Home \ ekonomi
 

Förhandla lön.

 

När det gäller att tjäna mer pengar kanske du tror att det är tillräckligt att begära det. Det är inte nödvändigtvis så. Löneförhandlingar eller löneökningar kräver viss övning och förberedelse om du vill bli framgångsrik. Om du är förberedd och organiserad, finns det ingen anledning att blyga bort från att ställa den stora frågan.

              

Förfarande .

    

    1      Löneförhandling för ett nytt jobb  ,

    
   
 1.            1      Undersök den position du ansökte om. Skapa ditt CV och din ansökan på ett sätt som betonar de färdigheter du har och din arbetsgivare önskar. Genom att få arbetsgivaren att inse dig som den perfekta kandidaten till positionen har du redan behärskat det första steget.       
 2.  
 3.             2      Vet vad du är värd. Börja med att undersöka de senaste lönedata för denna position, plats och erfarenhet.  
    
  • Du kan hitta denna information online på webbplatser som Vault, PayScale och Glassdoor. Sök i ditt område för jämförbara positioner med din erfarenhetsnivå.
  •  
  • För att få en känsla av vad du är värd i lokalområdet kan du kolla upp arbetsgivarnas undersökningar i ett lokalt bibliotek eller leta upp siffrorna i ett arbetsstatistikkontor.
  •  
  • Du kan också hämta uppgifterna från de kontakter du har med professionella organisationer eller kollegor som arbetar inom samma område. Fråga henne inte direkt hur mycket hon tjänar (vilket kan betraktas som lite grovt), men ställ henne i stället något liknande "Vad tycker du om hur mycket någon tjänar i din position?"
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta reda på hur mycket vinst företaget gör. Offentliga företag måste publicera sin finansiella ställning, så du kan enkelt se upp denna information. Sök i tidningsarkivet för nyheter om företaget.  
    
  • Att veta att företaget är relativt framgångsrikt kan sätta dig i en bättre förhandlingsposition än vad du skulle med företag som är mindre välskötta. Använd denna information till din fördel.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Känn dina gränser och skjut lite bortom det. Du borde ha en uppfattning om vad som passar dina behov. Utarbeta en uppfattning om vad du helst vill tjäna och sedan tänka på vad det minsta är att du är villig att acceptera. För att ge dig lite utrymme, frågar du i början av rättegången något mer än din ideallön.        
 8.  
 9.             5      Under intervjun, när du blir frågad, kommer du att klargöra att lönen är förhandlingsbar. Diskutera inte en viss lön förrän du officiellt erbjudit positionen.        
 10.  
 11.             6      Om din potentiella arbetsgivare frågar dig hur mycket du har tjänat i ditt tidigare jobb, ger du det inte ett fast nummer. Genom att inte ge ledtrådar måste arbetsgivarna uppskatta hur mycket du är värd. Det är ofta så att en högre initiallön kommer ut än att ge dem en bestämd ledtråd.  
    
  • Så när arbetsgivare frågar hur mycket du har tjänat säger du något som: "Min kompensation var i linje med marknadsförhållandena, liksom mina förmågor, prestanda och erfarenhet, och jag litar på att detta är detsamma i sin verksamhet."
  •  
         
 12.  
 13.             7      Om du är utlovad och du erbjuds en lön, ger du ditt startbud. Om den lön som din potentiella arbetsgivare erbjuder först är lägre än du förväntade dig, kommer du att hävda din ideallön plus lite mer för att ha förhandlingsgrad. Du behöver förmodligen sänka din efterfrågan under förhandlingen, så du är bättre beredd att avvika lite från ditt ursprungliga erbjudande.  
    
  • Säg något, "Jag tackar för ert erbjudande på 38 500 euro, men jag tror att mina färdigheter, prestationer och mitt marknadsvärde är mer som 45 000 euro. Är det möjligt att denna position har en lön på 45 000 euro att prata? "
  •  
         
 14.  
 15.             8      Vänta på diskenbjudandet. Den person du förhandlar med kommer att hålla sig till sitt gamla erbjudande. Om så är fallet, vänligen ta tillbaka det du tycker är värt: "Jag tycker verkligen att 45 000 euro är en rättvis lön för ansvaret och min beprövade rekord."  
    
  • Den person du förhandlar kommer antingen fortsätta försöka hålla sig till det ursprungliga erbjudandet eller det kommer att erbjuda dig en kompromiss någonstans mellan din höga efterfrågan och det låga budet. Vid denna tidpunkt har du två val:
     
   • Få inte retuned, du får inte verkligen den lön du vill ha. Upprepa det belopp som du tycker du är värd. Det är farligt. Om din potentiella arbetsgivare inte har råd med ditt anspråk kan du förlora positionen.
   •  
   • Godkänn den erbjudna kompromissen. Eftersom din ursprungliga förfrågan var lite hög kan det här erbjudandet ligga inom det område som du idealiskt tänkte. Det är bra. Du har framgångsrikt förhandlat fram din lön.
   •  
    
  •  
         
 16.  
 17.             9      Om löneförhandlingarna är försenade, bli kreativa. Tänk på andra förmåner som är lika fördelaktiga som pengar. Dessa inkluderar körsträcka, en företagsbil, ytterligare semester eller företagsaktier.        
 18.  
 19.             10      När du har kommit överens med din nya arbetsgivare, registrera den skriftligen. Avsaknaden av avtalets skriftliga form kan leda till en avsiktlig minnesförlust hos arbetsgivaren. Se till att du läser dokumentet noggrant innan du loggar in det. Du kan alltid omförhandla om du upptäcker uppenbara misstag.                  
 20.  
             

    2      Löneökningsförhandling  ,

    
   
 1.             1      Bli bekant med ditt företags kompensationspolicy. Ta reda på om och när din arbetsprestation regelbundet utvärderas. Ditt företag kan genomföra en maximal ökning. Företaget kan när som helst bevilja löneökning till någon anställd eller motivera det genom meriter.        
 2.  
 3.             2      Innan du utvärderar arbetsprestationen, planera ett möte med din närmaste handledare eller chef. Förbered dig för att diskutera de senaste årens särskilda prestationer och prestationer.  
    
  • Räkna om ditt värde. Har ersättningen på marknaden förändrats för din specifika position? Överträffade du arbetsbeskrivningsuppgifterna och utförde fler uppgifter? Nämn detta på mötet.
  •  
  • Studera de ord du vill säga. Fokusera inte på det faktum att du behöver pengarna, men varför är du värd extra lön.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Öka ditt inflytande genom att hitta en annan position med bättre lön. Du behöver inte börja tänka för allvarligt om du accepterar erbjudandet, men om du har ett annat jobb erbjuds kan du alltid peka ut det på lönförhandlingar och använda det som ett kraftfullt argument för dig. Det är alltid bättre att leta efter ett nytt jobb om du har jobb och inte tvärtom.  
    
  • När du börjar leta efter ett annat jobb kan du hitta något som fungerar bättre för dig. Det hjälper alltid att vara på utkik. Du behöver inte acceptera erbjudandet, men du kan hitta ett erbjudande som du inte bör missa.
  •  
         
 6.  
 7.             4      presentera ditt ärende. Beskriv de specifika affärsskälen varför du fick en löneökning. Är det därför du är underbetald jämfört med marknadsvärdet? Är anledningen att din prestation är över genomsnittet och du bidrar väsentligt till företagets framgång? Vad som än är, presenterar du ditt ärende på ett lättförståeligt språk som är hållbart och övertygande.        
 8.  
 9.             5      Försvara din punkt. Om en ökning av din lön nekas, frågar du varför det är så och hur du kan uppnå en ökning i framtiden. Föreslå ett alternativ, till exempel en bonus eller avgångsvederlag eller annan förmån. Fråga om det finns några extra tränings pengar för att visa att du fortfarande är ansluten till positionen.        
 10.  
 11.             6      Om allt annat misslyckas, fortsätt att le och tacka din handledare för hans eller hennes tid. Det hjälper aldrig att bli arg eller aggressiv när saker inte går din väg. Om du tycker att din prestation inte värderas tillräckligt, är det i din bästa intresse att leta efter ett nytt jobb där betalningen överensstämmer med din prestation och ditt arbete uppskattas av företaget.        
 12.  
        
Ekonomi populär:
Skriv ett servicekontrakt.

Hitta en lägenhet igen efter utvisning.

Registrera ett patent.

Att bli verkställande.

Konvertera brittiska pund till dollar.

Beräkna netto nuvärdet.

Samla donationer till välgörenhet.

Betal PayPal pengar (USA).

Skriv en företagsprofil.

Ta ut pengar när du reser genom Europa.

Att tjäna pengar som hemmafru.

Rösta ett G / L konto.

Öppna en butik med produktion av ljus.

Plockning.

Skriv ett servicekontrakt.

Beräkna marknadsandelarna.

Myntrulle.

Håll kreditkort säkert med RFID chip.

Roulette strategier.

Bli en hemlig shopper.

Köp bitcoins.

ako woman