Home \ fast
 

sjunger "Grattis på födelsedagen".

 

"Grattis på födelsedagen" är en av de mest populära, igenkännliga låtarna i världen. De flesta lär sig att sjunga "Grattis på födelsedagen" på en födelsedagsfest eller till och med i skolan när de är unga. Men det är helt förståeligt om du aldrig var riktigt säker på rytmen eller texterna.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Lära sangen  ,

    
   
 1.            1      Lär melodin av låten. Melodin på "Grattis på födelsedagen" är väldigt enkel och har sex anteckningar. Det enklaste sättet att lära sig det, speciellt om du inte kan läsa musik, är att lyssna på en inspelning av sången. Summa med medan du lyssnar. Du behöver inte ens känna till texten. 
    
  • Om du använder en sökmotor som Google hittar du många exempel på låten som ger dig en uppfattning om melodin. Versionen på http://www.dailymotion.com/video/x3kao0_happy-birthday-song_news är ett utmärkt exempel på hur låten går och visar den vanligaste versionen av låten.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lär rytmen av låten. Snip till sången när du lär dig melodin. Detta hjälper dig att ta reda på när du ska sjunga vilket ord.       
 4.  
 5.             3      Lär dig sangens texter. Liksom melodin är texten till Grattis på födelsedagen väldigt enkel. Det finns två vanliga versioner, en speciellt för födelsedagsbarnet och en allmän, om t.ex. Det finns mer än en födelsedagsflicka. Beroende på vilken version du väljer består sangen av antingen fyra eller sex ord totalt och fyra linjer. 
    
  • Den första versionen av texten är: Grattis på födelsedagen till dig (kort paus), Grattis på födelsedagen till dig (kort paus), Grattis på födelsedagen, Grattis på födelsedagen - Grattis på födelsedagen till dig. "
  •  
  • Den andra, mer speciella versionen är: Grattis på födelsedagen till dig (kort paus), Grattis på födelsedagen till dig (kort paus), Grattis på födelsedagen, kära (födelsedagsbarnets namn) - Grattis på födelsedagen till dig. "
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Öva sången  ,

    
   
 1.             1      Vad är händelsens sammanhang? Sjunger du på en födelsedagsfest med några andra vänner till din tioåriga dotter? Då vill du förmodligen hålla det enkelt. Sjunger du ensam för din man eller fru? Kanske bör du sjunga tystare och romantiskt. Sjunger du med en stor grupp på din pappas 80-årsdag? Kanske bör du träna alla eller åtminstone bestämma när du ska sjunga. Det är viktigt att förstå händelsens sammanhang så att du kan ta reda på vad som är lämpligt.       
 2.  
 3.             2      Ta reda på styrkan och svagheterna i din röst. Om du har en djup röst, sjung inte "Grattis på födelsedagen" i den traditionella singsongstilen. Använd din djupa röst! Stanna i ditt vokalområde och försök inte slå höga anteckningar! Ingen förväntar dig att vara en expert.       
 4.  
 5.             3      Öva sången sången ensam. Om du ofta tränar själv, t.ex. hemma kan du träna ut mindre brister i din röst och memorera låten. Du kan också ge sången speciella blomningar, t.ex. en Cha Cha Cha efter varje rad.       
 6.  
 7.             4      Öva med andra. Om du sjunger med en grupp andra, är det alltid en bra idé att öva. Bestämmer en person som beter sig som en dirigent och börjar sjunga när han instrueras. Du vill inte börja och sluta vid olika tider. Annars borde alla komma in lätt. 
    
  • När du sjunger med en grupp och inte har tid att träna på förhand, försök inte göra något speciellt. Det antas att alla känner till sången.
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Sjunger "Grattis på födelsedagen" till födelsedagsbarnet  ,

    
   
 1.             1      Välj vilken version av låten du vill sjunga. Välj en av de två traditionella versionerna av den sång du vill sjunga för personen. Om du bara sjunger för en eller två personer, ska du ta den personliga versionen. Om du sjunger på en skolfest för en hel grupp människor som hade sin födelsedag på sommaren, ta den mer generella varianten. 
    
  • Om personen kommer från ett annat land eller är intresserad av språk, kan du också ta en variant av "Grattis på födelsedagen", som har antagits till ett annat språk. Tyskar sjunger, till exempel samma låt, men med tysk text. Detta är: "Grattis på födelsedagen! Lycka till din födelsedag! Kära födelsedag... (kalla födelsedagsbarnet), grattis på födelsedagen! "  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Välj rätt tid att sjunga. I grund och botten vill du börja sjunga låten innan födelsedagsbarnet skär tårtan. Du kan göra det innan du öppnar gåvorna. Försök att ta reda på i förväg när du ska sjunga "Grattis på födelsedagen" så att du är välinformerad.       
 4.  
 5.             3      Överväg att hålla ett kort inledande tal. Om du har satsat på att lära dig sången för en speciell födelsedag eller händelse, överväg att ge ett kort inledande tal innan du sjunger låten. Håll din kommentar kort och lätt att locka lyssnare.       
 6.  
 7.             4      Överväg att använda ett instrument. Du kan börja med att spela en anteckning på ett piano eller annat instrument. Ge publiken koden som du vill starta låten genom att spela en anteckning på pianot. Om du inte har ett piano tillgängligt där kan du ta ett annat instrument. 
    
  • En inspelare eller en harmonik är t.ex. ett bra, enkelt instrument för att starta låten med.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sjung sången till födelsedagspojken. Sjung till födelsedagsflickan och ha det roligt, så att andra också har roligt. Se till att alla kan höra dig.       
 10.  
 11.             6      Klap i slutet av låten för födelsedagsbarnet. När du är färdig att sjunga "Grattis på födelsedagen" är det alltid en bra idé att klappa till födelsedagspojken. Så din publik vet att prestanda är över och att låten var en rolig gest.       
 12.  
             

Tips .

                Läs mer... (1)      
Fast populär:
Organisera en fest.

Trevliga julklappar på en budget.

Klänning för Oktoberfest.

Hur hittar jag rätt bröllopsfotograf.

Fira mors dag.

Gör ett falskt sår.

Plocka blommor till ditt bröllop.

Att organisera en tefest.

Lär barn den sanna meningen med den kristna påsken.

Skapa en gästlista för en högtid.

Grumlig Halloween dekoration.

Pi dag firar.

Organisera en Halloween fest.

Gör Pocahontask kostym från Disney filmen själv.

Gör djurkostymer.

Välja gäster för ett bröllopstvätt.

Slå in en presentkorg.

Dekorera ett julgran elegant.

Planerar en födelsedagsfest på vintern för tonåringar.

Dekorera till Halloween.

ako woman