Home \ ekonomi
 

Köp guld online.

 

Historien visar att guld alltid har haft en fascination för människor. De rika höll det eller bar det som smycken, och av dem som ville vara rika, var det eftertraktat. Attraktionen av guld var - och fortfarande är - till sitt värde i krisetider. Fram till nyligen kunde guld endast köpas via licensierade återförsäljare, idag är det lika enkelt att klicka med musknappen. Denna artikel erbjuder några tips för att köpa guld online.

                

Förfarande .

    
   
 1.   1      Ange en realistisk gräns för hur mycket pengar du enkelt kan investera i guld. Utan en ekonomisk gräns spenderade du mer pengar snabbare än du ville ha.        
 2.  
 3.   2      Förstå skillnaden mellan investeringsguld och numismatiskt guld. Investeringsguld marknadsförs i form av (bullion) mynt eller guldstänger, värdet beräknas enbart på guldinnehållet eller vikt och motsvarar ungefär det offentliggjorda spotpriset (dagligt pris). Sällsynta guldmynt har å andra sidan ett numismatiskt värde och samlarna betalar betydligt mer för det än smältvärdet. Betala därför inte en samlarpris för ett bullionmynt!     
 4.  
 5.   3      Känn marknadspriset för guld. Det finns webbplatser där guldpriset uppdateras flera gånger om dagen och citeras i olika valutor (Euro, Japanska Yen, Schweiziska Franc, Indiska Rupee).     
 6.  
 7.   4      Få omfattande information och bestäm sedan om en välrenommerad online-guldhandlare. En respektabel näringsidkare bör ha ett gott rykte och års erfarenhet, försäkringar och bedrägeribekämpningsåtgärder och en pengarna tillbaka garanti.     
 8.  
 9.   5      Läs försiktighetswebbplatsen noggrant. Var särskilt uppmärksam på de erbjudna varorna, priserna samt leverans- och försäljningsvillkoren. Fråga om tillägg, försäkring, fraktkostnader och gällande skatter. Dessa extra kostnader ingår vanligtvis inte i priset.     
 10.  
 11.   6      Fråga inte att köpa hos små återförsäljare till lägre priser. Istället håller du sig till medelstora till stora företag som garanterar leverans inom två dagar.     
 12.  
 13.   7      Gör forskning på den valda återförsäljaren. Ofta hittar du rekommendationer eller meddelanden från nöjda kunder på webbplatsen. Undersök dock också med det regionala konsumentskyddscentret eller konsumentskyddet.     
 14.  
 15.   8      Varnas om tvivelaktiga handlare som:  
    
  • Ange en gratis e-postadress (till exempel yahoo, hotmail eller gmail) som din kontaktadress.
  •  
  • Kan inte erbjuda ett säkert betalningssystem. Säkra betalningssystem kan erkännas av det lilla hänglåset i webbläsaren när du är på betalningssidan och av webbadressen som läser "https" istället för "http".
  •  
  • Inga angivna leveransvillkor.
  •  
         
 16.  
 17.   9      Kontakta återförsäljaren innan du köper. Kontakta säljaren via telefon eller e-post för att fråga om varorna, garantierna och betalnings- och returalternativen. Hur din förfrågan svarar på näringsidkarens affärspraxis.               
 18.  
             

  Video     Det är möjligt att denna tjänst utbyter information med Youtube.  ,

    
    
 
 
             

Tips .

             
Ekonomi populär:
Beräkna marknadsvärdet för ett företag.

Balansräkning för redovisning.

Beräkna hållbar tillväxt.

Trading Forex Online.

Bli långivare.

Skapa en kostnadsanalys.

Köp små aktier utan mäklare.

Erhöll ett bygglov.

Beräkna värdet av gammalt guld.

Var en framgångsrik företagsägare.

Tjäna mycket pengar med online lager.

Beräkna bruttonationalprodukten.

Lev inom dina möjligheter.

Shopping på eBay utan PayPal.

Använd Bitcoin.

Beräkna prisvinstkvoten.

Undvik misstag i dagens handel.

Spendera inte för mycket pengar.

Spara på shopping.

Köpvaror på aktiemarknaden.

Vänja sig vid pensionering.

ako woman