Home \ ekonomi
 

Led ett litet hotell eller pensionat.

 

För många som gillar kontakten med andra och vill starta eget företag är det en dröm att öppna ett litet hotell. Tyvärr fungerar det inte genom att bara öppna dörrarna och förvänta sig att hotellet ska lyckas på egen hand. Du måste noggrant informeras och planera mycket noggrant hur du vill finansiera och driva ditt pensionat. Håll alla dessa faktorer i åtanke när du seriöst överväger att öppna ditt eget hotell.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Marknadsundersökning  ,

    
   
 1.            1      Tänk på var du vill öppna ditt hotell. Innan du tänker på den exakta platsen måste du vara medveten om vilken stad eller område ditt hotell ska vara. Åtminstone bör du komma ihåg vilken turism som på detta område. Eftersom du bara kommer att äga ett litet pensionat och inte en hel hotellkedja, kommer du vara mer benägna att vara turister och dagstripare än för företag och företagare. Därför måste du välja ett område som folk gillar att besöka. Titta på reseportaler och i böcker, i vilket turistområde du kan tänka dig att öppna ditt hotell.       
 2.  
 3.             2      Bestäm om du vill ta över ett befintligt hotell eller bygga en helt ny. Detta är det första beslutet du måste göra om du har begått dig själv i en stad. Du kan leta efter ett hotell som för närvarande är till salu, men du kan också bygga ett helt nytt hotell efter eget tycke. Var och en av dessa alternativ har fördelar och nackdelar att du borde väga noga innan du fattar ditt beslut.  
    
  • Att köpa ett befintligt hotell kommer troligen att bli billigare än att bygga en ny, om inte byggnaden behöver omfattande renovering och renovering. Du kan också ta på dig en del av personalen, vilket senare gör det lättare för dig att hitta eller rädda anställda. Men om du köper ett hotell som har ett dåligt rykte kan din verksamhet leda till. I så fall måste du arbeta hårt för detta rykte för att förbättra och annonsera att hotellet har en ny ägare.
  •  
  • Om du bygger ett nytt hotell kommer det säkert att bli mycket dyrare. Men det ger dig också möjlighet att designa allt precis som du vill, vilket i sin tur betyder att du kan fokusera den på en viss gren eller nisch. Kom också ihåg att ingen kommer att känna till ditt nya hotell, så du måste göra mycket reklam så att människor märker att du existerar. Du måste också se till att området där du vill öppna ditt hotell eller pensionat är lämpligt för det.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta reda på om andra hotell, pensionat och B & Bs i området. Du måste få en bra känsla för den tävling du har att göra med så att du med framgång kan hitta din nisch. Det finns ett antal saker att se upp för när du utför din forskning på konkurrenter. Det är det enda sättet du kan räkna ut hur man gör ditt hotell speciellt.  
    
  • Ta reda på hur dyr konkurrensen är. Kolla in de lokala hotellen och deras framträdanden på hotellportaler och se vad en övernattning kostar dem. Men kom ihåg att priset inte är allting. Om dina konkurrenter är mycket billiga, men har nästan bara hemska recensioner på Internet, så måste du inte kunna hålla sig till sina priser.
  •  
  • Läs gästrecensioner på internet. Du får en uppfattning om vad gästerna tyckte om och tyckte inte om. Så du kan bedöma de förväntningar som gästerna anländer och anpassa sig till efterfrågan.
  •  
  • Titta på vad de andra hotellen erbjuder bredvid enkla rum. Har du restauranger? Pools? Gym? Bjudar du på frukost?
  •  
  • Boka en övernattning på några av de lokala hotellen för att få en sann känsla för vad de har att erbjuda. Om du verkligen sover där kan du bokstavligen "spionera på" tävlingen och tänka på vad du kan göra bättre på ditt eget hotell.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Var medveten om din målinfluensa. Detta gör att du kan skräddarsy din tjänst till dina gästers behov. Små hotell och pensionat bokas främst av gäster som bara stannar några nätter. Om ditt hotell är mer landsbygd eller i en liten stad, så kommer du förmodligen att ha gäster som vill fly från storstressen ett tag. Därför är det lämpligt att dekorera ditt hotell i enlighet med detta och ge det känslan av ett enkelt lanthus.        
 8.  
 9.             5      Tänk på vilka ytterligare tjänster du vill erbjuda. Personer som bokar små pensionat vill vanligtvis ha en personlig atmosfär, så du borde erbjuda ytterligare tjänster som gör din vistelse bekväm och individuell. Andra faktorer som semesterfirare förväntar sig i små hotell är vila och avkoppling. Så du kan skapa ett litet, avskilt utomhusområde där dina gäster kan göra sig bekväma. Mindre hotell erbjuder vanligtvis inte restauranger eller gym, men ingen säger att du inte kan göra det om det passar in i ditt koncept. Kom bara ihåg att varje extra tjänst du vill erbjuda är också en kostnad för dig, både i tillhandahållande och underhåll. Var uppmärksam på din budget så att saker inte hamnar kostar mer än de tar med sig.                  
 10.  
             

  Del 2      Ekonomisk förvaltning av ditt hotell  ,

    
   
 1.             1      Hyr en revisor och skattrevisor. Även om du öppnar ett hotell eftersom det är din långvariga personliga dröm, kom ihåg att det fortfarande är ett företag och en finansiell investering. Om ditt hotell inte är exakt litet, eller om du är utbildad revisor eller ekonomisk expert själv, behöver du en revisor och en skattrevisor för att hålla din ekonomi i ordning. Varje hotell, även de minsta av dem, har många driftskostnader som måste beaktas, såsom personal, verktyg, hyra, skatter och faciliteter, för att bara nämna några. En revisor och revisor kan hjälpa dig att navigera säkert i detta svåra vatten och säkra din ekonomiska framtid. Här är några saker att se upp för när du vill anställa en revisor:  
    
  • En personlig rekommendation är vanligtvis det bästa sättet att hitta en betrodd revisor. Kolla med andra ägare till små lokala företag som gör sina bokföring och deras skatter och om de är nöjda. Du kan också ta reda på om din lokala handelskammare organiserar nätverkshändelser för småföretag där du kan komma i kontakt med potentiella kandidater.
  •  
  • Gör ett möte med lovande kandidater. De flesta revisorer erbjuder ett gratis introduktions- och introduktionsavtal. När du har sammanställt en lista över potentiella kandidater, träffa dem och diskutera deras erfarenheter och kvalifikationer för att se vilka av dem som passar dig och ditt företag.
  •  
  • Ta reda på om kandidaterna har erfarenhet inom hotellbranschen. Hotell är unika som ett företag och kräver därför speciell kunskap. Det skulle vara idealiskt om du kunde hitta en kandidat som har arbetat med eller på ett hotell - helst privatägd. Så han skulle vara beredd på alla möjliga situationer som du kunde komma in för förr eller senare.
  •  
  • Gissa om du tycker att en kandidat är tillförlitlig. Inte bara erfarenhet är viktigt, kandidaten ska också vara någon som du kan samarbeta på lång sikt. Om han alltid är för sent för att delta i möten, ringer inte tillbaka och arbetar ganska trögt, han är verkligen inte den bästa partnern för dig, oavsett hur mycket erfarenhet han har. Kom ihåg att du letar efter någon som kan hjälpa dig i ditt långsiktiga partnerskap för att flytta ditt företag framåt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skapa en affärsplan. För att öppna ett hotell behöver du verkligen startkapital från en bank eller privata investerare. Båda vill se en affärsplan för att bestämma om det är värt att investera i din affärsidé. Att ha en bra affärsplan kommer också att vara en stor hjälp för att organisera dina mål för hotellet, och det ger dig en bättre uppfattning om hur du kan göra det till en framgång. En affärsplan för ett hotell bör innehålla följande saker:  
    
  • En beskrivning av de tjänster du vill erbjuda. Hur kommer dessa att skilja dig från andra hotell i området? Ska du erbjuda bättre priser? Mer personlig service? Potentiella investerare vill veta vad som skiljer dig ifrån konkurrensen.
  •  
  • Vem din publik är. Förklara vilken åldersgrupp du riktar in och varför ditt hotell bör föredras framför de andra.
  •  
  • En prognos om ditt framtida resultat. Investerare vill se till att ditt hotell har en bra chans att bli lönsam. Med hjälp av din finansiell rådgivare kan du beräkna vilken årlig intäkt du förväntar dig. Dessutom bör du ange den tid från vilken du förväntar dig att vinst och var du kommer att se ditt hotell om några år
  •  
  • En komplett lista över alla kostnader. Oavsett om du hyrde eller köpte, helt renoverade eller nyligen inredda, finns det mycket för dig om du vill öppna ditt eget hotell. Få det bästa av vad exakt det hela kommer att kosta dig om du anmäler dig till ett lån. Du bör också förutse de dagliga driftskostnaderna så exakt som möjligt. Det kan ta några månader för ditt hotell att locka tillräckligt med människor för att täcka kostnaden, så du behöver tillräckligt med fröpengar för att överleva första gången.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Erhålla frökapital. När du har skapat din affärsplan, presentera den för potentiella investerare. Med en bra affärsplan kan du visa att ditt hotell kommer att vara ett lönsamt företag, och det kommer att övertyga investerare att ge dig de pengar du behöver för att göra dina planer verklighet. Du har två val på var du kan få din kapital från, men du kommer förmodligen att hitta en kombination av båda. 
    
  • Banker. Du kan ansöka till en bank för ett lån från bara några månader till många år. Så du kan täcka dina öppningskostnader och överleva de första månaderna tills ditt hotell är lönsamt.
  •  
  • Private Investors. Det här kan vara personer från familjekretsen, men också andra entreprenörer som är intresserade av en investering. Gör klart från början att du bara vill ta ut ett lån som du kommer att betala tillbaka till en viss kurs, eller att dina investerare faktiskt ska köpa in i ditt företag och bli aktieägare. Inrätta ett kontrakt där alla punkter är tydligt reglerade och ha det certifierat av en notarie så att problem inte uppstår i framtiden.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ange dina priser. Dina priser kommer att avgöra hur mycket vinst du får när ditt hotell öppnas först. Hur mycket du borde och kan betala per natt beror på den lokala tävlingen och dina driftskostnader, säsongen och en mängd andra faktorer. En grundläggande regel i fastställande av priser är att de ska vara tillräckligt låga för att göra dig attraktiv för gästerna, men tillräckligt hög för att göra vinst. Du måste också komma ihåg några saker när du ställer in priserna:  
    
  • Känn dina kostnader. Du borde beräkna exakt vad det kostar dig varje dag för att hålla ditt hotell öppet. Multiplicera sedan detta belopp för att få de månatliga driftskostnaderna. Ditt månatliga intäkter måste vara tillräckligt för att täcka dina kostnader, annars kan du stänga omedelbart.
  •  
  • Ta reda på hur många gäster som är villiga att betala. Du måste bara prova det. I början bör dina löpande kostnader vara din policy. Om du upptäcker efter några månader att du är permanent bokad, kan du låta dig höja priserna. Om kunderna håller sig borta från dig sänker du priserna. Du kan också fråga gäster efter vistelsen om de hittade priserna rättvist och motiverat.
  •  
  • Betala priserna beroende på säsong. Under högsäsongen kan du fixa priserna lite högre, för då vill många gå på semester. Under lågsäsong måste hotelloperatörer annonsera mer, så du borde sänka priserna så att så många väljer ditt hotell.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Spara på begäran. Även med god ekonomisk förvaltning kommer ditt hotell att uppleva lulls från tid till annan. Du bör regelbundet analysera dina kostnader och bestämma vilka som är oundvikliga och vilka du kan spara. Om så inte är fallet minska kostnaderna för att spara pengar. Om det inte går mycket på en vecka, och endast ett fåtal rum är upptagna, behöver du förmodligen inte hålla receptionen hela dagen. Ta hand om dig själv för att spara pengar som du annars skulle behöva betala någon för hans skift i receptionen.        
 10.  
             

  Del 3      Personalhantering  ,

    
   
 1.             1      Hyr nödvändig personal. Hur många personer du anställer beror på storleken på ditt hotell. För en liten pension kan du bara behöva några tillfälliga hjälpare som kan gå in vid behov. För ett flerrumshotell, även om det inte är så många, borde du ha ett solidt team för att se till att allt går smidigt. Du bör förmodligen uppta minst följande positioner:  
    
  • Rengöringsmedel. Renlighet bör vara en absolut prioritet i varje hotell. Ett oförskämt hotell kommer mycket snabbt att ha ett mycket dåligt rykte, och då kommer inte fler gäster. Beroende på storleken på ditt hotell behöver du bara en renare eller ett helt team. En städare skapar vanligtvis 10 till 15 rum om dagen. Kom ihåg det när du börjar hyra människor.
  •  
  • Receptionister. Även från små hotell förväntas vanligtvis att receptionen är permanent bemannad. Du kan göra det själv för några timmar om dagen, men du behöver ett lag för att hålla receptionen bemannad 24 timmar om dygnet.
  •  
  • En vaktmästare. En eller två vaktmästare eller underhållsarbetare borde räcka för ett litet hotell. Lämpliga kandidater ska kunna hantera ett brett utbud av jobb: rörmokare, målare, reparation, el osv. Din vaktmästare kan ta på sig alla mindre praktiska uppgifter runt hotellet, och bara om han inte vet vad han ska göra du måste tillgripa en specialist.
  •  
  • En kock. Om du vill erbjuda mat på ditt hotell behöver du minst en kock. Mindre hotell kan fungera också om de bara erbjuder frukost, då skulle du bara behöva en kock i några timmar om dagen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta en titt på alla dina sökande. Noggrant intervjua alla dina potentiella medarbetare och prata med de personer som de refererar till som referenser. Kontrollera även deras bakgrund och deras historia. Kom ihåg att din personal ska ha tillgång till gästrum och personliga tillhörigheter. Du måste vara helt säker på att dina anställda är pålitliga och pålitliga innan du ger dem tillgång.        
 4.  
 5.             3      Skapa en guide för alla anställda. Du bör upprätta vissa system som dina anställda måste följa. Först då kan du garantera en konsekvent hög servicenivå för alla dina gäster. Se till att alla anställda blir bekanta med den här guiden när du blir bekant med den. Gör klart vad du förväntar dig av varje medlem i ditt lag.  
    
  • Påpeka att alla gäster ska behandlas varmt och vänligt. Utan bra service kommer gästerna inte komma tillbaka, och då kommer ditt företag att misslyckas.
  •  
  • Gör också klart vad beteenden inte är önskade i ditt hem, och kan även leda till uppsägning.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Upprätta regelbundna personalmöten. Veckovisa eller månatliga möten kan hjälpa dig att bygga och upprätthålla ett bra förhållande med dina anställda. Du bör använda dessa möten för att berätta för dina anställda vad de kan göra för att förbättra och be om sina förslag. Beröm dem också för att få dem att känna sig viktiga och värderade medlemmar i laget. Lyssna uppmärksamt när du gör förslag Medan du kanske är ägare kan dina anställda känna basen bättre än dig, så de ser ofta tydligare var och hur verksamheten kan optimeras.        
 8.  
 9.             5      Vara tillgänglig och tillgänglig för din personal. Berätta för dina anställda att de kan komma till dig när som helst de är oroliga eller i trubbel och lyssna på dem när de tar upp ditt erbjudande. Du borde vara i huset så ofta som möjligt och spela en aktiv roll i förvaltningen. Så din personal känner sig bekväm i din närvaro och kommer att möta dig med större öppenhet. När du nästan aldrig är där, är du avskild, och dina anställda vågar inte prata rakt på dig.        
 10.  
             

  Del 4      Marknadsföring för ditt hotell  ,

    
   
 1.             1      Skapa en webbsida. Om ditt hotell inte visas på Internet är det nästan osynligt för potentiella gäster. Du kan skapa din egen hemsida, men det kan vara värt att investera i en professionell webbdesigner. Billiga webbplatser är vanligtvis igenkännliga vid första anblicken. Naturligtvis ska ditt hotell namn visas på sidan, tillsammans med platsen, dina kontaktuppgifter och priserna per natt. Små hotell appellerar ofta till resenärer eftersom de har en mer personlig atmosfär. Du kan leva upp till den förväntningen genom att göra lite obegränsad information tillgänglig på din webbplats. Oavsett vad du gör på webbplatsen, se till att informationen är korrekt och aktuell. En föråldrad webbplats ser oprofessionellt ut och kan kosta dig pengar.  
    
  • Din webbplats bör definitivt innehålla bilder på ditt hotell. Dina gäster vill se säkert var de ska tillbringa natten. Gör bilder av rummen på din sida, men också trevliga landskapsskott från det omgivande området.
  •  
  • Ge lite information om dig själv. Gör din webbplats mer personlig genom att avslöja något om dig själv. Om dina anställda är överens kan du också presentera dem. Det skulle vara exakt den typ av personlig service som människor på små pensionat och B & Bs.
  •  
  • Hotellets historia. Ibland är små hotell i historiska byggnader. Om detta är fallet med ditt hotell kan du ta itu med en speciell typ av gäst som är intresserad av historia och berättar gärna historien om byggnaden och området.
  •  
  • Eventuella rabatter eller specialrabatter som erbjuds av ditt hotell.
  •  
  • En lista och beskrivningar av sevärdheter och attraktioner i omgivningarna. Om ditt hotell är strategiskt beläget nära turistmagneten så kan du annonsera med detta fantastiskt. Det gör ditt hotell mycket bekvämt för resenärer.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ange ditt hotell på reseportaler som Expedia, Viator eller Hotels.com. Dessa och andra platser finns för att människor ska hitta resmål och hotell. Genom att visas på dessa webbportaler kan du nå gäster från hela landet, ibland även över hela världen.       
 4.  
 5.             3      Lägg ut flygblad och broschyrer vid motorvägs serviceområden. De flesta stora viloperioderna har hyllor eller bord där turistinformation och broschyrer finns tillgängliga. Kontakta din lokala handelskammare och fråga hur du får turistinformationen. Små hotell är ofta den första porten för spontana semesterfirare. Genom att annonsera på detta sätt når du också denna marknad.        
 6.  
 7.             4      Erbjudande erbjudanden och specialerbjudanden. Med grupprabatter, gratis frukost och rabatterade priser för flera nätter når du de semesterfirare på en stram budget. Kom ihåg att lista alla erbjudanden du erbjuder på din webbplats. Och trots all eufori: Se till att trots alla rabatter kan du fortfarande köra ditt hotell lönsamt.        
 8.  
 9.             5      Organisera händelser. Bröllop och affärshändelser kan föra många gäster till ditt hem. Om du bara har några små rum kan detta inte vara möjligt. Men även om du inte kan rymma stora konferenser kan du få mindre händelser i ditt hotell. Det blir allt vanligare för företagen att bara skicka en handfull chefer eller chefer till mindre konferenser och möten. Ett pensionat i en liten stad kan vara det perfekta stället för ett sådant evenemang. Annonsera på din webbplats och i reseportaler att du kan hålla händelser med dig och att du erbjuder speciella villkor för detta.        
 10.  
 11.             6      Anslut med andra lokala företag. Små pensionat ligger ofta nära sevärdheter och lokala attraktioner. Använd detta till din fördel genom att främja attraktionerna för dig. Kontakta förvaltare av nöjesparker, historiska platser, restauranger och teatrar och söka samarbete. Du kan erbjuda flygblad och broschyrer för lämplig attraktion i din lobbyn eller i receptionen för att tolka, i motsats till deras besökare som ett ställe att bo i hjärtat. Detta ger dig tillgång till potentiella gäster som kanske inte har sett dina annonser på annat håll.        
 12.  
 13.             7      Se till att alla dina gäster har en bra vistelse. Av alla annonseringsstrategier är ord i munnen en av de mest effektiva. Alla dina gäster kan kanske berätta för vänner och familj om ditt hotell, skriva om det på sociala medier eller skriva en recension på en hotellportal. Så du borde göra allt i din makt så att du bara har bra saker att säga. Även en förrårad kund kan få dig att dyka upp i ett dåligt ljus när han offentligt klagar på Internet. Men om du gör allt för att försäkra dig om att varje gäst har det bra med dig, kan stamgäster och positiva recensioner vara en bra gratis reklam för dig.        
 14.  
 15.             8      Vinn stamgäster. Tidigare gäster, som trivdes bra, kommer att fortsätta att vara en stor inkomstkälla i framtiden. I grund och botten borde du få bra service under din vistelse, men det finns andra saker du kan göra för att göra gästerna till stamgästerna.  
    
  • Starta ett nyhetsbrev via e-post. Genom ett nyhetsbrev kan du informera tidigare gäster om specialerbjudanden och speciella kampanjer. Men snälla skriv inte bara ned alla som har stannat kvar med dig, men låt folk anmäla sig till nyhetsbrevet frivilligt, annars riskerar du att irritera dem och därmed skada din verksamhet.
  •  
  • Belöna dina gäster för att komma tillbaka genom att erbjuda dem specialerbjudanden. Det finns många sätt att göra det. Du kan erbjuda rabatter för framtida nätter eller en natt gratis efter ett visst antal nätter bokade. Men du kan också komma med ett poängsystem där gästerna gradvis samlar poäng som de kan lösa in för rabatter.
  •  
  • Svara på gästens feedback. Det finns otaliga reseportaler där gästerna kan betygsätta ditt hotell, och det mesta du kan svara på denna feedback. Så du visar gästerna att du tar sin åsikt seriöst och som i sin tur kan få dem att komma tillbaka. Dessutom kommer framtida gäster att se att bra kundservice är viktig för dig.
  •  
         
 16.  
             

Tips .

             
Ekonomi populär:
Beräkna enkel ränta.

Beräkna marginalverktyg.

Gå med i lyckans hjul.

Bli en investmentbanker.

Led en framgångsrik verksamhet.

Gör ett resultaträkning.

Gör en paus jämn analys.

Starta ett hantverksföretag.

Bor på en stram budget.

Skicka pengar via PayPal.

Bestäm priser för loppmarknadsartiklar.

Lär ledarskap.

Bygg kredit utan kreditkort.

Skicka in poster på eBay.

Få pengar online.

Köp grossist.

Sälj produkter hemifrån.

Hantera inkassobyråer.

Överför pengar med Western Union.

Avbryt ett kontrakt.

Förhandla med en långivare.

ako woman