Home \ fast
 

Hantera en död.

 

Död är ofta tabuad. Människor pratar inte om det och många lever som om de eller deras kära aldrig dör. Men döden är oundviklig. När vi konfronteras med en älskadas död eller när vi vill leva, är vi chockade och desperata. Dock är döden det enda i våra liv som vi verkligen kan vara säkra på. Vi människor har förmåga att hantera en död eller död som närmar sig. Det här är vad som skiljer oss från andra levande varelser.

              

Förfarande .

    

    1      Sörja döden av en älskling  ,

    
   
 1.            1      Ta dig tid att sörja. Det tar tid att inse att den här älskade personen är borta och hans liv är äntligen över. Detta gäller även om du redan har förväntat dig att den här personen skulle dö. Det finns ingen "normal" tidtabell för sorg Alla lugnar annorlunda och behöver mer eller mindre tid. Förtryck inte dina känslor, men låt dem och låta dig känna dem. 
    
  • Många tycker att de inte ska gråta, vara arg eller visa andra känslor när någon dör. Sorg är emellertid en naturlig och hälsosam komponent för att hantera en död. Om du inte får visa dina känslor offentligt, bör du ge dig tid och utrymme för att tillåta dem privat.
  •  
  • Gör vad som krävs för att släppa upp dina uppspända känslor. Skrik, gråta, skriv, tänk på, skrika från toppen av ett berg, arbeta en hänga med dina nävar - tills du inte kan känna något annat. Vissa människor mår bättre när de registrerar sina känslor i en dagbok. Om du inte kan eller inte vill dela dina känslor med någon annan, är det en bra idé att skriva ner dem.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta några dagar om det behövs. Du kanske behöver tid för att klara din sorg utan att störa det med vardagliga arbeten. Om du vill ta några dagar, gå till din chef och diskutera saken med honom. Berätta för honom att du behöver en dag eller två för att ta itu med situationen. De flesta chefer förstår och ger sina anställda denna paus. 
    
  • Om du inte kan ta fritiden, använd tiden efter arbetet. Låt en barnvakt ta hand om dina barn. Så du har lite tid för dig själv, och även dina barn är inte ensamma med sin sorg.
  •  
  • Det är bra att ta några dagar för att rensa ditt sinne. I alla fall borde du inte sluta och gömma sig i ditt hus. Ingen förväntar dig att glömma den avlidne, men det är dags att se framåt och fortsätta med livet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kom ihåg den avlidne. En älskad är inte längre där, men minnena av honom förblir. Tänk på några trevliga stunder som du har upplevt tillsammans. Kom ihåg varför du tyckte om den avlidne och vilka egenskaper du uppskattar mest. 
    
  • Gör ett fotoalbum och ta en titt om du saknar den avlidne. Naturligtvis kan obehagliga känslor komma upp, men också de vackra minnena kommer tillbaka.
  •  
  • Om den avlidne var en speciell person till dig, berätta för din familj, barn eller vänner vad som gjorde honom så speciell. Kanske gör du någon annan vill vara lika kärleksfull, hänsynsfull eller passionerad som den här älskade personen var.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hitta en bra lyssnare. Du kommer noga att må bättre när du pratar om dina känslor. Lita på någon som lyssnar på dig och bedömer inte rasande. Det här kan vara en familjemedlem eller en bra vän. Du kan också gå till ett rådgivningscenter eller till en terapeut. Ibland hjälper det att lita på någon som varken känner dig eller den avlidne. 
    
  • Vissa upplever sin sorg som extremt smärtsam. Då hjälper det att prata om själens frustration. Din motsvarighet behöver bara lyssna utan att säga någonting.
  •  
  • Naturligtvis bör personen vara en betrodd person. Du måste vara säker på att dina samtal är konfidentiella. Det är din rätt. Om du inte har en sådan person, lita på en terapeut, en pastor eller en rådgivare. Dessa personer är sekretessbelagda.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Leva ditt liv  ,

    
   
 1.             1      Ta upp ditt liv igen. Lev i nuet, inte tidigare. Det är självklart viktigt att du ger dig tid att lugna. Men du kan inte ge upp ditt liv permanent. Fortsätt att driva dina drömmar och fokusera på vad du vill uppnå i livet. Du borde aldrig ta ditt liv för givet. Om den nuvarande döden lärde dig en sak, så är det att varje dag kan vara din sista. Följaktligen borde du göra ditt liv, vara passionerad och glad och använd din tid klokt.       
 2.  
 3.             2      Försök att befria dig från att plåga skuldkänslor. Du kan hitta fred om du fokuserar på de goda tiderna och inte ständigt tänker på vad som kan ha varit. Förena dig med dina misstag. Vi är alla mänskliga och människor gör misstag. Ibland kan du inte göra mer än att verkligen vara ledsen för en sak. 
    
  • Försök att tänka rationellt: är det verkligen ditt fel eller hade du en bra anledning till att du gjorde eller inte gjorde något? Kan du ändra någonting nu eller har tåget redan lämnat?
  •  
  • Om gudliga känslor gnaga på dig, prata med någon väldigt nära den avlidne. I de flesta fall får du bekräftelse på att du inte ska skylla.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Var där för andra. De känslor du upplever delas också av andra släktingar och vänner. Var där för varandra. Prata med varandra om den avlidne, hålla minnet om honom levande. Stöd varandra när du långsamt återvänder till livet. Uteslut inte någon, även om du bara vill vara ensam. Vid denna tid behöver du mer än någonsin emotionellt stöd från andra.       
 6.  
 7.             4      Rengör huset och rengör grundligt. Sortera ut de saker som hörde till den avlidne (eller ditt husdjur). Kasta bort dem eller lägg dem bort. Det kan innehålla foton, kort, filer, anteckningar, brev, madrasser, sängkläder, kläder, skor, smycken etc. Kanske kan det hjälpa dig att omhäla eller helt renovera den avlidnes rum. Om du inte ständigt omges av de avlidnes föremål, blir det lättare för dig att leda ditt liv. 
    
  • Du kan lämna föremålen på vinden, i källaren, i garaget eller i ett hyrt förråd. Det är oerhört viktigt att du tar bort allt som påminner dig om avliden så snart som möjligt.
  •  
  • Välj några stycken som du vill behålla som mallar. Det här kan vara ett smycke, en kopp eller den avlidnes favoritbok. Men om du håller alla dina kläder i garderoben, kan du inte lossna dig själv från det förflutna och stanna fast i det.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sök professionell hjälp om det behövs. Känner du dig deprimerad, fångad i det förflutna eller överdrivet av dina känslor? Då bör du söka professionell hjälp från ett rådgivningscenter eller en terapeut. Kolla om dig för en bra, förstående terapeut och boka ett möte. Det är mycket viktigt att du har någon som du kan diskutera dina känslor med. Ibland är vänner inte tillräckligt för det. En terapeut hjälper dig att hitta vägen tillbaka till livet. 
    Du kan vara ovillig att gå till en rörmokare. Men det är inget fel med det. Du behöver inte berätta för någon om du känner dig obekväm med det. En terapeut är utbildad och vet exakt hur du kan hjälpa dig. Varför ska du sakna denna chans av falsk skam?  
  • Läs recensioner av terapeuten eller rådgivningscentralen på Internet på förhand och informera dig om det erbjudna spektrumet och, om tillämpligt, priserna om du själv måste betala för intervjun.
  •  
         
 10.  
             

    3      De fem faserna av sorg  ,

    
   
 1.             1      Det finns fem faser i förlossningshantering. År 1969 publicerade psykiatern Elisabeth Kübler-Ross från Schweiz en bok med titeln "Intervjuer med de döende" (original titel: "On Death and Dying"). I det berättar hon om sitt arbete med terminalt sjuka människor och utvecklat en modell som hon beskrev som de fem faserna av sorg. Dessa fem faser är: 1. Non-true-willing och isolation; 2. ilska och ilska 3. Förhandla 4. Depressiv fas 5. Godkännande. Alla lugnar annorlunda. Dessa fem faser löper inte alltid i ordnad ordning. Modellen kan dock hjälpa dig med sorg genom att veta vad du kan förvänta dig.        
 2.  
 3.             2      Känn igen den första fasen. Den första reaktionen på nyheterna om en älskadas död är allmänt förnekande. Man vill inte acceptera situationen. Detta är en normal reaktion på att rationalisera de överväldigande känslorna. Faktum är att avslag faktiskt är användbart eftersom det lindrar effekterna av chock. Detta hjälper dig genom den första vågen av smärta och vantro.       
 4.  
 5.             3      Föreställ dig den andra fasen. Gradvis måste du möta verkligheten och inte neka den längre. Nu känner du all smärta. Om du inte är beredd på det, kommer du omedvetet att rikta den till andra: vänner, familj, främlingar, föremål. Försök att inte förlora perspektiv och vara medveten om vad du gör oavsiktligt. Du kan inte undkomma dessa känslor. Men du kan bestämma hur dessa känslor påverkar dig och om de får kontroll över dig.        
 6.  
 7.             4      Titta på den tredje fasen, förhandlingarna. Många människor svarar på hjälplöshet och sårbarhet genom att försöka återfå kontrollen. Hos patienter med terminalt sjukdom uttrycks detta i en form där de desperat letar efter sätt att leva längre. I sorg är denna fas markerad med konstant övervägande: Om jag bara hade varit där i tid... Om jag bara hade kört till sjukhuset snabbare... Om bara jag... Om bara jag...       
 8.  
 9.             5      Mäta depressivfasen. När den tredje fasen sjunker kan du inte längre springa bort från verkligheten. Kanske är du orolig för begravningsutgifterna eller om du känner ånger eller skuld. Kanske känner du dig tom, ledsen, ensam. Du tvivlar på att du någonsin kommer att känna glädje igen. Ditt liv verkar meningslöst för dig. Dessa är alla känslor som är nödvändiga för läkningsprocessen. Ta den tid du behöver.       
 10.  
 11.             6      Acceptera situationen. Den sista fasen av sorg börjar när du återupptar ditt liv. Denna fas karakteriseras av reträtt och lugn. Du accepterar att den avlidne fortsatte. Du måste också fortsätta i livet nu. Välkommen nuet som en ny verklighet och stäng din frid med döden.  
    
  • Denna acceptans kommer inte över natten. Acceptans betyder inte att du är lycklig. Det betyder bara att du har lämnat de fyra föregående faserna bakom. Du nekar inte längre, du känner inga problem, du förhandlar inte längre och du är inte heller deprimerad. Och som ett bränt träd, kommer såren att läka långsamt. Gradvis kommer glädje och hopp att återvända till ditt liv. Men det tar tid.
  •  
         
 12.  
            Läs mer... (1)      
Fast populär:
Måla en pumpa.

Dekorera en pumpa utan att hugga den.

Prata vid ett möte före ett ordnat äktenskap.

Organisera en Halloween fest.

Gör djurkostymer.

Lär barn den sanna meningen med den kristna påsken.

Rosh HaShana firar.

Diwali firar.

Paketgåvor.

Dekorera randar med crepepapper.

Klänning för Oktoberfest.

Spola ut ett hårdkokt ägg.

Skapa ditt eget utskrivbara certifikat.

Binder en brudbukett för hand.

Argumentera inte vid jul.

Gör Pocahontask kostym från Disney filmen själv.

Festspel Julboll (även för barns födelsedagsfester).

Grumlig Halloween dekoration.

Planera en vacker Alla hjärtans dag på en låg budget.

Organisera ett bröllopsdusch.

Säg lycka till din födelsedag.

ako woman