Home \ ekonomi
 

Håll kreditkort säkert med RFID-chip.

 

Kort som är utrustade med en RFID-chipöverföringsdata med hjälp av radiovågor. Dessa kort har använts i Europa under många år, men börjar bara användas i USA. Tanken är att konsumenterna ska kunna använda dessa kort i butiker och restauranger för att betala för saker utan att behöva dra kortet genom en skanner. Men många människor är fortfarande oroade över att RFID-tekniken kan låta tjuvar använda skannrar för att avlyssna radiovågor och stjäla data på kortet. Medan tekniken har genomgått betydande förbättringar i säkerheten de senaste åren kvarstår bekymmer.

              

Förfarande .

    

    1      Var försiktig och ändra dina vanor  ,

    
   
 1.            1      Placera dina RFID-kort i din plånbok bredvid varandra. Detta kan göra det svårt för tjuvar att läsa ett visst kort, men det erbjuder endast begränsat skydd.        
 2.  
 3.             2      Bär dina RFID-kort i en främre ficka. Om du vanligtvis bär dina kreditkort med dig i handväskan i ficklådan är du potentiellt mer utsatt för tjuvar som kan komma bakom dig med en scanner. Istället, om du förvarar korten i en av de främre fickorna, tenderar du att hålla ett öga på folket framför dig, och du är mindre benägna att falla för dem.        
 4.  
 5.             3      Var medveten om människorna runt dig när du använder ditt kreditkort. Den senaste RFID-tekniken begränsar möjligheten för tjuvar att skanna dina kort på nära håll. Detta är endast möjligt vid inköpstillfället. Innan du använder ditt kort i en butik, se till att ingen är i din närmaste närhet, och din transaktion ska vara säker.       
 6.  
 7.             4      Använd ditt RFID-kort hemma endast för online-inköp. Om du verkligen är orolig för RFID-tekniken är detta ett sätt, och du kan sedan använda andra kreditkort utanför ditt hem eller betala kontant. Identitetsstöld genom datoranvändning är förmodligen mer risk än att använda RFID-teknik i en butik.       
 8.  
 9.             5      Övervaka ditt kreditkort fakturering för dina normala aktiviteter eller fel. Detta kan inte förhindra stöld av dina kreditkortsuppgifter, men med jämna mellanrum om dina uttalanden hjälper dig och kreditkortsföretaget att identifiera obehöriga inköp och kan begränsa dina potentiella förluster. Vissa källor säger att regelbunden kontroll är verkligen "bästa" identitetsstöldskydd.                  
 10.  
             

    2      Skapa och använd sköldar  ,

    
   
 1.             1      Köp en handväska med RFID-skydd för kreditkort. Det finns flera kommersiellt tillgängliga produkter som hävdar att RFID-skannrar inte kan tappa din personliga information. Dessa kan vara individuella omslag för dina RFID-kort eller plånböcker fodrade med ett material som blockerar skannern.        
 2.  
 3.             2      Köp ett kort eller annan enhet med en störningssignal. Det finns företag som har utvecklat en enhet som handlar om storleken på ett kreditkort och avger sin egen RFID-signal som störde skannrar som vill komma åt din kreditkortsinformation.        
 4.  
 5.             3      Skapa en folieskydd. Detta är "low tech-alternativet" men det är billigt och enkelt. Klipp två pappersark eller kortlager på storleken på ett kreditkort, sätt dem i aluminiumfolie och bära dem med dina kreditkort i din väska. Aluminiumet stör de flesta elektroniska signaler.        
 6.  
 7.             4      Du kan också vikla kreditkorten individuellt i aluminiumfolie och lägga in de inslagna korten i din väska. Folien skyddar kreditkortet från skannrar.        
 8.  
             

    3      Håll kreditkort säkert för online inköp  ,

    
   
 1.             1      Se till att återförsäljarna du köper på internet är ansedda. Stanna med köpmän där du redan har köpt, som du känner och litar på. Om du är orolig, kolla in Better Business Bureau Internet på http://www.bbb.org/ eller det lokala området där företaget gör affärer.       
 2.  
 3.             2      Letar du efter tecken på en "säker" hemsida. Säkert säkra webbsidor använder ytterligare skydd som kallas Secure Sockets Layer (SSL). Webbadressens URL börjar sedan med "https" istället för den vanliga "http". Dessutom visar en säker webbsida på statusfältet längst ner på sidan ikonen för ett stängt hänglås. Om du inte ser adressen "https" eller låset nedan bör du överväga att använda en annan webbplats för ditt köp.       
 4.  
 5.             3      Vänta på din dator. Håll datorn säker från virus eller spionprogram för säkrare online-shopping. Det finns program som du kan köpa eller ladda ner gratis från Internet för att hålla datorn ren.        
 6.  
 7.             4      Skåp Trådlösa inköp. Eftersom allt som trådlöst hanteras är potentiellt utsatt för hackare som hittar sätt att avlyssna radiovågorna, är det säkraste sättet att handla online att använda en trådbunden Internetanslutning.        
 8.  
 9.             5      Använd ett tillfälligt kreditkort för online shopping. Många banker och kreditföretag erbjuder denna tjänst kostnadsfritt. Du får ett kortnummer som är skilt från ditt faktiska bankkonto, men banken kopplar den till ditt konto för dina inköp.       
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

    
   
 1.  
    
  • aluminiumfolie
  •  
  • kartong
  •  
  • Ett sax
  •  
   
 2.  
           Läs mer... (20)      
Ekonomi populär:
Ta hand om arga kunder på rätt sätt.

Tjäna pengar som barn.

Utveckla ett system för inventering.

Skriv försäljningsplan.

Förbättra arbetsetiken.

Beräkna hypotekslån.

Köp silver.

Skapa en hushållsbudget.

Köp bitcoins.

Beräkna matkostnader.

Sälj begagnade kläder.

Bli marknadschef.

Dölj pengar.

Öppna en nöjespark.

Främja en produkt.

Beräkna dagligt intresse.

Lös in en check.

Beräkna fadinghastigheten.

Sälj begagnade kläder.

Förskjutna poster efter förskott.

Beräkna CPM.

ako woman