Home \ djur
 

Förvara gerbils.

 

Gerbils är små, furrydjur som bor i Afrika och Asien. Om du vill hålla en för första gången, var uppmärksam på vilket kön du har och när du föddes. Som du kanske vet, borde du ha 2 eller mer, annars är de väldigt ensamma och kan få hjärtattacker som sannolikt kommer att leda till döden. Om du vill behålla gerbils för första gången borde du få något av samma kön så att de inte har avkommor. Om du tar med dem till dig, borde du vänta 24-48 timmar innan du tar ut dem ur deras bur. De borde vara från samma kull, annars är det troligt att slåss. Om du väljer dina husdjur väljer du aktiva, livliga och hälsosamma girbils, vilket betyder att inga feta gerbils eller de som är över 7 veckor gamla.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Hitta en gerbil för dig och se till att den ser frisk ut och inte fet. Djurskyddsklubbar får ofta kullar på grund av fel könsbestämning i sällskapsdjur, så du kan fortfarande få dem som barn. Dessutom är djuren från djurskyddsgrupper eller välrenommerade uppfödare hälsosammare och mer sociala än de från husdjursaffärer, och du stöder inte gnagare gårdar.       
 2.  
 3.             2      Håll mer än en. Gerbils bör aldrig hållas ensam, men vuxna kan bara socialiseras med vuxna genom att dela buret för att bosätta sig, så du borde få kullkamrater. Manspersoner är lyckligare i grupper på upp till fyra, honor snarare än par, eftersom de delar sig senare.        
 4.  
 5.             3      Ge boende för dem.  
    
  • Det bästa boendeet för en gerbil är ett glasfat som du kan fylla med minst 15 cm matchande substrat som husdjursskräp där dina gerbils kan gräva.
  •  
  • Använd aldrig sågspån eller något som är tall eller ceder, eftersom det kan orsaka allvarliga andningsbesvär.
  •  
  • Lägg till ett lager av hö - det här stöder ditt tunnelnätverk och tuggning hjälper dig att smälta.
  •  
  • Hamsterburar är tråkiga och värdelösa för gerbils, de behöver utrymme att gräva.
  •  
  • Du kan förstora låsen med en andra våningsgolv. Det här är mycket användbart eftersom du kan lägga ett sandbad och vatten där ute så att de inte kommer att förorenas. Där kan du också hänga ett hjul och användbara saker som en hängande bo och hängmattor.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ge dem god mat. Det första steget med korrekt grooming är riktig mat. Gilla oss behöver gerbils en balanserad kost av gröna bladgrönsaker, protein, vissa fetter och vitaminer.  
    
  • Ge dem balanserad gerbilmat med alla slags näringsämnen i den.
  •  
  • Måltider, solrosfrön, jordnötter och hirs är idealiska för tillfällig godis.
  •  
  • Lägg till torra livsmedel till färska, friska grönsaker som broccoli, morötter, ärtor och majs.
  •  
  • Du behöver inte skålar. Att distribuera maten är lättare för dig och bättre för dina gerbils, eftersom det främjar deras naturliga instinkt av foder.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ge även dem en vattenflaska. Köp en med en metallpipa. Det är till hjälp om det är tillverkat av klar plast, för då ser du en kort överblick hur full den är. Du kan hänga dem på masklocken på ett glas akvarium eller genom lockets lock.        
 10.  
 11.             6      Tänk på hur de kan släppa av ånga. Övning är också viktigt för djurets hälsa. Lyckligtvis är gerbils naturligtvis mycket aktiva, du måste bara ge dem tillräckligt med utrymme och gott om gömställen och gömställen att spendera timmar att ha kul med.  
    
  • En solid impeller som den medelstora Silent Spinner är utmärkt för att hålla dig i rörelse.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Främja din aktiva anda. Gerbils tycker om att arbeta andligt genom att gräva tunnlar och bygga bon. De spenderar timmar systematiskt strimla kartong och halm och rippa tyget för att göra en bekväm säng.        
 14.  
 15.             8      Ge kärlek till dina gerbils. Emotionellt behöver gerbils särskild övervägning. I naturen bor de i grupper, så håll minst två. Men välj två som växte upp tillsammans och ha samma kön och aldrig separera dem under en längre tid. Ibland kan gerbils bekanta sig med varandra genom en delad bur, men det kräver erfarenhet.        
 16.  
 17.             9      Lär dig vad din gerbil behöver. Som alla husdjur som du inte har haft än, bör du överväga att köpa en bok och undersöka mycket om deras hälsa, vanor och djurkostnader innan du köper husdjuret.        
 18.  
 19.             10      Rasar inte om du inte har någon bra anledning och ingen erfarenhet. De som har gerbils för första gången bör motstå strävan att odla. Ansvarig avel är ett stort företag och kostar dig mer än det ger pengar. Och även om tanken på små söta gerbilbarn verkar förförisk, kom ihåg att gerbils kan ha upp till 11 kattunge i ett enda kast. Dessutom har gerbils kompis direkt efter födseln, så om manen och honan är ihop i bäckenet, är nästa kull på väg, medan den första kullen växer upp.        
 20.  
 21.             11      Ta hand om din gerbil så att hon blir täm. Sist men inte minst är det viktigt att tämja ditt husdjur till den punkt där du kan göra en daglig inspektion. Se till att du bara tar upp din gerbil på din mage (och mycket försiktigt). Aldrig på svansen eller huden. När du leker med henne, se till att hennes ögon är klara och fria från slem, att hennes näsa inte är blodig, att hon inte har några bettmärken från andra gerbils, att hennes andning inte rattlar och att hennes tänder inte är alltför långa eller brutna ,                  
 22.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

                     
Djur populär:
Känn skillnaden mellan manliga och kvinnliga ankor.

Feed baby kaniner.

Förhindra att hunden sitter i sin lådan.

Marsvinras.

Förhindra mycket hos hundar.

Gör en katt som du.

Diagnosera och behandla fotsår hos katter.

Skötselanvisningar för Neonsalmler.

Undervisa din fågel att tala.

Håll landets eremitkrabbor.

Bestäm en kackerlacka.

Ta hand om Golden Retrievers.

Se om din katt har förstoppning.

Tama en igelkott.

Rehabilitera en alltför blyg hund.

Håll kräftdjur som husdjur.

Gör ett skrapande inlägg.

Döda en skorpion.

Sätt fisk i ett nytt akvarium.

Tämja en hamster.

Hantera döden av ett älskat husdjur.

ako woman