Home \ filosofi
 

Förstå dig själv.

 

Ibland får du dig själv att göra saker, och du har ingen aning om varför. Varför skrek du till din son? Varför valde du att stanna med ditt nuvarande jobb istället för att acceptera en ny? Varför argumenterade du med dina föräldrar om något som inte ens betyder något för dig? Vår undermedvetna kontrollerar en stor del av vårt beteende, och därför kan orsaken till många av våra val i livet vara mystiskt förtäckt. Men om du vet hur man söker kan du få en större förståelse för dig själv: Varför gör du de beslut du fattar, det som gör dig lycklig och hur du kan förändras till det bättre.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Möt dig  ,

    
   
 1.   1      Få en objektiv bedömning! Det första du kan göra för att få en större förståelse för dig själv är att få en objektiv bedömning. Naturligtvis kan du fråga människor du vet, men deras erfarenhet av dig leder till samma perceptuella störningar som du har. Att få några objektiva åsikter ger dig en mer exakt bild och får dig att överväga några saker som du inte ens har tänkt på. Det finns ett antal bevisade test som du kan göra för att lära dig om dina olika aspekter (och mer än några mindre rekommenderade):  
    
  • Myers-Briggs personlighetstypteori säger att alla människor har 1 till 16 grundläggande personligheter. Dessa personligheter kan förutsäga hur du interagerar med människor, vilka slags interpersonella problem och styrkor du har och i vilken typ av miljö du bor och arbetar bäst. En enkel version av detta test finns tillgängligt online om du vill ta reda på vad du kan lära av en bättre förståelse för din personlighet.
  •  
  • Om du kämpar för att förstå vad som gör dig lycklig och vad man ska göra med ditt liv, överväga att ta ett karriärtest! Dessa typer av test kan hjälpa dig att bestämma vad du kan hitta mest tillfredsställande, vanligtvis baserat på din personlighet och vad du gör för skojs skull. Det finns många olika tillgängliga på nätet, oftast gratis, men när du går till skolan kan du förmodligen få en mer prestigefylld från din karriärrådgivare.
  •  
  • Det finns en teori att varje människa upplever och behandlar sina erfarenheter av världen på ett av flera olika sätt. Detta kallas din "lärande stil". Att veta vilken typ av lärande du har också hjälper dig när du är ute av skolan och kan hjälpa dig att förstå varför du kämpar med vissa aktiviteter och exciterar andra , Liksom de andra finns det ett antal gratis test som du kan göra online. Var bara medveten om att det här är en kontroversiell vetenskap med många teorier om hur många inlärningsformer finns, och att du kan få olika resultat beroende på vilket test du gör!
  •  
         
 2.  
 3.   2      Gör teori skrivande övningar! När författare skriver en bok, gör de ofta skrivande övningar som hjälper dem att bättre förstå de karaktärer de skriver om. Du kan göra samma övningar för att få en bättre förståelse för dig själv, och många är gratis online. Dessa övningar kanske inte har något officiellt att säga om dig, och beror ofta på vilka slutsatser du drar om dem, men de kan få dig att tänka på saker du aldrig tänkt på tidigare. Försök att svara på följande frågor för att få en uppfattning om hur det här är:  
    
  • Hur skulle du beskriva dig själv i en mening?
  •  
  • Vad är syftet med din livshistoria?
  •  
  • Vad är det viktigaste som någonsin hänt med dig? Hur har det förändrats dig?
  •  
  • Hur skiljer du dig från andra människor runt dig?
  •  
         
 4.  
 5.   3      Utvärdera dina styrkor och svagheter! Du kan få en bättre förståelse av vem du är och vad som är viktigast för dig genom att tänka på dina styrkor och svagheter. Det är viktigt att jämföra din förståelse för dina styrkor och svagheter med de styrkor och svagheter som identifierats av dina vänner, familj och kollegor. De saker du ser men du kan inte berätta mycket om dig själv och hur du ser dig själv.  
    
  • Exempel på styrkor inkluderar bestämning, engagemang, självdisciplin, försiktighet, beslutsfattande, tålamod, förhandlingsförmåga, kommunikationsförmåga och fantasi eller kreativitet.
  •  
  • Exempel på svagheter inkluderar smalinnanhet, egocentricitet, svårigheter att realisera verkligheten, fördöma andra och brist på självkontroll.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Undersök dina prioriteringar! Vad du anser vara viktigast i livet och i dina dagliga interaktioner kan berätta mycket om dig själv. Tänk på dina prioriteringar, jämföra dem med prioriteringarna hos andra människor du respekterar och tänk på vad dina slutsatser säger om dig! Naturligtvis måste du vara öppen för idén att dina prioriteringar inte är i bästa ordning (de är inte med många människor), som också kan lära dig mycket om dig själv.  
    
  • Om ditt hus brann ner, vad skulle du göra? Vad skulle du spara? Det är fantastiskt hur brand släpper dina prioriteringar! Även om du sparar något meningsfullt, till exempel din skattebedömning, säger det fortfarande något om dig (förmodligen att du föredrar att vara förberedd och inte möter motstånd i livet).
  •  
  • Ett annat sätt att se vad dina prioriteringar är är att föreställa sig att någon du älskar har kritiserats öppet för något som du inte stöder (säger han har en annan politisk inställning än dig). Står du bakom honom? Skyddar du honom? Hur? Vad skulle du säga? Våra handlingar inför objektiv kritik och eventuell ostracism kan avslöja våra prioriteringar.
  •  
  • Några exempel på prioriteringar som människor ofta har: pengar, familj, kön, respekt, säkerhet, stabilitet, materiella ägodelar och komfort.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Titta på hur du har förändrats! Titta på ditt förflutna och se hur det som har hänt dig hela livet har påverkat hur du tänker och agerar idag! Att se hur du har förändrats som en människa kan avslöja en hel del om varför du agerar som du gör, för vårt nuvarande beteende bygger på vår erfarenhet.  
    
  • Till exempel kan du tendera att försvara butiker och bli väldigt oförskämd för personer som tror att du stjäl. Om du tänker på det kan du komma ihåg att du som barn stal sötsaker i affären och dina föräldrar straffade dig väldigt allvarligt, vilket skulle förklara din mer än vanliga reaktion på detta beteende idag.
  •  
                   
 10.  
             

  Del 2      Analysera ditt tänkande och agerande  ,

    
   
 1.   1      Titta på dig själv när du upplever starka känslor! Ibland befinner du dig allvarligt arg, ledsen, glad eller upphetsad. Att förstå vad som utlöser dessa starkare än vanliga svar, som ligger till grund för dem, kan hjälpa dig att förstå dig själv bättre.  
    
  • Du kan till exempel bli väldigt arg när människor pratar under en film. Pratar du verkligen eller är du arg eftersom du tar det som ett personligt tecken på att de inte respekterar dig själv? Eftersom denna ilska inte hjälper till med situationen, kan du få bättre råd att hitta sätt att bli mindre drabbade av människor som är respektlöst mot dig, bara för att hålla ditt eget blodtryck nere.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Se upp för repression och överföring! Förtryck är när du inte vill tänka på någonting, så du hjälper dig att glömma att det faktiskt hände. Överföring är när du känner dig emotionellt mot något, men det du verkligen svarar på är något annat. Dessa två beteenden, som är mycket vanliga, är ohälsosamma, och att hitta sätt att hantera dessa känslor på ett hälsosammare sätt gör dig till en mycket lyckligare person.  
    
  • Du kanske till exempel tror att du inte är ledsen, att din farmor har dött, men när din familj bestämmer sig för att bli av med sin gamla favoritstol, blir du väldigt arg och upprörd. Du är inte riktigt upprörd eftersom stolen är borta. Det var spottigt, luktade roligt och förmodligen innehöll radioaktivt skum, så långt du vet. Du är ostracized eftersom din mormor är borta.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Lägg märke till hur och när du pratar om dig själv! Pratar du om dig själv från varje konversation? Skämtar du på egen bekostnad när du pratar om dig själv? Hur och när du pratar om dig själv kan avslöja mycket om hur du tänker och upplever dig själv. Det är hälsosamt att ibland prata om dig själv och det är bra att inse att du inte kan göra allt, men du bör vara försiktig med extremiteter och tänka på varför du är extremt uppförande.  
    Till exempel kan din vän ha avslutat sin doktorsexamen, men om du alla pratar om det, drar du samtalet när du arbetade med din mästare. Det kan bero på att du är generad att du bara har en mästare medan du har slutfört din läkare, så du vill göra dig själv viktigare eller mer erkänd genom att locka uppmärksamheten på konversationen.  
         
 6.  
 7.   4      Titta på hur och varför du interagerar med andra! När du interagerar med andra tenderar du att ta ner dem? Du kanske har märkt att du bara spenderar tid med personer som har mer pengar än dig. Behavior som dessa kan också lära dig saker om dig och vad som är viktigt för dig.  
    
  • Till exempel, spendera tid med personer som har mer pengar än att du kan visa att du vill känna sig mer rik med att låtsas vara lika med dina vänner.
  •  
  • Tänk på vad du "hör" jämfört med det som sagts! Det här är en annan sak du kan ta hand om när du utforskar dina interaktioner med dina vänner och familj. Du kan få reda på att det du hör är något som "Jag behöver din hjälp" när det som någon egentligen sa var "Jag vill ha ditt företag", avslöja att du har ett starkt behov av andra att vara användbar.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Skriv din biografi! Skriv din biografi om 20 minuter i 500 ord! Detta kräver att du skriver väldigt snabbt och tycker mindre om vad du vill infoga, vilket hjälper till att identifiera vad din hjärna anser vara viktigast när du definierar vem du är. För många människor är inte 20 minuter tillräckligt mycket för att skriva 500 ord. Tänk på vad som irriterar dig, att du inte sätter ner det på papper, jämfört med det du skrev, kan också berätta saker om dig själv.     
 10.  
 11.   6      Se hur länge du kan vänta på en belöning! Studier har visat att personer som kan fördröja en belöning generellt sett har bättre tid att komma igenom livet, få bättre betyg, mer utbildning och en friskare kropp. Tänk på situationer där du kunde ha försenat en belöning! Vad gjorde du? Om du har problem med det, är det något att arbeta på, eftersom det ofta spelar en roll för din framgång.  
    Stanford har härmed gjort ett berömt experiment som kallas chokladkiss-experimentet, där de observerade hur vissa barn svarade när de presenterades med chokladkusar och sedan följde deras framsteg i livet i många årtionden. Barnen, som avstod från sin behandling för en större belöning, var bättre i skolan, på jobbet och i hälsorelaterade områden.  
         
 12.  
 13.   7      Analysera om du hellre vill ha något att säga själv eller ha något att säga dig själv! När du gör något, till exempel arbete, tänk på om du ska leta efter din nästa uppgift utan att bli frågad om du behöver någon att berätta vad du ska göra innan du handlar, eller om du vill släppa bort allt detta för att berätta för någon annan vad du ska göra! Var och en av dessa saker kan säga olika saker om dig, beroende på situationen.  
    
  • Kom ihåg att det inte finns något fel med att behöva någon att ge dig instruktioner och vägledning före uppgiften! Det är bara något du borde vara medveten om, så att du bättre kan förstå och kontrollera ditt eget beteende när det gäller viktiga saker. Om du till exempel vet att du inte är bra att ta kontroll i en situation, men också vet att du måste, kan du tänka på varför din återhållsamhet bara är en vana som du kan bryta med , och inget behov.
  •  
         
 14.  
 15.   8      Se hur du reagerar i svåra eller nya situationer! När saker blir riktigt tuffa, till exempel när du förlorar ditt jobb, dör en älskling eller någon hotar dig, tenderar de mer gömda eller förtryckta delarna av din karaktär att bli uppenbara. Tänk på hur du reagerade tidigare, när spänningen blev stark! Varför reagerade du på det sättet och inte annorlunda? Skulle du hellre reagera på det sättet idag?  
    
  • Du kan också föreställa dig dessa scenarier, men var medveten om att dina hypotetiska reaktioner kan vara dolda av din bias och kanske inte exakt matchar det verkliga svaret!
  •  
  • Tänk dig till exempel att du flyttar till en ny stad där ingen känner dig! Var skulle du gå för att hitta vänner? Vilken typ av människor skulle du försöka få vänner med? Finns det något du skulle ändra på vad du berättar om dig, jämfört med vad dina nuvarande vänner vet om dig? Detta kan avslöja dina prioriteringar och vad du letar efter i dina sociala interaktioner.
  •  
         
 16.  
 17.   9      Tänk på hur makt har påverkat ditt beteende! Om du befinner dig i någon maktposition, tänk på hur den påverkar ditt beteende! När människor placeras i maktposition blir många hårdare, mindre öppna, mer kontrollerande och mer misstänkta. Om du befinner dig i beslut som påverkar andra, tänk på varför du verkligen gör det valet: är det för att det är rätt sak att göra, eller för att du känner att du behöver kontrollera situationen?  
    
  • Om du till exempel tar hand om din lillebror, lägger du bara på den tysta trappan för ett litet problem? Hjälper det verkligen honom att lära sig, eller försöker du bara hitta skäl för att sätta honom på den tysta trappan?
  •  
         
 18.  
 19.   10      Undersök dina influenser! De saker som påverkar hur du tänker och hur du ser världen kan berätta mycket om dig, om du faktiskt håller med vad de lär dig eller inte. Genom att se hur dina influenser har formade ditt beteende, kan du bättre förstå rötterna i de beteenden du har. Genom att se var du avviker från dessa lärda beteenden kan du också identifiera din unikhet och ditt eget personliga tänkande. Minnen som påverkar dig inkluderar:  
    
  • Din mediekonsumtion, till exempel TV-program, filmer, böcker och jämn porr du tittar på.
  •  
  • Dina föräldrar, som kanske har lärt dig saker som sträcker sig från tolerans mot rasism till materiella rikedomar mot andlig rikedom.
  •  
  • Dina vänner som uppmanar dig att ha kul med vissa saker eller introducera nya och underbara upplevelser.
  •  
         
 20.  
             

  Del 3      Öppna för reflektion  ,

    
   
 1.   1      Släpp din försvar! Om du verkligen vill reflektera och förstå dig själv bättre, måste du tänka på delar av dig själv som du inte gillar och erkänna några saker som du kanske inte vill erkänna. Självklart kommer du att vara defensivt emot att erkänna sorts saker för dig själv, men om du verkligen vill förstå hur du arbetar, måste du släppa den defensiviteten. Även om du inte sänker dessa hinder för andra människor, måste du släppa dem åt dig själv åtminstone.  
    
  • Att bli mindre defensiv mot dina svagheter kan också innebära att du öppnar dig för att få hjälp från andra människor och stryka ut tidigare misstag. När du blir mer öppen för diskussion, kritik och förändring kan andra människor hjälpa dig att förstå och förbättra dig själv.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Var ärlig mot dig själv! Vi ljuger för oss själva mycket mer än vi ibland vill vara sanna. Vi hjälper oss att tro att vi har gjort några tvivelaktiga val av ädla och rimliga skäl, även om vi i verkligheten bara var hämndliga eller lat. Men att gömma sig bakom de verkliga orsakerna bakom våra motiv hjälper oss inte att förändras och bli bättre människor. Kom ihåg, det finns ingen mening att ljuga för dig själv! Även om du upptäcker sanningar om dig själv som du verkligen inte gillar, ger detta bara dig möjlighet att ta itu med sådana problem istället för att låtsas att de inte existerar.     
 4.  
 5.   3      Lyssna på vad andra säger till dig och om dig! Ibland, i synnerhet när vi gör dåliga saker, försöker andra att varna oss mot sådant beteende. Vi har också en tendens att inte lyssna. Ibland är det bra eftersom många människor säger saker om dig bara för att de vill skada dig, och deras kommentarer har verkligen ingen grund. Men ibland vad de säger är en bra utomstående analys av hur du beter sig. Tänk på vad folk har sagt tidigare och be om några nya åsikter om ditt beteende!  
    
  • Till exempel kan din syster ha märkt att du överdriver. Men detta är oavsiktligt av dig, vilket kan tjäna för att dölja din uppfattning om verkligheten.
  •  
  • Det är stor skillnad mellan att utvärdera vad de säger och låta denna åsikt kontrollera ditt liv och dina handlingar. Du bör inte skräddarsy ditt beteende för att passa andra människor, om det inte har någon signifikant negativ inverkan på ditt liv (och även då kanske du föredrar att tro att din miljö kan vara problemet, inte ditt beteende!) , Gör ändringar eftersom du vill ändra, inte för att någon annan berättar att du gör det!
  •  
         
 6.  
 7.   4      Ge råd! Ge råd ger dig ofta en bra möjlighet att tänka igenom dina egna problem och omvärdera dem från utsidan. Om du tittar på någon annans situation är du mer sannolikt att tänka på situationer och omständigheter som du aldrig har tänkt på tidigare.  
    
  • Du behöver inte ens göra denna aktivitet, men att hjälpa dina vänner, familj och till och med främlingar är en bra sak. Du kan ge råd till ditt äldre och yngre själv i form av ett brev. Detta hjälper dig att tänka igenom dina tidigare erfarenheter och vad du har tagit från dem, liksom vad som är viktigt för dig i framtiden.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Ta dig tid och upplev livet! Det bästa sättet att verkligen lära känna dig är dock helt enkelt att uppleva livet. Precis som du lär känna en annan person tar det tid att förstå dig själv, och du lär dig mycket mer om att uppleva livet än att intervjua dig själv och göra test. Du kan försöka:  
    
  • Resor. Att resa i en mängd olika situationer testar din förmåga att hantera stress och anpassa sig. Du får en större förståelse för din lycka, dina prioriteringar och dina drömmar än du någonsin kunde, bara sitta i ditt gamla tråkiga liv.
  •  
  • Få mer utbildning. Utbildning, verklig utbildning, utmanar oss att tänka på nya sätt. Att få utbildning öppnar ditt sinne och får dig att tänka på saker du aldrig ens övervägt. Dina intressen och hur du tänker på dessa nya saker kan avslöja saker om dig.
  •  
  • Släpp dina förväntningar! Låt människors förväntningar komma till dig! Låt dina egna förväntningar på dig! Släpp av dina förväntningar om vad livet borde vara! När du gör det, är du öppet för att se vilka nya upplevelser som kan göra dig lycklig och uppfyllande. Livet är en galen berg-och dalbana, och du kommer att stöta på många saker som skrämmer dig, för att de är nya eller annorlunda, men stäng inte dig av dessa erfarenheter! De kan göra dig lyckligare än du någonsin var.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (2)      
Filosofi populär:
Läka med chakras.

Hur man bjuder en Novena.

Upplyst.

Välsigna ett kors.

Dignify döende.

Ghusl utför.

Vit magi.

Hitta ditt eget andliga djur.

Hitta Gud.

Argumentera mot Guds existens.

Utveckla din chi.

Bär en Pancha Kachcham.

Att förvärva en rik mentalitet.

Öva buddhistisk meditation.

Rita en transmutationscirkel.

Läka själen.

Beröm Gud (Kristendom).

Karva Chauth firar.

Palmläsning.

Konserverad olja.

Bli en buddhistisk munk.

ako woman