Home \ ekonomi
 

Lev inom dina möjligheter.

 

Att leva inom dina medel är mer än att balansera dina intäkter och kostnader. Det betyder att man kan skilja mellan vad du vill och vad du behöver. Mark Twain sa en gång: "Jämför i jämförelse med glädjen" och om något måste du hitta ett sätt att spendera dina pengar på ett sätt som passar dig - inte dina grannar eller dina bästa vänner. Att leva inom dina medel betyder att du uppmärksammar dina utgifter, men om du gör det rätt, känner du inte att du måste avstå från saker som du behöver vara lyckliga.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Balansera din budget  ,

    
   
 1.            1      Skapa en lista över väsentliga saker. Detta inkluderar saker som mat, verktyg för el, vatten, etc. och kläder. Viktig för livet är saker som du absolut inte kan komma överens med. Till exempel kan du inte överleva utan mat, men utan att spendera $ 1000 per månad på kläder (även om du inte känner för det!).       
 2.  
 3.             2      Beräkna din inkomst. Detta fungerar noga bäst om du arbetar på månadsbasis. När du får en månadslön är det oftast väldigt enkelt. Men om du arbetar deltid, är arbetslös, eller är ekonomiskt beroende av någon, kan det vara lite svårare. Då kan det vara bäst att du använder din månatliga inkomst eller budget för de senaste 3 månaderna och beräknar genomsnittet. Även om detta inte kommer att vara 100% korrekt, är det nog noggrant nog att säga vad du behöver för att få ändamål att träffas.  
    
  • När du beräknar din inkomst, glöm inte att dra av det belopp du behöver avsätta för skatter. Beroende på hur mycket du tjänar, innan du betalar dina skatter till staten, ser det ut att du har mer pengar än vad som är fallet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Registrera alla dina utgifter. För att göra detta, skriv ner vad du har köpt, hur mycket du spenderade och var du köpte dina produkter / tjänster. Detta behöver inte vara extremt detaljerat. "100 € för matvaror i affären i och med så" är tillräckligt. Detta kommer också att fungera bäst på månadsbasis. Kontrollera hur mycket du har spenderat på både viktiga och icke-nödvändiga produkter.  
    
  • Om det här är för svårt att förstå eftersom du betalar för mycket pengar i pengar (och det är bättre för dig att göra det!) Eller bara kan inte hålla reda på dina räkningar, du kan göra det här i månaden eller nästa månad istället Börja med att förstå dina problem.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Jämför din inkomst till dina utgifter. Ta reda på hur du gör det. När du är klart i grön, gör du allt rätt! Om din inkomst och utgifter är likadana kommer du inte att spara pengar, och om dina utgifter är mycket högre än din inkomst, har du ett tydligt problem. Självklart, om du är student och för närvarande saknar inkomst kommer det att hända, men du kan fortfarande tänka på hur du kan spendera mindre pengar i framtiden.        
 8.  
 9.             5      Betygsätt dina utgifter. Hitta var dina pengar går! Börja med att dela upp dina inköp i kategorier. En kategori borde vara "vital". De andra kategorierna är helt upp till dig. Till exempel kan en kategori "äta ute". När du har gjort det, lägg till alla inköp i kategorin och skapa en summa av kategorin.        
 10.  
 11.             6      Spänn ditt bälte. Mest sannolikt hittar du minst en kategori som inte är "viktig" att äta upp en stor del av din inkomst. Ta en titt på denna kategori och se vad du kan göra utan. Om du till exempel hittar nio eller tio besök på Starbucks under "Eating Out", försök minska dem till 3 eller 4. Och du har sparat enkelt 25 €. Håll ned de icke-nödvändiga utgifterna tills din inkomst är högre än dina utgifter.  
    
  • Kontakta Sektion 3 för mer information om hur du sparar effektivt.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Öka din inkomst om det behövs. Du kanske upptäcker att dina utgifter överstiger dina inkomster så mycket att du måste göra mer än att bara minska utgifterna för att sluta mötas. Du kan behöva arbeta övertid i jobbet, be om en löneökning eller leta efter ett bättre betalt eller deltidsjobb för att öka din inkomst. Om andra bor i ditt hushåll, ta reda på om en annan person som tjänar pengar skulle kunna göra detsamma, eller om du har tonåringar eller äldre barn, bestämmer om de skulle kunna ta deltid.        
 14.  
 15.             8      Ställ dig själv spara mål. Ange uppnåbara mål inom rimliga tidsramar. Kanske är ditt mål att spendera 200 euro per månad. Kanske är ditt mål att spara 120 euro per månad för en resa till Paris i slutet av nästa år. Ju mer specifika och uppnåliga ditt mål är desto mer sannolikt kommer du att vara för att uppnå det. Om ditt övergripande mål är helt enkelt "spendera mindre", är det för felaktigt att verkligen ta initiativ eller veta om du når ditt mål.        
 16.  
 17.             9      Spara i en nödsituation. Om du verkligen vill leva inom dina möjligheter, kan du inte låta en oväntad händelse, som en bilkrasch eller förlust av ditt jobb, fullständigt störa din ekonomi. Du måste lägga något åt ​​sidan för sämre tider, även om det bara är 100 euro per månad. Dessa pengar kommer att ackumuleras och du kommer att känna dig mer självsäker och säker än om du spenderar alla dina pengar varje månad utan att spendera ett enda öre.  
    
  • Ännu kasta din lilla byte till en "nödburk" varje dag hjälper dig att förbereda dig för att spara dig för något oväntat.
  •  
                   
 18.  
             

  Del 2      Ändra perspektivet för att spendera pengar  ,

    
   
 1.             1      Skill mellan vad du vill ha och vad du behöver. Visst kan du tro att du verkligen behöver en stor HD-TV, men skulle du verkligen lida om du hade en mindre tv istället eller skulle behöva bosätta dig med din gamla enhet? Behöver du verkligen designerskor och solglasögon, eller skulle du vara lika nöjd med ett billigare par? Måste du spendera 90 dollar varje gång du går ut på middag med din älskade, eller kan du gå till en lite billigare restaurang eller tillbringa en romantisk kväll matlagning hemma? Att inse att du inte behöver alla de saker som du tror behöver du kommer definitivt att hjälpa dig att leva inom dina möjligheter.  
    
  • Det är okej att spendera lite mer då och då, även för saker du inte behöver. Du borde inte göra det till en vana. Och när du slår strängarna, var medveten om att ditt liv skulle vara lika vackert utan det.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Försök inte ens följa med dina grannar. Det kan hända att dina grannar bara har köpt en simbassäng eller förstorat sitt hem. men de tjänar också dubbelt så mycket som du. Om du försöker hålla jämna steg med alla runt omkring dig, kommer du inte bara att vara glad, men du kommer aldrig att kunna leva inom dina möjligheter eftersom du kommer att vara för upptagen med att hålla upp en falsk bild att du aldrig kan träffas.  
    
  • Naturligtvis ser de nya designer jeansna hos din bästa vän fantastiskt ut på henne. Gläd dig över ditt nya, stora utseende, istället för att vara avundsjuk och önskar att du har råd med detsamma. Jalousi garanterar dig olycklig - och för att du aldrig kommer att vara nöjd med vad du har.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ändra din definition av vad det betyder att vara "rik". Att vara rik behöver inte betyda att du kör en BMW eller semestra i Capri varje fall. Det kan innebära att du har tillräckligt med pengar för att se till att din familj och barn är glada och ha lite disponibel inkomst avsatt för att njuta av din älskade och ibland reser lite. När du förstår att detta kan vara din personliga definition av "rik", kommer du att kunna slappna av och mindre oroa dig för vad andra tycker om din rikedom.        
 6.  
 7.             4      Var medveten om att mindre pengar minskar din livskvalitet. Bjud in vänner till ditt hem för lite gott vin istället för att spendera pengar i en trång bar. Du och din älskade kunde gå på semester med bil istället för att flyga bort. Skulle det verkligen minska din livskvalitet? Absolut inte. Du kommer fortfarande göra saker du älskar - bara lite annorlunda. Tänk inte att du kommer att förvärra ditt liv om du spenderar mindre pengar.  
    
  • Att tillbringa mindre pengar kan faktiskt öka din livskvalitet. Du kommer vara mindre orolig för att slösa pengar och vara lyckligare med dina beslut.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Var tacksam för vad du har. Istället för att fokusera på vad du vill ha - en ny bil, en dyr kostym, ett större hus - fokuserar på de saker du har turen att äga. Kanske hatar du din TV, men du älskar din dator. Du kanske gillar att ha en ny kappa, men du har många bra tröjor. Gör en lista över alla saker du har och begränsa dig inte till något material - du kan vara tacksam för en bra partner, underbara barn eller den fantastiska platsen du bor.  
    
  • Att vara medveten om vad du har kommer att hjälpa dig att spendera mindre impulsiva pengar för att kompensera för vad du tycker saknar i ditt liv.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Spara pengar  ,

    
   
 1.             1      Ät hemma närhelst du kan. Äta hemma behöver inte vara mindre intressant än att gå ut. Det kommer att göra dig till en bättre kock, du kommer att veta bättre vad du äter, och det kan till och med skapa en intim atmosfär för ett datum eller en social sammankomst. Om din största kostnad kommer från att äta på restauranger, försök minska antalet måltider du äter ut med två per vecka och minska sedan det numret ytterligare tills du upptäcker att du kan vara nöjd även då om du bara äter ute en gång i en till två veckor.  
    
  • Självklart har du ibland inget val och måste äta ute - till en medarbetares avskedsfest eller till exempel en väns födelsedag. Men om du äter ute kan du vara medveten om dina utgifter. Dyk inte i restaurangen, eller du kommer att beställa för mycket mat och spendera för mycket pengar.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vänta på försäljningen. Du borde aldrig behöva köpa något till full pris. Vänta tills produkterna säljs, få kuponger om möjligt och bara ha tålamod att veta att vad du än vill ha kommer slutligen att kosta mindre senare. Du behöver inte få den senaste versionen av en iPod eller ett videospel när det släpps. vänta några månader för att priset ska gå ner och du kan spara hundratals euro.  
    
  • Det är inget fel att köpa saker begagnade. Du kan hitta bra kläder till bra priser i begagnade butiker.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bjud in gäster till ditt hem istället för att gå ut. Ha en fest istället för att gå till en bar med dina vänner. Bjud in vänner till en filmnatt, istället för att spendera $ 15 på en film på dagen för sin release i bio. Njut av dig själv hemma kan vara ännu roligare än att gå ut, eftersom du inte måste ge upp för främlingar och kontrollera vad du äter och dricker. Så nästa gång du vill ha en social händelse, bjud in vänner att gå med dig istället för att gå till de dyra och bullriga barerna        
 6.  
 7.             4      Avbryt abonnemang som du inte behöver. Du kan spendera över $ 100 per månad på prenumerationer som du inte behöver. Förkorta dina utgifter genom att ta bort några från dina månatliga räkningar:  
    
  • Medlemskap i gymmet. Om du går dit bara en eller två gånger i månaden, avbryta medlemskap och gå jogging istället.
  •  
  • Netflix-medlemskap. Spara pengar genom att bara betala för strömmande videoklipp till Netflix istället för att betala extra för att beställa DVD-skivor om du aldrig använder den här funktionen.
  •  
  • Tidskriftsabonnemang. Om du bara läser en eller två artiklar i månadsbladet, är det bättre att spara pengar och läsa nyheterna på internet.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Låna saker när du kan. Gå till biblioteket för att låna en bok istället för att köpa den i bokhandeln. Låna en DVD från en vän istället för att hyra den. Låna en klänning som du bara kommer att ha på dig en gång från en snygg vän istället för att spendera mycket pengar på något du aldrig kommer att bära igen. Dela dina saker med vänner, och de kommer att göra samma sak för dig. Lån är ett bra sätt att spara pengar - och det är roligt.        
 10.  
 11.             6      Skapa en trädgård. Trädgårdsarbete är inte bara en bra och avkopplande hobby - och en som har visat sig förlänga ditt liv - men ett bra sätt att spara pengar. Istället för att spendera pengar på grönsaker och örter varje vecka, investera i en trädgård en gång och se hur mycket pengar du sparar varje vecka.        
 12.  
 13.             7      Gå aldrig handla utan en livsmedelsbutiklista. Oavsett om du går till mataffären eller köpcentret är det mycket mer troligt att du spenderar pengar på ett impulsivt och impulsivt sätt om du bara går och köper det du tror "du behöver". Istället förbereder du en exakt lista varje gång du handlar och inte avviker från det om du inte ser något som du verkligen behöver, men glöm inte att skriva ner.  
    
  • Även om du går till köpcentret och köper bara tre saker, kan du skriva ner dem på en lista så att du blir medveten när du köper något som du inte faktiskt vill köpa.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Vänta 48 timmar innan du gör ett stort köp. Om du hittar en helt ny jacka eller ett par skor i köpcentret eller online, köper du inte rätt när du inser att du inte kan leva utan dem. Du kan senare upptäcka att du inte verkligen behöver dem, eller att du kan hitta en billigare ersättning. Om du tänker igenom det noggrant och tycker att du verkligen behöver det, kommer du att känna dig bättre med ditt beslut.        
 16.  
             

Tips .

                  
Ekonomi populär:
Markera en produkt.

Ta ut en skuldrådgivningstjänst.

Sälj begagnade kläder.

Skriv en promemoria.

Få snabb rikedom.

Betala månatliga räkningar i tid.

Bli lobbyist.

Beräkna vinstmarginalen.

Shopping på eBay utan PayPal.

Tjäna pengar på sidan.

Tjäna pengar med bloggar.

Läs en check.

Framgångsrikt företagande som introvert.

Hitta ett företagsnamn.

Utfärda en promemoria.

Välj ditt första kreditkort.

Ange priset för din produkt.

Köp ett hus i USA utan att vara kreditvärdiga.

Spara pengar som barn.

Beräkna säkerhetsbeståndet.

Hantera din ekonomi.

ako woman