Home \ djur
 

Vinn förtroende hos en katt.

 

Vill du att din nya katt ska vara vänligare och mer tillitande? I naturen är katter självförsörjande och behöver ingen vänskap. Du bygger förtroende bättre när du behandlar dem med godis. Låt din katt sätta takten och fokusera bara på att du känner dig trygg och bekväm. När hon väl har bestämt sig för sin nya miljö, börjar hon också lita på dig.

 

<91112>              

Förfarande .

    

  Del 1      Ge katten en bra miljö  ,

    
   
 1.            1      Förstå din katts tankegång. Du kan inte tvinga din katt till att lita på dig. Istället måste hon vara övertygad om att hon kan dra nytta av det. Kanske kommer hon att ge upp sin tupplur för att få hennes favoritbit, till exempel. Men bli inte besviken om du inte kan övertyga dig själv. Katter väljer ofta att vara avlägsna eller oförutsägbara.  
    
  • Din katt kommer att finna det svårare att acceptera dig när du är hög och rastlös. Katter gillar inte stress, buller eller tumult. Det kommer att acceptera dig snabbare om du är lugn och avslappnad i ditt område.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Erbjud utrymme att gömma och utforska. Ibland kommer din katt att känna osäker, orolig eller spänd. Bjuda på sina olika sätt att gömma när hon känner det. Till exempel ett skåp eller en låda under sängen. Det är bra att veta var deras gömställen är. Du bör bara ta ut den, om det är absolut nödvändigt. Du bör också se till att din katt har tillgång till högre ställen, som höga möbler eller en hög kattträplattform och leksaker, så att hon kan vara upptagen när han blir uttråkad. 
    
  • Det är mycket viktigt att omedelbart skapa några säkra gömställen. Om du vill ha förtroende bör du först hålla katten i ett rum så att hon långsamt kan vänja sig vid sin nya miljö.  
  •  
  • Se även till att kullkassen är i ett hörn av rummet. Det borde vara borta från något högt så att hon känner sig trygg när den används. Så bäst i ett hörn mellan två väggar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ge henne mat och vatten. Mata din katt regelbundet så att hon vet att du ger henne mat och skydd. När du släpper skålen kan du försiktigt prata med den så att den blir van vid din röst och kopplar den till något positivt som mat. När din katt kommer att äta, borde du gå åt sidan för att ge henne tillräckligt med utrymme. Om du vill behålla sitt företag, sitta ner på marken så att du inte tornar över henne. 
    
  • Se till att din katt lätt kan komma till mat och vatten. Om hon är väldigt blyg kan du lägga maten nära hennes gömställe så att hon inte behöver oroa sig för mycket om hon vill äta något.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hjälp din katt slappna av. Din katt kan ha problem med att slappna av och lugna ner sig i den nya miljön. Du kan köpa en artificiell kattferomon och spruta den i rummet. Detta är en kemisk doft som en moderkatt ger sig för att få killarna att känna sig trygga. Det kan därför minska stress och hjälpa din katt att leva snabbare.  
    
  • Du kan också få din katt till din lukt. Detta hjälper henne att känna igen dig när du börjar röra henne. Du kan till exempel sätta en av dina gamla skjortor som luktar av dig i hennes sovande gömställe.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ge henne positiv feedback. En katt kan vara väldigt orolig, oavsett hur bekväm du förbereder det för henne. Särskilt om katten blev misshandlad eller försummad. Du ska aldrig skrika på din katt, även om hon gör något hon inte borde. Hon utforskar förmodligen bara sin nya omgivning. Istället bör du alltid lova henne med en mild röst när hon visar bra uppförande. 
    
  • Om din katt fortfarande är osäker i sin nya miljö, måste du vara mycket försiktig så att du inte skrämmer henne. Smyg inte på dem och gör inga snabba rörelser nära dem. Det kan skrämma henne mycket. Särskilt misshandlade katter kommer att vara väldigt blyg om du skrämmer dem.  
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Stimulera kontakt  ,

    
   
 1.             1      Se efter tecken på att din katt är redo för kontakt. Låt din katt komma till dig istället för att närma henne. Om du kan se tydligt att hon är spänd och håller ögonen på dig (står upprätt och med utbredda elever), gör bara ingenting. Sitt mycket stilla och stäng dina ögon bäst. Du kommer då att bli mindre farlig och din katt kan vänja sig till din nuvarande. Om din katt är redo för kontakt kan hon:  
    
  • Stanna med dig efter din måltid i stället för att springa bort.
  •  
  • Ta några steg närmare.
  •  
  • Sitter nära dig och rengör dig själv (vilket visar att hon är avslappnad).
  •  
  • Sitter med ryggen till dig (vilket indikerar att hon litar på dig).
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör inte hot. Det finns flera sätt att vara icke-hotande och att få din katt att må bättre. Ligga ner om det finns tillräckligt med utrymme. När du går upp till hennes höjder, kan du inte stiga ovanför henne. Undvik ögonkontakt, eftersom ögonkontakt är en utmaning och ett hot mot kattens språk. I stället vänder du huvudet och tittar någon annanstans. 
    
  • Om du bär glasögon, kanske du vill ta bort dem eftersom de kan se ut som stora ögon på din katt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Låt din katt sätta takten. Gå inte för fort. Din katt kommer så småningom att lita på dig och närma dig. Och då kommer hon att röra din hand eller ben på egen hand. När hon gnider huvudet mot dig sprider hon hennes lukt på dig och visar att hon har accepterat dig. 
    
  • Du kan uppmuntra henne att komma till dig genom att erbjuda henne godis. Sätt din arm på golvet och sprida några behandlar runt den. Låt henne komma till dig för att äta godis. Då kan du börja sätta läskarna närmare kroppen så att de kan närma sig dig utan att känna sig hotad.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kraule öronen och hennes haka. Om din katt ger tecknen (om hon gnider mot dig) är hon redo för mer kontakt. Då kan du klia på hakan och öronen. Börja långsamt och använd bara ett finger i början. Gör inte snabba rörelser. När ditt självförtroende har blivit vuxet, kan du stroke hennes haka.  
    
  • Undvik att vara för grov. Katter gillar inte det.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Spendera tid att leka med henne. Om din katt kommer regelbundet till dig och springer när du kramar med det, kan du sluta bara ligga runt. Sitt upp och krama med henne. När hon börjar krypa på knäet, litar hon helt på dig. 
    
  • Gör en daglig rutin. Detta kommer att stärka ditt band och din katt kommer att börja förvänta dig denna typ av uppmärksamhet. Studier har visat att människor också dra nytta av att prata med och röra djur (som sänkt kolesterol, sänkt blodtryck och mindre oro).  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Se efter tecken på att din katt vill vara ensam. Detta är särskilt viktigt om du har en katt med dig som tidigare har blivit mishandlad. Det kan hända att du slår henne normalt och hon biter eller skrapar dig ur det blå. Det kan innebära att hon är överväldigad av så mycket kontakt och tillgivenhet. Ge katten lite tid att lugna sig, hon är nog lika förvånad som du. Nästa gång borde du inte älska henne så länge.  
    
  • Du ska aldrig straffa, slå eller skrika på din katt. Katter kan inte förstå varför du skadar dem. Gå först och lämna henne ensam.
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                Läs mer... (8)      
Djur populär:
Förvara en råtta som husdjur.

Välj hälsosam hundmat.

Undvik tårar hos hundar.

Hålla hundar ihop.

Feed kattungar.

Ta hand om din hästs tänder ordentligt.

Köp en Labrador Retriever valp.

Läs kattens språk.

Märka graviditet hos katter.

Bryta upp ett hjort.

Behåll änglingar.

Kontrollera om en hoppare är gravid.

Leverera en Husky.

Bada en katt.

Sifonen från vatten.

Eliminera brandmyror.

Fånga en krabba.

Tama en paraket.

Stoppa ekorren från att äta pumpa.

Utbilda katter.

Sadel och häst i en häst.

ako woman