Home \ ekonomi
 

Beräkna årlig procentsats.

 

Om du har kreditkort eller ett lån från banken måste du betala ränta (en ekonomisk avgift) med en viss årlig ränta. Dessa räntesatser kallas årliga procentsatser. Det tar bara ett par minuter att beräkna APR för dina kreditkort om du vet några viktiga faktorer och känner till lite matematik. Den årliga procentsatsen på lån är mer komplicerad att beräkna eftersom det fortfarande finns ytterligare avgifter för att säkra lånet. Lär dig hur du beräknar båda.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Förstå den årliga procentsatsen  ,

    
   
 1.            1      Det kostar pengar om du vill låna pengar. Om du använder ett kreditkort eller får ett lån för att köpa ett hus, kan du behöva mer pengar än du har tillgång till. Om du får ett lån, förväntar sig de som lånat ut pengarna dig att betala tillbaka beloppet och en annan avgift för att låna ut pengar till dig. Denna avgift är den årliga procentsatsen.       
 2.  
 3.             2      Den årliga procentsatsen kan delas upp i månatliga eller dagliga räntebetalningar. APR är vad du måste betala för ett helt år för att betala för ett lån. Till exempel, om du har ett lån på över $ 1000 och din årliga procentsats är 10%, då i slutet av året måste du betala $ 100 (10% av $ 1000).  
    
  • Du kan också behöva betala månadsränta. Om du vill beräkna den månatliga räntan baserad på den årliga räntan, dela den årliga räntan upp med 12, 10%: 12 = 0,83%. Det betyder att du måste betala 0,83% varje månad.
  •  
  • Det är också möjligt att du måste betala ränta dagligen. Om du vill beräkna den dagliga räntan baserat på årsräntan, dividerar du årsräntan med 365. 10%: 365 = 0.02%. Det betyder att du måste betala 0,02% varje månad.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Det finns tre olika årliga räntor. Det finns fasta, rörliga och tierade räntor. Fast ränta förblir konstant så länge som lånet eller kreditkortet finns. Variabelräntorna kan ändras dagligen och gäldenären vet inte i förväg hur mycket ränta som ska betalas. Den uppdelade kursen beror på skuldsättningsgraden.        
 6.  
 7.             4      Den genomsnittliga årliga räntan är cirka 14%. Denna storlek är inte försumbar, särskilt om du inte kan betala lånet snabbt. Genomsnittliga fasta räntor ligger något under 14%, medan genomsnittliga rörliga priser ligger något över 14%.        
 8.  
 9.             5      Du behöver inte betala ränta om du betalar din månatliga kreditkortsregistrering i sin helhet. Om du spenderar $ 500 på ditt kreditkort men betalar i sin helhet på förfallodagen, debiteras ingen ränta. För att undvika att betala ränta och förbättra ditt kreditbetyg betalar du alltid din månatliga faktura i tid och i sin helhet.                  
 10.  
             

  Del 2      Beräkna årlig ränta på kreditkort  ,

    
   
 1.             1      Visa det belopp som ska betalas på det senaste kreditkortet. Antag att beloppet du måste betala ränta på är £ 2,500.        
 2.  
 3.             2      Ta reda på hur mycket du behöver betala genom att titta på det senaste kontoutdraget. Vi fortsätter att anta för vårt exempel att du måste betala 25 euro.        
 4.  
 5.             3      Dela upp det belopp som ska betalas av det belopp som ska betalas.  
    
  • 25 EUR: 2.500 EUR = 0.01
  •  
         
 6.  
 7.             4      Multiplicera resultatet med 100 för att få en procentandel. Detta är din månadsränta.  
    
  • 0,01 * 100 = 1%
  •  
         
 8.  
 9.             5      Multiplicera månadsräntan med 12. Resultatet är din årliga räntesats.  
    
  • 1% * 12 = 12%
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Beräkna årligt ränta på hypotekslån  ,

    
   
 1.             1      Hitta en ränteberäkare online. Skriv in "Länna ränteberäkare" i en sökmotor och klicka på ett resultat.        
 2.  
 3.             2      Bestäm det belopp du vill låna och ange det på rätt ställe i ränteberäkaren. Antag att du vill låna 300 000 EUR.        
 4.  
 5.             3      Ange de extra avgifterna för att säkra pengarna på rätt ställe i ränteberäkaren. Anta att de är 750 EUR.        
 6.  
 7.             4      Ange den givna räntan utan extra avgifter. Anta att vi har en ränta på 6,25%.        
 8.  
 9.             5      Ange löptiden för lånet. För det mesta, men inte alltid, är det 30 år gammalt.        
 10.  
 11.             6      Tryck på "Beräkna" för att få APR som skiljer sig från räntan och den reala kostnaden för lånet baseras på det totala lånet.  
    
  • Den årliga procentsatsen i vårt exempel skulle vara 6,37%.
  •  
  • Den månatliga återbetalningen och räntebetalningen skulle uppgå till 1 847 EUR.
  •  
  • De totala räntebetalningarna skulle uppgå till 364 975 euro, vilket innebär att totalt 664 920 euro skulle återbetalas.
  •  
         
 12.  
            

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             
Ekonomi populär:
Beräkna avkastningen på eget kapital.

Planera din egen ekonomi.

Skapa ett städföretag.

Betala sparobligationer.

Snabbt att få pengar utan att låna ut det.

Var en framgångsrik företagare.

Så här får du ett lån även om du inte har de bästa reserverna.

Skapa en professionell broschyr.

Använd Bitcoin.

Planera ekonomi.

Rengör kopparmynt.

Beräkna CPM.

Köp bitcoins.

Skriv en check med cent.

Erkänn ett falskt socialt skyddskort.

Hitta kunder.

Beräkna rörliga kostnader.

Planera ekonomi.

Skriv en produktrecension.

Analysera en fallstudie.

Låt dina smycken uppskatta.

ako woman