Home \ ekonomi
 

bli rik.

 

Så... vara rik. Alla vill ha det, men bara ett fåtal människor vet vad man ska göra åt det. Att bli rik är en kombination av lycka, skicklighet och tålamod. Åtminstone behöver du lite tur; man bygger på denna tur med skickliga beslut och sedan fortsätter du att trotsa stormen medan rikedom växer. Vi kommer inte att ljuga för dig - det är inte lätt att bli rik - men med lite uthållighet och rätt information är det definitivt möjligt. Så fungerar det.

              

Förfarande .

    

    1      Spara pengar  ,

    
   
 1.            1      Betala dig själv först. Detta innebär att innan du spenderar din lönecheck på ett nytt par skor eller på en golfklubb som du inte behöver, sätta tillbaka den på ett konto som du inte röra. Gör detta varje gång du får betalt och se ditt konto växa.       
 2.  
 3.             2      Skapa en budget. Gör en månadsbudget som täcker alla dina grundläggande kostnader och lämnar lite "roliga" pengar. Spendera inte mer än det. Att hålla din budget och lägga åtminstone lite pengar åt sidan varje månad är ett av de säkraste sätten att bli rik.        
 4.  
 5.             3      Köp billigare bil och hus. Håller du den i en lägenhet istället för i ett hus, eller i en gemensam lägenhet istället för i din egen lägenhet? Kan du köpa en begagnad i stället för en ny bil eller använda den mindre? Alla dessa är sätt att spara mycket pengar varje månad.        
 6.  
 7.             4      Minska kostnaderna. Ta en titt på hur du spenderar pengar till fullo och lämna allt det bakom. Till exempel, sluta dricka kaffe varje morgon. Den € 4 du spenderar varje morgon för kaffet är redan € 20 per vecka, eller € 1040 på ett år!        
 8.  
 9.             5      Skicka din skattbidrag klokt. År 2007 var den genomsnittliga skatteregionen 2,733 euro. Det är mycket pengar! Du kan använda dessa pengar för att återbetala skulder eller lägga upp en nödkudde istället för att spendera den på något som är värt hälften av priset det andra du köper det. Om du spenderar knappt 3 000 € klokt kan det vara tio gånger så mycket om några år.        
 10.  
 11.             6      Bli av med ditt kreditkort. Visste du att personer som köper kreditkort spenderar mer än människor som betalar kontant? Det beror på att det gör ont att spendera pengar. Ett kreditkort gör inte ont för mycket. Om du kan, koppla bort dig själv från ditt kreditkort och försök betala kontant. Du kommer förmodligen att spara mycket pengar i slutändan.  
    
  • Om du fortsätter att använda ett kreditkort, minska kostnaderna. Till exempel, använd ett kontantkort och betala alltid din kreditkortsräkning i god tid för att undvika ränta.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Kostnadsminskning  ,

    
   
 1.             1      Försök med Extreme Bons. Det är kul att få saker du behöver regelbundet gratis. Ja, exakt. Om du gör det rätt kan du faktiskt få betalt för att betala dem. I värsta fall sparar du några euro, vilket du kan spara för dåliga tider. I bästa fall får du massor av gratis grejer och blir rikare.        
 2.  
 3.             2      Köp i förpackningar. Det är inte alltid det bästa sättet att handla, men det är oftast det mest effektiva. Om du kan få ett medlemskap i en grossist, kan det verkligen göra ekonomisk mening. I vissa fall hittar du märkesvaror för cent.  
    
  • Om du är hungrig och gillar att äta kyckling, köpa 4 förkokta kycklingar i slutet av dagen. Ibland faller priset från 5 euro per styck till 2,50 euro per stycke, vilket betyder att du får minst tio goda måltider för varje $ 1. Frys all kyckling som du inte äter genast.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lär dig att slå på mat. Upp till 40% av maten i Tyskland slösas bort innan den äts. Persika, blåbär och jämn kött kan konserveras och tas upp för senare konsumtion. Klok vägen med maten du köper och äter verkligen den. Förtunnad mat är bortkastad pengar.        
 6.  
 7.             4      Minska dina löpande kostnader. El, gas och luftkonditionering kan använda en stor summa pengar i din budget, om du tillåter det. Men det gör du inte, eller hur? Du kan hålla ditt hus svalt på sommaren utan luftkonditionering och varm på vintern. Du kan också investera i solpaneler för att förvandla naturlig solenergi till el. Håll dina energibehov låga och titta på de pengar du sparar växa och hjälpa dig att bli rik.        
 8.  
 9.             5      Gör en energimätning av ditt hus gjort. Energimätning visar hur mycket pengar som läcker ut ur ditt hus i form av förlorad energi. Oavsett om det är kall luft på sommaren eller varm på vintern är det alltid dåligt  
    
  • Du kan även själv göra en energimätning om du är tekniskt inriktad, men en professionell kommer att dra full nytta av mätningen. Det kostar mellan 300 och 500 euro, så det är inte billigt. Samtidigt är det förmodligen en värdefull investering om det får dig att isolera ditt hus och spara dig 750 dollar varje år.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Jakt eller välj mat. Du måste nog investera i utrustning och tillstånd, men om du redan har en, är det enkelt att få din mat. Om du av etiska skäl är emot att döda djur, kan du enkelt samla mat, beroende på var du bor. Samla bara in mat, vars ursprung och egenskaper du känner till. Att vara sjuk eller förgiftad är inte kul.  
    
  • Jaga hjort, ankor eller kalkoner.
  •  
  • Gå fiske eller flugfiske.
  •  
  • Välj ätbara blommor, välj vild svamp eller skörda på hösten.
  •  
  • Börja med guerrilla trädgårdsmästare eller bygga din egen hotehus.
  •  
         
 12.  
             

    3      Investering  ,

    
   
 1.             1      Sätt pengar i aktier. Investera i aktier, medel eller andra kapitalvaror som ger dig en årlig inkomst som är tillräckligt stor för din pension. Om du till exempel har investerat en miljon euro och får en tillförlitlig 7% utbetalning varje år, är det 70 000 euro per år, mindre inflation.  
    
  • Inte övertygad av handlare för att göra en snabb pengar. Varje dag för att köpa eller sälja dussintals aktier är i princip spel. Om du fångas med byxor ner - vilket är oerhört snabbt - kan du förlora mycket pengar. Det är inte ett bra sätt att bli rik.
  •  
  • Lär dig istället att investera på lång sikt. Välj bra lager med en solid grund och ett utmärkt företag i sektorer där framtida tillväxt är sannolikt. Och sedan låt dina aktier vila. Gör inte något med det. Gör upp och ner. Om du investerar klokt, borde du sluta med mycket pengar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Spara pengar på din pension. Færre och färre sparar för sina pensioner. Oavsett om pensionen är en sak i det förflutna eller inte, bör du försöka rädda dig själv för din framtid. Pensionsräkenskaper är ibland skattefria eller avdragsgilla. Om du sparar tillräckligt med pengar på ditt pensionskonto borde det ge rikedom för din ålderdom som du verkligen kan njuta av.  
    
  • Lita inte på pensionsförsäkringen. Om social trygghet fortsätter att fungera under de närmaste 20 åren är det allt mer sannolikt att pensionsförsäkringen inte kommer att vara länge i sin nuvarande form utan stora förändringar. Skapa en kontingentplan om du inte kan räkna med socialförsäkring.
  •  
  • Investera i Riester pension. Riester-pensionen är ett pensionskonto till vilket arbetande medborgare kan göra ett årligt bidrag. Dessa pengar investeras sedan och samlar intresse. Om du väntar tills din pension tar ut pengarna från ditt pensionskonto, kommer de pengar du tar ut inte att beskattas.
  •  
  • Investera i företagsfonder. Många företag bidrar till de pengar du investerar i medel. Det innebär att få pengar gratis. Ja, du kan bli rik på det.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Investera i fastigheter. Relativt stabila värden som hyresfastigheter eller potentiella byggmarkar i ett stadigt växande område är ett bra exempel. Dessa kan öka deras värde över tiden men det finns ingen garanti. Till exempel tror vissa människor att en lägenhet i München nästan säkert kommer att öka sitt värde om fem år.        
 6.  
 7.             4      Investera din tid. Du kanske gillar ledig tid, så du spenderar några timmar varje dag och gör ingenting. Om du investerar dessa få timmar till att bli rik, kan du ha 20 års ledig tid (24 timmar om dygnet!) Om du går i pension tidigt. Vad kan du ge upp idag och bli rik senare?        
 8.  
 9.             5      Undvik köp som du sannolikt kommer att ångra snabbt. Att spendera 50 000 euro på en bil är slöseri eftersom det bara kommer att vara hälften av värdet om 5 år, oavsett hur bra du brydde sig om. Så fort du träffar vägen med en ny bil, förlorar den 20-25% av dess värde per år. Detta gör köp av en bil ett mycket viktigt ekonomiskt beslut.        
 10.  
 11.             6      Spendera inte pengar på nonsens. Det är svårt att leva. Men det är svårt "och" gör ont när de saker du spenderar dina löjliga pengar på är finansiella svarta hål. Granska de saker som du spenderar pengar på. Försök ta reda på om de verkligen är värda det. Här är några saker som du borde spendera mindre på, om du vill bli rik:  
    
  • Kasinon och lotteri biljetter. De få turarna vinner pengar. De andra förlorar det.
  •  
  • Lastbilar som cigaretter
  •  
  • Crazy dyra saker som sötsaker i bio eller drycker i klubben.
  •  
  • Solarium och plastikkirurgi. Du kan få gratis hudcancer ute om du vill. Och gör nasal operation och Botox ser någonsin ut som lovat? Lär dig hur du blir gammal i värdighet.
  •  
  • Flygbiljetter av första klass. Vad spenderar du den här ytterligare 1000 euro? En varm handduk och 10cm mer benrum? Istället för att kasta det ut genom fönstret, investera de pengarna och sätt sig som alla andra.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Bo rik. Det är svårt att bli rik, men det är ännu svårare att vara rik. Din rikedom påverkas alltid av marknaden, och marknaden har upp och ner. Om du gör det för trevligt för dig i goda tider, kommer du att kastas tillbaka snabbt vid marknadskrascher. Om du blir marknadsförd eller får lönehöjning, eller om din fondstock går upp en procentenhet, spendera inte pengarna. Spara det för dåliga tider.        
 14.  
             

    4      Bli rik av en karriär  ,

    
   
 1.             1      Var akademiskt utmärkt. Om det är en fyraårig kurs eller en retorikkurs fortsätter vissa människor att utbilda sig efter skolan. I karriärens tidiga skeden har arbetsgivare inte mycket mer än den utbildning de kan ta hänsyn till. Bättre betyg betyder vanligtvis en bättre lön, men inte alltid.        
 2.  
 3.             2      Välj rätt yrke. Studielönforskning som visar den genomsnittliga årliga inkomsten i olika yrken. Din chans att bli rik minskas om du söker en karriär som lärare jämfört med en bankkarriär. För närvarande ingår de högst betalande jobben:  
    
  • Läkare och kirurger. Anestesiologer tjänar upp till € 200 000 per år.
  •  
  • Petroleumingenjörer. Ingenjörer som arbetar för gas- eller oljeselskaber tjänar mycket bra. I de flesta fall tjänar de över 135 000 euro per år.
  •  
  • Advokater. Advokater tjänar i genomsnitt över 130 000 euro per år vilket gör det till ett lukrativt yrke om du kan investera tid och arbeta dig upp.
  •  
  • IT-chefer och programvaruingenjörer. Om du är bra på programmering och ett datorgeni, bör du överväga det här mycket välbetalda fältet. IT-chefer tjänar regelbundet 125 000 euro per år.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Välj rätt bostad. Gå där jobbet är. Till exempel, om du vill gå in i bank, har du mycket bättre chanser i storstäder än i landsbygden, glesbygdsområden. Om du vill bli en Hollywood-stjärna, gå till LA.        
 6.  
 7.             4      Bli anställd hos ett företag och arbeta dig upp. Spela nummerspelet. Applicera på många ställen och genomföra många jobbintervjuer. När du får ditt jobb, håll fast vid det för att få den erfarenhet du behöver stiga upp.        
 8.  
 9.             5      Ändra jobb och arbetsgivare. När du ändrar din miljö kan du öka lönen, lära känna olika kulturer och minska risken. Var inte rädd för att göra det oftare. Om du är en populär anställd kan ditt nuvarande företag också erbjuda dig en lönökning om de upptäcker att du överväger att lämna.        
 10.  
             

    5      Bli Mortgage-Free  ,

    
   
 1.             1      Refinansiera din inteckning. Refinansiera till en lägre ränta om 15 år istället för 30 år. Så du betalar bara några hundra mer euro, men spara flera tusen euro i ränta.  
    
  • Till exempel kommer en $ 200.000-hypotekslån att kosta dig ytterligare 186.000 i ränta under de närmaste 30 åren, så i själva verket betalar du 385.000 kr på 30 år. Å andra sidan, om du är villig att betala några hundra euro mer, till exempel $ 300 per månad för att refinansiera ett inteckning i femton år, har du betalat ut ditt lån på bara 15 år och det bästa är att du gör det spara 123,700 euro i ränta; det är pengar i fickan. Så fråga en inteckning rådgivare om dina alternativ.
  •  
         
 2.  
             

Tips .

             
Ekonomi populär:
Hur ansöker om en tillfällig inteckning.

Bli långivare.

Öppna en resebyrå hemma.

Ansök om ekonomiskt stöd.

Tjäna pengar online utan en webbplats.

Skriv skrivna förslag till ledningen.

Skapa avkastningen som anställd.

Starta en plantskola.

Borr för olja.

Prutar i Kina.

Beräkna räntebetalningar.

Erhöll ett kreditkort trots dålig kreditrapport.

Återkräfta skulder från din vän.

Var en bra telemarketer.

Skriv försäljningsplan.

Spelar keno.

Annonsera din webbutik på nätet.

Spendera inte för mycket pengar.

Gör en byteshandel.

Handel med guldmynt.

Enkla regler för att bli miljardär.

ako woman