Home \ djur
 

Ta bort loppor och fästingar från ditt hem.

 

Loppor och fästingar blir aktiva när vädret blir varmare på våren, och då kan det vara svårt att hålla dem borta från sina hem. Det är bäst att använda olika metoder samtidigt. Gör en noggrann rengöring, ge dina djur loppor och krypmedel, och behandla ditt hem med kemiska läkemedel. För bästa resultat, använd en hel dag för att göra allt på en gång.

              

Förfarande .

    

    1      Behandla dina djur med en lopp och krypmedel  ,

    
   
 1.            1      Applicera en loppa och kryssa spray eller lösning till dina djur. Din veterinär ska kunna rekommendera effektiv behandling för dina husdjur. Kom ihåg att springa applikationen samma dag som du rengör ditt hus och behandla det med en kemisk lösning. Så att dina djur inte klarar lopporna efteråt tillbaka in i huset.       
 2.  
 3.             2      Karantän dina djur tillfälligt. Medan du städar ditt hem grundligt bör du flytta dina djur till ett område med släta, lätta att rengöra ytor, t.ex. ett kaklat badrum eller kök. Om det finns tillräckligt med utrymme kvar för att spela, är det ännu bättre.  
    
  • Om du är orolig att dina djur kommer att ligga nära lopp- och fästkontrollkemikalier, kan du ta dem till veterinären ett tag medan du befriar ditt hus av loppor och fästingar.
  •  
  • Se till att alla loppor och fästingar har försvunnit helt, både från dina djur och inomhus, innan du släpper in dem igen.
  •  
         
 4.  
             

    2      Rengör ditt hem  ,

    
   
 1.             1      Använd en dammsugare för att städa ditt hus. Använd en kraftfull dammsugare för att rengöra dina mattor, mattor och möbler. Flytta dina möbler ur vägen för att rengöra områdena bakom och under. Dammsugning tar bort loppor och fästingar och deras ägg, så det är viktigt att inte hoppa över det här steget.  
    
  • Rengör kuddarna och klädseln på soffan med dammsugaren. Om möjligt, använd en bilaga för att rengöra soffans undersida och andra mjuka möbler.
  •  
  • Fokusera på områden där husdjur ofta stannar, t.ex. Rum där de spelar och sover.
  •  
  • Glöm inte att rengöra klädkammaren med dammsugaren, speciellt om mattan ligger på insidan.
  •  
  • Om du tror att din bil påverkas, bör du också rengöra den noggrant med dammsugaren, så att du inte kommer att kunna få fläckarna och lopporna tillbaka till ditt hem senare.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tvätta dina lakan och kläderna. För din soffkuddehölje, filtar, lakan och kläder, ska du använda den varma tvättcykeln. Använd inställningen för högtorkare för att torka ordentligt och kontrollera att alla insekter och ägg har tagits bort.  
    
  • Om du har ett plagg som kan skadas av varmt vatten, t.ex. en ullrock, lägg sedan den i en plastpåse och lås den. Du bör ta den till en kemtvätt senare för att se till att det inte finns några loppor eller fästingar i den.
  •  
  • Tvätta campingtält, presenningar och annat material som kan ge ett hem för loppor eller fästingar.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se till att alla vinklar och vinklar är rena och bakteriefria. Använd en spolrengöring och en trasa för att städa fönsterbrädor, baseboards och andra områden där loppor och fästingar kan vara närvarande. Fokusera särskilt på de rum där dina djur tillbringar större delen av sin tid.        
 6.  
             

    3      Kemisk behandling av ditt hem  ,

    
   
 1.             1      Spraya ditt hus med en insektsmedel. Naturliga behandlingar är inte tillräckligt starka för att döda loppor och fästingar. Därför måste du tillgripa en bekämpningsmedel för att stoppa angreppet. Följ de tryckta anvisningarna för att behandla ditt hem korrekt. Fokusera på mattor, mjuka möbler och områden där dina husdjur ofta lever.  
    
  • Använd en kemisk insektsmedel som dödar vuxna loppor och fästingar och deras ägg.
  •  
  • Läs säkerhetsanvisningarna innan du börjar behandlingen. Under sprutning borde inga barn eller husdjur vara inne i huset.
  •  
  • Om det är en mycket allvarlig angrepp, kan du också behandla ditt hus med en rökgas. I det här fallet kan du och hela din familj inte komma in i huset i flera dagar eftersom de använda kemikalierna är mycket giftiga.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vakuumögon dagligen. Eftersom bekämpningsmedlet utvecklar sin effekt i ditt hem, dödar den alla befintliga loppor och fästingar samt nykläckta larver. Det kan ta flera veckor för lopporna och fästingarna att helt försvinna.        
 4.  
             

    4      Förhindra retur av loppor och fästingar  ,

    
   
 1.             1      Låt dina husdjur ha en loppkrage. Husdjur är vanligtvis ansvariga för att loppor och fästingar kan komma in i ditt hem. Därför är den bästa försiktigheten att du håller dem borta från dina djur. Fråga din veterinär vilken typ av loppor och tygkrage som är säkrast för ditt husdjur. Tvätta din hund med en anti-loppaschampo är en annan bra sak du kan göra.        
 2.  
 3.             2      Vakuumögon ofta. Om en lopp eller en ficka går vilse i ditt hem, säkerställer regelbunden dammsugning att insekten försvinner tillräckligt snabbt innan den kan reproducera. Använd dammsugaren dagligen för att rengöra de områden som dina husdjur ofta besöker, och en eller två gånger i veckan, blöt upp hela ditt hus.        
 4.  
 5.             3      Håll sällskapsdjurens sovplats ren. Tyghund och kattbäddar ska tvättas regelbundet med varmt vatten. Om du torkar din hund med en handduk efter att ha badat, rengör du den direkt med varmt vatten istället för att kasta det i tvättkorgen.        
 6.  
        
Djur populär:
Köp en igelkott.

Förbered hundmat.

Behandla ormbett hos katter.

Bli av med Wolf Spiders.

Rengör en kattunge.

Undervisa din hund för att tycka om hundens ruta.

Behandla epilepsi hos katter.

Ta hand om spökräka.

Träna en tysk herde.

Bygg ett fågelbord.

Killerbebisflykt.

Tama en cockatiel.

Upptäck maskinfektioner hos valpar.

Känn parvovirus i din hund.

Bestäm ålder av en stridsfisk.

Håll kycklingar borta.

Gör en kattram för en fet katt.

Attracta fjärilar.

Köp en kamel.

Gör naturliga flugor från eteriska oljor.

Grisuppfödning.

ako woman