Home \ djur
 

Skapa en livsmiljö för en grekisk sköldpadda.

 

Grekiska sköldpaddor är naturligt lämpliga för en varm och fuktig miljö. Om du vill hålla sköldpaddorna hälsosamma i fångenskap, måste du efterlikna deras naturliga ekosystem. Se till att de har tillräckligt med ljus, värme och utrymme att gräva. Friska, gröna sköldpaddor kan leva upp till 75 år.

              

Förfarande .

    

    1      Bygg tillbyggnaden  ,

    
   
 1.            1      Bestäm om du vill utforma bostadsutrymmet inuti eller utanför. Grekiska sköldpaddor kan hållas inomhus eller utomhus, med vädret tillåter. Sköldpaddor måste kunna bada regelbundet i solens värme eller en lampa. Tänk på de positiva och negativa konsekvenserna av alternativen: Utanför kan det vara lättare att hitta en plats för din sköldpadda, men det kan vara lättare att ta hand om en inneslutning inomhus. Denna speciella sköldpaddsart behöver ett visst temperaturintervall, så om du bor i ett kallt område kan det inte vara möjligt att hålla ut dem.        
 2.  
 3.             2      Skapa ett bostadsutrymme inomhus. Bygg en plywood eller plastlåda först. Gör inneslutningen minst 1,20 med 0,90 m eller åtta gånger större än din sköldpadda. Vuxna sköldpaddor är vanligtvis 15 till 20 tum långa. Kom ihåg att detta är det minsta minimumet. Om möjligt bör höljet vara större på alla sidor. 
    
  • Om du bygger ett trähölje, var försiktig så att du inte använder cederträ eller tallskog. Syran i träet kan skada din sköldpadda.
  •  
  • Bygg ett golv i höljet. Täck marken med sand och jord så att sköldpaddan kan gräva. Om du gör inneslutningen inomhus ska den efterlikna omgivningen så nära som möjligt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bygg om en "sköldpadda" om möjligt. Det finns olika typer av inneslutningar, men ett "sköldpadda bord" är en enkel och billig lösning. Börja med en bokhylla som ligger på ryggen (eller ett skåp med dörrar avlägsnas). Sätt en skål med vatten i träet. Badkaret ska vara tillräckligt djupt för att sköldpaddan ska stå i, men inte tillräckligt djup för att hon ska kunna sänka huvudet. Sprid en blandning av kompost och sand på golvet ca 10 cm djupt.       
 6.  
 7.             4      Bygg en utomhushölje. Välj en varm, torr plats med mycket sol. Ju mer utrymme sköldpaddan har desto bättre. Gör ett staket runt området så att din sköldpadda inte kan fly. Andra djur kan skada din sköldpadda om den vandrar för långt och går vilse. 
    
  • Det är mycket lättare att placera en sköldpadda ute när den ligger mellan 18 och 26 ° C på din bostad. Men om du inte bor i ett tropiskt eller subtropiskt område måste du bygga en inneslutning.
  •  
  • Grekiska sköldpaddor gillar att gräva, så sätt staketet djupt i marken. Bygg skåpet på något fast så att sköldpaddan inte kan gräva igenom. Detta kan vara betong, sten eller trä. Placera kycklingstråden under några inches av jord för en billig men effektiv barriär.
  •  
  • Tänk på vilken riktning din trädgård ligger i - den riktning från vilken den får mest solstråle. Om du har en trädgård i norr, förbered sköldpaddan för viloläge från slutet av september. Annars kan dina sköldpaddor stanna ut till slutet av oktober, när det blir varmt och torrt nog.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fyll höljet med substrat. Använd något fint kornat för detta. Det är väldigt viktigt att jordens yta är torr: En fuktig miljö kan orsaka att sköldpaddan får dermal inflammation innan det blir andningssjukdom om sköldpaddan inte kan bli helt torr varje dag.  
    
  • Använd inte skräp, vilket kan vara ett skydd för mögel och svamp som bark.
  •  
  • Tidningar, pellets och sand får inte hålla tillräckligt med fukt, de är inte heller lämpliga att gräva material.
  •  
  • Undvik leraliknande jord, eftersom det tenderar att innehålla mer fukt än normal jord.
  •  
  • Du kan blanda olika typer av substrat till en lämplig kull, den vanligaste kombinationen är jordjord med sand.
  •  
                   
 10.  
             

    2      Reglering av värme och ljus  ,

    
   
 1.             1      Håll kåpan varm. Temperaturen bör ligga mellan 26 och 32 ° C under dagen och mellan 18 och 21 ° C på natten. Dessutom, om du håller din sköldpadda inne, måste du ge tillräckligt med ljus och en plats att värma. 
    
  • Överväg att ha en liten termostat i inneslutningen så att du kan hålla koll på temperaturen och hålla den stadigt. Detta är särskilt viktigt i början när du får sköldpaddorna till sitt nya hem.
  •  
  • Det ska vara okej för sköldpaddan när det är kallt på natten, så länge det är torrt. Se till att din sköldpadda kan höja sin temperatur under dagen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Använd en värmelampa och en UV-lampa för att ställa in en värmeplats. Sköldpaddor bada i solen för att smälta och absorbera näringsämnen från maten. Du behöver inte göra något speciellt - bara se till att en del av höljet alltid är tillräckligt varmt för att möta behoven hos en sköldpadda efter att ha ätit.  
    
  • Letar efter en keramisk värmelampa som inte avger ljus. Du kan också starta dessa lampor på natten.
  •  
  • När du ställer in höljet ute i ett hett område behöver du inte oroa dig för att skapa en värmeplats. Din sköldpadda kommer att bada i solen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Belysa höljet under dagen. Om du håller din sköldpadda inomhus, från direkt solljus, tänd lampan med minst 5W UVB-glödlampa. Ställ in ljuset på ett centralt ställe - det ska tända hela kåpan. Lämna ljuset i åtta till tolv timmar om dagen. 
    
  • Sköldpaddor gillar det varmt, men de är inte säkra med temperaturer över 27 ° C. Om höljet blir för varmt, häng lampan lite högre.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Håll fuktigheten vid cirka 50 till 65%. Överväg att använda en luftfuktare för att reglera luftfuktigheten. Placera luftfuktaren direkt i höljet eller fukt hela rummet. Detta är särskilt viktigt om du bor i ett kallt klimat och använder en värmare i huset - centralvärme tenderar att torka ut i luften.        
 8.  
             

    3      Fyll på höljet och vänta  ,

    
   
 1.             1      Bygga gömställen. Grekiska sköldpaddor gillar att gräva och dölja, så det är viktigt att du ger dem en plats att känna sig trygg. Bygg ett litet "sköldpaddahus" eller helt enkelt sätt en plastmatbehållare med ett hål att krypa in och ut ur höljet. Sköldpaddor gillar att sova i deras gömställe. 
    
  • Detta är särskilt viktigt om du håller din sköldpadda på en mycket varm plats. Se till att dina djur har en skuggig plats att dra sig tillbaka till när det blir för varmt.
  •  
  • Om du har en utomhushölje, se till att den är säker från rovdjur, inklusive fåglar. Sköldpaddor är stabila varelser, men de kan inte försvara sig mot alla djur.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör tillräckligt med mat och vatten redo. Grekiska sköldpaddor äter inget kött och inget korn. De äter olika grönsaker (endiv, radicchio, maskros), idealiskt löv och några blommor. Ge dem färsk mat varje dag och varannan dag när de är äldre. Tvätta maten noggrant med vatten i förväg. Ha rent vatten dagligen i en grundskål eller annan behållare.  
    Sköldpaddor behöver också kalcium i deras foder. Låt dem nibble på din trädgård med ett litet grus. Dessutom älskar de klöver.    
  • Om grekiska sköldpaddor lämnar något bakom betyder det att de inte gillar det. Det är vanligtvis lätt att upptäcka en sköldpadds preferenser genom att helt enkelt titta på deras beteende.
  •  
  • Grekiska sköldpaddor som hålls ute kommer ofta ut under en regndusch och dricker från pölarna.
  •  
  • Foder aldrig en sköldpadda med hund eller kattmat. Maten för dessa djur innehåller vanligtvis kött, korn och andra saker som en sköldpadda inte kan smälta väl. Det kan också vara att hon äter för mycket av det.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Håll höljet rent. Byt vatten och mat dagligen. Byt substratet en gång i månaden eller om det verkar vara särskilt smutsigt. Om du inte har råd att helt ersätta substratet, raka upp jorden och / eller plantera levande växter som absorberar ammoniak och nitrat.       
 6.  
 7.             4      Var försiktig om du håller flera sköldpaddor i samma hölje. Var medveten om att detta kan orsaka problem, även med utrymme i höljet. Två män tenderar att kämpa för sitt territorium. Det kan dock också leda till spänningar, om förhållandet mellan kvinnor och män är för litet: Hanen lämnar ofta kvinnan i fred och hon kan bli för stressad. Om du upptäcker att sköldpaddorna stör dig måste du sätta dem i separata höljen.       
 8.  
 9.             5      Var försiktig och ge dem utrymme. Grekiska sköldpaddor brukar vanligtvis inte röra sig. Behandla dina djur försiktigt när du lägger dem i deras nya hölje. Håll en sköldpadda med två rena händer och släpp inte dem. Undvik att röra sköldpaddorna i minst två dagar efter att ha tagit hem. De blir vana vid det och behöver tid att vänja sig vid deras nya hölje.       
 10.  
             

Varningar .

                Läs mer... (8)      
Djur populär:
Ta ut en kanin.

Kreativt dekorera ett sötvattensakvarium.

Feed kattungar.

Foder och fodersalamandrar.

Behave nära en coyote.

Ge ett vaccin till en hund.

Minska stressen hos katter.

Få en budgerigar av biten.

Träna en Siberian Husky.

Så här får din katt känna och älska dig.

Minska flatulens i hunden.

Träna en valp.

Ta hand om din hästs tänder ordentligt.

Fånga en groda.

Ta hand om din häst på vintern.

Spelar med din hund.

Träna din hund till en hundshow.

Lyssna på vän med en lurad katt.

Övertyga dina föräldrar till ett husdjur.

Förfölja en hund på ett säkert sätt.

Sätt en krage på en katt.

ako woman