Home \ ekonomi
 

Investera i ädla metaller.

 

Människor i finansvärlden hör det om och om igen: från stora finansinstitut till små handelskontor köper potentiella handlare ädla metaller, lager och finansiella produkter. Dessa investeringar drivs av rädslan för fluktuationer i valutavärden tillsammans med andra uppfattade förmåner. Innan du dyker in i marknaden för ädla metaller, bör några grundläggande råd ge dig möjlighet att investera så att risken kan minimeras och vinsten maximeras.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Lär dig om marknaden  ,

    
   
 1.            1      Förstå fördelarna. Investering i ädla metaller kan vara ett utmärkt sätt att skydda din investeringsportfölj från effekterna av inflationen. Penningpolitiken för att bekämpa de senaste lågkonjunkturerna har ofta lett till valutainflation. Brist på trovärdighet med dollarn har lett till devalveringen av finansiella tillgångar och råvarupriser.       
 2.  
 3.             2      Förstå nackdelarna. Prisvolatiliteten är alltid ett problem när man investerar i ädla metaller. Upptäckten och försäljningen av stora reserver av ädla metaller kan öka utbudet över natten vilket kan leda till stora förluster. Om du investerar i fysiska metaller som guldmynt eller barer, måste du dessutom skydda dem i ett värdeskåp eller värdeskåp.        
 4.  
 5.             3      Lär dig om potentiella metaller att investera i. Även om guld är den mest kända ädelmetallen, finns det några andra metaller som ofta används för investering.  
    
  •   Guld anses vara en symbol för välstånd över hela världen. Guld användes vanligtvis som valuta före utvecklingen av papperspengar och statsvaluta. För närvarande är guld viktigt för elektronikindustrin. Den används i många komponenter på grund av dess egenskaper som en elektrisk ledare, dess korrosionsbeständighet och dess kemiska stabilitet.
  •  
  •   Silver ses vanligen som "mer överkomliga kusin" av guld. Silver är värdefullt för elektronikindustrin eftersom den har den högsta elektriska ledningsförmågan hos alla element och högsta värmeledningsförmåga hos alla metaller.
  •  
  •   Platinum är ofta en del av medicinsk utrustning, bildelar och datorer.
  •  
  •   Palladium är ett viktigt råmaterial för produktion av katalysatorer på grund av dess förmåga att motstå extrema temperaturer och inte oxidera. Den används också i en rad andra industriella processer som vattenbehandling och raffinering av olja och naturgas.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Utvärdering och urval av investeringsmetoder  ,

    
   
 1.             1      Använd en fysisk mäklare. En mäklare ger dig tillgång till olika investeringsfordon som du kan använda för att investera i ädla metaller. Mäklare har också erfarenhet och skicklighet för att hjälpa dig att göra bättre investeringar.        
 2.  
 3.             2      Öppna ett online användarkonto med en mäklare. Ett online-konto hos en mäklare gör att du kan komma åt marknaden för ädelmetaller utan att behöva betala en riktig person att handla för dig. Detta är nästan alltid billigare än att använda en riktig mäklare, men det här är på bekostnad av de tips och expertis som en erfaren mäklare tar med.        
 4.  
 5.             3      Utvärdera aktier i gruvföretag. Investering i gruvföretag är ett bra sätt att börja investera i ädla metaller. Se till att du investerar i företag som har blivit framgångsrika och det får dig att må bra. Som med alla aktieplaceringar kan företagets prestanda och mänskliga fel påverka priset, utöver den allmänna efterfrågan på metaller.        
 6.  
 7.             4      Utvärdera ädelmetaller ETF och ETN. Börshandlade fonder och börshandlade noteringar är aktiva fonder som handlas under en handelsdag. De liknar aktier, men buntar värdepapper för att spegla specifika avkastnings- och riskprofiler. Vissa ETF är speciellt utformade för att göra det möjligt för investerare att "korta" ädla metaller, vilket innebär att priset på en ETF kan stiga när värdet av ädla metaller faller. Detta kan vara ett bra sätt att tjäna pengar på marknader som faller.        
 8.  
 9.             5      Titta på andra ädelmetallfonder. Det finns också indexfonder och fonder för ädelmetaller. Dessa medel inkluderar olika lager och / eller obligationer i förhållande till ädelmetaller och väljs av en fondförvaltare. I stället för att handlas hela dagen (som ETF), handlas fonder bara i slutet av dagen. Mångfalden av tillgängliga metallfonder innebär att det finns ett val för nästan alla investerare som är intresserade av ädla metaller.        
 10.  
 11.             6      Jämför råvärdet med numismatiskt värde. En kritisk aspekt av att investera i guld, silver eller andra ädla metaller är om investeraren vill investera i varan eller i andra aspekter som har ett eget värde, till exempel samlarobjekt. Vissa förespråkare av investeringar i certifierade mynt argumenterar för att deras värde är skyddat mot marknadsfluktuationer, såsom rå guld, eftersom det inte finns något utbud för dessa mynt som inte längre präglas. Detta kompenserar för en guldportfölj under en marknadskorrigering för den övergripande övervärderingen av guld.        
 12.  
 13.             7      Kontrollera möjligheterna till råmetaller. Några av de mest grundläggande investeringarna i ädla metaller erbjuds av stora nationella börser eller den globala Forex-marknaden. Det sydafrikanska Krugerrandet är ett exempel på ett mynt som har sitt värde som ett guldmynt medan dess värde (mätt i troyunen) är baserat på priset på råguldet. Andra mynt och samlarobjekt har sitt eget numismatiska värde och därtill hörande handelsrisker.        
 14.  
             

  Del 3      Övervaka din investering  ,

    
   
 1.             1      Spåra dina investeringar. Om du antingen har köpt ädelmetaller, guld / silver futures, medel som ETF och ETN, gruvdrift eller något annat baserat på ädla metaller, är nyckeln till din botten att du spårar din investering.  
    
  • Spåra dina investeringar med mjukvaruverktyg som analyserar prisförändringar i dina investeringar.
  •  
  • Kontrollera regelbundet dina långsiktiga investeringar med en mäklare eller fysisk mäklare med ditt online-konto.
  •  
  • Hyr en ekonomichef för att övervaka dina investeringar i ädelmetaller och anpassa dem till marknadsutvecklingen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Välj ett sätt att ta dina vinster. Det finns flera sätt du kan dra nytta av när dina investeringar ökar i värde.  
    
  • Långsiktiga strategier kan innebära att du håller ditt guld, silver eller ädelmetaller under mycket lång tid. Detta görs ofta i hopp om att kurser går genom taket och därigenom ger stor rikedom.
  •  
  • Kortsiktiga strategier inkluderar alternativ för dem som vill dra nytta av stigande säkerhetspriser varje år. Dessa kan vara kortare innehavsperioder, där investeringar vars värde har ökat säljs årligen vilket kan innebära mer konsekvent och måttlig vinst.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Återinvestera i nya möjligheter. Ta en del av dina vinster baserat på din nya ädelmetall erfarenhet och återinvestera dem till framgångsrika ädla metaller.  
    
  • Att bygga på tidigare observationer av marknadsbeteende och investeringsprestanda kan vara ett bra sätt att bestämma vart man ska investera i framtiden.
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>             Läs mer... (4)      

Ekonomi populär:
Rösta ett G / L konto.

Beräkna intäktereserver.

Använd eBay till salu.

Skriv en faktura.

Starta din egen planeringsaffär.

Beräkna enkel ränta.

Få snabb rikedom.

Bestäm hur mycket hus du har råd med.

Öppna ett lokalt bageri.

Köp bitcoins.

Sälj produkter hemifrån.

Beräkna kapitaltillväxten.

Minska kostnaderna.

Träna ny personal.

Beräkna momsen.

Bli långivare.

Hur ansöker om en tillfällig inteckning.

Beräkna förhållandet mellan tillgångar och skulder.

Skapa en relation med en klient som författare.

Förstå globaliseringen.

Skill mellan debitering och kredit.

ako woman