Home \ ekonomi
 

pruta i Kina.

 

Om du vill köpa något i Kina på en marknad, kom ihåg att du kan få det för minst hälften av det första priset, om du vet hur. Haggling är en sann konst - börja raffinera det nu.

              

Förfarande .

    

    1      Hitta den rätta  ,

    
   
 1.            1      Hitta en stor utomhusmarknad. Generellt kan det säkert antas att allt är förhandlingsbart. Detta är inte fallet i köpcentra. Om du håller fast vid marknaderna är det okej att pruta. Fråga inte mer om du bryter mot lokala tullar eller missbedömt priset.  
    
  • Dessutom finns det i de stora utomhusmarknaderna oftast mycket, mycket liknande leverantörer. Du kan jämföra leverantörerna i ett område och spela dem mot varandra.  
     
   • Att fråga vad som är något på kinesiska, fråga, "Vad är det?" "Zhe shi shenme?" (Uttalas på engelska, tschä shänmä ", vokalerna understryks inte)
   •  
    
  •  
  • Titta på marknaderna som hyllorna i snabbköpet. De utåtriktade butikerna är hyllorna i ögonhöjd - de är de dyraste. Den nedre och den övre hyllan är de som inte är så lätta att hitta på marknaden. Om du är redo att gå lite, kan du spara pengar på det första erbjudandet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Var medveten om att prutning också är möjlig på hotell. Det är alltid värt ett försök, även om de hänger fast på det angivna priset. Särskilt om det finns många lediga rum, kommer de vara benägna att acceptera en mindre vinst. br & gt;  
    
  • Efter det första avslaget, nämna att du kanske tänker stanna flera nätter. Börja med att säga att du bara stannar en kort stund, men om du har ett bra erbjudande, skulle du överväga att spendera fler nätter.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se efter fel. När du väljer något och säljaren omedelbart hoppar på dig, var inte rädd för att upptäcka objektets buggar. Lokalbefolkningen gör det hela tiden.  
    
  • Det behöver inte nödvändigtvis vara sant. Om det inte är en enstaka sak som en gammal mormor gjorde med de sista kvarlevorna i hennes syn, säg vad du vill. De har fortfarande tusentals i lägret och gör bara sina jobb. Om färgen är för tunn, säg så. Om det ser billigt ut, säg det. Även om det inte är sant, är din åsikt den enda som betyder något. Du vet aldrig vad du verkligen tycker ändå.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Så fort du ser något du tycker om, hitta flera leverantörer och jämförelser. Det är dubbelt så viktigt när du är i ett turistområde. På stora marknader kommer de flesta säljare att erbjuda liknande, om inte exakt samma produkter. Stå inte vid första tecknet av livet.  
    
  • "Skynda" förekommer inte i vokabulärens ordförråd. Om du hittar en annan butik som erbjuder liknande saker, men har inte "exakt" det du letar efter, fråga. Det är mycket troligt att den lilla kvinnan du pratar för försvinner i någon okänd sfär för en stund och återkommer med något som passar din smak. Ingen vet hur hon gör det, men hon kan, och kommer, om den blir frågad.
  •  
  • Dessutom är stora turistmarknader dyrare. Gå till platser där lokalbefolkningen handlar, och du kan få mycket lägre priser. Fråga runt.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Vad du borde göra och vad inte  ,

    
   
 1.             1      Lär dig språket lite. Det sista du vill göra är att fungera som en clueless turist som är så kär i de vackra, konstiga sätten som han inte inser att han blir dunad. Mastering språket lite kommer att göra försäljaren tjänar dig bättre.  
    
  • Att kunna prata lite ger också intrycket att du vet vad du gör och har gjort så många gånger, även om det inte är fallet. Säljaren vet inte hur länge du har varit i området, vilket gör det mer troligt att han / hon kommer att göra dig till en bättre affär. Gör det från början, med en hälsning på kinesiska eller kantonesiska.
  •  
  • Dessutom är du säker på att säljare är sympatiska. Du är i ditt land, du talar ditt språk och du vill spendera dina pengar på dina produkter. Vad kan du önska?
  •  
         
 2.  
 3.             2      Var inte intresserad. Under tiden är det förmodligen en klassiker som inte behöver förklaras. Oavsett hur tritt det låter, det är fortfarande sanningen. Om du låtsas att du bryr dig om du köper eller lämnar den, kommer säljaren / säljaren att berätta att du definitivt inte tar det om priset inte är rätt.  
    
  • Oroa dig mindre om vad du säger (förmodligen det finns ett språkbarriär) och mer om ditt beteende. Kroppsspråk är ofta universellt. Rusa inte en produkt, även om den är perfekt. Du kommer att betraktas som lätt byte.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tänk dig att ha mindre pengar än vad du faktiskt har. Du kommer att bli förvånad över effekten av en nästan tom handväska. Spara de flesta av dina pengar på annat håll och visa dem din lilla plånbok. Du kommer fortfarande inte ha några hämningar för att ta dig till och med den sista öre.  
    
  • Om du faktiskt har en liten summa pengar, skriv inte av större, dyrare objekt omedelbart. Om du ser något du gillar, men det kostar tre gånger så mycket som du har, visa intresse ändå. Säljaren kommer till dig (inom 5 sekunder). Berätta för honom / henne att du har så mycket pengar med dig. Det kan ta en minut eller två, men vanligtvis är markeringen så hög att du inte kommer att få problem. De gör fortfarande vinst om de accepterar.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Känn dig inte skyldig. Många turister anser att de själva är ekonomiskt bättre än säljarna och accepterar det första priset som erbjuds dem eftersom de tror att de främjar landets ekonomi och förbättrar sina liv. Vad de verkligen gör är att göra livet svårt för alla andra. Känn dig inte skyldig om du pratar. Dessa människor skulle inte sälja dig sina produkter om de inte gjorde några pengar.  
    
  • Bara för att du ska vara ointresserad och oskyldig, behöver du inte låtsas att du är missnöjd. Le! Fortsätt söta dagen! Du behöver inte agera med ett stenigt ansikte. Dessa är riktiga människor - behandla dem så.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Låt dig inte luras av det första erbjudandet. Strategin hos många säljare är så löjligt hög att du också kommer att få den lägsta rabatten. Till exempel erbjuder ett 4x lägre pris inte ovanligt.  
    
  • Slutligen handlar det alltid om vad du är villig att betala för. När tiden kommer är priset alltid godtyckligt. Ingenting har ett fast pris - allting sker i fantasin, och ingen kan verkligen döma priserna. Så, om du är villig att betala € 15 för denna tekanna, är det värt lika mycket. Detsamma var säljaren / säljaren tänkt när han / hon har satt priset.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Fråga om större kvantiteter. Så, gillar du den här stora hängande skärmen? Men säljaren / säljaren ger ingen rabatt? Tja... du gillar också denna spoonset och armbandet... kan han / hon lägga till dem gratis?  
    
  • Ja, ja han / hon kan. Om du inte håller med priset men säljaren inte ger in, tänk i kvantiteter. Det är troligt att säljaren har så många av dessa ganska små saker att pengarna de spenderar på dem spelar ingen roll mycket och är helt täckta av det dyrare objektet. Så gör det bara. Titta runt dig.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Var medveten om gränserna. Om säljaren / säljaren samarbetar men inte vill gå så låg som du vill, respektera det. Använd din tarm att känna av om någon vill riva av dig eller verkligen förlora pengar. Om du inte kan mäta säljarnas karaktär, köp någon annanstans.  
    
  • Om du inte kunde pruta framgångsrikt i en butik, gå till nästa. Ta något objekt för att uppskatta vad som annars borde kosta. Snart kommer du att ha en skala i åtanke som berättar om vad ett bra företag är och vad som inte är.
  •  
         
 14.  
            

Tips .

                  

Varningar .

                  

Källor & amp; Citat .

             
Ekonomi populär:
Hur blir du av med ditt kreditkortsskulder.

Balansräkning för redovisning.

Skriv ett företagsfall.

Utför en medieanalys.

Använd PayPal.

Starta ett företag som realiserar fastigheten till salu.

Skapa en pressöversikt.

Ansök om ekonomiskt stöd.

Förbättra arbetsetiken.

Få din balans.

Starta ett målningsföretag.

Hitta ett jobb på GAPbuster.

Gör en byteshandel.

Spara pengar snabbt.

Beräkna utdelningsutdelningsgraden.

Ansök om hypotekslån.

Lär ledarskap.

Bestäm försäljningsvärdet för en transaktion.

Skriv en beredskapsplan.

Snabbt att få pengar utan att låna ut det.

Avbryt ett kontrakt.

ako woman