Home \ ekonomi
 

Utmana felaktiga uppgifter i en kreditrapport.

 

Din fruktade mardröm har blivit sann och din kreditrapport är inte rätt. Du är förmodligen orolig att det här problemet kommer att hindra dig från att köpa ett nytt hem eller få en kampanj, beroende på vilken bransch du jobbar i. Oavsett om du har blivit offer för förvirring eller identitetsstöld, måste du med framgång utöva din rätt och försvara dig mot detta misstag. Kom ihåg att korrigera negativ information, till exempel Sena kreditkortbetalningar eller konkurser kan lagligt fortsätta i 7 till 10 år i din kreditrapport.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Skriv ett brev till varje rapporterande kreditbyrå. I USA är dessa Equitax, Experian och TransUnion. Förklara kort varför din kreditrapport är felaktig, tillsammans med fakta; gör inte långa uttalanden. Var noga med att inkludera ditt fullständiga namn, nuvarande adress, födelsedatum, personnummer och eventuella kreditreferensnummer som du har i ditt brev.  
    
  • Lägg till kopior av dokument som stöder ditt anspråk. Dessa kan vara kreditkortsintäkter, kuponger för dina hypotekslån eller andra kreditdokument. Det kan hjälpa till med de aktuella sakerna.
  •  
  • Om du har en polisrapport eller annat officiellt dokument som stöder ditt anspråk, lägg till kopior av det till ditt brev.
  •  
  • Håll en kopia av ditt brev och alla dokument som skickas till den.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skicka brevet med registrerat brev med ett kvitto. Använd registrerat mail för att meddela dig när du skickade brevet och vilka dokument du bifogade. Adresserna till de tre mest kända kreditbyråerna i USA anges nedan:  
    
  • Equifax Information Services, LLC, P.O. Box 740256, Atlanta, GA 30374
  •  
  • Experian, P.O. Box 2002, Allen, TX 75013
  •  
  • TransUnion, Baldwin Place, P.O. Box 2000, Chester, PA 19022
  •  
         
 4.  
 5.             3      Vänta ungefär 45 dagar innan du kontrollerar tillståndet. Om möjligt, kontakta kreditbyråerna via post. Om du behöver ringa för en kreditrapport, använd följande telefonnummer: Equifax, (800) 685-1111; Experian, (888) 397-3742; TransUnion, (800) 888-4213 resp. siffrorna för det tyska, österrikiska eller schweiziska kreditreferensorganet.  
    
  • Kreditbyråerna är skyldiga att behandla din förfrågan inom 30 dagar så länge som din begäran inte är hänsynslös.  
  •  
  • Vad händer under undersökningen? Kreditbyrån vidarebefordrar informationen till den institution eller det företag där informationen kom från. Antag att detta är t.ex. en restaurang är. Restaurangen måste då komma till botten av saken och rapportera till kreditbyrån med resultatet. Restaurangen är skyldig att informera alla tre kreditbyråer om den finner ut att den ifrågavarande informationen är felaktig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vänta på undersökningsdomen. Oavsett vad kreditbyrån bestämmer, måste det rapportera detta skriftligt. Om den beslutar att den omtvistade informationen är fel, måste den ge dig en gratis kreditrapport som innehåller denna information.  
    
  • Denna kostnadsfria kreditrapport ingår inte i din årliga kostnadsredovisning.
  •  
  • Krediteraren måste också ge dig namn, adress och telefonnummer till den institution eller det företag som lämnade den omtvistade informationen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Om så är lämpligt, instruera kreditgivaren att skicka den reviderade kreditrapporten till någon person eller institution som har mottagit den under de senaste 6 månaderna. Kreditbyrån måste också skicka kopior av den reviderade kreditrapporten till någon person eller institution som har fått rapporten om ett jobb inom de senaste 2 åren. Kreditbyrån är skyldig enligt lag att göra båda sakerna.        
 10.  
 11.             6      Om du inte får svar inom 45 dagar, eller om fel information i din rapport kvarstår, skicka oss ett nytt brev igen. Denna gång, var noga med att nämna att din rätt styrs av respektive stycke resp. Amerikanska lagen, enligt vilken kreditbyrån misslyckades med att undersöka och reagera snabbt, kränktes.        
 12.  
 13.             7      Begär att rapporten om din utmaning ingår i framtida rapporter om utredningen av utmaningen inte gav några resultat. Du kan kräva det enligt lag. Om du vill betala en avgift, kan du också kräva att kreditbyrån skickar din information till någon person eller institution som har fått din kreditrapport senast.                  
 14.  
            Läs mer... (1)      
Ekonomi populär:
Förstå binära alternativ.

Avsluta hyres eller leasingavtal.

Köp aktier som nybörjare.

Minska personalomsättningen.

Hantera din ekonomi.

Sälj skrot.

Öppna ett sändningslager.

Investera pengar.

Förhandla priser.

Borr för olja.

Reklam.

Skapa en ideell djurskyddsorganisation.

Konvertera bitcoins till euro.

Tjäna pengar från reklam på din webbplats.

Bli marknadschef.

Gör ett erbjudande på en fastighet.

Skicka en kostnadsredovisning med expensify bugs.

Sluta spendera mer än du tjänar.

Håll kreditkort säkert med RFID chip.

Skapa avkastningen som anställd.

Bli framgångsrik i nätverksmarknadsföring.

ako woman