Home \ djur
 

Lugna en hund.

 

Hur du vill lugna din hund beror alltid på situationen. Strangers, åskväder, brandmän, sopbilar, besök på veterinären och andra djur kan skrämma, oroa dig eller stör din hund. Våra instinkter berättar att vi ska coddle och krama honom, men det finns bättre sätt att hantera en sådan situation-de som lär din hund att inte vara orolig, rastlös eller upprörd. För att lugna din hund måste du lära dig att tolka din hunds beteende på rätt sätt och ta dig tid att förstå vad som utlöst hans reaktion.

              

Förfarande .

    

    1      Lugna din hund  ,

    
   
 1.            1      Erkänn kroppsspråket hos en rädd hund. Hundens kroppsspråk är komplext och kan ofta missförstås. Det finns inget universellt tecken på stress eller ångest att se upp för, eftersom varje hund reagerar annorlunda. Så det är inte ovanligt för en skräckhund att reagera aggressivt medan den andra går bort och gömmer sig. Båda hundarna vill bara vara säkra, men de hanterar situationen på olika sätt. Vanliga tecken inkluderar: 
    
  • Crooked Posture
  •  
  • Titta bort / dilaterade elever
  •  
  • Dangling eller något bakåt öron
  •  
  • Ridged Forehead
  •  
  • Whining
  •  
  • Skakning
  •  
  • Svettiga tassar
  •  
  • förlust av kontroll av blåsan eller avföring  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Förstå orsaken till din hunds beteende. I de flesta fall är utlösaren uppenbar. Det är klart att din hund är rädd för åskväder, en viss person, ett högt ljud eller en viss plats. Sätt dig själv i din hund: du vet väldigt lite om världen och du ser plötsligt något skrämmande. Hur skulle du reagera? Ha medkänsla för din fyrbenta vän.        
 4.  
 5.             3      Ta bort eller minska orsaken till hans rädsla. Ta din hund till ett annat rum när en viss person skrämmer honom. Stäng persiennerna och sätt på musik för att drunkna ljudet av åskväder eller eldbrytare. Om din hund vill fly och krypa in på ett säkert ställe (till exempel hans kennel), täck den med en tunn filt för att dämpa det skrämmande ljudet ännu mer. Återigen beror den metod du väljer att lugna din hund på orsaken till hans ångest.  
    
  • Du kan skapa en fristad för din hund genom att öppna dörren till ett rum som ligger långt ifrån det höga bruset eller genom att acklimatisera den till hundens låda. Med den senare metoden kommer din hund att lära sig att hans kennel är den mest bekväma och säkraste platsen någonsin.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta av din hund. Du bör hålla din hund inriktad på något annat - något positivt och kanske produktivt. Har din hund en favoritleksak eller ett tuggben? Om så är fallet, ge din hund en av de två sakerna för att distrahera honom från den negativa stimulansen. Förvandla en stressig situation till ett bra spel. Med tiden kommer din hund att associera den första orsaken till stress med något vackert, så att den negativa stimulansen (som främling, åska, veterinär eller andra djur) i slutändan inte påverkar honom så mycket.       
 8.  
 9.             5      Slå på din hund. Varje hund är annorlunda och varje hund älskar att klappa på sitt eget speciella sätt. Några som mjuka strökar, andra älskar mjuka katter och handtäta klappar. En av de vanligaste strokningsmetoderna är emellertid den svaga sträckningen över ryggen. Sätt din handflata på hundens huvud och kör långsamt ner ryggraden i hans höfter. Gör det flera gånger i rad för att lugna din hund.  
    
  • Du bör dock vara medveten om att din hund kan överväga att smaka som en belöning för hans ångest. Så absurt som det kan låta, kan caressing i en sådan situation oavsiktligt lära din hund att han borde vara orolig i framtiden. Uppskatta situationen noggrant, för ibland är det bättre att ignorera hundens rädda beteende, eftersom det ger honom att det inte finns någon anledning till hans rädsla.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Använd en Thundershirt. Denna speciella skjorta dras runt hundens torso så att den kan utöva lätt tryck när hunden är rädd. Hundar känner detta tryck som spädbarnsförpackning. Detta är lugnande för vissa hundar.        
 12.  
 13.             7      Introducera klassisk musik till din hund. Många hundägare och djurskydd skyddar sig tyst på klassisk musik för att lugna sina hundar.                 
 14.  
             

    2      Motverka din hunds rädsla  ,

    
   
 1.             1      Träna din hund. Många hundutbildare tror att mycket rastlösa, lättillgängliga eller ängsliga hundar är ett direkt resultat av bristfällig träning. Genom att träna din hunds belöning och fördjupa positivt beteende. Lär honom att vara lugn hos veterinären och i hundparken och inte vara rädd för åskväder. Du kan uppnå detta genom att ge honom en annan uppgift att fokusera på och sedan belöna honom när han framgångsrikt har avslutat denna uppgift.  
    
  • Om din hund är väldigt rastlös i väntrummet för veterinärpraxis, låt han eller hon sitta eller sitta. Varje enkelt kommando är lämpligt för detta. Belöna din hund så fort han har följt din beställning. Detta fördjupar träningsframgången och distraherar din hund från den stressiga situationen. Det kan till och med vara så att din hund kombinerar veterinärens väntrum i framtiden med sittande och en efterföljande behandling och inte längre plågas av en främling.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Dölj din egen reaktion. Din hund tittar på dig som medlem av hans förpackning. Om han ser att du är rastlös eller orolig, tar han över ditt beteende. Visa därför inte om det är en situation som stör dig. Istället räkna andan när du andas djupt och långsamt och medvetet. 
    
  • Om du har din hund, till exempel För en operation till veterinären och stressas därför, bör du inte visa detta för din hund. I sådana situationer bör du alltid skapa positiva upplevelser för din hund. Men om du skrikar varje gång det thunders, kommer din hund att tro att han måste vara rädd för åskväder.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd feromonförstörare. Feromoner är kemiska budbärare som avger hundmor under amning för att ge valpen en känsla av säkerhet och säkerhet. En syntetisk version av detta ämne, som kallas DAP (English: Dog Appeasing Pheromones), finns hos många stora djurbutiker. Koppla bara in nebulisatorn till eluttaget eller fäst enheten på hundens krage och titta på när din fyrbenta kompis lugnar sig ner.        
 6.  
 7.             4      Ge din hund ett Zylkène® tillskott. Zylkène® innehåller ett mjölkhärledat protein som har en lugnande effekt som diazepam. Kapslarna ges två gånger om dagen och har visat sig lugna hundar under åskväder, veterinärbesök eller under kennelstöd.        
 8.  
 9.             5      Prata med din veterinär. Han kan rekommendera vilka metoder som är bäst för dig, oavsett beteende eller medicinsk. Om det behövs kan du till och med få recept på ett starkare läkemedel. Ge detta läkemedel till din hund, men bara om din veterinär har ordinerat det och följ alltid hans instruktioner. Det finns fem typer av läkemedel som används för att behandla beteendemässiga problem hos hundar. Dessa är bensodiazepiner (BZ), monoaminoxidashämmare eller hämmare (korta MAO-hämmare eller MAOI), tricykliska antidepressiva medel (TCA) och selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI).        
 10.  
             

Tips .

                Läs mer... (12)      
Djur populär:
Håll katt och hund tillsammans.

Hjälp en kyckling som har fallit ur boet.

Hjälp rädda tigrarna.

Förhindra att hunden sitter i sin lådan.

Ta hand om påfåglar.

Hur man bestämmer könet av en kyckling.

Förvara skäggdrage.

Hus en Chihuahua.

Lär en hund att sitta ner.

Behandling av vita fläckar i tropisk prydnadsfisk.

Dra upp kycklingarna.

Ta av hunden för att skälla främlingar.

Få en hamsterrörelse.

Ta hand om Golden Retrievers.

Uppfödning av neonfisk.

Ta av en häst.

Valp ner.

Borstar en cocker spaniel.

Ge nötkreaturinjektioner.

Ta med valpar till huset.

Undvik tårar hos hundar.

ako woman