Home \ fast
 

Förklara för ditt barn meningen med Lent.

 

I Lent förbereder folk sig på påsken. Detta är den kristna semestern firar uppståndelsen av Jesus Kristus. Många kristna ser 40-dagars lån som ett tillfälle att förändra vardagen för att komma närmare Gud. Det kan emellertid vara problematiskt att förklara detta begrepp för barn. Jesu död kan vara skrämmande för barn, liksom tanken på att förändra vardagen. Detta kan leda till att ett barn motsätter sig det ideal som Lent ger upp. Om du förklarar tradition och detaljer om Lent på ett barnvänligt sätt, så kan ett barn förstå det lättare. Detta gäller speciellt om du inser att du vill uppleva Lent tillsammans med ditt barn.

              

Förfarande .

    

    1      Tala om Jesu död och uppståndelse  ,

    
   
 1.            1      Berätta om Jesu historia. Om du vill att ditt barn ska omfamna den kristna tron ​​och dess huvudsakliga traditioner, är det viktigt att prata regelbundet om Jesus. Och inte bara på helgdagar. Läs om Jesu liv i Bibeln och leta efter barnvänliga böcker på lån och påsk på internet eller din favoritbokhandel.  
    
  • I samband med lånet bör du betona att Jesus föddes och bodde av en anledning: att visa att alla kan uppnå frälsning och en odödlig själ. Gör klart att Jesus, trots hans lidande, accepterade och accepterade denna kallelse, så att vi alla kunde uppnå evig ära.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Förklara Jesu dödsberoende död. Du behöver inte gå in i korsfästelsens grymma detaljer, vilket kan vara skrämmande och störande för ett barn. Men du borde prata om hans död. Betona varför Jesus offrade sig - ge upp sitt liv på jorden för att ge sina anhängare evig frälsning.  
    
  • Barn som ännu inte är i skolan bör få veta att Jesus dog och stod upp för oss.
  •  
  • Yngre skolbarn kan förklara några mer detaljer om hans död och uppståndelse. Betona att döden inte är slutet, utan början på det eviga livet.
  •  
  • Unga tonåringar och äldre tonåringar kan bättre hantera korsfästelsens detaljer och de förstår bättre symboliken för död och återfödelse inför mänsklig frälsning.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Förklara betydelsen av påsken. Gör klart för ditt barn att påsken är den viktigaste kristna semestern - ja, viktigare än jul. Och det handlar om mer än påskkaniner, ägg och choklad. Påsksöndagen firar Jesu återkomst från de dödas rike. Begreppet uppståndelse och efterliv är grundläggande tro på kristendomen. Det är därför du borde prata om det tidigt.  
    
  • Berätta för yngre barn att påskfirandet är tänkt att påminna oss hur glada vi kan vara om Jesus som älskar oss och visar oss vägen till det eviga livet.
  •  Lent anses därför vara en tid för reflektion och kontemplation så att den troende verkligen kan förbereda sig för påskens ära och förstå semestern.  
                   
 6.  
             

    2      Förklara de viktigaste dagarna av lånet  ,

    
   
 1.             1      Förklara Ash Wednesday. Lent börjar på denna dag, vilket för många troende betyder att dra ett symboliskt kors med aska på sina pannor. Askan bör påminna alla om mänsklig dödlighet ("aska till aska, damm till damm"). Men den här ideen behöver inte nödvändigtvis påläggas barn. Förklara traditionen faktiskt.  
    
  • Om du tycker att det är rätt talar du mindre om döden, men betonar att korset främst skulle påminna om det viktigaste av Lent - Jesus.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Stress betydelsen av 40 dagar. Förklara för ditt barn att lånet kommer att ligga i 40 dagar eftersom Jesus gick så länge i öknen. I tiden fastade han och motsatte sig Satans förföringar. Berätta för ditt barn att i 40-dagars lån har du chansen att vara som Jesus. Det kan motstå frestelser och använda den tiden för att vara närmare Gud.  
    
  • Lent är inte bara en "nedräkning" eller något att "gå igenom". Det är dags att undvika distraheringar och att fokusera på relationen med Gud.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gudstjänst på helgen tillsammans. Ditt barn borde förstå att veckan före påsken är särskilt viktig och att den här sista delen leder till firandet av påsken.  
    
  • Gör det klart att på Palmssöndag mötte Jesus jublande människor i Jerusalem, men efter några dagar vände sig många av samma folk mot honom. Förklara att detta visar hur snabbt alla kan böja sig för de onda frestelserna och vända sig bort från Gud.
  •   Använd Maundy Thursday för att berätta om natten innan Jesus dog och hur han valde att tillbringa den sista måltiden med "hans familjers" familj. Tänk på att organisera en familjen middag av denna anledning.  
         
 6.  
 7.             4      Betonar betydelsen av Godfredag ​​speciellt. Dagen Jesus dog är ledsen för kristna. Men du kan fortfarande se till att dagen har betydelse för ett barn. Diskutera korsfästelsens detaljer på ett ålderspassat sätt och fokusera på det offer som Jesus har gjort för alla och den ära som kommer efter det.  
    
  • Måla ägg tillsammans, men betona att du inte bara gör det för påskkaninen. Ägg symboliserar löftet om nytt liv, och de troende kan fokusera på Jesu uppståndelse, även om de kommer ihåg sin död.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Avsluta Stilla veckan genom att se fram emot påsk. Förklara för ditt barn att det vanligtvis inte finns någon liturgi på söndagar (med undantag för vakanser i vissa traditioner). Så den troende kan fullt ut koncentrera sig på påsk och mirakel av uppståndelse, frälsning och efterliv med Gud.  
    
  • På vissa traditioner är påsksöndagen en fastande dag och korgar av mat beredd den följande dagen välsignas av en präst.
  •  
  • Varm påsksöndag välkommen med överväldigande glädje. Be, sjunga, fira. Gå till kyrkan och tillbringa dagen med dina nära och kära.
  •  
         
 10.  
             

    3      Lentens metoder förklara  ,

    
   
 1.             1      Förklara fastande. Under denna tid, kristna "snabbt" på olika sätt att hedra och stå nära Jesus, som har fastat i 40 dagar i vildmarken. Kom ihåg att "fasta" handlar inte bara om mat. Det finns andra sätt att avstå och vara nära Gud.  
    
  • Du behöver inte förvänta dig att ditt barn ska göra ett stort, symboliskt offer över 40 dagar. Men du borde förklara konceptet för honom och uppmuntra honom att göra utan något, t.ex. på sötsaker eller videospel.
  •  
  • Det här lånet bör också användas för att solidarisera med personer som inte har tillräckligt med mat. Ta ditt barn med dig om du donerar till bordet eller distribuerar mat i det hemlösa skyddet.
  •  
  • För romersk-katolska barn är reglerna för fastande (under 18 år) och köttuppehåll (under 14 år) vanligtvis inte. Reglerna är vanligtvis strängare och kan skilja sig från Uniate Churches (Eastern Catholic) och Eastern-ortodoxa kyrkor.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Uppmuntra att ångra sig. Lär ditt barn att sona för sina synder för att vara närmare Gud. Först kan det inte förstå värdet av förlåtelse. Men genom att uppmuntra dem att erkänna misstag och ber om ursäkt (till exempel, för att de stred mot ett annat barn, använde dåliga ord eller stjäl godis) hjälper du honom att bli en mer mogen person.  
    
  • Gör det klart att ärlighet är oftast bättre än att dölja sanningen eller ljuga. Samma känsla av lättnad och samband kan komma när du bekänner dina misstag mot Gud och ber om förlåtelse.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Lär ditt barn om vikten av vatten. Vatten är grundläggande för mänskligt liv, men det kan också stå för dopet och tvätta bort synderna. Placera en symbol, t.ex. en flaska vatten i ditt hem och uppmuntra ditt barn att tänka och tala om meningen.  
    
  • Påpeka hur rent vatten kan rena kroppen. Jesus är detta "levande vatten" som kan rena vår själ.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Påpeka vikten av att upprätthålla ett nära förhållande till Gud. Den kristna eviga livet beror på vad han tror och gör i här och nu. Gud kräver tro och förväntar sig att hans anhängare ska hantera sig själva och andra. Det här är lätt att glömma, men Lent påminner oss. 
    
  • Föreslå till ditt barn att Lent kan användas för att komma närmare Gud. Förklara att Jesus använde de 40 dagarna för att undvika distraheringar och att kommunicera med Gud. Ditt barn kan också dra nytta av Lent genom att avstå minst några distraktioner.  
  •  
         
 8.  
             

    4      Kommit utlånat tillsammans  ,

    
   
 1.             1      Tack för dina välsignelser. Du behöver inte föreläsa ditt barn, men du bör absolut och naturligt förklara att du har lyx som inte alla har. Påminn ditt barn om att du inte ska ta den lyxen för givet. 
    
  • Påpeka att din familj kan avstå från några saker under lånet eftersom du är välsignad av Gud och att du ära Gud genom att ge till de fattiga.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Undervisning genom exempel. Respektera vikten av att låna genom att ge ditt barn en förebild. Godkänn ritualerna du förespråkar och gör Lent en närhet till hela familjen.  
    
  • Låt orden följa åtgärder. Om du förväntar dig att ditt barn ska ge upp något viktigt, bör du också göra det. Om det är t.ex. avstå leksaker, då kan du göra utan sociala medier och dataspel.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gör andlighet en familjeaffär. Läs bibeln, be och prata med barnet om kristendomen. Läs böcker om Jesus, Lent och påsk för barn och gör konceptet intressant för dem. Du kan till exempel Reenact viktiga händelser som sista måltiden eller den tomma graven på påskmorgon.  
    
  • Uppmuntra ditt barn att göra något. Designad som en familjekorsning, kronor av taggar och andra symboliska saker. Måla och dekorera påskägg tillsammans och inspirera på internet.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Förbered de snabba måltiderna tillsammans. Fasting har inget att göra med smaklös, intetsägande mat. Förbered något som ditt barn tycker om att uppmuntra dig att acceptera Lentens symboler och ritualer. Om det kan hjälpa dig med beredning eller förberedelse av mat, så mycket desto bättre. 
    
  • Sök på nätet recept, det finns många alternativ från tonfisk till grytor, lax paj, till vegetabiliska smörgåsar.  
  •  Och glöm inte symboliska Lenten behandlar som mjuka pretzels och heta kryssbröd!  
         
 8.  
 9.             5      Uppmuntra ditt barn att hjälpa andra. Ditt barn kan överväga en godhet och tänka på hur det fungerar. När du ger ditt barn en aktiv roll, ökar du hans entusiasm och det intryck han lämnar bakom sig. 
    
  • Kanske har du en ensam, äldre granne. Ett yngre barn kan designa ett kort, måla ägg och hjälpa till att förbereda några påskhonor och ta med dem till grannen. Ett äldre barn kan hjälpa till att städa upp gården och plantera några vårblommor.
  •  
  • Låt ditt barn veta att hjälpa andra är ännu mer kristna än att ge upp något.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gör Lent vackert och berikande. Beskriv inte Lent som en period av lidande, avståelse och smärta. Betonar att det är en tid av reflektion och familj. Förklara för ditt barn meningen med Joie de Vivre och uppståndelsens och efterlivets mirakel.  
    
  • Gör inte lånat: "Vi är ledsna i ett och ett halvt år som Jesus dog och då firar vi hans uppståndelse."
  •  I stället säger: "Låt oss använda den här tiden för att pausa och fokusera på vad Jesus offrade för oss och tacka oss för den eviga ära han gav oss."  
         
 12.  
 13.             7      Gör inte bara vardagen efter påsken som i det förflutna. Gör det klart för dig och dina barn att Lent ska leda till att bli en bättre person. Värdena bör fortsätta, även om lektiernas ritualer är över.  
    
  • Ta med mat till hemlösa bostäder. Håll begränsa din tid på smarttelefonen. Säg, läs och tänk på Jesus och spendera dyrbar tid med dina nära och kära.
  •  
         
 14.  
             

Tips .

                Läs mer... (22)      
Fast populär:
Burning salvia.

Få ett födelsedagskort från presidenten.

Fira ditt föräldras silverbröllop.

Gör själv LEGO kostymer.

Spara på din bröllopsfest.

Cinco De Mayo firar.

Argumentera inte vid jul.

Hur man dekorerar ditt hem till jul.

Dekorera julgran.

Brudbuketter.

Välj en present till din bästa manliga vän.

Dekorera en pumpa utan att hugga den.

Hitta den exakta tiden för din födelse.

Fira höstens solstice.

Brudbuketter.

Hitta matchande gåvor.

Bevara din kultur.

Fira mors dag.

Starta en goblinjakt.

Ta reda på när någon är födelsedag.

Gör påskägg.

ako woman