Home \ ekonomi
 

Köp aquamarine ädelstenar.

 

Aquamarine är en populär och prisvärd ädelsten. Den tillhör beryllfamiljen och får sin blå färg genom järnspår i kemisk sammansättning. Till skillnad från sin kusin är smaragd, den här berylbaserade stenen mycket resistent mot inklusioner och relativt lätt att bryta ner, varför det är mycket vanligt att hitta och betydligt billigare. Om du vill köpa aquamarine ädelstenar, bör du lära dig att känna igen högkvalitativa stenar. Du bör också handla smart genom att ställa in en budget och undvika otillförlitliga leverantörer.

              

Förfarande .

    

    1      Köp bra kvalitet  ,

    
   
 1.            1      Letar efter fler vackra smycken för en orörd eller nästan obefläckad akvamarin. Aquamarine är av natur en av de renaste pärlorna. Större höljen är sällsynta och ofta ett tecken på fel behandling. En ädelsten av hög kvalitet bör inte ha några hinder för blotta ögat, och eventuella ocklusioner som kan erkännas av lupern ska vara små och inuti.       
 2.  
 3.             2      Tänk på en akvamarin med igenkännliga höljen om du väljer stenen för pärlor eller casual smycken. Även om akvamarin har en hårdhet på 7,5 till 8 på Mohs hårdhetsskala, kan den fortfarande vara skadad om den ofta bärs eller träffar en hård yta. Om du misstänker att smycken har på dig, spara på köp och ta en akvamarin med inneslutningar som är synliga för det blotta ögat. Undvik yta ocklusioner eftersom dessa kommer att göra din sten mer benägna att splittras, bryta eller till och med bryta av.        
 4.  
 5.             3      Välj rätt färg. Stenar i rikblå är vanligtvis mer värdefulla än gröna toner, men de flesta blågrön toner är mer värdefulla än kristallklara stenar. I slutändan är rätt färg en fråga om personlig preferens.        
 6.  
 7.             4      Välj rätt intensitet. Stenar i djupblå himmel är de mest värdefulla, och i allmänhet är mörkare toner mer önskvärda än ljusare. Mörkare toner är sällsynta och de har också en livligare färg än blektoner. Men det här är i stor utsträckning en fråga om personlig preferens.        
 8.  
 9.             5      Bestäm hur många karater din sten ska ha.  
    
  • Små akvamariner ser bra ut på filigree smycken, men stora akvamariner kan vara ett uttalande.
  •  
  • Eftersom akvamarin är vanligt kan du vanligtvis hitta stora stenar till överkomliga priser. För de flesta ädelstenar ökar priset per karat betydligt med fler karat, men priset för en 30 karat akvamarin är bara en tredjedel högre än priset för en 1 karat akvamarin.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Välj ett högkvalitativt snitt. Klippet på varje pärla bestämmer sin glans, eller hur det reflekterar ljuset. Snygga aquamariner reflekterar starkt. Håll upp stenen i ljuset och vrid det för att undersöka hur ljuset bryter från olika vinklar på den.        
 12.  
 13.             7      Hitta en form. Aquamariner är lätta att slipa och bryta mot, vilket gör att juvelern kan erbjuda pärlan i många olika former. Traditionella former inkluderar runda, päronformade, ovala, kvadratiska och rektangulära stenar, men många unika och moderna former finns också tillgängliga. Välj en form som passar din smak.        
 14.  
 15.             8      Fråga om värmebehandling. Värmebehandlingar används ofta och används för att förbättra stenens blå. Gulbruna och gulgröna stenar värms upp till en temperatur mellan 400 och 450 grader Celsius och 752 och 842 grader Fahrenheit. Denna behandling är permanent och skadar inte stenen.                  
 16.  
             

    2      Shop smart  ,

    
   
 1.             1      Ange en budget. Bestäm hur mycket du har råd att spendera innan du handlar. Så du undviker att bli kär i en sten som överstiger din budget. Titta bara på stenar i det prisklass som du har råd med, beroende på din budget.        
 2.  
 3.             2      Du borde veta vilka priser du kan förvänta dig. Renhet eller antal ocklusioner bestämmer ofta kvaliteten på en sten. Priserna varierar också beroende på färg.  
    
  • Aquamariner av låg till medel kvalitet kostar $ 5 till $ 100 per karat.
  •  
  • Över 10 karat kan kosta mellanvattnet mellan 15 och 200 kronor per karat.
  •  
  • Aquamariner av hög kvalitet är betydligt dyrare. En ouppvärmd blå sten kan kosta ca 90 dollar en karat, medan en ljusblågrön sten kan kosta mellan 180 och 240 dollar en karat.
  •  
  • De dyraste, ouppvärmda stenarna är medelstora till starka himmelsblåa och kan kosta upp till $ 550 och $ 600 per karat.
  •  
  • Uppvärmda akvamariner med stark, blågrön nyans kan kosta runt 180 dollar per karat.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Välj ett smickrande material. Många shoppare föredrar en silver eller vitguld omgivning, eftersom dessa coola metallfärger blandar sig väl med bluesen. En gul guldkantning ser emellertid ofta ganska mörk, blågrön aquamariner.        
 6.  
 7.             4      Titta på imitationstenar. Blå topas är mycket mindre värdefull än akvamarin, men de två stenarna kan se väldigt lika ut.  
    
  • Undvik ädelstenar som heter "Brazilian Aquamarine" eller "Nerchinsk Aquamarine" eftersom dessa namn brukar referera till den blå topasen.
  •  
  • Undvik också "Siam Aquamarine", som faktiskt är blå zirkoniumoxid.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Undvik syntetiska stenar. Eftersom naturliga akvamariner är utbredd och lätt uppdelade, är de ofta billigare än syntetiska akvamariner.        
 10.  
 11.             6      Hantera med respekterade smycken. Tillförlitliga kedjor är ett bra ställe att börja, men om du vill ha ett billigare alternativ, kolla in de samlingar som erbjuds av din lokala juvelerare och enskilda leverantörer. Om du går till en mindre känd källa, be om en officiell certifiering från en nationellt erkänd ädelstenarorganisation, som Gemological Institute of America (GIA).        
 12.  
 13.             7      Överväga att köpa grossister i grossisthandeln. Lösa akvamariner är ofta billigare och du kan studera stenens kvalitet noggrannare. Lösa pärlor erbjuder också fler alternativ att anpassa dem.        
 14.  
 15.             8      Jämför erbjudanden. Få priserna och bläddra bland samlingarna online på olika säljare online. Leta efter erbjudanden och clearingförsäljning hos alla smycken.        
 16.  
            

Tips .

      

<91112>  

<91112>            Läs mer... (2)      

Ekonomi populär:
Skapa ett städföretag.

Beräkna marknadsvärdet för ett företag.

Öppna en juicebar.

Öppna ditt eget företag inom resebranschen.

Bli lobbyist.

Beräkna hållbar tillväxt.

Bygg en e handelswebbplats.

Sälj en produkt.

Beräkna matkostnader.

Tjäna pengar som barn.

Betala månatliga räkningar i tid.

Beräkna rörelsekapitalet.

Rösta ett G / L konto.

Hämta en lön.

Betal PayPal pengar (USA).

Håll en kontrollbok.

Skapa en beredskapsplan.

Designa en logotyp.

Spåra en Moneygram Transfer.

Analysera en fallstudie.

Beräkna produktiviteten.

ako woman