Home \ ekonomi
 

Motivera ditt säljteam.

 

En försäljningschef måste ständigt leta efter sätt att motivera sina säljare. Säljare är föremål för tilläggsavgifter som kvoter, marknadsförändringar och nya områden. Om du är en försäljningschef som vill skapa ett mer motiverande jobb, inser du att du har möjlighet att förbättra arbetsmiljön och öka dina anställdas omsättning. Rätt motivation består av lika delar av stöd, erkännande och belöning. Lär dig att lyssna på ditt säljteam och anpassa sina mål i enlighet därmed, vilket är viktigast för dem. Ta reda på hur du motiverar ditt säljteam.

              

Förfarande .

    

    1      Förbättra försäljningsmiljön  ,

    
   
 1.            1      Planera regelbundna möten med dina säljare. I stället för att fokusera på vad de gör fel, se till att hålla några möten möte för att ta itu med sina problem, smärtpunkter och arbetsmiljöfrågor. Om du försöker ta bort det negativa arbetstrycket från dig kan du förmodligen få några motivationsproblem innan de påverkar säsongen och oddsen.  
    
  • Fråga din säljare, under vilka möten, vilka motiverar dem. Vissa säljare kan svara på monetära belöningar, medan andra kanske föredrar en kampanj eller en stödjande lagmiljö. Ta anteckningar om vad som motiverar varje person.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skola dina säljare. Det finns flera sätt att planera för motivationsförbättringar.  
    
  • Vissa säljare som kan träna sina kollegor. Detta är ett utmärkt sätt att känna igen dina säljare specialkunskaper och att främja samarbete. Be säljaren att ta några timmar från försäljningen och schemalägga en timmes träning på ett ämne där säljaren är enastående.
  •  
  • Ta en tur. Använd dina kontakter för att hitta en försäljningschef som skulle vara villig att se sitt framgångsrika säljteam. Tänk på ett försäljningsutrymme för en annan produkt eller industri. Om ditt säljteam exempelvis behöver vara stötande, ta dem till en konferens där de kan se någon som säljer en produkt i en 30-sekunders presentation. När du är tillbaka, be din personal att skriva ett nytt inledande tal.
  •  
  • Välj en extern konsult för att träna din personal. Välj personen mycket noggrant. Se till att det är en expert med utmärkt tidshantering och en humoristisk känsla i träningen. Håll träningen kort och följ sedan en övningsperiod med gästhögtalaren.
  •  
  • Utnämna en mentor för att utbilda yngre säljare. Detta kan hjälpa de yngre medarbetarna att övervinna de inledande svårigheterna. Ge mentorn ett incitament när de yngre anställda når sina försäljningsmål. För en arbetsplats som kräver lagbyggnad är detta ett mycket bra alternativ.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Investera i ett nytt försäljningsprogram. Kontrollera att ditt CRM-program (Customer Relationship Management) förbättras och inte distraherar från försäljningsmiljön. Ett bra rapporteringsprogram, bulk e-postprogram eller mobilapp kan öka effektiviteten hos dina säljare genom att hjälpa dem att uppfylla sina försäljningsmål och till och med öka sin affärsframgång. Kundrelationen stärks och därmed ökade lagets motivation. (Källa: awisto CRM-system)  
    
  • De flesta nya webbplatser och CRM-program kräver utbildning. För vissa säljare är det lätt att lära sig, som för andra. Planera lanseringen av det nya programmet vid en tid på året som orsakar minst stress.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Motiverande strategier  ,

    
   
 1.             1      Gör en anpassad motivationsplan för varje anställd. Om du har möjlighet att använda belöningssystem, gör du det. Alla är annorlunda motiverade, så välj en till tre saker som hjälper säljare att jobba hårdare och skriva ner dem.        
 2.  
 3.             2      Skapa rimliga och effektiva kommissionsstrukturer. Om bara några av dina säljare uppfyller sina odds, kontrollera sedan hur bra de fungerar för att motivera andra anställda. Tänk på capping provision eller kvoter, placera dem på en lägre nivå när marknaden kollapser eller höja provisioner när marknaden blomstrar.        
 4.  
 5.             3      Introducera dagliga, veckovisa och månatliga incitament. Att erbjuda resor, en ledig dag, en stor kupong, kaffe, fria luncher eller medlemskap i fitnesscentret för högsta omsättningssäljare kan öka dina anställdas ansträngningar. Dessa preliminära bonusar kan också hjälpa dina säljare att uppfylla sina större odds genom att hjälpa dem att träffa milstolpar under hela säsongen.  
    
  • En bonus ökar till den vänliga konkurrensen. Att mäta dig dagligen för nya kundkontakter eller kundkvalifikationer kan få folk att köra varandra. Lämna värdet av incitament där vänlig konkurrens utvecklas, men det finns ingen sabotage.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skapa ett personligt mål. Tänk på vad som motiverar varje anställd och ställ sedan in sina provisioner till deras specifika behov. Om du till exempel vet att en anställd har ett årsdag, erbjud då honom två betalda dagar när han uppnår sina mål.        
 8.  
 9.             5      Främja en lagmiljö. Säljare kan ofta känna sig ensamma när de arbetar med sina egna mål. Skapa incitament för laget där de är skyldiga att stödja varandra och dela deras kunskaper för en gemensam mål.        
 10.  
 11.             6      Erkänna försäljningsprestationer. Den tid du tar för att tacka någon för deras hårda arbete kan bestämma hur svårt den här personen kommer att försöka nå sin nästa kvot. Tänk på dessa erkännandestrategier.  
    
  • Gratulera dem offentligt. Visa prestanda vid en försäljnings händelse. Var så exakt som möjligt i detaljerna om deras framgång. Till exempel, "Joe förmåga att få remisser är extraordinärt, han har den högsta hänvisningsfrekvensen i hela företaget, vilket leder till att han når sin odds, Joe, kan du berätta för oss hur man får någon att rekommendera dig till sina vänner och kollegor ? "
  •  
  • Skriv ett meddelande till personen. Vänta inte med erkännandet tills dess årliga granskning. Istället skicka dem ett brev med en kupong för deras familjebostad att berätta för dem hur mycket du uppskattar dem.
  •  
  • Introducera den här personen och deras prestationer till din chef. Det är svårt att erkänna överordnad ledning, särskilt om du har en hög omsättning i din säljare. Om någon överstiger sina mål, planera möten med högre personal eller bjuda in dem till en strategisession.
  •  
         
 12.  
             

Varningar .

                  

Vad du behöver .

             Läs mer... (1)      
Ekonomi populär:
Hur ansöker om en tillfällig inteckning.

Sälj skor.

Öppna en smörgåsaffär.

Skapa avkastningen som anställd.

Få en konkurrenskraftig fördel.

Skriv en beredskapsplan.

Bli marknadschef.

Köp odlad mark.

Motivera ditt säljteam.

Kontrollera varulager.

Handla online.

Vad tillhör en marknadsplan.

Öppna ett hantverksföretag.

Utfärda en promemoria.

Skydda dig mot identitetsstöld.

Design broschyrer.

Hitta kunder.

Förstå binära alternativ.

Erhöll ett kreditkort trots dålig kreditrapport.

Öppna en butik med produktion av ljus.

Förmögenhet byggnad som en investering i framtiden.

ako woman