Home \ djur
 

Ta hand om en sjuk ornamental fågel hemma.

 

Är din fågel sjuk? Det här är en väldigt stressig tid för honom. Fåglar är underbara djur, så följ dessa instruktioner för att ta hand om din sjuka fågel.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Håll honom varm. Det är viktigt att hålla din sjuka fågel varm. Om inte din fågel har feber (om så är fallet, det är inte en bra idé att öka temperaturen längre eftersom det kan döda dig), du bör hålla det varmt. Kom ihåg att en överhettad fågel kan höja sina vingar och byxor, medan en fågel som fryser puffar upp. 
    
  • Försök att installera en värmelampa i din fågelbur (de kan köpas på djuraffären och brukar användas för ödlor - en grön glödlampa på 40 till 60 watt är bäst, använd inte en vit glödlampa) och stäng av den på natten , Du kan också sätta en varmvattenflaska på botten av buret och lägga på en handduk eller filt. Vad som helst bäst för dig och din fågel.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Håll buret obefläckad. Detta förhindrar att bakterier sprids och gör din fågel ännu sjukare. Kom ihåg att omedelbart ta bort frukterna och fröna som släpper din fågel på marken.       
 4.  
 5.             3      Se till att din fågel mat och vatten skålar är lätta att nå. Din fågel behöver vila när han är sjuk och inga långa marscher för mat och vatten.       
 6.  
 7.             4      Minska stressen på din fågel. Stöt inte hans bur, sätt honom inte i en ny miljö (om det inte är oundvikligt, som ett besök hos veterinären) och rör honom inte så mycket. Vakna inte din fågel när den sover och var tyst när buret befinner sig i ett gemensamt rum. En sjukt fågel behöver 12 timmars sömn varje dag.       
 8.  
 9.             5      Hans abborre bör inte vara för hög för att hindra honom från att falla. En sjukt fågel faller lättare av sin abborre. Stress och skador är inte bra för honom.       
 10.  
 11.             6      Din fågel ska vara i solljus om möjligt. Flytta inte din fågelbur till ett annat rum (se steg fyra), men solstrål kan hjälpa din fågel, speciellt om den lider av D-vitaminbrist. D-vitaminet som produceras av solljuset förbättrar din fågelstämning och hjälper honom att återhämta sig från sin sjukdom. 
    
  • Se till att det inte överhettar din fågel. Om solljuset är obehagligt, bör du se till att han har skugga att gå till.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Förhindra att din fågel blir uttorkad. Ett symptom på uttorkning är skrynklig hud runt ögonen. Det är det största problemet som en sjukt fågel har att göra med. Han borde alltid ha färskt, rent vatten i närheten. Söt den behöver med lite älskling, så han dricker det. Men om du gör det måste du byta vatten regelbundet, eftersom bakterier växer snabbare i sötat vatten.       
 14.  
 15.             8      När din fågel blir sjuk måste du ta bort all mat från buret. Dessa inkluderar hirs, frön, frukter och foder som sitter på botten av buret. En av de vanligaste orsakerna till sjukdom hos fåglar är dålig matning.       
 16.  
 17.             9      Om allt annat misslyckas, måste du gå till veterinären. Om din fågel visar alarmerande symtom eller förvärras, måste du gå till veterinären för att dö. Din veterinär kan också ge dig medicin och kosttillskott för din fågel om han inte äter bra eller är uttorkad.                 
 18.  
             

Tips .

             
Djur populär:
Frisör en pudel.

Så älskar din parkett dig.

Spela med din Hermit Crab.

Kanarieöarna odlar.

Behandla en kattskrapa.

Underhålla en kameleon.

Känn igen symptom på anfall hos en hund.

Att hyra en hund.

Bryta upp ett hjort.

Bygg en enkel kyckling coop.

Ljusa din hunds kappa.

Använd kokosolja i loppor och för hudbehandling hos hundar.

Flytta med en katt.

Undersök katter för uttorkning.

Ta hand om en babyfågel.

Träna en Shih Tzu.

Närma sig en blyg eller rädd hund.

Ta hand om en hund efter att den har brutit.

Ställ upp ett akvarium för en stridsfisk.

Upptag marsvin.

Håll en hamster.

ako woman