Home \ ekonomi
 

Att hålla en bra försäljningspresentation.

 

Att presentera och effektivt sälja en idé kan vara skrämmande och utmanande. Var börjar du, hur närmar du framtida kunder och vad säger du först? När du väl vet din publik, montera presentationen noggrant och lever säkert med dig, du kan slutföra en framgångsrik försäljning och skapa ett hälsosamt förhållande med dina kunder.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Känn din publik  ,

    
   
 1.            1      Forskning din publik. Se till att du vet så mycket som möjligt om företaget och personen som lyssnar på din presentation.  
    
  • Ta reda på vad företagets specifika behov är och hur de relaterar till ditt företags produkt eller tjänst. Vad får du genom att jobba med dig?
  •  
         
 2.  
 3.             2      Presentera rätt person. Den person som kan fatta beslut om användningen av din produkt eller tjänst är den person du ska hålla presentationen till. Ta reda på vem som fattar beslut att köpa inventering eller använda tjänster i verksamheten.       
 4.  
 5.             3      Gör ett möte med din kund. När du har identifierat den mest lämpliga personen för din presentation, gör ett avtal med henne. Ta reda på när det passar bäst. 
    
  • Tänk på den ledtid som du kanske behöver för att lagra din produkt eller när du behöver din tjänst mest. Om du till exempel Om du säljer en semesterrelaterad vara borde du inte vänta till början av december för att skicka in din presentation.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vet hur mycket tid du har för presentationen. När du får avtalet med kunden, låt mig bekräfta hur mycket tid han har planerat för det. Föreslå minst 30 minuter för mötet. Din presentation går inte hela tiden. Du måste lämna tid för ett möte efteråt.                 
 8.  
             

  Del 2      Bygg din försäljningspresentation  ,

    
   
 1.             1      Känn din produkt eller tjänst väl. Innan du ens börjar sätta ihop din presentation, se till att du känner till alla aspekter av dina produkter eller tjänster och hur de kan vara till nytta för ett antal kunder. Vilka är de vanliga problemen och hur löser du dem med din produkt?       
 2.  
 3.             2      Undvik en standardpresentation. Detta gäller inte individuellt för kunden. I stället gör din presentation unik och skräddarsydd för din publik.       
 4.  
 5.             3      Berätta en historia med din presentation. Berätta en anekdote eller personlig historia om din produkt eller tjänst. Ta dessa för att väcka dina kunders känslor.        
 6.  
 7.             4      Använd ett enkelt språk. Var tydlig och lätt att förstå. Håll jargon ur din presentation, såvida det inte är vanlig praxis i din bransch att använda en viss terminologi. Antag inte att din köpare automatiskt vet vad du pratar om, så det är bäst att använda ett enkelt språk.       
 8.  
 9.             5      Håll det kort. Ta med nyckelpunkterna under första minuten. Därefter kan köpare förlora intresse om de redan har bestämt sig för din produkt. Din presentation kommer antagligen att ta mycket längre tid än 60 sekunder. Förhoppningsvis har du minst 15 till 30 minuter, beroende på typ av produkt eller tjänst. spendera mycket tid på att bygga en konversation. Men se till att du tar med dig de viktigaste punkterna omedelbart. Dessa inkluderar: 
    
  • Namnet på ditt företag (eller ditt namn om du arbetar för dig)
  •  
  • Dina produkter eller tjänster
  •  
  • Vad är det för mig? Aspekt: ​​berätta för din köpare vad han vinner genom att köpa din produkt.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Beskriv hur din kund har en fördel. Detta är en av de viktigaste faktorerna i en bra försäljningspresentation. Din kund är inte alltid intresserad av hur många priser din produkt har vunnit eller i hur många butiker du har varor. Han vill veta hur din produkt eller tjänst förbättrar sin verksamhet och förenklar sitt liv.       
 12.  
 13.             7      Koppla bort dig från dina konkurrenter. Beskriv hur din produkt eller tjänst skiljer sig från andra med liknande produkter. Fokusera på den unika egenskapen hos din produkt eller din personliga service.       
 14.  
 15.             8      Behandla din presentation som underhållning. Ett viktigt inslag i presentationen är kommunikation med din publik i 2 riktningar. Kanske vet du redan deras behov, eftersom du gjorde dina läxor. Men du borde ge dem möjlighet att berätta sin historia och beskriva vad som gör deras situation unik.  
    
  • Om du inte är bekväm med att involvera din publik i din presentation, planera sedan en fråga och svar session efteråt. Så du har chansen att ställa frågor och få mer information.  
  •  
         
 16.  
 17.             9      Förbered svar på invändningar. Det kan hända att din kund finner skäl till varför han avvisar din försäljningspresentation. Var beredd på dessa invändningar. Gör en lista över de 10 bästa anledningarna till varför någon kan säga att de inte vill ha eller behöver din produkt. Komponera ett svar av var och en av dessa skäl.        
 18.  
 19.             10      Använd visuella hjälpmedel noggrant. Människor hittar visuella hjälpmedel, till exempel PowerPoint-bilder, användbara för att följa en presentation och visa vissa aspekter av en produkts fördelar eller funktioner. Visuella hjälpmedel kan dock vara distraherande, speciellt för dig. Du kanske bara läser din presentation istället för att prata med din publik.        
 20.  
 21.             11      Visa din produkt. Om du har en produkt som du kan visa, t.ex. precis som en skarp kniv kan klippa ett rep eller hur en fläckborttagare kan ta bort bläckfläckar, inkludera denna demonstration i din presentation.       
 22.  
 23.             12      Förfina din presentation. När du skriver ner presentationen, hitta sätt att begränsa orden, förtydliga betydelsen och göra dina ord mer dynamiska. Ta bort delar som inte är relaterade till den särskilda kunden.       
 24.  
             

  Del 3      Förbered dig att hålla presentationen  ,

    
   
 1.             1      Prova din presentation. Öva din presentation framför en kollega eller vän. Fråga honom vad som är meningsfullt och vad som inte gör det. Håll en reviderad version av presentationen för att se hur den har förbättrats.       
 2.  
 3.             2      Bekräfta tid och plats. Ring din kund en eller två dagar före avtalet för att bekräfta det, eller skicka ett mail. Se till att han har tid för din presentation. 
    
  • Bekräfta även vem som är närvarande. Kommer VD för företaget att vara där? Är någon från en annan avdelning delaktig?
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ha en god natts sömn före presentationen. Du kan vara nervös för att gå till kliniken, men att ha en god natts sömn kommer att se till att du har maximal energi och koncentration.       
 6.  
 7.             4      Klä dig professionellt. Visa din kund en professionell bild. Ditt fysiska utseende kommer att försäkra dig om att du är ansvarig och kommer att leverera en produkt eller tjänst i tid. En kostym är den mest lämpliga. 
    
  • Tänk inte på branschens standarder som du presenterar, inte din egen. Om du brukar arbeta ute och bli smutsig, men ha en presentation för någon som arbetar på ett kontor, klä dig som du skulle för ett kontor.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ankomma tidigt. Gå tidigt och ge dig gott om tid för att komma till var du ska hålla din presentation. Så du kan kontrollera ditt utseende, dricka lite vatten och lugna nerverna innan du går till mötet.       
 10.  
             

  Del 4      Håll din presentation  ,

    
   
 1.             1      Visa ej nervositet. Att hålla presentationen kan vara nervös, speciellt om det är första gången du gör det eller det är ett riktigt viktigt kontrakt. Men du vill utstråla självförtroende, så ta ett djupt andetag och ta din tid.       
 2.  
 3.             2      Visa ett positivt kroppsspråk. Ha en bra kroppshållning och försök att minimera nervös fidgeting. Håll dig så avslappnad som möjligt. Tala med entusiasm och auktoritet, men vänlig.        
 4.  
 5.             3      Förvara ögonkontakt. Du kan bättre hålla någons uppmärksamhet om du håller ögonkontakt med honom. Det ger honom också en känsla av att du verkligen koncentrerar dig på honom och hans reaktion på vad du sa. Håll vänlig ögonkontakt med din kund under samtalet.       
 6.  
 7.             4      Fortsätt med en rimlig hastighet. Var uppmärksam på din kund under presentationen. Håll inte bara din säljpresentation och packa sedan ihop. Var beredd att lyssna på din kund och avbryta din presentation för att svara på hans frågor.        
 8.  
 9.             5      Ställ frågor. När du gör din presentation kan det bli tydligare för din kund att din produkt eller tjänst kan hjälpa till. Ställ frågor under presentationen så att du bättre kan förstå hans eller hennes behov. Var beredd att ge honom goda svar på sina frågor, vilket kommer att driva honom mot din produkt eller tjänst. 
    
  • Diskutera med kunden och ställa frågor om dina intressen och tidigare erfarenhet av liknande produkter.
  •  
         
 10.  
             

  Del 5      Slutför din presentation  ,

    
   
 1.             1      Beskriv nästa steg för köparen. Du höll din presentation och svarade på dina kunders frågor. Nu måste du ge honom en riktning för nästa steg. Kanske skulle du vilja ordna en uppföljningsavdelning om han hade lite tid att tänka på saker. Du kan ge det en försöksperiod att använda din produkt. Framför allt fortsätt arbeta med detta förhållande och försvinn inte från scenen. 
    
  • Om du är t.ex. Om du tillåter mig att sälja reklam, kan du avsluta din presentation så här: "Som du sa, herr X, letar du efter mer varumärkesmedvetenhet och nya kunder." Våra marknadsföringslösningar ger dig den medvetenhet du letar efter Vi presenterar processen för hur du kan köra din annonsering om oss... ". Detta är ett enkelt, indirekt sätt att fråga "Är du intresserad?".
  •  
         
 2.  
 3.             2      Förhandla med kunden. Det kan vara att du behöver förhandla med din kund. Om han initialt avvisade din produkt eller tjänst kan du hjälpa honom att förhandla om ett "ja" eller "kanske". Tänk på att ge det ett mönster eller ge det tid att testa produkten. Om du erbjuder honom en tjänst, erbjuda honom alternativt en rabatterad eller gratis provperiod.        
 4.  
 5.             3      Acceptera en vägran i värdighet. Om kunden vägrar din produkt eller tjänst och han inte ändrar sig efter en utfrågning, respekterar han sitt beslut. Godkänn vägran graciöst och tacka honom för hans tid.       
 6.  
 7.             4      Få rekommendationer. Denna kund har troligen goda kontakter, och det lönar sig att utforska dem som fler kunder om du har valt en bra branschrepresentant. Detta kommer att bygga ditt nätverk och ta ditt namn utanför.        
 8.  
           Läs mer... (12)      
Ekonomi populär:
Hitta kunder.

Bli miljonär.

Bli en bättre chef.

Spelar keno.

Tjäna pengar snabbt utan ett stabilt jobb.

Förbättra arbetsetiken.

Beräkna rörelsekapitalet.

Beräkna räntebetalningarna på en obligation.

Sälja saker.

Bindningskunder.

Vinn sportspel.

Att bli verkställande.

Hantera pengar med skicklighet.

Genomföra marknadsundersökning.

Öppna en bokhandel.

Skapa en Internet Marketing Strategy.

Hitta kunder.

Beräkna räntebetalningar.

Tjäna gratis kuponger.

Gör en session.

Hitta kunder.

ako woman