Home \ fast
 

Ta reda på när någon är födelsedag.

 

Det kan vara pinsamt att glömma en väns eller familjemedlems födelsedag. Om du är obekväma frågar, finns det sätt och sätt att ta reda på det. Du behöver bara veta var du ska titta och hur man frågar. Så du kan få den information du behöver utan att det slår och får vad du vill ha.

              

Förfarande .

    

    1      Fråga direkt  ,

    
   
 1.            1      Fråga personen när deras halvfödelsedag är. Bra trick: starta en konversation ungefär hälften av födelsedagen. Berätta för en vän att du är halvfödelsedag och be om hans. Så du kan beräkna det verkliga datumet. Normalt kan du få informationen indirekt utan mycket ansträngning - helt enkelt.        
 2.  
 3.             2      Fråga personen för sin bästa födelsedag. Fråga henne eller honom för den vackraste födelsedagen. Fråga hur han var så här och försök att få säsongen ut om konversationen. Var det under semestern, var det varmt eller snöade det? Det kan hjälpa ditt minne på hopp.       
 4.  
 5.             3      Prata om födelsedagar i allmänhet. Du kan prata om din födelsedag förresten, kanske personen pratar om deras. Säg något som, "Jag gillar inte födelsedag på sommaren, det finns aldrig någon där." Eller "Jag har en födelsedag i mars, så jag kan se fram emot hela vinteren." 
    
  • Eller säg något till henne: "På en månad har jag en födelsedag!" Eller "Bara några veckor till min halvfödelsedag." Kanske går personen in och berättar när hon fyller sin födelsedag.
  •  
  • Fråga personen för zodiakens tecken. Säg något, "Jag är en ram, jag. att jag kan vara ganska moody. Vad är ditt stjärntecken? ".
  •  
         
 6.  
 7.             4      Letar efter en birthstone. Vissa tjejer bär smycken med sin födelsestjärna, till exempel Opal Birthstone i oktober. Om en tjej bär smycken med en sten, kanske du frågar, "Är detta din birthstone? Vilken typ av sten är det? "Om det är en birthstone, berättar du vilken sten det är och du hittar månaden ute. Om inte kan hon säga, "Nej, min födelsestjärna är en smaragd."       
 8.  
 9.             5      Fråga en gemensam vän eller släkting. Om du och personen har gemensamma vänner kan du fråga dig där. Om du inte känner till datumet, be dem att hitta det för dig. Du behöver inte vara obekväma. Berätta för mig ärligt att du har glömt din födelsedag och du är generad. Du behöver inte försöka göra det runt baksidan. Fråga direkt.                 
 10.  
             

    2      Kontrollera Internet  ,

    
   
 1.             1      Kontrollera personens Facebook-sida. Du kan enkelt se om personen har födelsedag på Facebook. Om du har ett konto, logga in och ange personens namn. Om du kommer till deras krönika klickar du på informationsrutan under profilbilden. 
    
  • Om datumet anges är det under "Info". Det kan vara att personen måste listas som din vän för att den ska fungera.
  •  
  • Några indikerar bara dagen och månaden, men inte födelseåret. Om du letar efter födelseåret kanske det inte fungerar så.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sök lite på Facebook. Sök i personens krönika. Du kan hitta inlägg med "Grattis på födelsedagen!". Om du hittar många sådana applikationer samma dag är det förmodligen verkligen födelsedagen. 
    
  • Bläddra personens foton på Facebook. Du kan hitta bilder på personens födelsedagsfest. Eftersom inte alla foton publiceras den dag de gjordes, kan datumet inte vara exakt korrekt. Men det kan ge en bra ledtråd.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Använd andra sociala nätverk. Om Facebook inte fungerar kan du prova det på andra sociala nätverk eller på andra webbplatser där personen ger ut information, som i bloggar eller på hemsidan. Också på andra sociala nätverk kan du ofta hitta födelsedatum och om inte kan du läsa om inlägg, tweet eller bilder. Du kan titta på följande sidor. Kanske har du tur: 
    
  • Twitter
  •  
  • Instagram
  •  
  • Hitta någon
  •  
  • Tumblr
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sök i databaser på Internet. Det finns databaser där du kan få information till en liten avgift. För detta behöver du vanligtvis personens fullständiga namn och deras ungefärliga ålder. Eftersom flera personer med samma namn kan visas där borde du veta var personen bor - speciellt om personen har ett mycket vanligt namn. 
    
  • I USA finns en födelsebaserad databas eller annan fri som Anybirthday eller Zabasearch. Om du känner till personens för- och efternamn och deras ungefärliga ålder, får du vanligtvis sitt födelsedatum. Detta är dock inte ett hundra procent säkert.
  •  
         
 8.  
             

    3      Rummaging  ,

    
   
 1.             1      Se i hemligheten i en väns kalender. Få personer bär sin egen födelsedag i kalendrarna, men en vän skulle notera det. Du kan hitta något som, "Johns födelsedag."       
 2.  
 3.             2      Titta i telefonen för gamla födelsedags hälsningar. Om du har känt personen en stund kanske har du redan skickat henne ett födelsedagstextmeddelande. Du kan kolla den här personen i gamla textmeddelanden om du hittar födelsedag hälsningar till dem. Om ja, då vet du exakt datum. Då kan du klappa dig själv på baksidan. Bra gjort! 
    
  • Kontrollera även personens telefon. Men gör inte det här hemlighet, men fråga: "Hej, kan jag titta på din kalender? Jag ville se upp något. "
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kontrollera dina kontoutdrag. Du har kanske köpt personen en present eller uppmanat dig till middag under det senaste året. Eller du har betalat en gåva med kreditkort. Då kan du titta i dina kontoutdrag, när det var. Självklart måste du komma ihåg vad du köpte eller var du åt. Men det är värt ett försök. 
    
  • Men kom ihåg att du kanske inte har köpt presenten direkt på personens födelsedag eller du äter det samma dag. Men det hände förmodligen mycket nära själva händelsen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gör en bakgrundskontroll klar. Om alla ovanstående Om saker inte fungerade kan du använda en betald tjänst och ha en bakgrundskontroll klar. En tjänst i USA betyder "Public Background Checks", där du kan få lite info för en nominell avgift. Du kan också få mer information som "Government-records.com" där du kan riktas till webbplatser där du måste registrera dig för en månad (avgiftsbelagd). 
    
  • Men var försiktig med att dessa leverantörer är legitima och lagliga innan du spenderar pengar på dem. Och du borde fråga dig själv om det verkligen är värt det eller om du bara inte frågar personen.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                  

Vad du behöver .

      

<91112>             Läs mer... (2)      

Fast populär:
Fira fars dag.

Hantera döden.

Hur hittar jag rätt bröllopsfotograf.

Idéer till mors dag Hemlagade presenter.

Skriv bröllopsinbjudningar.

Måla en pumpa.

Spola ut ett hårdkokt ägg.

Starta en goblinjakt.

Fira Hanukkah.

Prata vid ett möte före ett ordnat äktenskap.

Organisera en övningsmiddag före ett bröllop.

Välj en present till din bästa manliga vän.

Gör bordsdekoration för bröllop själv.

Gör ett Ninja Sword.

Dekorera påskägg.

Välja gäster för ett bröllopstvätt.

Gör en blöjkaka.

Kom i julen när du har förlorat känslan för jul.

Hitta matchande gåvor.

Så här firar du rätt.

Planera ett romantiskt datum för Alla hjärtans dag.

ako woman