Home \ djur
 

Ställ in ett tropiskt fiskakvarium.

 

Akvarier är en vacker dekoration i alla rum. De skapar en färgstark, livlig blickfångare och har också en trevlig underhållande effekt. I den här artikeln introducerar vi de steg du behöver följa för att skapa ett tropiskt sötvattensakvarium. Du kommer att vara nöjd med processen och med slutresultatet - en ny "vattenvärld".

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Innan du köper ditt akvarium ska du välja en plats. Kom ihåg att utrymmet måste stödja vikten på akvariet fyllt med vatten.       
 2.  
 3.             2      Tänk på temperaturen som råder i detta område.        
 4.  
 5.             3      Sätt upp ditt akvarium. Sätt det säkert på sin nya plats och kontrollera - om möjligt - att den är horisontell. Kom ihåg att du aldrig ska flytta bäckenet (om det inte är ett mycket litet bäcken) när det är fullt. Byte av ett vattenfyllt akvarium kan snabbt orsaka en stor katastrof.        
 6.  
 7.             4      Skölj ditt grus eller substrat. Om du planerar att sätta levande växter i tanken ska du ta reda på vilket substrat som är bäst för det. Kom även ihåg att vissa fiskar har speciella krav på typen av substrat eller grusning av grus. Du behöver cirka 250 gram substrat per liter kapacitet i din pool (beroende på utrustning). Det är viktigt att du sätter in tillräckligt grus eftersom det är en bra avelsplats för goda bakterier. Du måste skölja gruset väl innan du lägger det i behållaren för att skölja bort damm och skräp från transporten. Om du använder ett pebble filter system, bör du installera det nu. Fyll långsamt gruset med bäckenet för att undvika att skada glaset. Vanligtvis är det bäst att göra en liten grushög. Den djupa platsen bör staplas upp på akvariet och de grunda fläckarna på framskivan.        
 8.  
 9.             5      Fyll i vattnet. Lägg en liten, ren skål på grusgolvet i akvariet. Om du är ny för fiskare, är det lättast att använda kranvatten.        
 10.  
 11.             6      Behandla vattnet med en deklorator. Detta är en vätska som tar bort klor från ditt kranvatten och bearbetar det för att vara säkert för fisken. Goda märken eliminerar också kloriner, ammoniak och nitrit. Se till att du följer anvisningarna på förpackningen.        
 12.  
 13.             7      Ordna din dekoration i poolen. Kom ihåg att endast använda säker dekoration för sötvattenakvarier. Inte alla typer av stenar är säkra för sötvattenakvarier. Forskning eller be om rekommendationer i din lokala akvariebutik. Tänk på de arter av fisk som du vill behålla i detta akvarium. Till exempel kommer inredningen för ett akvarium full av afrikanska ciklider att skilja sig från guldfiskare.        
 14.  
 15.             8      Fäst ditt filter. Varje filter är annorlunda och du bör vara säker på att du följer anvisningarna. När du väl har filtret hakat ordentligt kan det sättas på. Kontrollera om det fungerar ordentligt. Om du använder ett grytfilter kan du bygga en spraybar (det skapar vågor) för att flytta vattenytan. Detta underlättar utsläpp av syre för din fisk. Alla andra typer av filter borde också röra vattnet.        
 16.  
 17.             9      Placera din värmare i akvariet. Följ anvisningarna noggrant. Vissa värmare kan nedsänkas helt under vattnet, men andra är inte. Vänta minst 30 minuter innan du sätter i kontakten i uttaget! Om inte, riskerar du att skada värmaren på grund av termisk inversion. Ställ värmaren till rätt temperatur. Detta kan vara lite knepigt och beror på modellen på din värmare.        
 18.  
 19.             10      Placera termometern i eller på bäckenet. De flesta tropiska sötvattensfisk föredrar en idealisk konstant temperatur på 24 ° C till 28 ° C. Hitta rätt temperatur för de fiskarter du vill behålla.        
 20.  
 21.             11      Försegla akvariet med lock och ljus. Observera att de flesta akvarieljus passar för de flesta arter av fisk. Om levande växter ska trivas i ditt akvarium krävs ytterligare forskning. Levande växter behöver ofta mer än bara normalt ljus. Vissa fiskägare har funnit att det är fördelaktigt att använda en timer.        
 22.  
 23.             12      Kontrollera att alla kablar har en droppslinga. En droppslinga är en U-formad slinga där vattnet droppar till botten istället för att dirigeras till eluttaget.        
 24.  
 25.   13      Testa ditt vatten. Testa pH, karbonathårdhet (KH), allmän hårdhet (GH), nitriter, nitrater och ammoniak. Ni bör inte ha ammoniak, nitrit eller nitrater just nu, om de inte är i ditt kranvatten. Kalciumkarbonat (hårdhet) är associerat med pH. Om du har mycket mjukt vatten kan pH i ditt bäck vara instabil. Om ditt vatten är för mjukt kan du använda ett salt & amp; Lägg KH-pulver i ditt bäck för att undvika att pH-värdet faller samman. De flesta sötvattensfisk kan leva med ett pH av 6,5 till 8,0. Ett pH på 7,0 är neutralt och gynnas av de flesta fiskarter. Testa ditt kranvatten för dess pH eller prova det i din akvariebutik. Om ditt pH är över eller under optimala nivåer kan du fråga personalen om råd.  
    
  • Kom ihåg att fisken är mycket anpassningsbar. De är mer benägna att bli sjuka av ett fluktuerande pH än ett ofullständigt, stabilt pH.       
  •  
  • Testa ditt pH minst en gång i månaden och sänk aldrig under 6,0.
  •  
         
 26.  
 27.             14      Luta dig tillbaka och slappna av. Ta en bok eller sök på internet för en fiskart som du gillar. Du måste vänta minst 48 timmar innan du kan lägga den första fisken i tanken. Ett vanligt misstag nykomlingar njuter är att för mycket fisk lägger för många fiskar i tanken. Detta kan leda till en fullständig kollaps av bäckenet.        
 28.  
 29.             15      Sätt fisken i tanken och förstå ditt nya akvarium. Införandet av fisk är den mest spännande delen av poolen. Tyvärr görs oftast de mest allvarliga misstagen, om du inte gör det rätt. Genom att följa dessa steg kan du rädda dig själv i sorgen när du ser att alla dina fisk dör:  
    
  • Låt ditt bäcken springa i minst 48 timmar utan någon utrustning. Detta kan stabilisera temperaturen. På detta sätt kan du se till att dina kemiska parametrar är säkra för fisken och att dammet kan lösa sig på marken.
  •  
  • Om du vill behålla livliga växter i tanken bör du plantera dem nu. De bidrar till att öka de biologiska processer som är nödvändiga för fiskens liv i ditt akvarium.
  •  
  • Ta dig tid att förstå att ditt akvarium inte bara är en vacker bur för din fisk. Det är ett komplett ekosystem. Fisk producerar mycket ammoniak när de defekerar och när de andas. För att du har ett inbyggt filter, eller hur? Svaret är ja och nej. Filtret fungerar bara ordentligt när det är fullt av nitrifikationsbakterier. Det här är de goda bakterierna som behövs för att få din levande fisk att trivas. Utan dessa bakterier kommer ammonien din fiskprodukt att förbli i vattnet och förgifta din fisk. Din helt nya pool är ren och nyinredd. Det innehåller inga bakterier. Om du lägger en fiskgrupp i tanken utan att lägga bakterierna i den, blir din fisk fördömd för att dö. Dessa bakterier tar mellan två och sex veckor för att lösa sig. Så vad kan du göra? Det finns flera sätt att "bryta" din tank eller "cirkulera" ett akvarium. Cirkulera ditt akvarium utan fisk.
  •  
  • Om du känner någon med ett akvarium som har etablerats i mer än två månader och har en hälsosam fiskpopulation kan du låna lite använt filtermaterial. Håll materialet fuktigt tills du sätter det i bäckenet (du måste hålla bakterierna vid liv). De goda bakterierna kommer att öka befolkningen i bäckenet. Om du inte har en vän som äger ett akvarium, kan du köpa levande bakterier i olika former i din akvariebutik.
  •  
         
 30.  
 31.             16      Passa långsamt fisken i tanken. Om det är möjligt bör du inte lägga mer än en eller två mindre fisk per 40 liter vatten i ditt akvarium. Under den första veckan bör du mata henne bara varannan dag och mycket sparsamt (en liten mängd). Det är inte grymt. Kom ihåg att du kan döda fisken om du övermatar dem vid denna tidpunkt. Om du har ditt eget test kit kan du kontrollera vattnet dagligen och var uppmärksam på ammoniak och nitritnivåer. När dessa nivåer når en alarmerande nivå kan du byta 20% till 30% av vattnet. Du bör aldrig ändra mer än 30% av vattnet på detta stadium, annars riskerar du att förstöra de goda bakterierna. Byt alltid vattnet med deklorerat vatten. Efter en vecka är akvariet så långt etablerat att du kan lägga lite mer fisk i tanken. Upprepa processen. Om det inte finns några problem, kommer du att ha ett stabilt bäcken på fyra till sex veckor. När ditt bäcken är stabilt kan du mata enligt den normala matningsplanen och lägga all fisk i bäckenet. Kom ihåg: När du använder en stor fiskgrupp, kan akvariet balanseras tillfälligt. Så var försiktig. Kom också ihåg att ditt akvarium är utformat för ett begränsat antal fisk per liter. Antalet fisk beror på deras storlek och matvanor.                  
 32.  
            

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Djur populär:
Rengör en fiskskål.

Förhindra att en katt hoppar på bänkskivan.

Undvik njurstenar i hundar.

Förvara gerbils.

Ta en hund i bilen.

Träna din hund med klickaren.

Hjälp en häst med faryngeobstruktion.

Lätt torr hud i hundar.

Arbeta med dominerande hundar.

Mjölkgetter med hand.

Bli av med oönskade bin.

Spara en hund från kvävning.

Håll kortsidans glidpåse.

Eliminering av en bikupa.

Ge en gås.

Ta hand om lägenhetskatter.

Upptäck om din katt har FIV.

Bestäm om din häst behöver en ankelinjektion.

Undervisa en budgerigar att prata.

Håll katter borta.

Ta hand om en sköldpaddainval.

ako woman