Home \ djur
 

Håll akvariet vatten rent.

 

Ett akvarium med klart vatten är ett tecken på en hälsosam miljö. Fisk behöver rent och friskt vatten att leva och trivas. Orenat mat och växtrester ökar akvarins pH-nivå och gör det osäkert för din fisk. Det finns ett antal sätt att hålla vattnet i ditt akvarium rent.

              

Förfarande .

    

    1      Ställ in ditt akvarium  ,

    
   
 1.            1      Lämna grumligt vatten ensamt. Ofta försvinner mörkvatten i sig själv eftersom vattenmiljön anpassar sig. Ofta grumligt vatten är resultatet av en blandning av mikroskopiska organismer som bakterier, protozoer och mikrometazoaner. Dessa organismer kommer från fisk, mat och avfall. Normalt kommer akvariet att balanseras och vattnet kommer att rensas upp i en vecka. 
    
  • Var tålmodig. Innan du lägger till kemikalier eller försöker dra drastiska åtgärder för att städa upp det grumliga vattnet, bör du komma ihåg att akvariet är fullt av levande organismer. Ta reda på varför vattnet kunde ha blivit molnt innan du byter det. Att lägga onödiga kemikalier och rengöringsmedel kan störa akvariemiljön och skada din fisk.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lägg till goda bakterier. Att lägga till bra bakterier stöder de naturliga processerna i akvariet. Du kan lägga bra bakterier i ditt akvarium på olika sätt. Du kan köpa förpackade bakterier i en butik eller grus som redan innehåller bakterier. Du kan också ta bort grus, stenar, drivved eller bomullsull från ett befintligt akvarium och placera dem i ditt akvarium. De kommer att bära bakterier.  
    
  • Bakteriella kulturer bidrar till att eliminera ammoniak och nitrit, vilka är toxiner. De omvandlas till mindre skadligt nitrat, vilket avlägsnas när vattnet ändras. De bakterier som bäst är Nitrosomonas och Nitrobacter.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Placera lämpliga riktiga växter i akvariet. Ett annat sätt att uppmuntra ditt akvarium att hålla sig rent är att använda riktiga växter. Verkliga växter fylls med bra bakterier och filtrerar också vattnet. Du kan köpa dem i husdjursaffärer.       
 6.  
 7.             4      Bestäm om du har rätt filter. Det finns olika filter som gör olika saker för din fisk. Brått vatten kan bero på att du har fel filter. Vilket filter du väljer beror på mängden fisk, typen av akvarium och om du har verkliga eller falska växter. 
    
  • Det finns tre olika filter tillgängliga. Mekaniska filter avlägsnar partiklar genom att köra vattnet genom ett material som fäller partiklarna. Biologiska filter använder bakterier för att förvandla toxiner till mindre giftiga ämnen. Kemiska filter använder kemikalier för att avlägsna toxiner eller kemikalier från vattnet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Använd akvariet noggrant. Om du lägger fisk i akvariet, ta inte för mycket. Detta kan leda till hälsoproblem och göra ditt akvarium svårare att rengöra. Försök hålla mängden fisk på en centimeter fisk per en liter vatten.                  
 10.  
             

    2      Behåll ditt akvarium  ,

    
   
 1.             1      Byt vattnet. En bra tumregel är att ändra 20% av vattnet i akvariet varje vecka. Om du använder kranvatten, lämna det i två dagar. Så når den rumstemperatur och det innehöll klor upplöses, vilket är bra för det faktum att vattnet inte är chock för fisken när det hälls.  
    
  • Du kan också köpa en enhet som du ansluter till kranan och det rensar gruset när du tar bort och byter ut vattnet. På så sätt behöver du inte vänta några dagar. Se till att vattentemperaturen liknar den i akvariet och tillsätt en klorborttagare.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Håll ditt filter rent. Du måste köra filtret. Filtret håller ditt akvarium friskt och rent, inte ersätter det eller försummar det kan resultera i tråkigt vatten eller till och med död fisk. Läs instruktionerna i ditt filter för att veta hur man bryr sig om det.  
    
  • Alla filter måste inspekteras en gång i månaden och bytas ut om det behövs. Kontrollera dem varje vecka för att upptäcka blockeringar eller ackumuleringar. Rengör eller byt vid behov.
  •  
  • Läs bruksanvisningen som följde med pumpen för att säkerställa att den är ordentligt installerad och fungera som den ska. Pumpen är viktig för att syre akvariet från luften. Om det inte fungerar ordentligt kommer fisken att drabbas, särskilt om vattnet har blivit grumligt från avfall.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Rengör ditt akvarium. Ett annat sätt att rensa vattnet är att rengöra ditt akvarium regelbundet. Du bör göra en plan och rengöra akvariet minst en gång i månaden. Och förutom den vanliga ersättningen av vattnet som du ska göra minst en gång i månaden.        
 6.  
             

    3      Felsökning av grumligt vatten  ,

    
   
 1.             1      Leta efter den bakteriella blomman. Efter förändringar i ditt akvarium, som att byta ut stora mängder vatten, grundlig rengöring eller medicinsk behandling av din fisk, kan bakteriell blom uppträda. Om det kunde vara sant att det gjorde vattnet molnt så var tålamod. Bakterierna kommer att utjämnas om några dagar och vattnet ska vara klart självt.        
 2.  
 3.             2      Kontrollera dina filter. Om dina filter inte fungerar ordentligt kan vattnet bli grumligt. Det finns bakterier i ditt filtreringssystem som absorberar biprodukter som ammoniak och håller dem rena. När filtren slutar fungera kan bakterierna ackumuleras i vattnet och få det att se sig grumligt.        
 4.  
 5.             3      Gör justeringar för extra fisk. Om du nyligen har lagt till en ny fisk i ditt akvarium, se till att ditt akvarium rymmer den nya fisken. Till exempel, om du nyligen lagt en större fisk i ett akvarium som var mindre fisk, kan det vara för mycket för filtersystemet. Bygg ett nytt filtersystem eller minska mängden fisk i ditt akvarium.        
 6.  
 7.             4      Undvik övermatning av din fisk. Övermatning av fisk kan orsaka vattenighet. Fisken måste matas sparsamt. Foder dem en gång om dagen med en liten mängd mat och låt dem snabbt en eller två dagar i veckan.        
 8.  
 9.             5      Välj Dekorationer noggrant. Ibland kan molnighet orsakas av dekorationer. Var noga med att tvätta alla dekorationer noggrant innan du placerar dem i akvariet. Kontrollera alla dekorationer i ditt akvarium för att se till att de är för akvarier och köpte på en bra sällskapsdjurbutik.  
    
  • Titta på smältande eller skrymmande dekorationer, lugnande eller lösa dekorationer, målarfärg eller missfärgning på dekorationer.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Kontrollera algerna. Gröna alger klamrar sig på akvariet och ibland till dekorativa delar i akvariet. En bra tid att skrapa av algerna från sidorna är när du byter vatten. Använd en mjuk plasttorkare för att försiktigt skrapa bort sidorna, skölj sedan under rinnande vatten innan du fortsätter att skrapa. Ta bort alla dekorationer och skrubba under rent rent kranvatten.  
    
  • Se till att ditt akvarium inte får för mycket ljus, eftersom det kan främja algtillväxt. Placera inte ditt akvarium nära ett fönster och lämna lampan i endast 10 till 12 timmar om dagen.  
  •  
  • Det är viktigt att inte överskatta din fisk eftersom överflödig mat kan driva algstillväxt.
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                Läs mer... (17)      
Djur populär:
Uppfödning av röd körsbärsräka.

Frisör en pudel.

Lär något till en katt.

Lugna en kattunge.

Mätning av feber i en katt.

Behandla din katt.

Behåll änglingar.

Undvik löss.

Erkänn en rysk blå.

Köp en kattunge.

Identifiera spindlar.

Välj en marsvin som husdjur.

Ställ upp ett akvarium.

Bryta upp ett hjort.

Håll syrsor levande.

Skapa en miljö för sköldpaddor.

Träna en kattunge för att bli hembruten.

Undersök ett huvud för löss.

Rengör en koi damm.

Diagnostisk kronisk kräkning hos katter.

Borstar katter.

ako woman