Home \ ekonomi
 

Vinn i tävlingar.

 

"Grattis! Du har just vunnit 10 miljoner euro! "Skulle det inte vara bra nyheter? Vad sägs om "Grattis! De har just vunnit 10 par strumpor! "Det låter inte så bra, men det är fortfarande trevligt att vinna något. Om du gillar att få saker gratis, kanske det är dags för dig att vinna en tomt. Självklart arbetar tävlingar lika slumpmässigt som lotteriet, så det finns inget sätt att öka dina odds för att vinna. Eller är det?

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Hitta tävlingar att delta. Det är inte så svårt att hitta tävlingar. De finns i stormarknader, i banken, på fundraisers eller på Internet. Kanske får du även inbjudningar att delta i tävlingar i posten! Säkert vill du delta i alla dessa tävlingar, men om du verkligen vill vinna, måste du aktivt söka bud.  
    
  • Börja med noggrant söka tidningar och e-postmeddelanden.
  •  
  • Ha en anteckningsblock och penna till hands för att skriva ner information om eventuella tävlingar som du hör på TV eller på radion.
  •  
  • Sök på Internet. Det finns även databaser där du kan hitta hundratusentusentals tävlingar. Vissa databaser är gratis, vissa kräver abonnemang.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Välj vilken tävling du vill delta i. Inte alla tävlingar har samma struktur. Först och främst bör du inte delta i tävlingar vars deltagande kräver köp av en produkt. Om du behöver fylla i någon form av frågeformulär (som vanligtvis innebär att du köper en produkt) - Tänk på de irriterande "Free iPod" popuperna - du borde inte delta om det inte är gratis och okomplicerat. Tänk dock på att många av dessa erbjudanden syftar till att spara dina personuppgifter och, förr eller senare, bombardera dig med reklam. Det finns gott om möjligheter att gå in i en tomt utan att bryta din fot eller slösa bort dina pengar. Med det sagt bör du välja tävlingarna baserat på personliga preferenser. Här är några saker att tänka på.  
    
  • Vad kan du vinna? Tävlingar, där en stor summa pengar pekar, är alltid värt det, helt enkelt för att det är så mycket pengar. Vinnande tävlingar med mindre vinster är värda det, eftersom chansen att vinna är något högre. Slösa inte bort din tid att delta i tävlingar som inte intresserar dig eller vars priser du inte enkelt kan sälja för kontanter.
  •  
  • Är din integritet respekterad? Tyvärr är svaret på denna fråga troligen nej. Fråga dig själv den här frågan: Vill du verkligen få reklam, skräppost eller till och med försäljning kräver hela ditt liv bara för att vinna det där priset? Förmodligen inte. Sekretesspolicyen varierar från lotteri till tävlingar, och det borde vara uppenbart för abonnenten hur dina personuppgifter fortsätter att användas. Läs fina tryck och om du inte håller med att dela med dig av informationen, gå inte in i tävlingen. Tänk på att även företag som högtidligt lovar att inte återanvända dina personuppgifter kommer fortfarande sälja det till andra företag. Medan denna typ av bedrägeri är olaglig är det vanligt och svårt att ta itu med. Detta är ett vanligt problem, särskilt med online-tävlingar, eftersom din e-postadress ofta säljs till spammare, som sedan dumpar dig med oönskade e-postmeddelanden. Kort sagt, ingenting kommer från ingenting, och ibland ger privat information värt ett visst pris.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Känn dina odds för att vinna. Normalt kan du inte bestämma oddsen för att vinna eftersom det beror på hur många som deltar. Du kan uppskatta det. Om du får ett inlösenformulär för ett svep som vinner ett stort pris via mail, kan du vara säker på att det kommer att finnas otaliga inlägg. Men om det finns en åtgärd i en närliggande restaurang där du kan vinna en gratis lunch, är dina chanser att vinna mycket högre. Om biljetterna samlas in i en transparent behållare, kan du även skriva om noterna själv.  
    
  • Antalet deltagare beror på värdet av priset, respektive målgrupp (chansen är högre för ett lokalt lotteri än för en rikstäckande), deltagandeperioden (en veckotävling är bättre än en månad) och hur mycket reklam görs för det.
  •  
  • Också uppmärksamma hur många priser som ska tilldelas. I en tävling med tusentals priser och hundratusentals deltagare är oddsen 1: 100. Det betyder att du är mycket sannolikt att behöva skriva prisbeloppet ett hundra gånger för att vinna bara ett pris.
  •  
  • betyder det att du hellre inte vill prova på stora tävlingar? Mest sannolikt ja, om det inte finns högkvalitativa priser, eller mycket många priser.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Läs villkoren noggrant. Om du inte följer reglerna kan du inte vinna heller. Gå igenom villkoren noggrant. Vissa villkor är mycket enkla, vissa inte. Om du inte uppfyller villkoren kan ditt deltagande inte övervägas. Den goda nyheten: Många människor håller sig inte till villkoren, vilket i slutändan ökar dina chanser att vinna. I nästan alla tävlingar finns det t.ex. en deltagande period. Håll dig till denna tidsfrist, eller du kommer inte vinna någonting.        
 8.  
 9.             5      Skriv läsligt. Se till att du inkluderar alla dina uppgifter på inskrivningsformuläret eller liknande. lätt att läsa, speciellt din kontaktinformation. Om din typsnitt liknar en doktors handstil kan du skriva ut informationen eller skriva den av skrivmaskin, om reglerna tillåter det. Om inte, fråga någon med en bra handstil om han kan ge informationen till dig.        
 10.  
 11.             6      Skriv ner rätt lösning. Vissa tävlingar kräver svar på en prisfråga. Det finns ingen anledning att delta om du inte lämnar det korrekta svaret, så kontrollera två gånger och tre gånger om informationen är korrekt innan du skickar in ditt formulär.        
 12.  
 13.             7      Gå med så många gånger som möjligt. Ju oftare du går in i tävlingen, ju högre är dina chanser att vinna. Mycket enkelt. Men innan du skickar in din blankett en miljon gånger, först ta reda på hur många inlägg per person är tillåtna. Om du skickar bara en för många, kommer du att diskvalificeras. Dessutom kan "en post per dag" eller "en post per kuvert" anges i villkoren. Om du måste betala extra porto för varje inmatning, bör du först vara medveten om hur mycket pengar som finns tillgängliga för dig och låt inte dig vilseledas till flera poster om priset inte är värt det.  
    
  • Ta några inskriftsformulär hem med dig. Om du bara kan släppa biljetterna i en låda, ta bara några former hemma och fyll dem lugnt.
  •  
  • Tillåt viss tid mellan inlägg. Om du antar att antalet inlägg beror på antingen specifika regler eller din budget, ska du inte skicka in eller skicka in dina blanketter samtidigt. Vänta några dagar eller veckor (beroende på tävlingen) så att du kan öka dina chanser att vinna om delarna är blandade och kanske din topp är.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Gör din inlaga uppenbar. Online är inte ett alternativ för dig online, men när det gäller traditionellt postbrev är det ingen skada att få ditt brev att sticka ut från publiken.  
    
  • Använd ett stort kuvert. Om inlämningsformulär skickas per post slutar de vanligtvis i en stor behållare, från vilken någon drar ut ett kuvert. Ett större kuvert ökar chansen att inlämningen kommer att dras ut. Men i många tävlingar är den tillåtna storleken på kuvertet eller vykortet fixat, så det här tricket fungerar inte alltid.
  •  
  • Dekorera ditt inlägg. För det mesta är den person som drar kuvertna blindeföljer. Detta är inte fallet i många fall. Gör ditt inlägg slående genom att använda ett färgstarkt kuvert, applicera klistermärken eller på annat sätt dekorera (givetvis endast om det är tillåtet).
  •  
  • Vik ditt kuvert på ett speciellt sätt. Om biljetten eller kuvertet bara ska kastas i en låda, vika dina inlägg så att de får ögat. En dragspelformad eller origami-anteckning kommer sannolikt att sticka ut bland alla normalt vikta sedlar i mitten.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Följ villkoren för att få ditt pris. Efter att du vunnit, kom ihåg att hävda dina vinster genom att göra ett sverget, certifierat uttalande eller fylla i vissa formulär i tid. Så glöm inte att hävda ditt pris och hålla fast vid eventuella tidsfrister. Men var försiktig så att du inte faller byte till en bluff (se varningar nedan)  
    
  • Du kan behöva fotograferas för internet eller en tidningsartikel. Om du inte håller med, läs böterna noggrant innan du deltar.
  •  
                   
 18.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Ekonomi populär:
Spendera pengar klokt.

Skapa en balansräkning.

Förbättra arbetsetiken.

Bli en hemlig shopper.

Starta ett målningsföretag.

Beräkna räntekostnaden.

Hitta och hyra en bra chef.

Ta ut en skuldrådgivningstjänst.

Gratis reklam för ett företag.

Sälj på nätet.

Organisera kvitton.

Samla mynt.

Beräkna kapitaltillväxten.

Vad tillhör en marknadsplan.

Handel med aktier.

Bli en bra säljare.

Använd ett pengar klipp.

Annonsera din webbutik på nätet.

Öppna ditt eget företag inom resebranschen.

Hitta en leverantör i Kina.

Starta ett litet företag.

ako woman