Home \ fast
 

Bevara din kultur.

 

Titta på något objekt i ditt hus, en måltid du äter eller en gest du använder, och du hittar ett bevis på kulturen. Kulturella traditioner och perspektiv har format vem du är. Läs mer om henne och hur du kan få henne stark.

              

Förfarande .

    

    1      Delta i Traditioner  ,

    
   
 1.            1      Lär dig om religiösa traditioner. Oavsett huruvida du delar med dig av dina föräldrars och farföräldrars religion, kan du studera dem, så att du kan förstå deras kultur. Religion är förknippad med språk, historia och personligt beteende. Att bli mer bekant med din familjs religion kan hjälpa dig att förstå alla dessa andra aspekter.  
    
  • Heliga texter och ceremonier kan verka förvirrande när det inte finns någon att vägleda dig. Hitta en expert som är villig att förklara deras mening. Läs en upplaga av texten med fotnotrecensioner.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tala på dina förfäders språk. Om du känner någon som delar din kultur men talar ett annat modersmål än dig, be honom att lära dig. Många språkvetenskapsmän och antropologer hävdar att språket bildar hela vår uppfattning om världen. Plus, om språket i ditt område är sällsynt kommer ingen att kunna överhöra dina samtal! 
    
  • Tusentals språk dör ut. Om du kan få en av dem, lär du dem till andra. Delar av exempel på kunskap och perspektiv som försvann när de försvann. Spela in språket talat och skrivet (om möjligt) och arbeta på översättningar till mindre sårbara språk.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kock enligt familjen recept. Det är aldrig för sent att få fram några recept från din mormors kokbok. Lukt och smak har underbara kopplingar till minnet. Om du knådar deg eller försöker gissa rätt mängd kryddor, kanske du vill minnas måltider från din barndom eller helgdag. Att bara läsa ett recept kan lära dig hur många ingredienser och köksapparater har förändrats. Och även om några av dem är obekanta för dig, så kommer andra troligen att vara din tröst eller en källa till familje stolthet. 
    
  • Om du inte har familjen recept, titta upp på nätet eller på loppmarknaderna för gamla kockböcker. Du kan till och med börja med att skriva ner de muntliga muntliga meddelandena av dina släktingar.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Dela med dig av konst och teknik i din kultur. Varje kultur har sin egen kläder, musik, bildkonst, traditioner, berättelser att berätta och många andra unika egenskaper. Andra medlemmar i din kultur kommer att vara glada att lära dig och prata om sina hobbyer, deras uppgifter, deras hantverk och vad de gör för skojs skull. Detta inkluderar traditionella konstverk som du hittar i ett museum, men materialkulturen går långt bortom. Även en kökssked eller programvara är en kulturell artefakt. 
    
  • Människor med mindre sofistikerad teknik anses ofta okunniga eller mindre intelligenta. Det är helt fel. Kultur går till verktyg som är anpassade till en viss miljö, och varje verktyg har generationer av tankar bakom det. Att skapa ett stenverktyg är en av de äldsta kulturella metoderna, och det kräver fortfarande stor skicklighet och kunskap.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Spendera tid med andra medlemmar i samhället. Det bästa sättet att bevara din kultur är att hålla den levande. Samla inte bara på semester, men också för vanliga måltider, evenemang eller bara för underhållning som en grupp. Många kulturella aspekter är svåra att lära av böcker och museer, inklusive etikett, kroppsspråk och humor. 
    
  • Tänk på vilka samtal du har inom din kultur, jämfört med den vanliga kulturen där du bor. (Eller jämföra två olika kulturer med varandra där du deltar.) Känner man sig mer energisk eller vänligare än någon annan? Skulle ett uttalande normalt i ett sammanhang anses vara grovt oförskämt i en annan? Vad tycker du är det därför? Denna typ av djup analys kan vara svårt att räkna ut, men det kommer till hjärtat av kulturell erfarenhet.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Delta i stora evenemang eller organisera dem. Ditt land, din kult, din religiösa beteckning eller etniska invandrargrupp firar nästan säkert stora helgdagar eller kulturfestivaler. Reser dig för att få ett bredare perspektiv på din kultur. Om du inte vet om några grupper i ditt område, organisera din egen händelse.                 
 12.  
             

    2      Fånga din kultur  ,

    
   
 1.             1      Välj ett fokus. Du kan spela in allt du har upptäckt genom din forskning och ditt liv, oavsett hur liten det ser ut. Vad du inte kan göra är att skriva ner allt som finns att veta om en kultur. Det är bara för mycket att säga. De flesta väljer istället en av två riktningar: 
    
  • En personlig livshistoria om ens egen eller familjeupplevelsen.
  •  
  • En detaljerad titt på en aspekt av kultur: matlagning, skämt eller något annat ämne.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Välj ett medium. Du kan berätta kalligrafi, muntlig berättelse eller använda ett annat traditionellt medium för att spela in en personlig kulturupplevelse. Eller du kan lägga ditt arbete på en webbplats, bränna den till en DVD eller välja en annan digital form. Detta låter dig dela din kulturhistoria med människor från hela världen.       
 4.  
 5.             3      Utför intervjuer. Intervju med folket vars livshistorier du berättar eller experter i ämnet du skriver om. Förbered dig på en lista med frågor, men låt även den intervjuade gå vidare till andra ämnen och berättelser. Du kan lära dig något som du aldrig skulle ha undrat att fråga. 
    
  • Håll varje intervju inom en timme eller två. Om den intervjuade är redo, kom tillbaka för ytterligare intervjuer. På så sätt kan du förbereda ytterligare frågor och låta den intervjuade söka efter dokument eller objekt som han vill dela.
  •  
  • Använd en video eller ljudinspelare om intervjuaren instämmer. Dessa är mycket mer exakta än att försöka skriva ner allt eller hålla det i åtanke.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Följ ditt släktträd. Skriv ditt släktträd med hjälp av familjemedlemmar och fortsätt lägga till det. Det finns förmodligen hela grenar av kusiner, kusiner och kompisar som du aldrig träffat. Spåra dem genom familjeanslutningar och online-sökningar, och de kan erbjuda dig nya perspektiv på din kultur. Regeringens webbplatser och tekniska samlingar kan ge ytterligare information som går tillbaka till århundraden.  
    
  • Fråga din familj om poesibalbum, dagböcker och andra tidiga poster. Du kan upptäcka att någon annan har börjat jobbet för dig.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Använd dina poster för att kämpa för din kultur. Minoritetskulturer kämpar ofta för att vidarebefordra kulturella traditioner. Dela dina historier och dokument med ungdomar i din kultur som kanske inte känner till deras kulturella bakgrundsrikedom. Inför politiska kampar eller sociala utmaningar, organisera människor att delta i diskussioner och kulturella aktiviteter. Din forskning kan hjälpa människor att förstå kärnvärdena i sin kultur och inspirera dem att hålla dem levande och blomstrande.       
 10.  
 11.             6      Acceptera ändringar. Dialogen om att gå vidare med kulturen låter ofta defeatist. Kulturer är "hotade" eller i behov av "bevarande" innan de dör ut. Verkliga förändringar och hot finns naturligtvis men antar inte att alla förändringar är dåliga. Kultur hjälper människor att anpassa sig till världen runt dem. Världen har alltid förändrats, kulturer har alltid anpassat sig, och det är upp till dig att välja en riktning som du kan vara stolt över.        
 12.  
             

Tips .

                Läs mer... (7)      
Fast populär:
Klä på sig för ett bröllop.

Gör juldekoration själv.

Klä upp som en katt.

Paketgåvor.

Skapa ditt eget utskrivbara certifikat.

Bevara din kultur.

Planera en vacker Alla hjärtans dag på en låg budget.

Gör en Halloween krans.

Celebrating International Women's Day.

Ledsa ett bröllops gång.

Färg påskägg.

Att vara en bra partner på prom (för pojkar).

Klä för ett barndop.

Ring presentbandet.

Sjunger Grattis på födelsedagen.

Gör hemlagade gåvor.

Hantera döden.

Ordna en Halloween Pary.

Göra godis till jul.

Hur hittar jag rätt bröllopsfotograf.

Firar en traditionell påsksöndag.

ako woman