Home \ ekonomi
 

Låt ditt hus uppskatta.

 

Det finns många skäl att värdera ditt hem. De flesta husägare uppskattar huset om de vill sälja det. Det kan också vara att du behöver en uppskattning för försäkringsändamål eller om du vill refinansiera ditt hem eller ta ut ett lån för det. En uppskattning berättar hur mycket ditt hem och egendom är värt på fastighetsmarknaden. Gör ditt hem tilltalande genom att ordna ett visningsavtal med en licensierad och kvalificerad bedömare och tillhandahålla nödvändig information och dokument om din egendom.

              

Förfarande .

    

    1      Hitta en uppskattare  ,

    
   
 1.            1      Få en rekommendation från din fastighetsmäklare. Om syftet med uppskattningen är att få ditt hus att marknadsföra, bör din mäklare kunna rekommendera en bedömare.       
 2.  
 3.             2      Hitta en skattemätare licensierad från den stat där ditt hus är beläget. Många försäkringsbolag och myndigheter accepterar inte en icke-certifierad uppskattning.  
    
  • Berätta estimatets syfte med uppskattningen när du gör avtalet. Om bedömaren vet att deras rapport används av domstolar, advokater, skattemyndigheter eller andra officiella organ kan de vara övertygade om att uppgifterna och formatet är standard.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hitta en kvalificerad bedömare i ditt område om att använda resurserna hos American Society of Appraisers (www.appraisers.org). Du kan söka efter din postnummer för en bedömarens kontaktuppgifter.        
 6.  
 7.             4      Ta en bedömare som rekommenderas av företaget eller byrået och begär en uppskattning av ditt hem. Om t.ex. Bostads- och stadsutveckling (HUD) skulle uppskatta ditt hus, de kan rekommendera dig en uppskattare.                  
 8.  
             

    2      Förberedelse för uppskattning av huset  ,

    
   
 1.             1      Kompilera alla dokument som hjälper bedömaren att bestämma värdet av huset under undersökningen.  
    
  • Förbered nuvarande egendomsskatt kvitton, en översikt eller planlösning av hem och egendom, samt aktuella inspektioner eller skadedjur rapporter.
  •  
         
 2.  
 3.           2      Inkludera skriftliga avtal, t.ex. B. Avtal om bostadsrättsföreningar, underhållskontrakt (om du t.ex. har en delad enhet) eller ägarpolicy som beskriver användningsrättigheter eller yrken.        
 4.  
 5.             3      Passa in någon inskrivning eller datablad från en mäklare om huset ska beräknas baserat på en försäljning.  
    
  • Lägg till vilka bedömare och mäklare som kallas "Brag Sheet". Det här är en lista över förbättringar eller uppgraderingar som nyligen gjorts som kan öka värdet på ditt hem.
  •  
  • Inkludera en lista över alla hushållsapparater och personliga ägodelar som säljs med huset. Om du har huset till exempel Med en tvättmaskin, torktumlare, kylskåp och diskmaskin kan uppskattningen vara högre för försäljning.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Borsta ditt hus. Några saker som ligger runt, stör inte uppskattaren, men se till att ditt hus är i gott skick när uppskattningen görs. Ett välskött hus värderas högre än ett hus som inte har bibehållits.        
 8.  
 9.             5      Håll alla delar av huset tillgängligt. Tjänstemannen måste komma till loftet och källaren och andra smala områden och krypplats.        
 10.  
 11.             6      Var uppmärksam på underhållsproblem. Innan du gör en uppskattning, reparera droppkranar, inspektera rökdetektorer och dra åt lösa dörrhandtag.        
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  
Ekonomi populär:
Handla online.

Fyll i en insättningssedel korrekt.

Beräkna vinstmarginalen.

Öppna ett hantverksföretag.

Bygg kredit utan kreditkort.

Bli framgångsrik i nätverksmarknadsföring.

Se om du finns på Chexsystems listan.

Roulette strategier.

Starta en mikrobryggeri.

Bli kreditvärd igen efter konsumentinsolvensförfarandet.

Köp aktier som nybörjare.

Utveckla ett IT Change Management Program.

Beräkna bruttovinstmarginalen.

Låt dina smycken uppskatta.

Läs betting odds.

Gör ett prishjul.

Räkna pengar.

Bli en hemlig shopper.

Flytta smycken.

Starta ett säkerhetsföretag.

Skapa en affärsplan.

ako woman