Home \ ekonomi
 

Låna pengar inom familjen.

 

När en familjemedlem frågar om pengar är det ett tufft beslut att göra. Många kommer att säga att det här inte är en bra idé, men det är fortfarande svårt att lämna någon du älskar. Därför är det bra att veta vilka enkla tips som gör det lättare för båda sidorna att känna sig trygga.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Tänk på om personen som ber dig om pengar är ansvarig nog för att betala tillbaka pengarna. Endast du kan göra det här viktiga beslutet, men det är säkert någon som lever upp till sina standarder och är felaktigt, är inte den mest lämpliga och pålitliga personen att se dina pengar igen.       
 2.  
 3.             2      Förvänta dig om du kan låna pengar utan att själv lida det. Bara för att hjälpa någon i familjen borde du inte ta dig till en röra. Låna bara dina pengar om du verkligen har råd med det just nu. Låna aldrig pengar som är för ditt lån eller pensionsplan, för att du alltid måste vara beredd att inte få pengarna tillbaka.        
 4.  
 5.             3      Diskutera villkoren och förväntningarna som du har angående pengar. Det är upp till dig hur mycket du behöver en liten mängd intresse, precis som ett riktigt lån, och i vilka avdrag vill du återbetala pengarna. Dessa detaljer bör definitivt diskuteras innan du ger bort pengarna.        
 6.  
 7.             4      Utfärda en återbetalningsplan som passar både dig och den skyldige. När du betalar summan ska du planera realistiskt. Mindre månadsbelopp är bättre än att återbetala det totala beloppet i en enda betalning. På så sätt kan du kontrollera exakt om pengarna någonsin kommer.        
 8.  
 9.             5      Skapa ett kontrakt som du båda signerar. Det ska innehålla alla villkor som påverkar lånet. En tredje part bör vara närvarande under undertecknandet för att göra hela tjänsten officiell. Så du kan visa din familjemedlem att du tar saken på allvar och vill se dina pengar igen vid den överenskomna tiden.                  
 10.  
             

Varningar .

                   
Ekonomi populär:
Vänja sig vid pensionering.

Skydda mot valutakursförändringar.

Tjäna pengar med att skriva.

Var en bra telemarketer.

Sälja saker.

Beräkna en hyresintäkt.

Lägre betalningsanspråk.

Erhöll ett kreditkort trots dålig kreditrapport.

Spara pengar snabbt.

Köp aktier som nybörjare.

Skicka in poster på eBay.

Skapa en relation med en klient som författare.

Fyll i en insättningssedel korrekt.

Gör fynd på Ebay.

Fyll i en Moneygram överföring.

Skapa en annons.

Betala sparobligationer.

Vinna kunder.

Öppna en kopia butik.

Skapa en fond för stipendium.

Håll kontakten med potentiella kunder efter att lära känna varandra.

ako woman