Home \ filosofi
 

Mottagen kommunion i den katolska kyrkan.

 

I den katolska troen är gemenskap en integrerad del av massan. Bland annat måste du vara katolsk, mottagen i kyrkan och vara i nådens tillstånd att delta i gemenskap. För att ta emot nattvardsgång accepterar du både Kristi kropp och blod genom en präst eller annan kyrkans medlem. Låt prästen placera skivan på din tunga eller i dina händer. Ta sedan en liten sipp av det inbjudna vinet från koppen som presenteras för dig.

              

Förfarande .

    

  Del 1      Kvalificera för gemenskap  ,

    
   
 1.            1      Var katolsk om du inte redan är. Du måste vara medlem i den katolska kyrkan för att få gemenskap. Dopade barn deltar i gemenskapsklasser, men om du är en vuxen deltar du i en troskurs eller katekumenatgrupp. Därefter kommer du att accepteras till den katolska kyrkan, vanligtvis inom en kyrkans tjänst, och ta emot första kommunionen och bekräftelsen.       
 2.  
 3.             2      Inspelad i kyrkan. Varje kyrka har sin egen välkomnande ritual. Prata med din präst eller andra samhällsledare om du vill veta mer. Innan du kan få nattvardsgång måste du ha blivit officiellt införd i kyrkan. Det händer vanligtvis automatiskt i konverteringsprocessen.  
    
  • Om du är en praktiserande katolik som bara ändrar den lokala kyrkan, kan prästen kanske prata med dig för att du har döpt, bekänts och fått första gemenskap och bekräftelse. Om du inte har tagit dessa steg än, kan du bli ombedd att göra det.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta emot gemenskap i nåd. Eukaristin får inte tas emot så länge som någon har en dödlig synd på sitt samvete. Om du har begått en dödlig synd, såsom stöld, äktenskapsbrott eller otukt, måste du ta emot försoningens sakrament och ångra dig innan du kan få gemenskap.        
 6.  
 7.             4      Tro på transubstantiation-doktrinen. Du måste tro på transubstantiation, det vill säga att bröd och vin verkligen förvandlas till Jesu Kristi kropp, blod, själ och gud. Gåvorna verkar bara som blod och vin, men de tros vara i verkligheten delar av Kristus själv.        
 8.  
 9.             5      Håll dig vid den eucharistiska snabbt. Det betyder att du inte kan äta eller dricka i minst en timme innan du kommer emot nattvarden. Vatten och läkemedel är uteslutna. Äldre eller sjuka människor kan släppas från det med prästens tillstånd.        
 10.  
 11.             6      Se till att du inte har ådragit dig en kyrkstraffning. De som har lidit kyrkstraffet, det vill säga, som har blivit utsatta av kyrkan eller begått långsiktiga grav synder, kan inte få gemenskap.                  
 12.  
             

  Del 2      Kommunen mottagen  ,

    
   
 1.             1      Gå till mässan. Du kommer att få kommunionen under massan. Under omvandlingen av eukaristin (när värden förvandlas till Kristi kropp och blod) förbereder sig inåt för att delta i gemenskap. Du kan göra det genom att tacka, lova och lova Jesus Kristus genom din bön.        
 2.  
 3.             2      Närma till altaret. Prästen och tjänarna kommer att förbereda sig för att fördela kommunionen på sina vanliga platser. Vänta tills din banks tur att gå framåt. När du lämnar banken är det inte nödvändigt att göra en knäböjning (att knä och korsa dig). Vänta i linje och tryck inte på dig själv.       
 4.  
 5.             3      Ta emot värden. Beroende på kyrkan och din egen preferens kan du få värden i din mun eller i dina händer. I den traditionella riten sätts värden i munnen. Öppna din mun och sticka tungan ut så att värden inte faller. Det kommer att läggas på din tunga. Stäng din mun och låt värden upplösas på din tunga när du tänker på det offer du har gjort.  
    
  • Om du vill att skivan ska lämnas till dig, håll den framför dig, vänster till höger. Ta inte värden från prästen, utan låt den vara i din hand.
  •  
  • När du mottar värden, säger prästen "Kristi kropp", och du bör svara med "Amen".
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta emot blodet. Efter mottagande av värden får du blodet. Låt värden lösa upp medan du väntar på din tur. Ta en liten sipp av bägaren som ges till dig. Den person som erbjuder dig bägaren kommer att säga "Kristi blod" och du bör svara med "amen".  
    
  • Kalyxfälgen torkas varje gång någon har fått blodet. Så oroa dig inte för bakterieöverföring.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gå tillbaka till din plats och knäböj dig. Den här tiden är att reflektera och tänka på Jesus som att ha kommit till dig i den heliga eukaristin. Gå tillbaka till din bänk och be till prästen avslutar det välsignade sakramentets dispensation. Följ exemplet med de långa kyrkans medlemmar om du inte är säker på vad du ska göra.        
 10.  
             

Tips .

                  

Varningar .

                Läs mer... (8)      
Filosofi populär:
Bli en Buddha.

Gör en psi kula.

Övervinna främlingsfientlighet.

Gå till bekännelse.

Bli påven.

Bli en UFO jägare.

Adressera påven.

Gör en voodoo docka.

Döpt.

Beräkna din zakat.

Att vara en fri ande.

Lösa våldsproblemet i islam.

Hur man bjuder en Novena.

Gå med i Scientologi.

Tips för att få bort kroppsupplevelser.

Wudu utför.

Hitta ditt eget andliga djur.

Se upp en bibelvers.

Njut av livet till fullo.

Var en yogi.

Hitta meningen med livet.

ako woman