Home \ fast
 

Skriv en begravningsorganisation för en avliden morförälder.

 

En begravning eller eulogy är en dödsfall av en avliden person som vanligtvis hålls vid begravningen eller begravningen. Bland annat kan tal tas fram av personer som kände personen som arbetskollegor, klasskamrater, grannar eller liknande. Du bör koncentrera dig på ditt personliga förhållande i ditt tal till din farfar eller mormor istället för att försöka sätta ett helt liv i det. Begravningar kan vara mycket svåra för alla som kände den avlidne, men en bra, gripande och meningsfull berättelse kan hjälpa dig och alla andra hitta en försoning och fredlig slutsats för dig.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Planera begravningsspråket  ,

    
   
 1.            1      Brainstorm och plan. Du måste släppa några saker under den här processen. Du kan säkert fylla hela dagen med berättelser om din farfar eller mormor, men det passar inte in i ditt tal. Fokusera på små speciella stunder som du delade med varandra: delade erfarenheter och händelser som typgav din farförälders personlighet. Skriv ner allt som kommer till ditt sinne, men tror inte att du måste ta emot allt som finns på den listan i slutändan. Faktum är att vissa stunder kan vara bäst för dig och dina två.  
    
  • Fråga dig vilka karaktärsdrag som var mest formativa för din kära människa.  
  •  
  • Tänk på vad det var som gjorde din morförälder så speciell.  
  •  
  • Om din mormor eller farfar hade speciella hobbyer eller lustar, nämna dem. Men du behöver inte sätta dem i mitten av ditt tal eftersom det handlar om både dig och ditt speciella förhållande till varandra.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fråga andra om deras minnen. Din prat handlade om vad en storförälder du förlorade. Men det betyder inte att du inte kan inkludera andra personer i ditt tal. Till exempel kan du först fråga dina föräldrar eller moster och farbröder vad de minns mest. Du kan också prata med den avlidnes personliga gamla vänner om vad deras favoritminnen av denna vänskap är. Det kan hjälpa dig att få en känsla av hur andra har sett din farfar eller mormor och visste och tänkte på honom eller henne som en person som inte var direkt från din familj.  
    
  • När du pratar med andra om din farföräldra, fråga dem när och hur de träffades för första gången (om de inte är i familjen), vilka favoritminnen som den här personen är och vilka hans bästa karaktärsdrag är var. Beroende på förhållandet mellan de två kan du få helt olika svar, vilket kan vara mycket annorlunda än din egen. Så i ditt tal kan du också prata om hur andra såg din farfar eller farmor.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kom ihåg insiktfulla minnen. När du reflekterar över din tid tillsammans i ditt sinne, leta efter de ögonblick som på något sätt var signifikanta och karakteristiska för din mormor eller farfar. Har du inte någonsin upplevt ett ögonblick när du tänkte: "Detta är min mormor i sin renaste form"? Det behöver inte vara ett stort, livsförändrande ögonblick. De definierande ögonblicken hos en person är ofta mycket små stunder där de säger eller gör något utan att tänka på vardagliga beteenden som helt enkelt är en del av personligheten hos personen.  
    
  • När du börjar skriva ner dina minnen, fokusera på små detaljer. Du behöver inte hålla en stor dramatisk eld. Berätta för mig om små quirks och quirks som gjorde din morförälder den person han var.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Var specifik. Skriv inte bara att din farfar var mycket omtänksam. Istället bör du rapportera en berättande påminnelse som visar din farfar vård utan att du behöver namnge henne. Om din mormor var otroligt rolig, säg inte bara det. Beskriv en konkret scen, som hur din mormor spelade ett skämt på någon eller berättade ett bra skämt. Inte alla associerar samma minnen med en människa, så ditt -tal skulle göra att andra förstår hur ditt förhållande var och hur den avlidne var som morförälder.                  
 8.  
             

  Del 2      Hitta rätt ton  ,

    
   
 1.             1      Låt folk skratta utan att berätta skämt. Kom ihåg att du inte borde skriva ett komediprogram här! Fortfarande gör ett bra begravningstal också att människor skrattar i en begravning här och där, för det kan vara en stor lättnad om du sörjer. Gör inte en slapstick av det, men lugnt berätta en eller annan anekdote och lägg ett leende på ansiktet av de närvarande när de tänker, "Det är så sant. Det var precis som han var... ". Eller du berättar för en liten historia med en oväntad twist som kännetecknar att träffa din morförälder. Men du vill skriva din beröm, glöm inte att skratta är ibland den bästa medicinen. I en sådan situation borde den inte och bör inte vara en lårstrejk. Om du ibland ser ett leende flit över ett ansikte eller det andra, har du gjort allt rätt.  
    
  •   Skriv inte skämt. Det är fortfarande en begravning. Men du kan klokt inkludera några anekdoter i ditt tal som kommer att lätta humöret lite och få folk att minnas deras vackra minnen av din morförälder.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Din berömdhet ska skräddarsys för din mormor eller morfar. Det är viktigt att dödsrunen uttrycker den avlidnes personlighet. Om din farfar var vanligtvis mycket allvarlig i livet, kanske ett humoristiskt tal inte är lämpligt. Om din mormor var mycket religiös, nämna då den stora rollen som tro har spelat i hennes liv. Det finns ingen rätt lösning när man skriver en begravningsorganisation. Du borde bara göra ditt bästa för att fånga din ande och personlighet i din talang. Vad skulle han eller hon gärna vilja berätta för dig? Vad är lämpligt? Vad är viktigt för att hålla sitt liv i kärleksfullt minne?        
 4.  
 5.             3      Filtrera dig själv ur talet. Det första utkastet till ditt tal kan vara mycket oroad över dig och dina känslor. Det här handlar ju inte om dig. Du borde prata om förhållandet du hade med din farfar eller mormor, men spendera inte för mycket tid på att prata om dina tankar och känslor. Alla vet att du älskade din mormor eller din farfar och att du kommer att sakna honom eller henne. Vad folk vill höra är en kärleksfull hyllning till din morföräldrars liv.  
    
  • Låt någon läsa talet före minnesförmågan och berätta om du tog dig lite för viktigt i det. En outsiders åsikt kan berätta var du ska fokusera mer på din morförälder och ta tillbaka dig själv och dina subjektiva känslor.  
  •  
         
 6.  
             

  Del 3      Förbered begravningsspråket  ,

    
   
 1.             1      Skriv en kort introduktion. Om du är från en stor familj eller din morförälder hade många vänner och bekanta, vet inte alla omedelbart vad din familjeanslutning var. Håll denna introduktion väldigt kort - en eller två korta meningar är tillräckligt. Du borde bara låta folk veta vem du är och hur du relaterar till den avlidne.       
 2.  
 3.             2      Tala med de andra högtalarna. Om andra familjemedlemmar eller vänner också pratar vid begravningen, prata med dem kortfattat. Tänk på vem som vill säga något så att du inte slutar säga samma anekdote.        
 4.  
 5.             3      Vet om det finns en tidsgräns. Om mer än en person vill säga något, kan det vara att du måste hålla med ditt tal inom en viss tidsram. Även om det inte finns någon explicit gräns, bör du inte oändligt prata. Var respektfull och omtänksam och vara ganska kort.  
    
  • Håll din dödsfall under fem minuter om möjligt, även om du inte har fått en tidsgräns. Efter ungefär fem minuter förlorar många människor sin koncentrationsförmåga, och det är säkert ännu mer sant när man kämpar med din sorg.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Försök inte ens förnuftiga saker. Du tycker inte om din farfar eller mormor om du försöker att känna av hans eller hennes död. Du kan inte kontextualisera ett helt liv. Så berätta inte för alla vad du tycker om din farförälders liv och död. Koncentrera på vad som gjorde sitt liv särskilt och viktigt . Det är också onödigt att nämna hur svårt det blir att fylla tomrummet som tårar öppnar förlusten av en älskad. Det är nog vad alla tycker. Så, hellre än att markera det uppenbara, använd din talartid för en kärleksfull hyllning till det liv som din mor-och farförälder bodde.        
 8.  
 9.             5      Öva talet hemma. Varje tal skulle ha varit repeterat ett par gånger tidigare, och ett begravningstal är inget undantag. Det är inte osannolikt att du måste gråta under ditt tal - och det är bra. Folk gråter vid begravningar, och det är särskilt ledsen när avlidne är verkligen nära dig och du knyter många underbara minnen med honom. Försök bara att inte bryta sig in i okontrollerade sopor. Faktum är att du kanske kan "vänja på" några av de mycket dåliga delarna av talet om du övar dem om och om igen. Du kan redan gråta lite ensam, och det är inte första gången du måste prata öppet om din farfar eller mormors död vid begravningen. Var inte rädd för dina tårar, men släpp bara några av dem innan du pratar med en grupp sorgar.        
 10.  
 11.             6      Ta hand om praktiska frågor. Det är viktigt att du känner till de grundläggande förutsättningarna före själva begravningen. Fråga om var du ska prata, om det kommer en mikrofon, när det blir din tur osv. Allt detta är viktigt så att du kan leverera ett bra tal. Glöm inte att ha en skriftlig version av den slutliga versionen av ditt tal med dig när du går till minnesplatsen. Även om du tror att du kan memorera talet ner till minsta detalj, borde du ha ett fusklag om det är fallet.        
 12.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (16)      
Fast populär:
Hantera döden.

Grumlig Halloween dekoration.

Kom i julen när du har förlorat känslan för jul.

Presenter till julstrumpor.

Planera den perfekta Alla hjärtans dag för din man.

Fira jul.

Bestäm när påsk är.

Inbjuden till en fest.

Klä på lämpligt för ett kvällsbröllop.

Reagera om någon gratulerar dig till din födelsedag.

Gör sockerskalle.

Fira hobbitdagen.

Ta reda på när någon är födelsedag.

Fira Halloween.

Gör en blöja tårta motorcykel eller en blöja motorcykel.

Få ett äktenskapstillstånd.

Den perfekta tefestivalen.

Spara porto på bröllopsinbjudningar.

Gör en blöja tårta motorcykel eller en blöja motorcykel.

Få massor av godis på Halloween.

Klänning för ett utomhusbröllop.

ako woman