Home \ ekonomi
 

Lös in en kryssrutan.

 

Tidigare var du tvungen att göra en resa till banken för att lösa in en kryssrutan, kö upp och vänta tills kontrollen släpptes. Det finns dock många nya och kreativa sätt att sätta in någon form av kontroll snabbt och säkert till ditt kontroll- eller sparkonto. Vissa bankkoncerner gör det även möjligt att lösa in en check via smartphone.

              

Förfarande .

    

    1      Deposition vid banken  ,

    
   
 1.            1      Besök din bank. För att lösa in checken måste du ta med din check, giltigt ID och kontonummer.       
 2.  
 3.             2      Fyll i en betalningslista. Detta borde vara i din bank, du kan hitta det mest stackat på ett bord med pennor och andra anteckningar. Du kan också begära det direkt från bankens anställda, men din insättning kommer att behandlas snabbare om du fyller i räkningen på förhand.  
    
  • På betalningsformuläret måste du ange ditt kontonummer och det totala beloppet för checken samt hur mycket pengar du vill ta ut kontant eller lägga in i ditt sparande eller kontokonto.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Signera kontrollen. Kontrollera först uppgifterna på framsidan och baksidan av kontrollen för att försäkra dig om att den är giltig. Se till att följande saker är läsliga, kompletta och korrekta: Namn och adress till den person eller organisation som utfärdade kontrollen, utfärdandedatumet, ditt namn, summan av pengar i antal och i den anbudsgivna blanketten.  
    
  • Båda signaturer krävs för att checken ska vara giltig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Be bankansvarige att sätta in checken i ditt kontroll- eller sparkonto. Bankens kontorist kan lösa in checken för dig, berätta för din nuvarande balans och betala dig önskad summa pengar. Du bör också få en insättningssedel som visar ditt nuvarande kontosaldo.                  
 8.  
             

    2      Deposition vid en bankomat  ,

    
   
 1.             1      Besök en bankomat från din bank. Kontrollera att din check är klar och läsbar och att du har skrivit den ordentligt. Det är viktigt att du väljer en bankomat från din egen bank. Medan de flesta bankomater överför pengar till vem som helst med ett betalkort så länge det är klart att betala en avgift, fungerar de andra insättningsställena endast för de faktiska medlemmarna i den banken.  
    
  • Samarbetsmedlemmar som regelbundet använder Bankcard-servicenätet på andra ställen måste välja en bankomat från sin egen kreditförening.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sätt ditt betalkort i bankkortet och logga in med ditt personliga identifieringsnummer (PIN). Om du inte känner till dem måste du gå till en bankkontor och få hjälp från en bankist.        
 4.  
 5.             3      Välj "Deposit" från menyn. Därefter ska en lista över dina sparnings- och kontrollkonton visas. Välj det konto som den korsade kontrollen ska deponeras på. Då måste du välja mellan kontanter och checka. Välj "checka".        
 6.  
 7.             4      Sätt in din check. Det ska finnas en insatsplats på minibanken med utskrivna instruktioner om hur man justerar kontrollen (uppåt eller nedåt, etc.). Följ dessa instruktioner och sätt in din kontroll. Därefter kommer kassan att skanna kontrollen och be om bekräftelse av den insamlade informationen. Kontrollera informationen noggrant för att försäkra dig om att maskinen har lagrat rätt mängd, kontonummer och all annan viktig data korrekt.  
    
  • Vissa bankomater tillåter dig även att trycka upp till tio kontroller i maskinen samtidigt. Var noga med att läsa instruktionerna på maskinen innan du försöker lägga in mer än en kontroll.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Utför ytterligare transaktioner efter behov. Vid denna tidpunkt kommer ATM att visa dig ditt nuvarande kontosaldo och fråga om du vill göra ytterligare transaktioner. Du kan antingen ta ut eller sätta in kontanter eller skriva ut ett kvitto.        
 10.  
             

    3      Insättning med en samarbetsbank  ,

    
   
 1.             1      Besök en kooperativbank. Om du är kund hos en kooperativ bank kan du lösa in dina kontroller, inte bara vid någon filial av ditt kooperativ utan också på alla filialer i ett annat kooperativ.        
 2.  
 3.             2      Skicka inte in en betalningslista. Logga in med din giltiga, signerade check och berätta för bankens anställd att du vill betala en check men du är medlem i ett annat kooperativ. Du måste då ge arbetstagaren din check, ett giltigt foto-ID, ditt bankkontonummer, ditt bankkontors namn och eventuellt adressen på ditt kooperativs huvudkontor.  
    
  • Det finns många olika kooperativa banker. Om bankens medarbetare inte är bekant med ditt kooperativ bör du kunna berätta rätt adress för att han kan söka efter den i databasen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sätt in checkbeloppet i ditt kontroll- eller sparkonto. Denna möjlighet är utmärkt för att ta ut pengar eftersom det eliminerar de extra avgifter som medlemmar i en kreditförening brukar betala vid en bankomat.        
 6.  
             

    4      Inbetalning via en mobilapp  ,

    
   
 1.   1      Hämta mobilen på din bank. Kontrollera om din bank erbjuder en app för tabletter eller smartphones. Deutsche Bank erbjuder till exempel "My Bank" -appen, vilket gör det enkelt att lösa in kontroller per foto. Om en sådan app är tillgänglig för din bank, ladda den sedan till din smartphone eller annan mobilenhet.     
 2.  
 3.             2      Öppna appen och välj insättningar. Du bör då se en skärm med alternativen markerade "Kontrollens framsida" och "Kontrollens baksida". Använd dessa för att fotografera framsidan och baksidan av din signerade kontroll.        
 4.  
 5.             3      Välj ett konto till vilket checkbeloppet ska deponeras. Använd appen för att ange beloppet för kontrollen och bekräfta på bekräftelsesskärmen att all information är korrekt. Om allt är korrekt trycker du på Lös in den här kontrollen.  
    
  • Du kan välja att få en e-post eller SMS-bekräftelse när checken har blivit inbetalad.
  •  
         
 6.  
             

    5      Skicka checka via post  ,

    
   
 1.             1      Hitta din banks adressadress. Om din plats gör det för svårt för dig att gå till en bankkrets eller att delta i webbbank, kan du skicka din kryssrutekontroll tillsammans med en betalningslista till din banks adress. Informera dig i förväg via din banks gratisnummer, till vilken adress du ska skicka din check.  
    
  • Information för resenärer till USA: Bank of America har en adress i Phoenix, AZ för alla medlemmar från AZ, CA, ID, IL, IN, MI, NM, NV, OR, TX och WA och en adress i Tampa , FL för alla medlemmar från andra stater. Om du emellertid vill skicka checken via FedEx över natten, ändras den här adressen. Du måste antingen kontrollera Internet eller prata med en bankist om telefonen för att ta reda på rätt adress för din bank och plats.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skicka din signerade kryssrutekontroll tillsammans med en betalningslista till din banks adress. Se till att checken har blivit korrekt undertecknad och betalningssedeln från din bank fylls i med dina uppgifter. Du kan också behöva ge mer information, t.ex. en kopia av ditt ID-kort. Av denna anledning är det lämpligt att prata med en representant för din bank innan du skickar checken.        
 4.  
 5.             3      Skicka aldrig pengar. Med denna metod kan du inte sätta in pengar i ditt konto, så se till att du bara skickar kontroller. Vanligtvis innebär denna typ av transaktion en avgift, så se till att du har uttömt alla andra alternativ (bankbank, bankomat) innan du försöker maila din check.        
 6.  
             

Tips .

                  

Varningar .

             
Ekonomi populär:
Organisera kvitton.

Stäng ett kreditkorts konto.

Handel med guldmynt.

Låt ditt hus uppskatta.

Ta bort pengar från eWallet.

Var en framgångsrik företagare.

Spara pengar som barn.

Beräkna hypotekslån.

Roulette strategier.

Beräkna bokföringsvärdet.

Tjäna pengar med bloggar.

Led en framgångsrik verksamhet.

Gör ett prishjul.

Ta fram en ny produkt.

Beräkna kapitaltillväxten.

Ta reda på hur stor andel av löneökningen är.

Skapa ditt eget klädmärke.

Beställ en beställning.

Balansräkning för redovisning.

Öppna en butik med produktion av ljus.

Spåra en Moneygram Transfer.

ako woman