Home \ djur
 

Sätt din katt på en diet.

 

Övervikt är inte bara något folk kämpar med, det är också en utmaning för katter. Tyvärr är övervikt hos katter starkt förknippad med dålig hälsa och ökar framförallt riskerna med leversjukdom och diabetes mellitus (socker). Eftersom kaloririk mat är lättillgänglig för en uttråkad katt - för att inte tala om det mindre behovet av att en katt ska flytta eller använda sin jaktinstinkt - är det knappast förvånande att en stor andel inhemska katter har blivit något soppapotatos. Lyckligtvis finns det sätt att hjälpa din katt att gå ner i vikt, inklusive att lägga dem på en begränsad diet.

              

Förfarande .

    

    1      Bestäm om katten behöver gå ner i vikt  ,

    
   
 1.            1      Gör en bedömning av kroppsvillkor. Innan du lägger din katt på en diet är det viktigt att avgöra om din katt verkligen behöver gå ner i vikt eller inte. En bedömning av kroppsvillkor har en skala från 1 till 5 - där 5 betyder fetma och 1 betyder emacierad. Ett idealvärde är 3. Betygsätt din katt på skalan enligt följande standarder:  
    
  • Värde 1: Ribben, ryggrad och bäcken sticker ut och kan även ses på avstånd. Katten har ingen kroppsfett och ser ut svält och benaktig.
  •  
  • Värde 2: Ribben, ryggrad och bäcken är lätta att känna. Sett från ovan har katten en distinkt midja. Sett från sidan, är magan insatt. Katten ser tunn ut.
  •  
  • Värde 3: Ribben och ryggrad kan kännas men inte ses. Katten har en liten midja från toppen och en platt (men inte hängande) mage från sidan. Ideal.
  •  
  • Värde 4: Ribben och ryggraden är svåra att hitta. Päronformad mage ovanifrån och hängande från sidan. Kan beskrivas som slät eller corpulent.
  •  
  • Värde 5: Benade markörer förmörkade av fett. Tjockt lager av fett över bröstet och buken. Oval silhuett. Feta.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gå till veterinären. Om din katt läkarläsning är 4 eller 5, gå till veterinären. Han har verktyg för att bestämma målvikten för din katt baserat på exakt storlek. Därför använder han ett antal åtgärder. längden på kattens huvud, huvudets bredd, längden på ryggraden, raden på "handlederna" och kroppens omkrets.  
    
  • Att besöka veterinären är lika viktig som att göra en fysisk undersökning av din katt för att säkerställa att enkel övermålning orsakar kattens viktproblem snarare än ett allvarligare tillstånd.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Diskutera olika alternativ. Det finns flera sätt att hjälpa din katt att gå ner i vikt. När din veterinär sätter en målvikt för din katt, diskutera de olika alternativen som finns. Din veterinär kommer sannolikt att föreslå en kombination av alternativ som kan inbegripa att importera din katt kaloriintag, en ämnesomsättning och / eller ändra din katt livsstil. 
    
  • Oavsett vilken strategi du och din veterinär anser bäst för din katt, förbered dig på ett långsiktigt engagemang eftersom långsam viktminskning är friskare för din katt än en plötslig förändring. Faktum är att din katt exponerar dig för risken för lever lipidos (fettlever), där höga fettnivåer påverkar funktionen hos din kattlever om du svälter det.  
  •  
                   
 6.  
             

    2      Begränsa din kattens kaloriintag  ,

    
   
 1.             1      Lär dig hur kaloriintaget påverkar vikt. Förlora vikt med en kalorikontrollerad diet betyder att en enkel ekvation: intagade kalorier minus kalorier som brinner är lika med viktökning eller förlust. Därför blir din katt vikt om den förbrukar mer kalorier om dagen än den konsumerar. Så att din katt minskar, måste hon äta något mindre än hon behöver dagligen.        
 2.  
 3.             2      Bestäm det idealiska kaloriintaget för din katt. Detta alternativ betyder att kalorier räknar med din katt när du växlar till den reducerade kosten. Veterinärer rekommenderar att du ger din katt minst 75 till 80% av kalorierna som brinner med sin idealvikt. Denna mängd bör hjälpa din katt att gå ner i vikt varje vecka i en hälsosam takt på 1 till 2% av sin kroppsvikt. Du bör fråga din veterinär om den exakta mängden kalorier, men uppskattade värden är:  
    
  • 180 kalorier / dag för en idealvikt på åtta pund
  •  
  • 210 kalorier / dag för en idealvikt av tio pund
  •  
  • 230 kalorier / dag för en idealvikt av tolv pund
  •  
         
 4.  
 5.             3      Överväg att byta till en föreskriven kattmat för viktminskning. Du kan kämpa för att uppnå detta kaloriintag med en standardkattmat av hög kvalitet, eftersom det betyder mycket mindre mat. Särskilt din katt välkomnar inte detta. En formel som är utformad speciellt för att hjälpa din katt att gå ner i vikt har mindre kalorier och hög fiber så att din katt kan äta nästan samma mängd mat om dagen samtidigt som du uppnår önskad kalorireduktion.  
    
  • Minskningen i en vanlig diet gör att din katt känner sig hungrig och omtänkt, vilket innebär att det trakasserar dig för mer mat och saktar ner din metabolism på grund av känslan av underfeeding vilket gör det svårt för dig att gå ner i vikt.  
  •  
  • Din veterinär bestämmer den bästa viktminskningsformeln för din katt. Alternativ är t.ex. "Hills R / D" och "Purina OM". Dessa innehåller ofta också L-karnitin, ett tillskott som kan göra din katt kropp brinna fett i stället för mager muskelmassa.
  •  
  • Ta en köksskala istället för en mätkopp för att väga mer noggrant.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Väg din katt varje vecka. Väg din katt och dokumentera vikten varje vecka. Det är helt normalt för katten att nå platåer under processen, där den inte fortsätter att minska tills målvikten nås. Tala med din veterinär om att minska ditt kaloriintag med ytterligare 5 till 10%.       
 8.  
 9.             5      Överväg att få katten till en viktkontrollklinik för djur. Sannolikheten är så mycket högre att målvikten uppnås. Detta beror på att regelbundet vägning och moraliskt stöd från personalen minskar sannolikheten för att du kommer att ge för att chocka din katt för mat. Dessutom kan personalen ofta identifiera områden där du kan göra skillnad, eller du kan göra misstag. 
    
  • Viktminskning recensioner kan styras av din veterinärmedicinska praxis eller de kan ge dig information om att hitta en i ditt område.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Mata dina katter separat. Om en del av problemet är att du har två katter men bara en är överviktig matar du dem i separata rum. Detta kommer att se till att varje katt får bara den del av maten som matchar deras kost.       
 12.  
             

    3      Med en ämnesomsättning  ,

    
   
 1.             1      Förstå vilka metabolismdieter som gör. Dessa dieter arbetar genom att stimulera kattens ämnesomsättning för att arbeta snabbare och bränna fett samtidigt som du skyddar din kattens magra muskel. Forskare har funnit att smala katter har genetiska koder för en högre metabolisk hastighet och i sin tur har de upptäckt att sannolikheten bland molekyler av vissa livsmedel är högre att dessa gener slås på än andra.  
    I gengäld har forskning visat att kaloribegränsade dieter har avstått från dessa gener vilket gör det svårt för vissa katter att gå ner i vikt.    
         
 2.  
 3.             2      Prata med din veterinär. Om din katt inte tycks kunna gå ner i vikt med en kalori diet - eller har platå innan målvikten - fråga din veterinär om din katts diet för en metabolisk diet. 
    
  • Hills är den främsta tillverkaren av dietter. Följ tillverkarens instruktioner utifrån kattens målvikt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tänk på "Catkins" -dieten för din diabetiska katt. Detta är ett annat alternativ till din katt: en kalorihaltig protein med hög proteinhalt som fungerar särskilt bra i överviktiga katter som har utvecklat diabetes. En studie visade att 68% av diabetiska katter på "Catkins" -dieten kunde eliminera insulin jämfört med 40% på en vanlig fiberfiberdiet.  
    
  • Din veterinär kommer att testa din överviktiga katt för kattdiabetes och diskutera det här alternativet med dig.
  •  
  • För en högprotein, lågkolhydratmatning, följ alltid tillverkarens instruktioner för kattens målvikt.
  •  
         
 6.  
             

    4      Gör beteendeförändringar  ,

    
   
 1.             1      Få din katt att röra sig. Mer aktivitet brinner mer kalorier. En aktiv katt förlorar mycket mer effektivt än en katt som aldrig får motion. Förutom de extra kalorier som bränns ökar också träningen aptit och ökar metabolism - vilket kan motverka att metabolism saktar ned genom kaloribegränsade dieter.  
    
  • Engagera dem i ett fångstspel med en laserpekare på marken och låt din katt jaga honom.
  •  
  • Du kan också ta leksaker kopplade till en sträng för att leka med din katt och låta dem brinna kalorier.
  •  
  • Om du har problem med att få en lat katt går, prova en leksak med kattnäppa.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör tillräckligt med vatten klart. Vatten är viktigt för att hålla katten aktiv och även för att stödja ämnesomsättningen. Som med människor kan dricksvätskor också hjälpa din katt att känna sig fylligare när det gäller en reducerad diet. Se till att du håller din skål med vatten alltid ren och full.        
 4.  
 5.             3      Håll din katt. Hur människor kan äta katt från tristess. Många kattägare gör misstaget att uppmärksamma främst i form av mat och godis. I stället leka med din katt och borsta henne för att minska potentiell tristess.        
 6.  
 7.             4      Ge henne mindre måltider oftare. Ge inte henne all mat för dagen i taget - vare sig det är en dietformel eller annars - så hon kan äta fritt under dagen. Katter är bättre med kontrollerade portioner med intervaller. Därför ska du dela din katts måltider i två eller tre portioner om dagen.        
 8.  
 9.             5      Minska godis. Du bör drastiskt minska antalet behandlar du ger din katt, eftersom de innehåller tomma kalorier. Använd istället lek, grooming och annan uppmärksamhet som positiv förstärkning.        
 10.  
 11.             6      Använd din kattens jaktinstinkt. En annan beteendestrategi du kan försöka är att få din katt att imitera jaktbeteende. En vildkatt som matar på möss dödar tre till fyra gånger om dagen och används för att ha flera små mellanmål fördelade hela dagen. För att imitera jaktbeteendet fyller du flera små matskålar och gömmer dem i huset. Detta tvingar din katt att "jaga" och spendera energi som försöker hitta sina matskålar. 
    
  • Denna felaktiga jakt hjälper din katt att vara både fysiskt och psykiskt involverad.
  •  
  • Ett annat alternativ är att spela med en boll fylld med mat. Dessa typer av bollar kräver att katten ska spela med bollen och slå den över så att torrmat faller ut.
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                Läs mer... (22)      
Djur populär:
Klippa en hunds klor.

Använd en fläkthjälp.

Ta bort en ficka från din katt.

Bestäm åldern på en kanin.

Diagnosera diabetes hos hundar.

Se till att din hund inte biter.

En häst tappade upp.

Få en hund att svälja ett piller.

Rädda en kvävande katt.

Sätt din katt på en diet.

Ta hand om nudibranchs.

Få en hund till en kullkorg.

Mata en häst.

Ta tag i en katt i nacken.

Behandla din sjuka hamster.

Känn igen om en tik är i värme.

Känn igen tecken på muskelavfall hos hundar.

Bygg ett fågelhus för de fjädrade vännerna.

Ta hand om en taxa.

Håll din hund upptagen i timmar.

Eliminera spindlar från huset.

ako woman