Home \ filosofi
 

Att vara kristen.

 

Är du lockad till Guds ande och kärlek i ditt liv? Om du vill uttrycka din tro på Jesus Kristus och älska din nästa och älska Kristus som din Herre och Frälsare, då genom denna religiösa övertygelse kommer du att gå in i ett liv som kristen. Tro är en integrerad del av våra privatliv: Det är som om du litar på att människor kommer att köra 100 km / h på en tvåvägs gata, med endast en liten remsa som skyddar dem mot en huvudkollision. Tro på Gud är inte så skrämmande som det här exemplet. Om du har bestämt dig för att bli kristen, och inte vet vilka steg att följa, kommer den här artikeln att berätta hur du accepterar ditt nya liv och lever i Jesu kärlek. Det är lätt att bli kristen och det börjar inte förrän du har gjort några speciella ritualer. I de flesta protestantiska kyrkor främjas dopet som en symbol för ditt skift i tro, som visar att du har ångrat sig från Gud och är tacksam för Jesu Kristi död och uppståndelse, genom vilken han har betalat dina synder. I katolska och ortodoxa kyrkor är omvandlingen lite mer omfattande och du behöver andlig vägledning (som en prästs välsignelse eller bekräftelse). Din nya början i din nya födelse leder dig framför allt till en personlig utveckling baserad på att tjäna varandra och leva i Kristus, som förklaras nedan.

              

Förfarande .

    

    1      Omvandlingen  ,

    
   
 1.            1      Erkänn ditt behov av Jesus. Ta en titt på Tio bud . Har du någonsin ljugit? Förbannad? Stulen (även något liten)? Titta på någon med skadliga eller frivilliga känslor? Ur kristendommens synvinkel är vi födda och uppförda med ursprungliga synd och syndare i våra liv, även efter att vi har accepterat Jesus: Som Jesus sa: "Men jag säger till dig, som ser på en kvinna som önskar att hon redan har med henne äktenskapet brutit i hans hjärta. " (Mt 5, 27-28). "Den som hatar sin bror eller syster är en mördare, och du vet att ingen mordare kan vara evigt liv" (1 Joh 3:15). Du måste möta Gud på domens dag och redogöra för dina synder. Om du dör i synd, skickar Gud dig ifrån dig själv och till helvetet, som kallas andra döden för att du har brutit hans lag.  
    Men glöm inte att Gud skickade Jesus till jorden för att befria sig till korset av sin egen fria vilja. Så om du tror, ​​ta emot den Helige Anden och ångra sig från dina synder, så tjänar du andra som Gud räddade.  
  • Som en mans son sade Jesus: "Fader, om det är din vilja, varför jag måste dricka den här koppen, men din vilja är att bli gjort, inte min!", Genom vilken han frivilligt offrade sig som ett offer för dig Så att det är din tur nu, "ångra dig nu och ångra sig för att dina synder kan lösas, så att de uppfriskande tiderna kommer från Herrens närvaro". (Apg 3:19)  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tro att Jesus dog på korset för dina synder. Tro, härifrån, att Jesus dog och steg igen från de döda för att sona för dina synder så att du skulle bli försonad med Gud.        
 4.  
 5.             3      Uttryck din ånger till Gud. Sätta i ord, beklagar du för alla sätt som du inte gjorde rättvisa mot Hans Helighet. Det här är en bra tid att bekänna ditt personliga misslyckande och olydnad mot Gud. Tro på att Jesus Kristus förlåter dig. Omvändelse kommer fram i ljuset framförallt i ett förändrat liv, i din vändning från synd och mot Jesus Kristus.        
 6.  
 7.             4      Uttryck ditt förtroende för Gud. Uttryck framför allt din andliga lust och erkänna själv Jesus Kristus som Herre och Frälsare.        
 8.  
 9.             5      Tänk på så många valörer som möjligt. Studera katolska, protestantiska, ortodoxa, icke-denominationella, mormon- och pingstkyrkorna, och så vidare innan du bestämmer vad som är närmast för dig för det som Kristus lärde, enligt hans ord i Bibeln.                  
 10.  
             

    2      Tillväxt och lydnad  ,

    
   
 1.             1      Hitta gemenskap och gemenskap med andra kristna. Vi kan inte gå igenom livet ensamt, än mindre som kristna. Det är viktigt för dig som kristen att söka upp ett samhälle av stödjande och erfarna kristna som kan hjälpa dig och stärka dig i din nya tro och lita på Gud.        
 2.  
 3.             2      Få döpt. Dopet handlar om att bli en del av Kristi gemenskap. Det är inte ett jobb du behöver göra för att tjäna frälsning; Det är ett tecken på Guds arbete i ditt liv. Du kan se det som ett självporträtt av din koppling till Kristus i döden och uppståndelsen i ditt hjärta (ditt innersta var) och i ögat av den som ser. Dopet beskrevs av aposteln Paulus enligt följande: "Vet du inte att alla vi som har blivit döpta till Kristus Jesus har blivit döpta till hans död? Vi var begravda med honom genom dop för döden och som Kristus Vi ska uppfostras som nya män genom Faderns ära, och när vi har blivit som honom i hans död, kommer vi att vara förenade med honom i hans uppståndelse. " (Romerbrevet 6: 3-5)        
 4.  
 5.             3      Gå på startvägen. När du har accepterat Kristus genom att ta emot den Helige Anden, kommer du att existera med honom i dina böner, bibeln läser och följer hans exempel.        
 6.  
 7.             4      Ge Jesus och andra den kärlek som Jesus ger dig. Eftersom kärlek är en av de viktigaste aspekterna av ett kristent liv och det speglar ditt omvandlade hjärta.        
 8.  
 9.   5      Var ärlig mot Gud och Jesus. Ångrar dina handlingar och tankar med uppriktighet. Då söker du Guds kärlek och accepterar det och hans plan, så du kommer att bli frälst genom hans nåd. Det är av stor vikt att du bekänner en person som kan hålla saker åt sig själv, och det måste vara en präst under alla omständigheter, bekräfta var du har gjort en skuld till dig själv, till dina medmänniskor eller till Gud själv. Kyrkan hävdar att om Gud ångrar sig och vill förändra sitt liv, förlåtar Gud all skuld. En präst kan förlåta dig för dina synder i Kristi namn, och du är fri från skuld och kan vända dig till positiva mål.        
 10.  
 11.             6      Visa awe av vad Paulus säger i brevet till Efesierna: "Men Gud, som är rik på barmhärtighet, i sin stora kärlek med vilken han älskade oss, dödade oss också var i synder, levande med Kristus - av nåd har du blivit rädd - och han har uppväckt oss och ingripit i himlen i Kristus Jesus, att han under de kommande dagarna kan visa sin nåds utsträckta rikedom genom hans godhet mot oss i Kristus Jesus. Ty genom nåd har du blivit frälst genom tro och inte från dig: det är Guds gåva, inte från verk, att ingen ska skryta. Ty vi är hans verk, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud förberedde på förhand, att vi skulle gå därifrån. "(Efesierbrevet 2: 4-10) Det betyder att vi blev frälsta från Guds nåd med Jesus Kristus och därför skapad för att göra goda gärningar i hans namn, det är inte från våra egna handlingar som vi uppvuxen, utan genom Guds gåva och tro på honom.        
 12.  
 13.             7      Så mycket som möjligt läs skrifterna. Då förstår du gradvis vad du måste göra på väg med Gud. För att bli kristen måste du växa i Kristus:  
    
  • Du måste lära känna Kristi "goda nyheter" som är skrivna i evangelierna. Gud har handlat i vår frälsning i Jesu Kristi inkarnation, död och uppståndelse. Han har gett oss nåd, för genom tro på hans Son, som har syndat för våra synder, kommer vi att bli räddade. Så tro på den viktigaste kristendomen, Kristi räddande död och uppståndelse  
  • Ångra sig för dina synder och ta emot Kristus som din Herre och Frälsare.
  •  
  • Ta emot Guds gåva i din dagliga promenad med Kristus. Guds nåd har kommit till dig och det är ditt jobb att uttrycka din tacksamhet för denna gåva genom ditt liv.
  •  
         
 14.  
             

    3      Två enkla nycklar  ,

    
   
 1.   1      Lär dig om Jesus och tro på att han dog och steg från de döda som din Frälsare och fråga den sanna Gud, för förlåtelse för dina synder, något som detta:

  71112> "Min Gud, förlåt Jag vill förändra mig själv och inte längre synd, jag tackar hjärtligt för din barmhärtighet, var min frälsning och ha barmhärtighet på mig, tack från min botas botten till den Helige Andes gåva som jag kunde ta emot genom Jesus Kristus. "        

 2.  
 3.   2      Gå i fred. Följ Jesus och förkunna att Herren Jesus Kristus, Guds Son, är Herren och Frälsaren för alla som tror, ​​ångrar sig och följer hans synder: "Att följa Jesus Kristus att gå till möten med andra kristna i din benämning, att bli döpta i Faderns, Sonens och Helige Andes namn som ett tecken på att du accepterar ett nytt liv, att be till Gud, att läsa Bibeln och Guds kärlek genom att visa vänlighet, förlåtelse, försoning och ett bra förhållande med andra troende, inte leva av dina känslor ensamma, fördöm inte vem som helst, inte dig själv, leva och gå i Kristi Ande, Guds Ande, i tro, hopp och välgörenhet. Bär den Helige Ande i dig och ingen kommer att kunna stå mellan dig och Jesus, mellan dig och Guds skyddande hand du är säker med, men om du har blivit skyldig (i din mening) och K om du kan, kan du fortsätta ditt liv som ett Guds barn i Jesu namn - med Gud som den sanna domaren av allt gott och ont. Guds kärlek är allsmäktig och starkare än rädsla. "        
 4.  
             

Tips .

    
   
 • För sanna kristna är kristendomen inte en ren religion av den gudomliga beundran; Det är ett personligt förhållande till Jesus, medlare mellan Gud och människan, med Guds Helige Ande som din vän, som ger tröst, som bor i dig medan du bor i Kristus.
 •  
 • Gud är alltid där för dig. Du kan prata med honom genom dina böner.
 •  
 • Förbanna inte onödigt (dvs: det är inte nödvändigt).
 •  
 • Kom ihåg att Gud älskar dig, oavsett vad.
 •  
 • Läs och uppmuntras av exemplen på Guds arbete i livet för människor som har blivit kristna och upplevt mirakel eller helande - så att du kan tro på vad Gud kan klara av i ditt liv.
 •  
 • Det kan vara till hjälp att prata med en kristen. Välj någon du respekterar för deras integritet och kunskap som kristen.
 •  
 • Om någon säger något som gör ont, slår du inte tillbaka. Även Gud själv har ofta blivit beskylld (att han inte handlar för att hans sanna godhet inte erkändes), men han reagerade inte med ilska och hämnd. Följ hans exempel.
 •  
 • Gud är sanningen och gör inga misstag. Du borde inte tro på att Gud är fel eller fel. Tro på att Gud har en plan och att han är bra och uppnåelig, om du följer rätt väg tolkar han för dig.
 •  
 • Lita inte enbart på artiklar i din sökning. Även om man kunde tänka sig att läsa om religion ibland, är det bara början. Du kan hitta Gud genom att följa hans väg. Jesus sade: "Den som älskar mig, skall hålla mitt ord, och min far kommer att älska honom, och vi skall komma till honom och bo med honom."
 •  
 • När du mottar helgedomen - som en gåva från Jesus till alla som älskar honom - gör det till minne av Jesus Kristus, som offrade sitt sanna blod och kropp, som han själv förklarade på kvällen. Genom "Heliga Kommunen" kan vi ta emot Kristi sanna kropp och blod.
 •  
 • Gud skapade dig för att få dig att känna glädje i ditt liv. Misforstå inte kristendomen som en samling moralregler som tar bort livets spännande, syndiga njutningar. Godkänn Gud som din källa med extra stor glädje; låt det vara huvudpunkten. Gud är mest berömd när du finner tillfredsställelse i honom. Han har skapat oss för att känna, att älska, att tjäna och finna glädje i honom, i nuvarande liv och i det närmaste. När vi uppfyller det syfte som vi skapades upplever vi en djup känsla av självuppfyllelse, fred och glädje, även under våra svåraste tider.
 •  
 • Det handlar inte bara om böner. Efter din ånger kan du ta emot den Helige Anden och leva ditt liv som kristen.
 •  
 • Slösa inte bort ditt dyrbara liv. Du har bara en chans att leva som kristen ditt mål i allt du gör.
 •  
 • När du blir en sann kristen kommer din inställning till Gud att bli helt ny. Du bör vända dig bort från de synder du följde innan du omvänd dig och vända dig till honom. Gud kommer att ge dig ett nytt hjärta med nya önskningar när du mottar den Helige Anden.
 •  
 • När du läser bibeln, läs inte bara sidor med ord. Att bara läsa dem för att få dem att se bra ut är inte meningen. Studera små sektioner så mycket som du kan hantera mentalt utan att vara överväldigad.
 •  
 • Det hjälper dig att ytterligare utforska vem Jesus var, vad Han sa och hur Han handlade. Det är också mycket användbart att förstå Jesu Kristi död och uppståndelse. Så du kommer att förstå hur hans ställning utan synd, hans orättvisa utförande och hans uppståndelse från de döda förmedla förlåtelse för dem som tror på honom.
 •  
 • Skrifterna säger: "Men jag säger om sådan rättfärdighet inför Gud, som kommer genom att tro på Jesus Kristus för alla och till alla som tror, ​​för det finns ingen skillnad här: de är alla syndare och brist på ära, som de borde ha med Gud, och göra rättvisa utan förtjänst från sin nåd genom frälsning, sålunda gjort av Jesus Kristus. " (Romerbrevet 3: 22-24) - alla har syndat och deras inlösen bygger på Guds nåd.
 •  
 • Eftersom Gud älskade dig, gav han sin Son, Jesus Kristus, för att lösa in dem som dog i din plats. Han tog själv ansvar och betalade för all vår skuld, så att vi kunde fortsätta vår sökning efter Gud genom våra böner, var och en av oss, utan att skämmas och ingått ett personligt förhållande med honom, accepterade och förvandlas till sina egna älskade barn. Hans kärlek är perfekt, hans ande bor i oss, och så går vi inte bara med honom utan i honom, ger oss tron ​​som en gåva, så att vi kan tjäna honom (genom att leva i kärlek och visa sin kärlek) ,
 •  
 • Bibeln beskriver Guds utlösande verk i världen.
    
  • Den kristna bibeln består av Gamla Testamentet och Nya Testamentet.
  •  
  • I det gamla testamentet ändrades den judiska Tanachens skrifter på olika sätt.
  •  
  • Nya testamentet innehåller skrifter av tidig kristendom som förkunna Jesus Kristus som Messias och Guds Son. Det börjar med de fyra evangelierna som proklamerar "Goda nyheter".
  •  
  • Johannes evangelium anses vara en av de bästa utgångspunkterna för att förstå Jesu Kristi läror.
  •  
   
 •  
             

Varningar .

    
   
 • Vet att alla män är syndare. Om du syndar som någon människa måste du ångra sig från dina synder och ångra sig.
 •  
 • Kristna upplever problem som alla andra. Som kristen kommer du också att uppleva fantastisk förlåtelse, barmhärtighet, helande och mirakel, inklusive frälsning och evigt liv. Jesus lovade hjälp till människan, var tacksam för livet och hoppas att Gud ger dig och aldrig ge upp.
 •  
 • Det finns olika valörer inom kristendomen, med olika tillvägagångssätt till läran. Sök en kristen kyrka baserat på Skrifterna. Personliga tolkningar och tolkningar av en viss kyrka överensstämmer inte nödvändigtvis med Guds läror, så var försiktig. Studera kristna tidiga skrifter och dess historia.
 •  
 • Förse försiktigt med "goda nyheter". Varje kristen bör förkunna Guds goda nyheter i ord och handling, men man måste göra det med vänlighet och respekt. Kristus predikade inte vad folk ville höra. Om han hade gjort det, hade han inte blivit korsfäst. Vissa människor kommer att känna sig förolämpade av vad du måste säga till dem, så du borde göra ännu mer säker på att detta inte kom från din ovänlighet eller hyckleri.
 •  
 • Det är ditt beslut om du vill ta emot Jesus Kristus och vara kristen. Men var medveten om att inte alla människor som kallar sig kristna kommer att tro exakt samma saker som du gör, som de är skrivna i Bibeln eller i den här artikeln. Vissa tror inte på Jesu gudomlighet, helvete eller original synd. Men de kan fortfarande kalla sig kristna på grund av deras rädsla för Gud, men de vill inte erkänna någon del av sanningen. Den viktigaste delen av att leva som kristen är att tro på meningen med livet som Jesus lärde honom och följa den gyllene regeln: Jesus lärde oss tron ​​på Gud som sann, allsmäktig och som domare kallas därför ett kristen liv Jesus lärde sig att tro på Gud och Jesus också.
 •  
 • Om du känner ett behov av förändring i ditt liv vill du vara fri från förtryck av dina synder och vill lära dig att leva ett bättre liv utan ditt förflutna, gå till en kristen kyrka och kolla på bibelversen John 3:16, "Ty Gud älskade så världen, att han gav sin enda Son, att den som tror på honom inte skulle förgås, utan ha evigt liv." Det är att Gud skickade sin Son, Jesus, för att ta på sig våra synders börda och lösa oss genom tro och lita på honom.
 •  
 • Det finns många icke-troende, men det betyder inte att du inte kan vara vän med dem. Var en förebild Din attityd borde vara en kristen. Trots att Kristus satt och åt med syndare lärde han dem och ledde dem till att bli heliga. Vi snubblar alla då och då. Förlåt hur Kristus förlåtit dig.
 •  
 • Johannes uppenbarelse är den sista boken i Bibeln och är en mycket intressant läsning, men det kan vara skrämmande och kasta direkt in det och ge läsaren det falska intrycket av en mystisk spänning, inte tro. Se till att du förstår evangeliets sammanhang innan du gör denna komplicerade Bibelbok.
 •  
 • Håll en tidskrift och skriv om dina möten med Gud i det dagliga livet. Du kan till exempel skriv ner dina böner och dina erfarenheter under den följande tiden.
 •  
 • Det finns ingen mening att rikta dina handlingar till himlen, för de flesta kristna samhällen ser människans frälsning "inte i deras verk" (Ef 2: 9), utan i Guds nåd. "Men nu är vi alla som de orena, och all vår rättfärdighet är som ett smutsigt plagg, vi är alla blöda som bladen, och våra synder leder oss bort som vind." (Är 64,6) Föreställ dig hur du försöker rengöra dig med ett smutsigt tygstycke.
 •  
 • Du måste ångra sig från dina synder och ändra din attityd. Utan sann omvändelse är det knappast möjligt att vara kristen. Tillägna dina synder till Kristus och be om förlåtelse.
 •  
             

Vad du behöver .

    
   
 • Bibeln
 •  
 • Kyrkans lärdomar och skrifter och andra kristna genom åren; Dessa bör vara så nära som möjligt för evangeliet.
 •  
 

<91112>           

   
 • confessing-christen.de Att ställa frågor direkt till (andra) kristna och få svar
 •  
 • mehrglauben.de Första information och ytterligare workshops om "Att vara kristen"
 •  
   Läs mer... (3)      
Filosofi populär:
Se upp en bibelvers.

Öva tron.

Prediking.

Använd vårdbollarna ordentligt.

Utveckla telekinesis.

Arbeta med ärkeängeln Michael.

Öva buddhistisk meditation.

Citera Bibeln.

Hitta hans lyckliga tal genom numerologi.

Öppna ditt tredje öga.

Gör Kundalini Yoga.

Hitta sann lycka och fred.

Öva buddhistisk meditation.

Skicka en islamisk skilsmässa.

Wudu utför.

Meditera på Sahaja Yoga.

Kör ett spöke ur sitt hus.

Dowsing.

Bli en pastafari i kyrkan av det flygande spagettimonsteret.

Läsa fingrarna.

Berätta för dina föräldrar att du blir en satanist.

ako woman