Home \ fast
 

Att bry sig om ett julgran.

 

Om du vill dekorera ditt hus med ett riktigt julgran, bör du vara uppmärksam på några saker för att få ditt träd grönt, hälsosamt och säkert genom jul. För att bevara den karakteristiska doften av ett barrträd under en lång tid, är det viktigt att vård är viktig.

              

Förfarande .

    

    1      Hitta rätt träd  ,

    
   
 1.            1      Välj ett friskt träd. Det är bäst att köpa ditt träd direkt från en plantskola där du har möjlighet att ta med ett nyfalt träd med dig. Detta träd kommer att vara mycket längre än en som föll veckor sedan och sedan transporteras genom olika mellanhänder.        
 2.  
 3.             2      Välj inte ett träd som har många torra eller bruna nålar. Dessa träd är oftast för gamla. Stryk försiktigt över en gren av trädet för att se om nålarna fortfarande är flexibla och kommer inte att falla av. 
    
  • Ytterligare ett knep: Lyft trädet och lägg det ner. Om de yttre gröna nålarna faller, väljer du bättre ett annat träd.  
  •  
         
 4.  
             

    2      Gör rum i ditt hus  ,

    
   
 1.             1      Välj en ljus plats för trädet. Han ska inte stå nära öppen eld eller värme så att han inte torkar ut så snabbt. Träd är brandfarliga, så du bör vara försiktig (se även varningarna nedan). Träet kan stå i ett hörn, till exempel så att det inte stöter på. 
    
  • Om du vill dekorera ditt träd med ljus ska du placera det nära ett vägguttag eller använda en förlängningssladd. Om du använder en förlängningssladd, se till att den löper längs väggen och inte blir en spärrfälla.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Täcka marken där trädet ska stå. Du kan använda ett extrahäftat trädtäcke eller papper med julmotiv eller silkeväv. Täcken är inte bara dekorativ, men skyddar också golvet från eventuella vattenstänk. 
    
  • Om du har en filt som placeras över trädstället, kan du fortfarande lägga ett filt under det. En filt över trädstället ser inte bara ut dekorativt, men håller också husdjur från dricksvatten från stativet, till exempel.
  •  
         
 4.  
             

    3      Ställ in trädet  ,

    
   
 1.             1      Förbered trädstativet. Med en handsåg kan du sätta av ca 2 cm från trädstammen så att den absorberar vattnet bättre. 
    
  • Du ska inte klippa trädet diagonalt eller skära det till en punkt, eller borra ett hål i bagaget. Träet kommer inte att absorbera vattnet bättre, och det kan också vara svårare att säkra trädstammen så säkert i stativet. Såg inte trädstammen med en utbytbar såg eller med ett sågblad som rör sig så snabbt att det ger stor friktion. Värmen stänger trädporerna, så att de inte längre kan absorbera vatten. En motorsåg eller en såg fungerar bäst.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ställ in ditt träd inom de åtta timmarna efter sågning av ett stycke av bagageutrymmet. Så länge ett träd kan förbli utan färskvattenförsörjning utan lidande. Ett julgran ska aldrig sättas upp torrt. Du kan under tiden lägga honom i en vattenfylld hink. Du kan köpa speciella trädstativ som skruvas in i trädstammen och har tillräckligt med utrymme för vattenlagring, eller du kan prova det med den enklare men beprövade varianten: sätt trädet i en hink och fyll hinken med stenar runt bagageutrymmet. Träet ska få en liter vatten per 2,5 cm trädkammare som står i vattnet.  
    
  • Oavsett vilken variant du föredrar, bör du vara säker på att ditt träd är stabilt och inte skakigt. Skär inte av träbarken så att stammen passar bättre i stativet - barken absorberar det mesta av vattnet.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Kontrollera om trädet är rakt. Det är bäst att ställa in trädet i minst två, så att man kan hålla den stram medan den andra håller fast skruvarna på stativet. Ta alltid några steg bakåt för att se att trädet verkligen står rakt innan du börjar dekorera det, för det är lättast att räta ut det just nu.       
 6.  
             

    4      Trygg Tree Decorating  ,

    
   
 1.             1      Dekorera trädet. För de flesta är detta det bästa ögonblicket, men du bör också vidta några säkerhetsåtgärder här. Ett välskött träd ska inte vara en brandfälla om du uppmärksammar några saker när du dekorerar. Till exempel: 
    
  • Kontrollera alla delar av feljuset för att se till att alla glödlampor fungerar bra.
  •  
  • Kontrollera kablarna så att de inte skadas eller tuggas av husdjur och att pluggarna är säkra.
  •  
  • Håll fingrarna av dekoration, som du är i tvivel om, och hellre få ny dekoration. Det kommer i alla fall att kosta dig mer än möjligtvis helt renovering av ditt hus.
  •  
  • Häng små och bräckliga decoartiklar utom räckhåll för små barn och husdjur så att de inte kommer att bli avbrutna eller släckas av misstag.
  •  
         
 2.  
             

    5      Trädvård  ,

    
   
 1.             1      Vatten ditt träd. Under de första timmarna bör du ge tillräckligt med vatten till ditt träd, eftersom det i början kommer att absorbera mycket vatten (kanske upp till 3,5 liter på den första dagen). Därefter fyller du om dagen med vatten om möjligt. Vattnet är inte bara bra för att hålla ditt träd grönt längre, men gör det också mindre brandfarligt: ​​ett välvatt träd är inte så torrt och därför inte så lättantändligt. Se till att ditt träd inte stannar utan vatten. 
    
  • Vissa människor lägger till lite aspirin i vattnet för att hålla det friskt. Andra lägger till ginger ale, sprite eller andra kolsyrade drycker, men var försiktig: om du av misstag tappar av vatten, kan dina gåvor bli ganska klibbiga.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sök regelbundet efter harts. Du bör regelbundet kontrollera om harts har löpt ut ur ditt träd och kan fläcka golvet eller möblerna. Ju tidigare du upptäcker hartsen, desto lättare är det att bli av med det.       
 4.  
 5.             3      Samla de fallna nålarna. Använd en fjäderdamm eller handdammsugare. (En stor dammsugare kan snabbt täppa på många nålar och till och med bryta motorn, med en mindre dammsugare måste du tömma påsen regelbundet). 
    
  • Om du inte vill se ett stort nålberg under ditt träd, ska du dammsuga dina nålar varje dag. Trots allt ser de inte snygg ut och är risk för husdjur och små barn.
  •  
  • Även om ett välvatt träd förlorar färre nålar, är det normalt att julgranar förlorar några nålar.
  •  
         
 6.  
             

    6      Kassera trädet  ,

    
   
 1.             1      Kassera trädet som trädgårdsavfall. Ditt träd har varit en stor del av att förgöra din jul. Om din skräpsamling har ett trädsamlingsprogram borde du använda det. Om du har tillräckligt med utrymme i trädgården, kan du plocka upp ditt träd till våren (om du bor i ett land där jul är sommar, behöver du inte vänta) och bearbeta ditt träd i trädgårdsark. 
    
  • Vissa människor förfogar över sina gamla julgranar i en sjö. Om du bor i ett varmt område, kan ditt träd ge en bra gömställe för fisk och andra undervattensdjur. Du bör dock prata med de lokala myndigheterna eller ägarna av sjön egendom innan du slänger ditt träd i vattnet.
  •  
         
 2.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (1)      
Fast populär:
Göra godis till jul.

Bevara din kultur.

Klä upp som Medusa.

Skapa en gästlista för en högtid.

Organisera en fest.

Gör en fågelskrämma.

Gör en Halloween kostym.

Idéer till mors dag Hemlagade presenter.

Skriv ett äktenskapslöfte.

Fira din födelsedag ensam.

Bestäm när påsk är.

Julgransdekoration att göra din egen.

Skapa ditt eget utskrivbara certifikat.

Spola ut ägg.

Planera ett prisvärd strandbröllop.

Välja gäster för ett bröllopstvätt.

Gör en Halloween krans.

Ge en hawaiiansk fest.

Planera ett billigt bröllop.

Gör ett popupkort för ett julgran.

ako woman