Home \ ekonomi
 

Myntrulle.

 

Rullande mynt är ett bra sätt att hålla reda på hur mycket pengar du har och ofta ett krav på att deponera dina pengar i banken. Om du har mycket mynt, överväg att köpa en sorteringsmaskin eller hitta en i din lokala bank eller stormarknad. Du kan till och med uppskatta hur mycket pengar du har genom att väga dina mynt.

 

Kanske letar du efter en artikel om rullande mynt över fingrarna?

             

Förfarande .

    

    1      Myntrulle  ,

    
   
 1.            1      Om du vill deponera mynten, fråga din bank först om kraven. Varje bank har sina egna regler för att hantera mynt. Din bank kan acceptera endast rullade mynt, unrolled mynt eller mynt av ett visst värde. Fråga din bank via telefon eller personligen innan du börjar sortera dina mynt för att undvika att slösa bort tid på mynt som du inte kan betala.        
 2.  
 3.             2      Få myntöverdrag. Banker skickar vanligtvis dessa kuvert gratis, åtminstone i USA och i länder där euron är valutan. Du kan också köpa dem i vissa stormarknader. Skydderna är antingen gjorda av papper eller genomskinlig plast och har olika storlekar för olika typer av mynt. 
    
  • Omslag är vanligen märkta med myntens namn, men det kan också finnas en färgkod. I USA är röda fall z. För pennies, blå för nickels, grön för dimes och orange för quarts.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sortera mynt av olika typer. Sätt din förändring tillsammans och sortera mynt. Du kan nu sortera olika mynt i högar, du behöver inte stapla eller sortera dem än. 
    
  • Om du har många olika mynt, kanske du vill titta på avsnittet om andra mynt-sorterings informationsmetoder.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sätt mynt i ett slag på en säng eller annan mjuk yta. Ta de nyligen sorterade mynt av ett slag, t.ex. 20 cent, och placera dem på en plan yta som du har befriat från andra saker. Fördela dem med dina händer till ett enda lager av mynt. 
    
  • En nybäddad säng, ett täcke på ett bord eller en liknande mjuk yta gör det lättare att plocka upp mynt. Du kan också göra det enklare att skilja staplarna från sina egna hål i materialet.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Separera mynt i högar med tio. Arbeta med båda händerna samtidigt och räkna till tio när du tar upp mynt. Om du har tio mynt i handen, placera varje grupp med tio mynt i sin egen hög. När du gör det, borde det bli enklare och snabbare. 
    
  • Du kan bli frestad att stapla mynt i stället för heaps, men det är vanligtvis en slöseri med tiden då staplarna ofta faller över.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Tryck på locken. Vik ena sidan om locken om det behövs. Vissa fall säljs som öppna rör; i så fall kan du hoppa över det här steget. 
    
  • Som med någon uppgift blir det snabbare med upprepning. Öppnar alla dina skydd samtidigt som det är snabbare än att öppna en, fylla med mynt, öppna nästa, etc.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Kontrollera hur många mynt som passar i varje rulle. Varje enskild myntvals innehåller ett visst antal mynt, beroende på fallet. Du kan göra detta baserat på det värde som skrivs ut på kuvertet eller hänvisa till följande lista: 
    
  • Varje US-rulle innehåller 50 Pennies, 40 Nickel, 50 Dimes eller 40 Quarters.  
  •  
  • Varje euro rull innehåller 50 1 cent, 2 cent eller 5 cent mynt, 40 10 cent, 20 cent eller 50 cent mynt eller 25 1 euro eller 2 euro mynt.  
  •  
         
 14.  
 15.             8      Plocka upp tillräckligt hög för en rulle. Om du vill Om du till exempel är pennies, ta fem staplar med tio pennies vardera, som 5 x 10 = 50. Om du rullar 1 Euro eller 2 Euro mynt måste du ta ihop 2,5 högar eller två fulla högar (20 mynt totalt). och en halv annan hög (fem mynt). 
    
  • Om du har små händer kan du behöva ta färre mynt och fylla rullarna i portioner.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Ordna de handfulla mynten i en cylindrisk form. Formulera försiktigt mynten i din hand medan du placerar dem i en sidostack med din andra hand. När du är klar ligger myntet på sidan och kör i en linje från din handflata till de böjda fingertopparna. Om du rullar mynt för första gången, gör cylindern av mynt så jämnt som möjligt så att du enkelt kan få mynten i pappers- eller plastfodralet. Om du övar det, kan du flytta snabbare och göra lösare cylindrar.        
 18.  
 19.             10      Häll mynten i ett skal. Om ärendet är öppet på båda sidor sätter du ett finger i din andra hand i ena sidan av väskan så långt som den första leden för att blockera den här sidan. Sedan luta din hand ner mot den öppna sidan och låt mynten glida in i skalet. 
    
  • Om mynten blir kilade eller faller över skrovet, låt alla mynt glida ut och börja om. Med träning sker det allt mer sällan.  
  •  
         
 20.  
 21.             11      Vik över papperets öppna sida. Placera ett finger på varje sida av det fyllda fodralet och skjut mynten från sida till sida tills det finns lika stort utrymme på varje sida. Vik sidorna på hylsan i en sluten ände. 
    
  • För plana mynthöljen, vik de två vikta sidorna över mynt och vik över de återstående två spetsarna. Upprepa detta med andra sidan.
  •  
         
 22.  
 23.             12      Upprepa detta för de återstående mynt. Plocka upp en annan hög, gör en hög med den och häll den i nästa skrov. När du går framåt märker du att det blir enklare och mer automatiskt, så att du kan prata, lyssna på en podcast eller göra andra uppgifter som du inte behöver händerna göra samtidigt.                 
 24.  
             

    2      Använd andra metoder för att sortera eller mäta dina mynt  ,

    
   
 1.             1      Använd en mynträknare i snabbköpet eller i din bank. Många stora butiker har sådana maskiner som snabbt räknar de blandade mynt du lägger in och betalar du papperspengar i utbyte. Dock dras vanligtvis en procentandel av värdet av dina mynt som avgift. Eller du får bara det fulla värdet i form av ett presentkort för vissa återförsäljare. Vissa banker har en liknande tjänst, men oftast bara för kunder. 
    
  • I Kanada eller de östliga staterna i USA kan folk också använda mynträknare vid Bank of Montreal (BMO) eller TD Bank, även om de inte är kunder, även om de kan få avgifter. Hitta här närmaste filial av en BMO med mynträkningstjänst.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Köp en sorteringsmaskin. Hemmyntsorterare använder separata mynt av olika slag i sin egen stack eller fyller dem till färdiga papperskuvert. Det här kan vara en stapel billiga plasthissar med olika storlek hål och kan gå så långt som maskiner som kostar hundratals dollar och sorterar mynt på ett snabbt eller visuellt tilltalande sätt. 
    
  • Det kan vara så att billiga elektroniska räknemaskiner bryts ner efter några applikationer. Titta på recensioner innan du köper på Internet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Missa värdet på din viktbyte. Eftersom mynt är formade i en exakt storlek och metallsammansättning har varje mynt en exakt och förutsägbar vikt. Du kan uppskatta värdet på en blandad myntsamling med CoinCalc.com för euromynt eller amerikanska mynt eller sortera efter vikt och typ och väga dem för ett mer exakt resultat: 
    
  • Ett pund av kvartaler har ett värde av $ 20. Ett pund av dimes är värd 20 USD. Ett pund nickel har ett värde på ca $ 4,50 och ett pund pennies är värd ungefär $ 1,80.  
  •  
  • Ett kilo 2-euromynt har ett värde av ca 235 euro. En kg med 1 Euro mynt är värt ca 133 €. En kilo på 50 euro cent har ett värde av cirka 64 €. Ett kilo 20 cent mynt är värt ca 35 €, ett kilo med 10 cent mynt ca 24 €, en kg 5 cent mynt ca 13 €, en kg 2 cent mynt ca 6,67 € och ett kilo med 1 cent mynt har ett värde av ca 4,35 €.  
  •  
  • I Storbritannien väger banker påsar med mynt för dig.
  •  
         
 6.  
             

Vad du behöver .

                Läs mer... (9)      
Ekonomi populär:
Öppna ett sändningslager.

Köp ett hus i USA utan att vara kreditvärdiga.

Bestäm bokföringsnettot.

Öppna en bokhandel.

Bli en loppmarknadsleverantör.

Köp odlad mark.

Lär barn och tonåringar hur man hanterar bankkonton.

Sälj begagnade kläder.

Köp bitcoins.

Låt dina smycken uppskatta.

Beräkna rörliga kostnader.

Köp bitcoins.

Handel med binära alternativ.

Spara pengar för ditt första hem.

Investera i fonder.

Håll en kontrollbok.

Återvänd artiklar som köpts på Internet.

Tjäna pengar med bloggar.

Hantera inkassobyråer.

Öppna ett hantverksföretag.

Öppna en nattklubb.

ako woman