Home \ ekonomi
 

Släpp en vän.

 

Om du måste ge det här negativa meddelandet till en vän kan du göra det så bekvämt som möjligt. Det spelar ingen roll om det är en älskad kollega eller en gammal vän du tog med till företaget. Följande steg hjälper dig att lära dig att skilja mellan dina ansvarsområden som en vän och som arbetsgivare, visa bekymmer för din väns situation och göra processen snabb och smärtfri.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Gör det avgörande samtalet  ,

    
   
 1.            1      Gör det så kort som möjligt. Ta ett kort fönster för att leda samtalet i "Employer Mode" och hjälp honom kort tid senare som en vän. När din vän har haft tid att svalna och prata om situationen, berätta för honom att du kan träffas efter arbete för att dricka eller gå ut på middag tillsammans. Prata med honom lite, men håll den aktuella konversationen så kort som möjligt.  
    
  • Begränsa din roll som arbetsgivare från din väns. Om du säger till din vän att han / hon var avfyrade måste du belysa chefen, inte vännen. Detta är viktigt för ditt eget känslomässiga tillstånd och hur din vän uppfattar denna åtgärd.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hämta till den punkten. Berätta honom direkt om ditt beslut att avvisa honom eller henne. Fusk runt magen eller humoristiskt kommunicerar det kommer inte att minska meddelandets allvar och kan till och med ge felaktigt intryck av att beslutet fortfarande kan ändras och han eller hon fortfarande kan vara upptagen. Denna typ av falskt hopp är insincere och kan slutligen skada din vänskap ännu mer.       
 4.  
 5.             3      Gör det klart att du fortfarande uppskattar din vänskap. Gör klart att din vänskap är en separat sak och att det kommer att betalas av dig eller företaget för deras professionella prestationer, som dock inte levde upp till förväntningarna. Avskedandet är ett rent ekonomiskt beslut. Förenkla situationen lite genom att förklara för honom från din sida att arbetssituationen inte förändrar ditt vänliga förhållande och försäkra honom om att din vänskap kommer att fortsätta på samma sätt som tidigare.       
 6.  
 7.             4      Stötta din vän under uppsägningsprocessen. Förklara hans avgångsvederlag, hjälp honom att städa upp sitt jobb, se till att han inte trakasseras av säkerhetsstyrkorna och visa honom alla de lilla favoriterna du förväntar dig av din chef i en sådan situation. 
    
  • Erbjuder din hjälp för att hitta ett annat jobb. Som en del av din roll som vän bör du överväga att ge honom en utmärkt referens och hjälpa honom att utforma sin ansökan och fortsätta. Leta efter andra jobbmöjligheter före den avgörande intervjun för att kunna lova honom ett alternativ.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vänta tills du kontaktar dig som vän. Din vän kan bli sårad och arg. Göra irriterande telefonsamtal eller låtsas att inget har hänt kan bara göra saker värre. Var tillgänglig för din vän, men låt honom ta det första steget. 
    
  • Skicka din vän ett meddelande om att du ska titta på fotbollsspelet och vill ha något företag, men lämna beslutet till honom. Inte uppmanar honom till ett möte.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Hitta orden  ,

    
   
 1.             1      Var beredd på din väns reaktion. Oavsett vem frisläppningen sker, kommer din vän troligen att känna sig skadad och skäms över att han förlorar sitt jobb. Frustrationen får honom att säga misshandlade saker. Det faktum att han släpptes av en vän, så är det självklart allting mer komplicerat. För att inte äventyra vänskapen måste du inse att din vän kan skylla på dig för varför du bör förbereda dig för en sådan reaktion. 
    
  • Föreställ dig de värsta och mest skadliga saker som din vän kan kasta på huvudet av frustration. Förvänta sig att han kommer att säga det till dig och inte ta någon personligt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gör en plan för vad du ska säga. Tänk på att skriva ett slags skript och memorera det. Håll dig till ditt manus. Spendera inte tid på att leta efter rätt ord under konfrontationen. Ditt tillvägagångssätt ska vara så kortfattat och ärligt som möjligt. Gå bara på samma sätt som du gör någon annan anställd. 
    
  • Om en chef berättade för att avfärda din vän, vidarebefordra det beslutet. Dela orsakerna till uppsägningen så ärligt som möjligt och ge din sympati. Även om du inte håller med din handledares resonemang, är det förmodligen inte dags att säga det.  
     
   • "Det är inte mitt val, jag önskar att jag kunde ändra det, men mina händer är bundna."
   •  
    
  •  
  • Om din vän har gjort något oetiskt eller skadligt för företaget och det är ditt beslut att avsluta sin anställning för företagets bästa, skift ditt fokus till dina övriga anställda, till vilka du är skyldig så mycket som din vän.  
     
   • "Vi har känt och varit länge länge och du är min vän, men vi kan inte jobba vidare, jag måste också tänka på mina andra anställda, och om jag inte lyssnar på dem kommer detta företag att bryta."
   •  
    
  •  
  • Om din vän inte fungerar bra eller inte är kvalificerad för sitt jobb, bör du fokusera din konversation på att göra honom till en tjänst och ha möjlighet att lyckas någon annanstans.  
     
   • "Jag vill se dig lycklig och dina talanger har använt det sätt de förtjänar, jag är ledsen att den här platsen inte kan vara här."
   •  
    
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tänk på situationen inte som en börda, men som ett sätt att hjälpa din vän. Åtminstone är din vän inte avfyrad av någon idiot som inte bryr sig om sina känslor. Behandla uppgiften som en beklaglig angelägenhet där du kan använda din kunskap om din vän för att göra urladdningen så smidig och smärtfri som möjligt för honom.       
 6.  
             

  Del 3      Sök efter alternativ  ,

    
   
 1.             1      Gör en plan för hur prestanda kan förbättras. Om du har möjlighet att ge din vän en ny chans, skapa en konkret tidslinje för att förbättra din prestation genom coachning och träning för ett visst ändamål. Ställ in veckomöten för att diskutera prestandaförbättringar 
    
  • Gör det klart att din vän kommer att sparkas om de nya målen inte uppnås inom den tillåtna tiden. Om detta inte händer, ta de nödvändiga konsekvenserna och veta att du har gett honom så många möjligheter som möjligt.
  •  
  • Skriv in din intervju skriftligen och håll den här rapporten med personaldokumenten. Du kan behöva försvara dig mot invändningar genom att förlita sig på dessa dokument från dina tidigare samtal. Så se till att du dokumenterar allt bra.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ändra din kompis jobbtitel eller arbetsbeskrivning. Om det ligger inom din makt kan du överväga att omorganisera din väns roll så att han effektivt dämpas eller ges möjlighet att rädda ansikte genom att avgå sig. Du måste ha en liknande konversation där du berättar för honom att hans prestationer inte räcker, men att du värdesätter din vänskap och därför erbjuder honom ett jobb med mindre ansvar. 
    
  • Fixa den nya positionen så att din väns svagheter är mindre signifikanta, vilket kommer att gynna båda sidorna. Antingen lämnar din vän företaget att leta efter ett bättre jobb, eller tar den nya positionen där han har större chans att lyckas.  
  •  
  • Alternativt kan du överväga marknadsföring eller överföring. Även om du i grund och botten bara överför ansvar till andra, kan du undvika det obehagliga samtalet. Om du kan ge din vän ett jobb med ett liknande företag löses båda dina problem.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Låt det göras av en annan person. Det kan mycket väl vara för många samvetsskonflikter när din vän släpps. I det här fallet, prata med en handledare, underordnad eller HR-avdelningen i ditt företag för att planera en annan åtgärd.       
 6.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                     
Ekonomi populär:
Använd kuponger.

Skapa ett kontrollkort.

Landets erkännande av eurokonton.

Bli miljonär.

Handla online.

Lägg till ett kreditkort från PlayStation Store.

Köp silver.

Plockning.

Håll effektiva möten.

Skriv ett företagsfall.

Kontrollera varulager.

Beräkning av avkastning på investeringar.

Slutför en stående beställning på Paypal.

Spara pengar för ditt första hem.

Så här får du ett lån även om du inte har de bästa reserverna.

Sälj skrot.

Köp aktier online.

Analysera eget kapitalöverskott.

Registrera ett namn som ett varumärke.

Skapa en annons.

Köp bitcoins.

ako woman