Home \ ekonomi
 

Välj ett företagsnamn.

 

Många stora företag och tillverkare anlitar namnbyråer för att hjälpa dem att välja företagets namn och produktnamn. Studier har visat att det valda firmanavnet är avgörande för att ett företag, en produkt eller en tjänst lyckas eller misslyckas. Följ dessa riktlinjer för att välja ett företagsnamn.

              

Förfarande .

    

    1      Forskningsmålmarknader och varumärkesmeddelanden  ,

    
   
 1.            1      Gör förfrågningar om marknaden där du ska sälja. Är din produkt eller tjänst ett lyxigt föremål som kommer att vädja till en exklusiv publik, eller kommer den att köpas av personer med låg disponibel inkomst? Denna information kommer att ha stor inverkan på vilken typ av företagsnamn du väljer. 
    
  • För en exklusiv publik, skulle du hellre betrakta ett franskt namn som "La Petite Chou" än "Joe's Bar and Barbecue".
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tänk på meddelandet du vill förmedla. Det skulle vara trevligt att skriva ett uppdrag om du inte redan har en. Om ditt mål är att hjälpa människor att spara pengar, tillhandahålla en kvalitetsprodukt eller skydda miljön, bör ditt företags namn återspegla det.        
 4.  
 5.             3      Gör en lista över produktens egenskaper. Tänk på varför produkten är bättre än tävlingen. Är det snabbare, billigare, lättare att använda, tillverkat av bättre kvalitetsmaterial, eller finns det en långsiktig garanti? Skriv ner dem och använd sedan en tesaurus för att leta upp synonymer för dessa egenskaper.       
 6.  
 7.             4      Lägg till egendomsord eller uppfinna ord. För ett tygbolag kan du till exempel lägga till "urban" och kalla det "urbana äventyr." Ett innovativt mjukvaruutvecklingsföretag kan kallas Univation. Eller du kan ge företaget en personlig prägel genom att använda ett namn, som Betty's Homemade Dog Biscuits. 
    
  • Undvik "fancy" ord när det finns enklare alternativ. Använd till exempel inte "Epigraphic Technology Enterprise" om ingen vet vad epigrafisk betyder.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Tänk på puns eller alliterations. Ett bra exempel på en ordspets är "Earth Bear - Naughty Friends", som syftar till att sammanföra barn och frukt. Alliteration (när två eller flera ord börjar med samma bokstav) användes av Petersen, Paul & amp; Användare av partnerarkitekter. Det kan hjälpa till att göra ett företags namn minnesvärt.       
 10.  
 11.             6      Beakta ordkorsningar eller litterära referenser. Ett ord match är när två ord slås samman i en, som med Groupon. Alice Wonderland kan vara ett utmärkt namn för en leksaksaffär.                 
 12.  
             

    2      Använd SMILE och SANNWIF testen  ,

    
   
 1.             1      Kontrollera att företagets namn skickar SMILE-testet. SMILE står för enkel, kommunikativ, informativ, läsbar och känslomässig. Om du kan införliva de flesta av dessa regler har du ett företagsnamn som kommer att vara väl mottaget av potentiella kunder.  
    
  • Skapa ett namn som är "enkelt". Namnet ska ge dina kunder och kunder en enkel, lättförståelig idé. Compaq Computer var ett passande namn när små datorer och bärbara datorer fanns först på marknaden.  
  •  
  • Välj ett företagsnamn som är "kommunikativt". Om företagets namn lär kunderna om syftet med företaget. Namnet måste genast ge kunderna en förståelse för vad du gör eller vilken tjänst du erbjuder. Victoria's Secret är ett bra exempel.
  •  
  • Välj ett namn som är "informativt". Kunderna bör ha en bild i åtanke när de tänker på företagsnamnet. Kassera några idéer som inte direkt skapar en bild i ditt sinne. Subaru Outback, till exempel, ger omedelbart en bild av en robust bil i naturen.
  •  
  • Kontrollera att namnet är "läsbart". Namnet ska vara tillräckligt klart för att bära varumärket i kundens sinne. Dessutom kan ett namn som kan kombineras väl med marknadsföringsmöjligheter eller slogans vara användbart.
  •  
  • Välj ett namn som orsakar en "emotionell reaktion". Involvera eller försäkra kunden om att bli involverad. Åtgärd Hjälp för barn lockar uppmärksamhet och uppmanar till handling.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kassera namn som inte överensstämmer med SANNWIF-standarden. SANNWIF står för stavning, uttalande, imitation, nervös, slumpmässig, insiderkunskap, bleknar. Företagsnamn med dessa egenskaper kommer att jaga bort potentiella kunder och kan påverka framtida försäljning.  
    
  • Ta en paus från namn som har en svår stavning . Använd inte namn som har en komplicerad stavning. Hephaestus är till exempel den grekiska gud av smeden, men inget metallkonstruktionsföretag skulle namnges efter honom.
  •  
  • Släng bort namn som är svåra att uttala . Om ett namn är svårt att uttala eller kräver en särskild interpunktion, bör den skjutas upp. De flesta människor vet inte hur man verkligen uttalar "croissant", mycket mindre hur man stavar det korrekt.
  •  
  • Ta en paus från att göra en imitation . Att kalla dig något som tävlingen leder bara till att de två företagen blir förvirrade. Till exempel är IVM alldeles för nära den välkända IBM.
  •  
  • Undvik namn som är irriterande . Att välja ett namn som låter för överblåst eller irriterande kommer inte att uppmuntra dina kunder att besöka ditt företag eller köpa en produkt. Till exempel kallas en restaurang som heter Spageddies eller en glassbar Kuhbar.  
  •  
  • Undvik namn som är diskriminerande . Slumpmässiga namn som inte länkar till ditt mål eller produkt är ogynnsamma. Ett exempel skulle vara The Red Company. Är det en person som har rött hår, eller kan det vara ett företag som säljer färg eller kläder?
  •  
  • Håll dig borta från jargong eller insikt . Om namnet endast avser information som branschinsidenter har, bör du leta efter något annat. Amphenol kunde till exempel bara erkännas av läkemedelsföretag.
  •  
  • Leta efter namn som är . Namn som saknar inspiration eller passion är användbara och saknar stora marknadsföringsmöjligheter. Medan "The Cloud" kunde definiera vad ditt företag handlar om, är det ganska intetsamt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gör ett varumärkessökning för att förhindra dubbelarbete. Det finns flera sätt att kontrollera om ett företagsnamn redan är taget. Till exempel kan du kolla det kommersiella registret för att se om någon annan har registrerat det här namnet. 
    
  • Ländernas gemensamma registerportal erbjuder en gratis sökfunktion. I det kan du skriva in företagets namn eller nyckelord och ta reda på om namnet redan är registrerat i handelsregistret.  
  •  
  • Dessutom kan du söka på tyska patent- och varumärkesbyrån för att få reda på om namnet eller varumärket redan används.  
  •  
         
 6.  
             

    3      Tänk på marknadsföringstips  ,

    
   
 1.             1      Tänk på ett namn som börjar med ett initialt brev från början av alfabetet. För många sökalternativ och kataloger listas företag i alfabetisk ordning. Att ge dina företag ett namn som börjar med ett brev från början av alfabetet gör att de står högst upp på listan.       
 2.  
 3.             2      Välj ett kort namn. Långa namn är svårare att komma ihåg. Ett namn på ett främmande språk kan också vara svårare att komma ihåg, om det inte är kort.        
 4.  
 5.             3      Använd inte en geografisk region. Ge ditt affärsrum för framtida tillväxt. Motstå frestelsen att använda din region i namnet eftersom företaget kan utökas vid ett senare tillfälle. Neustädter Farbenladen kan begränsa dig till detta område.        
 6.  
 7.             4      Testa namnet. Fråga familj och vänner vad de tycker eller kanske ge dem fler val. Du kan också anställa ett marknadsundersökningsföretag som utgör en objektiv fokusgrupp. Tänk på dina inlägg seriöst när du fattar ditt slutliga beslut.  
    
  • Du kan hitta sådana konsulter, till exempel genom Market Research portal.  
  •  
         
 8.  
           Läs mer... (8)      
Ekonomi populär:
Undvik mailbedrägeri.

Börja ett skuldfritt liv.

Beräkna tillgången för investering.

Skapa ett kontrollkort.

Håll kreditkort säkert med RFID chip.

Tjäna pengar.

Gör ett prishjul.

Skapa broschyrer och mappar.

Tjäna pengar från reklam på din webbplats.

Kontrollera silver för äkthet.

Räkna pengar.

Öka kreditvärdigheten.

Beräkna marginalkostnader.

Design broschyrer.

Tjäna pengar med bloggar.

Skapa ett anställningsbevis.

Skapa pengar.

Bygg ett varumärkesvärde.

Balansräkning för redovisning.

Hitta ett jobb på GAPbuster.

Bygg ett varumärke.

ako woman