Home \ ekonomi
 

Självbetjäning som gräsklippare.

 

Som en sidledare kan du tjäna lite extra. Många husägare har helt enkelt inte tid eller lust att ta hand om sin gräsmatta själva. Och det är där du kommer in i spel. Om du tycker om trädgårdsarbete och är fysiskt passande saknar du verkligen en grundläggande kunskap om hur du skapar ett sådant lukrativt företag och av dig.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Sätt dina fysiska och mentala förmågor på provet. Gräskvård omfattar allmänt klippning, trimning och befruktning. Du behöver inte nödvändigtvis studera för det, men du måste vara beredd att arbeta ute, även under längre perioder, och under förhållanden som inte är så behagliga som värme eller regn. Dessutom bör du vara tillräckligt passformig. Du behöver en ordentlig sjukförsäkring om något händer med dig medan du gör ditt deltidsjobb. Du måste ha rätt kläder för alla slags väderförhållanden. Också, anser att du kanske behöver anställa personer för att hantera det aktuella arbetet.        
 2.  
 3.             2      Välj en målgrupp och specialisera, hitta din nisch. Det är det enda sättet du kan stå bredvid den stora konkurrensen. Tänk till exempel att klippa säsongsbetonade gräsklippningstjänster som befruktning eller vinterberedning förutom grönt gräs.       
 4.  
 5.             3      Köp nödvändig utrustning. Du behöver åtminstone gräsklippare och trimmare och några handverktyg. Du kanske också vill köpa en liten grävmaskin, en gräsklippare och annan större utrustning - men det beror på vilka tjänster du erbjuder och hur stor mark du behöver behålla. Du kan också hyr de större enheterna om du sällan behöver dem. Var noga med att informera dig i förväg om kostnader och villkor om du vill hyra utrustningen. Om du väljer att köpa, se till att du har bra garanti och okomplicerade reparations- och underhållsalternativ.       
 6.  
 7.             4      Ange dina priser. Ta lite mindre i början tills du har gjort ett namn för dig själv. Men se till att dina utgifter är täckta och lite kvar för dig själv - om du arbetar gratis, kommer du snabbt att förlora motivation.       
 8.  
 9.             5      Prata med en rådgivare, advokat eller revisor för att klargöra de rättsliga kraven för egenföretagande som gräsklippare. Du behöver veta om dina skatteförpliktelser, få de nödvändiga licenser och godkännanden, och se till att du bokar korrekt. Informera dig exakt om alla krav och registrera ditt företag nödvändigtvis.       
 10.  
 11.             6      Ta ut försäkring för dina fordon, utrustning och anställda. Du behöver åtminstone en partiell, tredje parts- och skadesförsäkring för dina fordon. Var uppmärksam på en bra ansvarsförsäkring om något skulle bryta under ditt arbete.       
 12.  
 13.             7      Lär dig grunderna för affärsverksamhet som redovisning och marknadsföring. Använd kontorsprogram och professionell skrivare för order, korrespondens och andra dokument. Också överväga att anställa en trollkarl för att ta hand om dessa administrativa uppgifter. Du behöver ett kontor, en dator och en skrivare, samt lagringsutrymme för papper och dokument.       
 14.  
 15.             8      Annonsera dina tjänster. Visa annonser i lokala tidningen, skicka in lokala grupper på Facebook och distribuera reklamblad. Lär dig om vinyl klistermärken eller andra sätt att få din företagslogo på din bil. Fråga de husägare du arbetade för, om de skulle vilja rekommendera dig.                 
 16.  
             

Tips .

             
Ekonomi populär:
Köp grossist.

Så här startar du din egen tidning.

Tjäna pengar från att sälja foton på webben.

Öppna en begagnad butik.

Skapa en balansräkning.

Chanser att vinna lotteriet vinna.

Hur ansöker om en tillfällig inteckning.

Bitcoins mottagna.

Skapa en agenda för ett affärsmöte.

Återkräfta skulder från din vän.

Ta ut pengar när du reser genom Europa.

Beräkna din nettovärde.

Reklam.

Beräkna börsomsättningen.

Skriv en målmarknadsanalys.

Lär barn och tonåringar hur man hanterar bankkonton.

Ändra standardvalutan i ditt Expensify konto.

Läs och förstå aktiekurserna.

Komma med skulden.

Beräkna säkerhetsbeståndet.

Tjäna pengar som tonåring.

ako woman