så han vet att du är den som är ansvarig för förpackningen) ,  
  •  
  • Du behöver inte mata valpen mellan måltiderna.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Håll din valp utomhus regelbundet. Valpar ska ha tillåtelse att använda badrummet var 30 - 45 minuter. Det bör finnas vissa tider när din hund är tillåten. Valpar ska kasta ut en gång i timmen, liksom kort efter måltider, tupplur och lekstid. Din hund ska alltid gå ut först på morgonen innan du lägger dig eller innan du lämnar honom ensam länge.       
 8.  
 9.             5      Beröm den lilla när han gör sin verksamhet utomhus. Ge honom en behandling och muntligt berömma honom för det. Försök att sätta djuret på samma ställe varje gång han lär sig att gå dit. Om du tar honom där, säg, "Gå på toaletten" och vänta tills han gör sitt jobb.  
    
  • Samma plats får djuret att lära sig om lukten av var toaletten är för honom. Denna lukt kan ofta utlösa hunden att döda eller urinera.
  •  
  • Stanna med din valp när du övar hus med honom, så du kan omedelbart berömma honom när han gör sin verksamhet. Tänk på att några valpar går direkt till badrummet omedelbart så snart du tar dem ut, medan andra måste snöa eller leka framför dem.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Se efter tecken som din valp måste. Dessa inkluderar snooping, kör i cirklar, skriker, rinner ut ur rummet och pacing upp och ner. Ta med hunden omedelbart om du märker dessa tecken. Du måste titta på det bra. 
    
  • Om du ser att valpen vill befria sig på ett olämpligt ställe inuti, klappa två gånger högt. Så du skämtar honom och stoppar honom. Kör sedan snabbt ut med djuret, antingen genom att dra på kragen eller uppmuntra honom att springa bredvid dig.
  •  
  • När du är ute, ska valpen stanna på ett ställe och lätta den där. Om han gör det, berömma honom muntligt och ge honom en behandling. Om hunden inte behöver, oroa dig inte. Var noga med att vara där nästa gång att få ut honom.
  •  
  • Aldrig rant med hunden gnuggar aldrig näsan i avföring / urin. Bara eliminera olyckan och försök att ta ut hunden nästa gång.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Skapa en byggnad för valpen. Detta är särskilt viktigt när du inte är hemma. Välj en bur eller plats som du kan lossa med en penna eller en gitter för att skapa en säker plats för valpen. Lägg ut tidningar där, hans barnsäng, leksaker, vatten och mat. Efter några veckor märker du att hunden kommer till en viss plats i detta område.  
    
  • Du kan gradvis minska mängden tidning där, så att bara på en stund täcker platsen med tidningar som djuret går på. Då kan du långsamt flytta tidningarna så att de gradvis kommer närmare utsidan. Hunden fortsätter att använda platsen som toalett.
  •  
  • Om hunden går någonstans än den önskade platsen, kan du ha tagit bort för mycket tidningspapper eller tagit det för långt och för snabbt från den ursprungliga platsen. Det tar ett tag att få en hund inbäddad. Kom ihåg att du inte förlorar tålamod.
  •  
  • Beröm djuret när det når den önskade platsen. Om din hund har haft en olycka, men du har inte fångat den, skäll inte honom. Han förstod inte varför du skällde honom för att han gjorde någonting för en timme sedan. Om du hittar honom omedelbart efter olyckan, håll honom nära och säg "Nej!"
  •  
         
 14.  
 15.             8      Öppna resten av ditt hus för valpen. Om djuret är generellt tillförlitligt vid användningen av sin toalett, kan du låta honom fortsätta att utforska huset - helst ett rum i taget. Gör detta bara om du kan övervaka hunden. Om han inte kan övervakas, ta honom tillbaka till sin "konstruktion".  
    
  • Lägg hunden i koppel när du utforskar ett nytt rum. Det är mycket lättare för djuret när du är på andra sidan av koppelns.
  •  
         
 16.  
             

  Del 3      Lär din hund att inte bita och gnava  ,

    
   
 1.             1      Din hund vill inte skada dig om han biter dig. Valpar utforskar sin nya värld genom sina muzzles. Därför kommer ett djur troligen att bita dig om det utforskar eller spelar något. Valpar vet inte att deras tänder är skarpa när de biter oss. Därför är det så viktigt att lära djuret att inte bita i en tidig ålder.       
 2.  
 3.             2      Lär din hund att vara mild. Valpar vet inte hur våldsamma deras bett kan vara. Om du leker med din hund, låt honom ta dig. Om han biter för hårt, ja, eller ge ett högt rop av smärta från dig: "Ouch!" Så hunden blir rädd och slutar bita på dig.  
    
  • Ignorera din hund 10-20 sekunder efter att ha bett dig eller gå iväg samtidigt. Kom tillbaka och fortsätt spela. Om han biter för hårt igen, säg "Ouch!" Och ignorera honom i 20 sekunder. Så han lär sig att lek med mild hantering fortsätter, och inte annars.
  •  
  • Om din hund har slutat bita mycket hårt kan du lära honom att inte bita för hårt. Upprepa o.g. Han går tills han bara biter på måttligt sätt. Fortsätt tills han bara fångar försiktigt eller inte alls.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lär din hund att sluta tugga dina fötter. Om din valp gillar att falla över dina fötter när du går runt, ha en leksak i fickan. Så fort han börjar, sluta, ta ut leksaken och vinka den för att få sin uppmärksamhet. När han börjar tugga på leksaken, kan du gå bort. Efter en stund lär valpen veta att det är bättre att tugga på leksaken, inte på fötterna.  
    
  • Om du inte har leksak, sluta när hunden tuggar på fötterna. Så snart han slutar berömma honom och få leksaken.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lär hunden att inte tugga på saker som han inte ska tugga på. Om du fångar honom tuggar på en sko, möbler eller strumpor, ta honom bort och ge honom ordet. Dra uppmärksamheten på något som han kan tugga på, t.ex. på hans favoritleksak och beröm honom om han gnister på den istället. Så lär han sig om vilka saker han kan tugga och på vilken inte. 
    
  • Om hunden fortsätter att tugga på saker som han inte borde ta, använd ett sätt att avskräcka honom, t.ex. ett bittert äpple. Det finns också sådana medel i djurparken. Bitter Apple fungerar bra eftersom den dåliga smaken håller valpen från att tugga på föremålet omedelbart.
  •  
         
 8.  
             

  Del 4      Undervisa din hund för att följa grundläggande kommandon  ,

    
   
 1.             1      Lär din hund att sitta. Detta kommando ska behärskas av varje hund. Om du vill ha en lydig, icke-farlig och öppet hund måste du först lära honom "Sitt!".  
    
  • Gör en godis klar. Använd behandla för att undervisa djuret förstås bara om han uppskattar matfördelar.
  •  
  • Din hund ska vara i koppel, för att det kommer att leda dig.
  •  
  • Håll behandla på hundens näsa. Flytta sedan den uppåt när du sakta drar upp koppel och håll dig med den framför näsan.
  •  
  • Din hund kommer troligen att följa upp behandlingen så att den automatiskt hamnar i sittställning. Om inte, tryck försiktigt ner skinkan. Så snart han sätter sig ner, säg "Sitt!", Ge honom en godis och beröm honom.
  •  
  • Repetera stegen ofta och vara tålmodig. Vissa hundar tar längre tid än andra att lära sig. Så snart din valp känner igen ordet "seat!", Säg det precis innan det verkligen sitter. Med tiden, tålamod och övning kommer din hund att lära sig att svara på kommandot.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör plats för din hund! "vid. Om din hund kontrollerar "Sitz!" Då måste han kunna göra plats. Börja i sittande läge och ha en annan behandling klar. Håll hunden i ett koppel för att kontrollera hans rörelser.  
    
  • Håll godiset framför hunden så att han kan se den. Du kan behöva knäböja ner för att vara närmare marken.
  •  
  • Håll lite spänning i koppel så att hunden inte kommer till behandla och sakta flytta den till marken. Hunden bör ligga för att vara närmare behandlingen.
  •  
  • Om det inte fungerar, lägg lite mer tryck på koppel. Drag kragen ner och flytta behandla. Så snart djuret ligger, säg: "Ställ!" Och belöna det.
  •  
  • Säg: "Ställ!", Precis innan hunden ligger nere. Om du fortsätter att öva dessa steg kommer din hund snart att lära sig att göra plats på kommandot.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lär din hund att komma. Detta är ett annat säkerhetskommando. Du behöver kontroll över din hund och behöver veta att han kommer när du ber om det. 
    
  • Lämna hunden i koppel. Berätta för honom att antingen sitta eller sitta. Gå några steg från honom och knäböj dig. Ha en favoritleksak redo.
  •  
  • Uppmuntra din hund genom att säga sitt namn i en spännande röst. Applicera inte tryck på snören. Visa djurets leksak. Knacka på knäna. Fortsätt prata i en uppmuntrande röst.
  •  
  • När hunden börjar komma till dig, säg "Kom!". Om han gör det, lova och belöna honom.
  •  
  • Fortsätt att träna och gradvis flytta ifrån honom.
  •  
  • Så snart en hund kommandot kommandot, försök att ringa det när du spelar.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lär din hund att stanna. Detta är en av de viktigaste säkerhetskommandona. Din valp behöver veta att du står / sitter på plats. Det här är viktigt för promenader, utomhusaktiviteter, hälsning till andra människor och hundar etc.  
    
  • Lämna hunden i koppel. Visa honom inte behandla den här gången, men håll den redo att belöna hunden när tiden kommer.
  •  
  • Låt hunden sitta. Säg "Stanna!". Håll handen över huvudet framför djuret. Din hand ska vara där hunden kan se det lätt. Innan din hund befinner sig, bör du inte röra din hand. Detta hjälper honom att fokusera och förstå meddelandet.
  •  
  • Medan du håller ögonkontakt borde du gå väldigt långsamt bakåt. När hunden börjar röra sig, säg högt och otroligt: ​​"Nej!" Så du får hundens uppmärksamhet och låt honom veta att han gör något fel. Reagerar inte upprörd, han känner inte till kommandot än. Ställ istället hunden på samma plats och låt honom sitta. Hunden måste vara på samma plats så han tror inte att han kan flytta under vistelsen. Upprepa kommandot och försök igen.
  •  
  • Om hunden stannar, säg "OK!", Låt honom gå upp och komma till dig. Beröm hunden och ge honom en belöning.
  •  
  • Fortsätt att öva kommandot. När hunden har lärt sig kommandot, rör sig gradvis bort från det och väntar länge tills du ger befaller att han kan flytta igen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lär hunden mer kommandon. Om din hund kan hantera de grundläggande kommandona och följa dem genast, kan du lära honom några knep. Det finns många bra böcker och internetartiklar som du kan använda för att ta reda på vilka knep som är bäst för din hund och hur man bäst lär dem. 
    
  • Ta din hund en roll. Dina vänner kommer att bli imponerade och förbluffade på hur söt din hund är när han spelar en roll.
  •  
  • Lär honom att göra hög fem. Det är viktigt att involvera dina barn i träningsprocessen. Därför bör de lära hunden något de båda tycker om.
  •  
  • Lär din hund att dansa. Kan du föreställa dig något trevligare än en hund som gör lite dans?
  •  
  • Lär din hund att ge poten. Pawing är ett klassiskt trick som alla hundar ska behärska.
  •  
  • Lär din hund att hämta. Valpar har mycket energi. Därför kan du lära honom det här tricket där han blir av med mycket av valpenergin.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Du kan också gå till hundskolan med din valp. På så sätt kan han lära av andra valpar och deras ägare och han tränar i en miljö full av distraheringar. Din veterinär, service hotlines eller husdjuraffärer kan hjälpa dig att hitta en hundskola nära dig.       
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (7)      
Djur populär:
Bygg varpsfällor.

Undervisa en katt för att använda toaletten.

Ta hand om en get.

Ta hand om en hund med sömmar.

Förbered dig för valp.

Träna en Rottweiler.

Behandla ormbett hos katter.

Fånga en kyckling.

Bestäm könet av en guldfisk.

Närma sig en blyg eller rädd hund.

Petting en katt.

Manliga och kvinnliga robins skiljer sig från varandra.

Skydda dig mot attackerande flöjtfåglar.

Ta bort skunk stink från husdjur.

Lätt torr hud i hundar.

Gör kattavvisande medel.

Håll dina hunds tänder friska.

Ta hand om dina hunds grundläggande behov.

Petting en kanin.

Hur bli av med myggor.

Få en hamsterrörelse.

ako woman