Home \ fast
 

fira Rosh HaSchana.

 

Rosh HaSchana är en viktig religiös helgdag till ära av det judiska nyåret. Vanligtvis faller den i september eller oktober varje år och firades av de flesta judar över två dagar med ett antal speciella tullar.

                 

Förfarande .

    
   
 1.            1      Reflektera över ditt förflutna och tänka på din framtid. Rosh HaSchana är hebreisk för "Årets chef". Det anses vara världens födelsedag och är därför det judiska nyåret. Rosh HaSchana är en tid när du lär dig om dina misstag under det gångna året och hur du kan förbättra dig själv i framtiden. Det är också dags att göra personliga nyårsbeslut, små eller stora.        
 2.  
 3.             2      Besök en mikwe (hebreisk för ett ritualbad) på kvällen före Rosh HaShana. Detta kommer att rena dig andligt för de kommande semestern.       
 4.  
 5.             3      Gå med i en Rosh HaSchana dyrkan i din synagoge. För den här väldigt viktiga semestern är du ofta klädd, så du borde hålla sig till formell eller kanske avslappnad informell affärsutrustning.       
 6.  
 7.             4      Lyssna på shofaren. Detta är det enda bud som hänvisas till i Torah direkt med avseende på semestern. Shofar är en rams horn som blåser under beteendet av "Ba'al Tekiah" eller Schofarbläser. Det är en symbol för andlig uppvaknande och reflektion. Eftersom det inte är känt hur shofaren blåses i det gamla templet, numera reproduceras fyra skott av hornet på shofaren så att shofaren säkert kommer att höras varje nytt år: 
    
  • Teki'a: Ett hornbeat över några sekunder, stoppar då plötsligt.
  •  
  • Shewarim: Tre en till två sekunder långa burstningar av horn som snabbt växlar från en låg till en hög tonhöjd.
  •  
  • Teru'a: Nio korta snabbbrott av horn.
  •  
  • Teki'a gedola: Detta är en lång, kontinuerlig burst av horn som traditionellt hölls att räkna nio. Men i progressiva samhällen hålls det så länge som möjligt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Notera Tashlikh-ceremonin (hebreiska för "kasta av"), i vilken man tömmer innehållet i fickorna i ett strömmande vatten. Många torra brödsmulor kastas i vattnet. Detta görs på Rosh HaSchanas första eftermiddag.       
 10.  
 11.             6      Säg Rosh HaSchana välsignelse för ljuset, vinet och challah (hebreiska för "bröd"). Challah har en rund form under Rosh HaShana för att symbolisera årets cykel.       
 12.  
 13.             7      Ät äpplen doppade i honung. Äpplen doppade i honung är också en traditionell maträtt. Denna tradition innebär hoppet om "ett gott nytt år" genom sötnos av honung. En annan vanlig Rosh HaSchana maträtt är granatäpplen. Enligt den judiska traditionen innehåller granatäpplen 613 kärnor som representerar 613-budorden. Det innebär hoppet på ett framgångsrikt nytt år framåt.       
 14.  
 15.             8      Observera att shofaren inte blåses när Rosh HaShana faller på sabbat.                  
 16.  
             

Tips .

                  

Vad du behöver .

                  
Fast populär:
Skriv en tacksägelse efter en begravning.

Spola ut ett hårdkokt ägg.

Spela en April Fools skämt på din familj.

Ljus ett ljus för Hanukkah.

Gör upp för ett bröllop.

Gör djurkostymer.

Bli ett bröllop DJ.

Hemligt gifta sig i Las Vegas.

Fira en 14 årsdag.

Säg ett bröllopskål.

Spola ut ägg.

Fira Halloween.

Burning salvia.

Hemligt gifta sig i Las Vegas.

Färg påskägg.

Att vara en bra partner på prom (för pojkar).

Skriv en begravning eller en begravningsorganisation.

Roliga barns spel för en påskfest.

Planera ditt eget bröllop.

Hemligt gifta sig i Las Vegas.

Ge en hawaiiansk fest.

ako woman