Home \ ekonomi
 

Kontrollera silver för äkthet.

 

Kanske köpte du en silver smycke över en oskälig webbplats på Internet, eller din vän gav dig en bit som han / hon fann. Men det kan också vara att du bara vill kolla några gamla familjeherrningar för deras äkthet. Oavsett orsaken måste du först veta hur man testar ett föremål för sitt silverinnehåll. Silver är ett kemiskt element som är mångsidigt. Sterling silver innehåller ca 92,5% silver och 7,5% koppar. Det gör det svårare än rent silver. Rent silver är ganska mjukt - det kallas ofta "fint silver". Artiklar anses ofta som silver när de är försilvrade eller silverpläterade. I en försegling är ett föremål täckt med ett tunt lager av silver. En artikel med silverplätering har ett mycket tjockare lager av silver än en silverpläterad en. Om du vill kontrollera ditt silver för äkthet, fortsätt läsa.

              

Förfarande .

    

    1      Sök efter prägling  ,

    
   
 1.            1      Sök efter ett mynt. Artiklar gjorda av silver och sålda över hela världen bör ha ett avtryck som indikerar silverets renhet (silverets kvalitet). Om det inte finns något avtryck, kan det fortfarande vara riktigt silver, men objektet kommer från ett land där renhet inte behöver specificeras.       
 2.  
 3.             2      Förstå vad det internationella myntet betyder. Ta en titt på ditt silverobjekt under ett kraftfullt förstoringsglas. På den internationella marknaden använder man 925, 900 eller 800 för att indikera silverinnehållet. Dessa siffror berättar vilken procentandel av silver som finns i stycket: 925 betyder att föremålet består av 92,5% silver; Avtryck av 900 och 800 betyder att silverinnehållet är 90% respektive 80%. Det kallas ofta "myntsilver" eftersom det vanligtvis har ett högt kopparinnehåll.        
 4.  
             

    2      Kontrollera magnetiska egenskaper  ,

    
   
 1.             1      Få en magnet. Det skulle vara bäst om du kunde använda en mycket stark magnet, till exempel en sällsynta jordartsmagnet (till exempel neodym) eftersom med en sådan magnet kan du tydligt avgöra om ditt objekt är magnetiskt eller inte. Silver har inga magnetiska egenskaper.  
    
  • Men du bör komma ihåg att förutom silver finns det också några andra metaller som är magnetiska och kan se ut som silver. Därför är det bättre om du gör ett annat test utöver magnettestet för att få pålitliga resultat.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Försök med glidtestet. Om du testar barer finns det ett annat sätt att berätta om det är äkta silver eller inte. Håll götet så att det är 45 ° vinkel. Låt nu magneten glida ner på den. Han ska glida ner långsamt. Det kan tyckas motsägelsefullt, eftersom silver inte är magnetiskt, men magnetfältets magnetfält utlöser en elektromagnetisk bromseffekt som saktar ner magneten.        
 4.  
             

    3      Is test  ,

    
   
 1.             1      Ha lite glass klar. Lämna det i frysen tills du behöver det för provet. Du kanske inte känner till förhållandet mellan is och silver, men silver har en högre värmeledningsförmåga än någon annan metall.  
    
  • Detta test fungerar bra med mynt och barer, men är dåligt tillämpligt på smycken.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sätt en isbit direkt på silver. Förlora inte syn på det. Om det verkligen är silver, så smälter isen omedelbart, som om du hade satt på något varmt istället för något som bara har rumstemperatur.        
 4.  
             

    4      Ljudtestet  ,

    
   
 1.             1      Prova ljudprovet med ett kvarts-mynt. Silver har ett fint klockliknande ljud när det droppar. Detta ljud förstärks när du gör det med silver eller annan metall. Om du vill prova detta test med din bit under test, skulle du behöva ett amerikansk kvart-dollar mynt ("kvart") präglat mellan 1932 och 1964. Kvartals dollarmynt gjorda före 1965 består av 90% silver, de efter 1965 har en kopparhalt av 91,67% och innehåller 8,33% nickel. Den äldre kvartalsmynten utlöser ett bellliknande ljud, ju nyare bara ett mycket tråkigt ljud.  
    
  • Alternativt kan du också prova med ett 10-DM jubileumsmynt (präglat mellan 1998 och 2001) eftersom det har ett silverinnehåll på 92,5%. Tyvärr har våra 1 och 2 Euro mynt ett nickelinnehåll på 25% och är därför inte lämpliga för detta test.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Knacka med myntet på din silverbit. Men var försiktig så att du inte klämmer för hårt så att ditt silver inte kommer att bulta - speciellt mynt. Så, om du skriver in ditt antagna silverstycke med ett silvermynt, borde du höra ett klockliknande ljud när det gäller äkta silver. Men om ljudet är väldigt tråkigt, innehåller din bit en mycket stor mängd andra metaller.        
 4.  
             

    5      Kemisk analys  ,

    
   
 1.             1      Gör en kemisk analys på din bit. Om det inte finns någon prägling för att läsa silverinnehållet i ditt stycke, kan du prova det med en kemisk analys. Du kommer att använda kaustinsyra för att testa för renhet i detta test. Eftersom denna syra kan bränna din hud dåligt, bör du täcka dig själv med några syrafasta handskar innan du börjar provet.  
    
  • Du bör också veta att den här delen lätt kan skada din bit. Så om du har hopp om att sälja det senare eller uppskatta dess värde, kanske du borde prova en av de andra metoderna i den här artikeln.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Köp ett syraprov för silver. Du kan köpa dem online via Amazon eller eBay. Alternativt är de vanligtvis också i smycken butiker. Syraprov för silver är mycket bra för rent silver. Men om du antar att din bit är försilvrad eller försilvrad, så kommer det här testet inte bara att lämna märken på din bit, utan också avslöja vad som är under plätering eller silverplätering.        
 4.  
 5.             3      Hitta en obetydlig plats på din provbit och gör en liten rep i metallen. Detta är nödvändigt för att bestämma hur det reagerar på syran. Använd en metallfil för repning. Skrapa platsen djupt nog för att få en möjlig silverplätering.  
    
  • Om du inte vill klia på din bit eller eventuellt skada den med syran, använd en svart flaggsten. De ingår vanligtvis i silver test kit eller erbjuds i samma butik som den. Gnid din bit mot ytan av den svarta stenen och lämna ett tjockt lager med en hel del nötning på stenen. Slitlinjen ska vara ca 2,5 cm till 1,5 cm tjock.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sätt en droppe syra på det repade området. Se till att syran bara kommer till det repade området - på en ograderad yta skulle det påverka glansen på din bit. När du väl har bestämt metoden med den svarta stenen sätter du droppen på slitbanan som du gjorde.        
 8.  
 9.             5      Analysera nu den repade ytan där du gav syran. Du måste analysera missfärgning som resulterar när syran kommer in i din bit. Var noga med att följa anvisningarna från ditt silver test kit noggrant och använd den medföljande färgskalan om det behövs. I allmänhet gäller emellertid följande regel för missfärgning:  
    
  • ljusröd: fint silver
  •  
  • Mörkare Röd: 925 Silver
  •  
  • Brun: 800 silver
  •  
  • Gul: bly eller tenn
  •  
  • Mörkbrun: Brons
  •  
  • Blå: Nickel
  •  
         
 10.  
             

    6      Blektest  ,

    

Silver körs extremt snabbt när det exponeras för en stark oxidator, såsom kommersiell blekmedel.

 
   
 1.             1      Lägg bara en droppe blek på ditt föremål.        
 2.  
 3.             2      Vänta nu om ditt objekt startar eller inte. Om det börjar snabbt (blir svart), är ditt objekt silver.        
 4.  
 5.             3      Du bör veta att silverpläterade eller försilvrade föremål passerar detta test också.        
 6.  
            

Tips .

                  

Varningar .

             
Ekonomi populär:
Öppna ett bankkonto på Caymanöarna.

Bygg kredit utan kreditkort.

Öppna en vårdcentral.

Analysera en fallstudie.

Trygga att använda internetbank.

Bestäm försäljningsvärdet för en transaktion.

Beräkna avkastningen vid förfallodagen.

Bli rik.

Lev inom dina möjligheter.

Gör en tyst auktion.

Öppna ditt eget företag inom resebranschen.

Komma med skulden.

Designa en logotyp.

Hitta kunder.

Utför en medieanalys.

Led ett litet företag.

Utmana felaktiga uppgifter i en kreditrapport.

Enkla regler för att bli miljardär.

Öppna en resebyrå hemma.

Köp aktier som nybörjare.

Samla skulder.

ako woman