Home \ ekonomi
 

Sälj allt till alla.

 

Grunden för en framgångsrik försäljning är att matcha en produkt till någon som på något sätt är bättre med den här produkten än utan den. Det är säljarens jobb att svara på förfrågningar med materiallösningar. Även om en försäljning är nästan omöjlig om inte kunden tycker att han kommer att dra nytta av produkten på något sätt, kommer en bra säljare att sträva efter ömsesidig förståelse och nå en överenskommelse där båda sidorna får vad de vill ha. En försäljning handlar om mer än själva produkten. Om du vill bli en utmärkt säljare måste du också sälja en pålitlig bild av dig själv.

              

Förfarande .

    

  Del 1      visar dig som bäst  ,

    
   
 1.            1      Klä på lämpligt för tillfället. Många företagsguruer säger att du måste se så bra ut som möjligt för att maximera din försäljningspotential. Självklart är det helt korrekt, men det betyder inte att du ska klä in din vackraste kostym. Du ska istället klä dig så att kunden känns så bekväm som möjligt och imponerad av ditt utseende. Formell affärskläder är vanligt i den högre affärsverksamheten, men i mer avslappnade miljöer kan avslappnad klädsel vara mer lämplig. Så mycket som du vill imponera på dina kunder med din professionalism och hålla sig till klädkoden på arbetsplatsen, bör du också vara tillgänglig och vänlig. 
    
  • När du säljer andras verksamhet måste du också överväga hur din chef kommer att reagera på din garderob innan du tänker på din kunds idiosyncrasies.
  •  
  • Casual-elegant affärslokal passar de flesta affärssituationer när du är osäker. Som en princip är det bättre att agera för formellt än för avslappnat. För mycket formalitet kan göra det svårt för dig att bygga ett förhållande med kunden, men om du är för avslappnad kanske den inte respekterar dig. Respekt är viktigt om du vill ha en försäljning till jobbet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Var punktlig. Punktlighet är ett otroligt enkelt sätt att imponera på dina kunder och alla andra affärspartners. Det betyder inte bara att du borde komma i tid någonstans; Det betyder också att du är helt redo vid den överenskomna tiden. Genom att komma i tid kan du förbereda alla dina tillhörigheter och vid behov anpassa sig till oförutsedda händelser. 
    

   4111> En viktig fördel med punktlighet är att du kommer att känna mindre stressad. Om du är benägen att stressa, kommer en tidigare ankomst till ett försäljningsmöte att ge dig tid att hitta dig och koppla av.  

         
 4.  
 5.             3      Lura vilken typ av kund du vill ha. En del av en bra försäljningsrutin är att veta exakt vad du måste sälja och vilken typ av person som vill köpa vad du måste sälja. Om du har den ideala kunden i åtanke, kan du börja gå vidare och definiera vilken typ av säljare du helst vill köpa från. Att kunna förutse den ideala säljaren för din idealiska klient kommer gradvis att ge dig en bättre känsla av hur du kan presentera dig själv. 
    
  • Ju mer specifika kundsegmentet du adresserar desto bättre (och enklare) blir det för dig att göra affärer.  
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Förtroende för din kund  ,

    
   
 1.             1      Känn din kund. Att vara medveten om din kunds situation och önskemål är lika viktig (om inte viktigare) som att veta om själva produkten. Vilka behov eller önskemål har din kund? Mer specifikt hur kunde dessa önskningar uppfyllas av den produkt du har att erbjuda? Nyckeln till ett positivt, ömsesidigt fördelaktigt avtal är att kunna se saker ur andras perspektiv. 
    
  • Även om du inte känner kunden personligen kan du fortfarande få mycket information om vad han behöver. De flesta kunder som kommer till en plats har liknande önskemål. Om du redan har tillräckligt med kunder tidigare har du kanske märkt återkommande mönster bakom dem.
  •  
  • Om du säljer något till en annan affärskvinna är det bra att titta på hennes LinkedIn-profil och lära känna hennes bransch. Detta ger dig en bättre förståelse för vad hon letar efter.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Beräkna de möjligheter du har med kunden. Inom de första minuterna av mötet med din potentiella kund borde du mer eller mindre kunna bedöma hur sannolikt du kommer att vara att stänga affären. Om du känner att kunden inte behöver produkten eller inte har pengar för det, är det bäst att främja processen på ett vänligt sätt. Även om du bör behandla alla kunder med tålamod och respekt, bör du inte slösa tid att hjälpa andra människor bättre.        
 4.  
 5.             3      Aktivt engagera dig med din kund. När du känner din potentiella kund, behandla honom som om han är en bra vän och inte bara en affärspartner. På grund av de negativa fördomarna mot säljare har många människor intrycket av att de bara är ute av pengar. För att skapa ett positivt förhållande med kunden borde du visa intresse för honom som en människa. 
    
  • Det kan vara lika enkelt som att fråga hur hon gör idag eller hur hon kom till mötet.
  •  
  • Aktivt engagemang med personen innebär att man ger upp sig på färdiga försäljningstal. Om kunden får intrycket av att du har memorerat talet i förväg, kommer det att bli svårt att ta dig på allvar, även om du tycker att försäljningspresentationen är bra.
  •  
  • Du kan till exempel säga något, "Trevligt att du är här. Har du haft en trevlig resa? "
  •  
         
 6.  
 7.             4      Placera kunden i förgrunden. Även om ditt övergripande mål är att sälja en produkt, kan du bara maximera chanserna att göra det genom att ställa kundens behov framför sig själv. Människor märker snabbt när de är väldigt viktiga för någon, och ännu snabbare när det inte är fallet. Det enda sättet att övertyga din klient att du är på sin sida är att faktiskt vara på hans sida. 
    
  • Om du finner det svårt att tillämpa den här idén i verkligheten, lägg dig i den andras position. Vad vill kunden ha? Hur kunde hon reagera på din tonfall och vad är det nödvändigt för henne att lämna mötet glad och nöjd?
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Sälj din produkt  ,

    
   
 1.             1      Känn din produkt. Det bör förstås att du inte kan sälja något utan att veta exakt vad det är och hur det kan gynna någon. Oavsett om det är en begagnad TV eller ett blomstrande lager, bör du ta dig tid att analysera den produkt du säljer. Försök att titta på det både objektivt och emotionellt. Potentiella köpare drivs av både känslor och logik, så det är viktigt att vara subjektiv även i din analys.  
    
  • Till exempel har ett blomstrande lager en logisk risk och en avkastning, men det representerar också drömmen om att snabbt göra för mycket pengar.
  •  
  • Om du tittar på framgångsrika marknadsföringskampanjer, hittar du att produkter säljs sällan bara på grund av deras överlägsna tekniska egenskaper eller något annat logiskt. Konsumenterna drivs mer av egocentriska skäl och något som vissa kanske kallar en "coolness factor". Så länge produkten har ett minimum av funktionalitet kommer mycket av kundbasen att vara intresserad av att köpa den.
  •  
         
 2.  
 3.             2      presentera produkten som en del av kundens idealiska livsstil. Alla människor, vare sig kunder eller inte, söker i grund och botten idealet för ett bra liv. Medan detaljerna bakom det kan skilja sig mycket från person till person, vill de flesta ha en hel del av följande: framgång, materiell komfort och respekt för andra. Det spelar ingen roll vad produkten är i sig själv; För att sälja den effektivt måste den använda eller förbättra en del av kundens liv. Skapa en länk mellan vad du måste säga om kundens behov och fördelarna med produkten. Bygg din säljpresentation på alla konsensus som finns mellan dessa behov och fördelar. 
    
  • Om du till exempel säljer någon ett kylskåp, kan du betona kundens energieffektivitet och överlägsen användarvänlighet jämfört med deras nuvarande modell.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Slutför affären. En säljprocess är inte färdig innan den faktiska försäljningen har skett. Utför transaktionen mellan köpare och säljare, oavsett om det är en kontant betalning eller ett leasingavtal. Ibland får kunderna kalla fötter och klämmer i sista ögonblicket och låtsas som om du redan har vunnit dem för dig innan det händer, kan de sätta dem under onödigt tryck. 
    
  • Vänta inte för länge för att slutföra försäljningen. Det är normalt att vara lite nervös när ögonblicket kommer att slutföra försäljningen. Ingen butiksassistent tycker om det när hennes produktpresentation avvisas. Fortfarande, om du drar försäljningsprocessen för länge, kan den förlora momentum och verksamheten kan fångas av en mer aggressiv konkurrent.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Glöm inte vård efter händelsen. Det finns två anledningar att hålla kontakten med en kund efter en försäljning. Även om försäljningen redan är klar skapar den senare ett professionellt förhållande utan att trycket ska säljas. Dessutom kan du med feedback från kunden få tips om hur du förbättrar din försäljningsstrategi. 
    
  • I de flesta branscher tjänar du de flesta av dina pengar från återstående kunder. Att göra en speciell rabatt eller specialerbjudanden till återvändande kunder är ett utmärkt sätt att behålla dem som kunder.  
  •  
  • Medan de flesta kunder kanske är ovilliga att slutföra en kundundersökning om de inte kan få det, kan många övertalas för att ge dem en särskild fördel, till exempel rabatt på ett nytt köp. På det här sättet kommer du inte bara att kunna binda kunder till ditt företag, men också säkerställa en stadig ström av feedback.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (11)      
Ekonomi populär:
Mät servicekvalitet.

Skriv ett köp och försäljningskontrakt.

Köp en fastighet i Florida.

Främja en produkt.

Kommer ut ur övergångslånfallen.

Skydda en logotyp.

Välj en grafisk representation (statistik).

Beräkna APR.

Kontrollera en 100 dollar sedel för äkthet.

Undvik misstag i dagens handel.

Fira jul utan att gå sönder.

Öppna en nattklubb.

Skapa en affärsplan.

Beräkna maxinkomsterna.

Genomföra en marknadsundersökning.

Skriv en marknadsanalys.

Trygga att använda internetbank.

Rösta ett G / L konto.

Beräkna maxinkomsterna.

Skriv försäljningsplan.

Öppna ett skrotföretag.

ako woman