Home \ djur
 

Tama vilda katter eller kattungar.

 

Många städer är fulla av stridiga katter. Enligt uppskattningar av tyska djurskyddsnämnden finns det cirka två miljoner i Tyskland. Många samhällen är ovilliga eller oförmögna att göra någonting förutom att fånga och nöja några få sönder. För det mesta saknas pengar och intresse. Eftersom stridskatter får så lite hjälp och de ständigt riskerar att dö på grund av skador, sjukdomar eller undernäring, kanske du vill hjälpa dessa djur själva. Men det tar tid och du måste vara tålamod. Men det kan vara mycket uppfyllande att bli vän med en katt i nöd.

              

Förfarande .

    

    1      Dra en vildkatt  ,

    
   
 1.            1      Skill mellan en strid och en vildkatt. En vildkatt är en katt som en gång tillhörde någon som inte längre har hemma. En vildkatt föddes vild och är rädd för människor. Hon kan inte antas eftersom hon inte är van vid människor.  
    
  • Du kan göra vänner med en lurad katt; en vildkatt kommer nog inte att vänja sig vid din närvaro.
  •  
  • Om du vill fånga eller vilda katter, om du tar djuret och tar det till veterinären där det vaccineras och kastreras, då är det en bra tjänst till samhället. Du kan utsätta en vildkatt tillbaka till var du hittade den efter kastration. Du har då den trevliga känslan av att veta att den inte kan föröka sig och bidra till den vilda kattpopulationen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta försiktighetsåtgärder. Vilda katter är oförutsägbara, så du bör spela det säkert om du vill göra vänner med dem. Kattbett stannar snabbt, några ens mycket dåliga. Därför bör du bära långa ärmar och byxor när du hanterar katten. 
    
  • Ett annat problem är rabies hos en katt vars vaccinationsstatus är okänd. Var försiktig och försiktig. Om katten börjar hissa eller gräva, det ser sjukt ut (rinnande näsa eller ögon, sår, nyser / hostar, andas tungt) eller beter sig konstigt, inte närma sig. Ring veterinärkontoret och gå i pension till huset.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Börja bli vän med katten. Om katten ser frisk ut och inte svarar defensivt eller ondskan, kan du prova det. Hitta en plats där katten brukar bo och vänta på att den ska komma fram. 
    
  • Sitt eller lägg dig ner eller åtminstone knäböja ner. Så katten finner dig mindre hotande. Stanna ett tag Det är så katten lär sig att du inte skadar henne.
  •  
  • Stäng åt sidan, cirka tre till fyra meter bort, så att den inte verkar som hotande.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Erbjuder mat till katten. Lämna lite intensiv luktande kattmat (våt) eller till och med en tonfisk för att locka katten medan du väntar. Katten bör associera dig med något trevligt, nämligen en gratis lunch. 
    
  • Du måste bara lämna doftande mat ute på den första dagen. Lämna sedan lite torr mat, så att katten kommer tillbaka för leveranser.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gradvis sätta tonfisken närmare dig. Varje dag bör du placera maten lite närmare dig. Om du håller det ett tag kommer maten också att få din lukt. Detta hindrar inte katten från att äta, men det associerar dig med maten, vilket i allmänhet är en bra sak. Håll din hand så katten kan lukta den. 
    
  • Om katten börjar hissa eller vända öronen tillbaka är du för nära. Dra långsamt din hand lite tillbaka.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Visa katten din kärlek. Vid någon tid kommer katten nära dig. Då kan du sträcka ut handen så att hon kan lukta den. Mata katten ytterligare, lägg dig tyst bredvid henne, så kommer hon slutligen att lita på att du kommer till dig för att äta och vara försiktig strunta. Förvänta dig inte att det ska hända omedelbart. Du kan inte ens förvänta dig att hon genast äter tonfisken.                 
 12.  
             

    2      Ta hand om en vildkatt  ,

    
   
 1.             1      Försök hitta ägaren. Fråga i grannskapet om någon saknar sin katt. Fritt löpare kan gå vilse eller gå runt. Ring några veterinärkliniker och husdjursaffärer i närheten och be om löpande katter. Gör ett foto med telefonen och flyga eller skicka bilden på sociala medier så att den vilde hunden hittar sin väg tillbaka till sin ägare. 
    
  • Om det är en vildkatt och inte ett lopp, är det ingen ägare att återvända till.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få katten undersökt av veterinären. Om du kan närma dig och älska katten, gör en tid med veterinären att undersöka och kastrera henne. Om du har råd med kostnaderna, fråga i skyddet om kostnaderna (delvis) tar över. 
    
  • Katten tar lite blod för att undersöka felin leukemivirus. Om det är positivt, kommer veterinären att diskutera alternativen med dig, t.ex. att isolera katten från andra eller att luta den för att sova. I fallet med ett negativt resultat används ett avföringsexempel för att undersöka om katten har intestinala parasiter. Om så är fallet får hon lämplig medicinering.
  •  Veterinären kommer också att undersöka katten för loppor och fästingar och behandla det om det behövs. Vaccinationer (rabies, distemper och eventuellt kattleukemi) administreras och kastration utförs. Om så önskas transplanteras en mikrochip under huden, vilket rekommenderas starkt.  
         
 4.  
 5.             3      Hitta ett nytt hem för katten. Efter vaccinationer och kastration kan du nu ta ett hälsosamt djurhem med dig. Din insats är att betala för att du vet att du räddade en annan katt från det hårda livet på gatan. Du kan antingen anta katten själv eller hitta ett annat kärleksfullt hem.       
 6.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                     
Djur populär:
Mata en hund.

Sifonen från vatten.

Hushållning av en taxa.

Få en hund att dricka vatten.

Sätt på tadpoles.

Mata en häst.

Håll husdjur borta från möbler.

Fånga en omedelbar hund.

Arbeta med dominerande hundar.

Se sammandragningar med en katt.

Vård av nyfödda kattungar.

Orminfestation hos katter.

Grow budgerigars.

Ta hand om en papegoja.

Behandla en lama häst.

Kyl en hund.

Badar en brittisk korthårskatt.

Hålla en amerikansk träd groda.

Ta bort husdjurshår.

Förbered hypoallergen hundmat.

Matlagning för katter.

ako woman