Home \ ekonomi
 

Spara pengar som barn.

 

Behöver du någonsin hjälp med att spara pengar? Här är några idéer som hjälper dig att nå ditt mål.

 

<91112>              

Förfarande .

    

  Del 1      Ange besparingsmål  ,

    
   
 1.            1      Ta reda på exakt vad du vill göra med besparingarna. Klipp en bild av ett föremål med ett pris från en katalog eller tidning som du vill köpa. Häng det på ditt rums vägg eller någonstans där du ofta ser det. Alternativt kan du bara spara i hopp om att hitta något senare som du vill.       
 2.  
 3.             2      Föreställ dig ett mål som du vill uppnå. Med ett mål i åtanke blir det enklare att spara pengar. Om du inte kan välja en destination, spara ungefär hälften av pengarna du tjänar eller får. Till exempel, om du tjänar 10,00 € på en dag, spara sedan 5,00 €.        
 4.  
 5.             3      Få en spargris eller något annat att lagra. Plånböcker är kanske inte det bästa valet eftersom de kommer att fresta dig att spendera dina pengar eftersom det är bärbart och du kan enkelt komma åt det.        
 6.  
 7.             4      Hitta en plats där du inte försöker få ut pengarna och spendera. Du måste dölja pengarna från dig själv om du lätt är frestad att spendera den. När dina pengar är gratis ute, är du frestad att spendera den. Men kom också ihåg att det inte borde vara för svårt, annars skulle du kunna glömma att spara dina pengar eller var du lägger den. Skåpet till dina syskon eller dina föräldrar kan vara ett bra ställe eller du kan till och med gömma det under en tidsperiod. På så sätt måste du gå över dem för att spendera pengar. Men se till att dina syskon inte tar det!                  
 8.  
             

  Del 2      Hitta sätt att spara pengar  ,

    
   
 1.             1      Kom ihåg att varje öre räknas. Plocka upp varje litet mynt du ser och kom ihåg att oavsett hur lite du spenderar gör det alltid en skillnad på lång sikt. Det är samma när 100 000 människor säger att deras röst inte räknas, men tillsammans kan de göra skillnad.        
 2.  
 3.             2      Om du hänger med dina vänner gör du något som du inte behöver spendera pengar på. Till exempel gå till parken eller spela fotboll. Om du är hemma med en vän eller med dig, istället för att köpa vatten på $ 1,50 i butiken, gå hem och drick kranvatten. Det är gratis!        
 4.  
 5.             3      Var försiktig med att spendera pengar. Välj en viss mängd varje vecka och låt det bara vara en liten del av dina besparingar.        
 6.  
 7.             4      Berätta för någon du sparar pengar så att de kan stoppa dig från att spendera den. Se till att du litar på den här personen.        
 8.  
 9.             5      Köp aldrig mat med dina besparingar. Candy kommer antagligen bara att vara 10 minuter, då är det borta, liksom dina pengar. Börja att baka hemma och skapa egna sötsaker.        
 10.  
             

  Del 3      Spåra dina besparingar  ,

    
   
 1.             1      Ange en budget. Se hur mycket du tjänar på en vecka och hur mycket du spenderar. Sätt pengarna där du ser det.        
 2.  
             

  Del 4      Hitta sätt att tjäna pengar  ,

    
   
 1.             1      Gör uppgifter. Barn som är för unga kan inte ha jobb, men du kan alltid ta upp uppgifter när du är barn. Till exempel fråga din mamma / pappa, "Kan jag tvätta disken under en hel vecka och få några euro?" Om de avvisar det, ta det inte personligen, eftersom de kanske inte har några pengar just nu när de kan spendera överdådigt. Några användbara uppgifter som du kan föreslå är:  
    
  • klippa gräset.
  •  
  • Rengör gården.
  •  
  • Rengör garaget för våren.
  •  
  • Reparera kläder.
  •  
  • Ordna förvaring i huset.
  •  
  • ogräs blöder i trädgården eller på spåren.
  •  
  • Skovla snö.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fråga dina morföräldrar eller andra släktingar som bor nära dig, om de har något arbete att göra. Det kan vara lätt eftersom de inte ser dig så ofta som dina föräldrar gör.  
    
  • Fråga andra seniorer om de behöver hjälp med shopping, trädgårdsarbete, ärenden etc.
  •  
         
 4.  
 5.             3      rum öppna. Kommer dina föräldrar att vara arg på dina syskon om deras rum inte är rent? Erbjud dina syskon att rengöra sina rum för kontanter. Om du inte har pengar, fråga dina föräldrar om de kommer att betala dig för att städa upp din syster eller brors rum.        
 6.  
 7.             4      Sälj saker. Om du bor i ett grannskap eller förort, gör en läsk eller sälja godis som du inte vill ha eller gå till billiga butiker för att köpa lite och sedan sälja dem till vinst. Om det är vinter eller snabbt, kan du alltid erbjuda dina föräldrar eller grannar att skovla snö i sin uppfart eller i trädgården etc.        
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

      

<91112>         

Ekonomi populär:
Hitta hög utdelningslager.

Lär dig att köpa och sälja framgångsrikt.

Avbryt en order.

Avbryt ett PayPal abonnemang.

Beräkna sin årslön.

Annonsera din webbutik på nätet.

Sälj allt till alla.

Köp billiga diamanter.

Låt ditt hus uppskatta.

Skriv ett konkursmeddelande.

Skriv ett företagsfall.

Kontrollera en 100 dollar sedel för äkthet.

Utfärda ett bidragskvitto.

Genomföra en marknadsundersökning.

Skriv en affärsplan för ett litet företag.

Ta fram en ny produkt.

Beräkna värdet av gammalt guld.

Skriv en check med cent.

Att hålla en bra försäljningspresentation.

Köp en rubin.

Håll kontakten med potentiella kunder efter att lära känna varandra.

ako woman